- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Rypejakten #47797 üzenetére
Ez nagyon találó ....
(#47796) marinea2
Amit írtál az az i-Mode az energiatakarékossági funkciók ebben a módban érvényesülnek. De van d-Mode is ahol a dVGA-ra kell a monitort csatlakoztatni. Virtu MVPBazinga!
-
Rypejakten
addikt
Haswell topikba már betoltam, de ez akkor is hatalmas.
[link] -
-
bluyoo
nagyúr
válasz bombibmw #47781 üzenetére
Jól néz ki meg kell hagyni! Problémamente használatot.
(#47784) mobal
Csak nem váltani fogsz?(#47794) bombibmw
A Virtu használatához az IGPU Multi-Monitor-t kell engedélyezni.
Advanced -> System Agent Configuration -> Graphics Configuration -> IGPU Multi-Monitor Enabled[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
Asztee
aktív tag
válasz BomiBoogie #47790 üzenetére
arról tud-e valaki valamit,hogy lesz-e a közeljövőben valami NAGY generáció váltás,mert nem szeretnék úgy járni mint annak idején a 939-es foglalattal. Megvettem és kb 3 hónap múlva jött az új foglalat és a memória is DDR-ről átváltott DDR2-re és utánna már alig tudtam bármit is cserélni/frissíteni benne. Köszke !
[ Szerkesztve ]
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz BomiBoogie #47786 üzenetére
Hát még nincs teljesen eldöntve (szűk a keret, függ az alaplap árától is,de inkább procit cserélek 1-2 év múlva ,mint alaplapot) ,de 6300,6350,8150,8320,8350 közül valamelyik. CF biztos nem SLI talán majd egyszer,most még csak egy 660(/Ti).
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Ezek közül :
Asus M5A99X EVO
ASUS SABERTOOTH 990FX
ASRock 990FX Extreme3
ASRock 990FX Extreme4
melyik ajánlott ill. melyik nem és miért ?
Kinézetre ( mert ez nagyon fontos ) és spec.-re jónak tűnik a 990FX Extreme3 is, bár pl. ennek ugye csak 4+1-es a tápellátása és hát ugye nem is Asus. De azért az árcédulákon is vannak jókora eltérések... Szóval , melyik ??? Előre is köszi !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Végül is a Sabertooth mellett tettem le a voksomat,Z77-V helyett.
Meggyőzött a letisztult formavilág,a Thermal Armor és a Thermal Radar.
Ez a lap már ránézésre is brutál,hát még tudásban.
Sajnos csak hét végén lesz időm rendesen tesztelni.
Sajnos a Macho eltakarja rendesen,így nem sokat látni belőle,idővel talán megy rá egy komplett víz és megmutathatja magát.[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Egy AMD Athlon II X4 750K procihoz érdemes az Asrock FM2A85X Extreme4-et választani vagy elég az FM2A75 Pro4? Mit nyernék az elsővel többet?
Üdv! -
aAron_
őstag
válasz Mahrenburg #47776 üzenetére
sosem értettem az ilyen számítógép alkatrész a természetben típusú fotókat, számomra annyira abszurd
egyébként elég erős lesz a többi tápellátása, ahogy látom egyedül a Z87-C lesz 4 fázisos, a több mind min 8
What is your ikigai?
-
Mahrenburg
őstag
"Közelről" még rondább...
Nekem tetszene egy "pajzsmentes" normal ATX-es TUF is...
Kicsit kevésnek tűnik a fázisszám...
Ez viszont "belépő áron" nem is lenne rossz...
Ennyi "sárga" bőven elég lett volna az Asus-lapokon is...[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz RootRulez #47773 üzenetére
Asus vagy giga\asrock nalam sokszor elofordul hogy10-12 ora utan nem ad jelet a kijelzonek. Aztan meg nem ismeri fel a wireless-t, nem latja a processor homersekletet, nem lehet alulfeszelni benne a processzort, stb. In inkabb mas alaplapot ajanlanek.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Rypejakten
addikt
válasz bluyoo #47737 üzenetére
Basszus ez a Gryphon tetszik, egy Corsair C70-be tutin nézni ki.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy alap kis FM2-es konfigot, 5300 proci lenen benne VGA mélkül, a lapon gondolkodom
Eddig 3 lenne számomra könnyen elérhető, melyiket válasszam?
ASRock FM2A75M-DGS Ezzel annyi a bajom, hogy közel van a PCI-E slot a PCI-Ex1-es slothoz, és a TV tunerem felé már nem férne be később egy két slotos VGA
Ez követi egy 200 Ft-tal drágább
MSI FM2-A75MA-E35 lap, amiben már van egyel messzebb is PCI-ex1 slot, de az MSI nem a szívem csöcske, + 1000Ft-ért már lenne
Biostar AMD FM2 Hi-Fi A75S3 ami már jóval szimpatikusabb, mint az előző kettő.Ti mit szóltok hozzájuk?
Kösz: RR
═════════════════════════════════════════
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47763 üzenetére
Ugyan, dehogy a siker miatt...
Hiszen tudod, milyen hihetetlenül szerény vagyok...
Igyekszem csendben a háttérbe olvadni, van, amikor még a hozzászólásaimat is szürkében írom...
Mindössze lelkes véleményözönt akartam generálni, elvégre felpezsdül az élet, új alaplap(család)ok a láthatáron!Nézzétek, a mázlista... Nekem miért nem küldik el a gyártók az új alaplapjaikat?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47762 üzenetére
Tévedni emberi dolog! Bocs hogy learattam az aranysárga lapok sikerét előled. De egy Vezérigazgatónak ez (is) a dolga. A titkárnőknek meg ahogy írtad más elfoglaltsága van.
A színnel kapcsolatban én magát az aranyat is utálom, szóval ennél rosszabb csak a rózsaszín lehetne vagy ha villogó ledekkel pakolnák tele. Még jó hogy zárt és nem plexis a házam.
"Szürke-feketében még talán jól is nézne ki" +1 Ahogy mondod.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47750 üzenetére
Bluyoo - "Hát lehet visszasírom." - A kéket már megszoktuk... Aztán lehet, hogy ha eddig sárga lett volna, akkor azt szoktuk volna meg, s azt sírnánk vissza...
"Szerintem színvak a tervező .. " - Lehet, hogy azt hitte, hogy szürke-fekete színösszeállítást hozott létre, s nem mertek Neki szólni... (Szürke-feketében még talán jól is nézne ki)
"Mi felett?" -
"Az ASRock Z87 Extreme4 pofásra sikeredett" - +1
(Itt már lehet, hogy tényleg színvak volt a tervező, a kondikat meg utólag tették rá... )"Azt hittem aláírás ..." - Az így nézne ki: "Maradok feltétlen híve: Mahrenburg"
"Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok " - Akkor nincs remény...
"Átsiklottam felette. 2X is!" - Ez tökéletesen érthető, Vezérigazgató Úr, elvégre nem várhatjuk el egy ilyen fontos, elfoglalt embertől (akarom mondani fél(azaz -bocsánat, miket is beszélek- egész)istentől), hogy minden csip-csup hozzászólást maga olvasson el/írjon meg, arra ott van a Vezérigazgatói Iroda több tucat titkárnője... (Vagy nem erre a feladatra tartod Őket? )
Regener - Köszi, hogy besegítettél! Végül is mindössze kétszer kellett felhívni a Vezér figyelmét egy hsz.-re...
A múltkor például ötször kellett elküldenem a Fejlesztési Osztály anyagellátási igényét, valamelyik titkárnő mindig kidobta, azt hitték újabb apasági kereset...
Amikor meg személyesen viszem az igénylést, akkor meg mindig azt mondják, hogy nem lehet bemenni, mert a Vezérnél jelenleg egy titkárnő van, és a Vezérigazgató Úr most diktál...[ Szerkesztve ]
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #47758 üzenetére
i5 3470 HOZ P8Z77-V? Az inkább 50K mint 30. Nem P8H77-V akart lenni?
(#47757) ducikma
Asus P8H77-VBazinga!
-
ducikma
csendes tag
Üdvözlet! Egy kicsit szeretném frissíteni a masinámat amit amúgy jellemzően játékra használok. Kinéztem néhány dolgot amit szeretnék belerakni, de alaplapokban nem igazán vagyok otthon ezért kérném a segítségeteket hogy mégis melyik lenne ideális. Az alaplapra jelen pillanatban úgy néz ki egy olyan 30.000Ft állna rendelkezésemre.(a többi alkatrészt is megkérdőjelezhetitek ha úgy gondoljátok valamiért nem illik a képbe és azokat is lehet javasolni, persze értékben nagyjából egyezzenek ha lehetséges)
Tehát az eddig kinézett/meglévő dolgok:
-Sapphire Radeon HD 6850 1GB (már meglévő alkatrész)
-intel core i5 3470
-Kingston ddr3 8GB 1600Mhz HíperX 2x4GB Kit
-FSP Raider 550W 80+
-és még adott két ha jól emlékszek SATA2-es vinyó 1 Samsung 1 Western Digital(ezeket nem cserélném)
És akkor ehhez a confighoz keresnék valami jó alaplapot.
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #47751 üzenetére
Mindig is kedvenc volt ....
(#47752) regener
Ki tudja lehet tetszene a népnek.
"Amúgy Mahrenburg erre gondolt: ..." Basszus nem láttam! Azt hittem aláírás ....
"Vagy ezek csak a prototípusok?" Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok (bár kiállítási darabok).(#47753) miklosss2012
Nekem is illene a mostani hardvereimhez.
Szerintem dizájnban már a mostani ASRock lapok is szebbek voltak.Legalábbis a viszonylag olcsóbb lapok között.(#47740) Mahrenburg
Átsiklottam felette. 2X is![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz aAron_ #47738 üzenetére
Hát jobban örültem volna egy teljesen matt fekete dizájnnak max. egy kis aranycsíkkal.
De a mATX-es Gryphon -ra kíváncsi leszek.(#47739) marinea2
Mondtam én hogy soha nincs vége a fejlesztgetésnek.(#47740) Mahrenburg
"Pedig lehet, hogy eljött a "Balatonkorlátkék"-korszak vége..." Hát lehet visszasírom. Szerintem színvak a tervező ....
"Már azt hittem, hogy senkit sem érdekel, vagy csak átsiklottál felette?" Mi felett?(#47741) miklosss2012
Lehetne rosszabb is pl. zebracsíkos! Viszont a Sabertooth nem sokat változott.(#47748) regener
Na ezzel az ötlettel biztos lehetne pénzt keresni.ALL
Az ASRock Z87 Extreme4 pofásra sikeredett igazi minimál dizájn.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #47747 üzenetére
Sőt: puha szőrmével ellátott Sabertooth-féle borítás.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz lowzor #47744 üzenetére
Természetesen egy alaplap megítélésében egyáltalán nem számít a "fényezése"...
(De azért nem baj, ha jól is néz ki... Ameddig nem rózsaszín, addig jöhet... )"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
lowzor
veterán
válasz Mahrenburg #47742 üzenetére
Engem már rég nem izgat, hogy hogy néz ki, csak működjön normálisan, meg legyen teljesítménye.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #47742 üzenetére
Ja , mindig is tetszet a ROG szeria.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #47741 üzenetére
Lehet, hogy ez'tán nem lesznek annyira népszerűek a plexis oldalfalú házak...
De legalább a Maximusok megmaradtak a "jó öreg" vörös-feketénél..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47736 üzenetére
Dvd_R+ - Szívesen!
Kérlek írd majd meg mi volt a lap hibája! (Már ha megmondják...)Bluyoo - Már azt hittem, hogy senkit sem érdekel, vagy csak átsiklottál felette? Pedig lehet, hogy eljött a "Balatonkorlátkék"-korszak vége...
Nem biztos, hogy jobban járunk az arany/sárgával..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
-
dvd_R+
őstag
válasz Mahrenburg #47735 üzenetére
Tyűha köszönöm a felvilágosítást illetve a részletes tájékoztatót
nem vittem még vissza a lapot holnap fogomHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47723 üzenetére
A 1156-os foglalat megjelenése óta, amikor megjelent az IGP az Intel CPU-iban, és az Északi Híd "beköltözött" a CPU-ba (a "kimaradt" feladatokat meg a PCH-nak átkeresztelt Déli Híd vette át), az Intel vagy tuningot lehetővé tévő (P), vagy az IGP használatát lehetővé tévő (H) lapkát "mellékelt" a CPU-ihoz. A 6-os és a 7-es lapkák megjelenése közt "félidőben" megjelentette a Z jelű lapkát, amely a tuning lehetősége mellett immár "életet adott" a CPU-ban levő IGP-nek is. Azóta a Z jelöli az Intel "mainstream" csúcslapkáit. A jelenleg legfrissebb Z-lapka a 3-as sorozatú (Ivy Bridge) CPU-kkal megjelent Z77, de már a Z87 is a "spájzban van".
Az Asusnál hagyományosan a "legkevesebb írásjellel" ellátott alaplapok jelzik az "ideális" alaplapot (ez alatt értem, hogy kényelmes tartalékokat biztosít az alaplap tápellátása, "hűtőbordázottsága", felszereltsége, kidolgozottsága, mind a tuning, mind az élettartam, megbízhatóság terén), azaz csak a sorozatszámot (Px) és a lapka(készlet) nevét tüntetik fel a lap nevében. A további betűjelek az "egyszerűsített" verziókat (pl.: LE, LK, LX), illetve az "elitebb" verziókat (pl.: PLUS, V, PRO, EVO) jelölik. A 6-os lapkakészletű lapok közt a P8P67 az általam "ideálisnak" nevezett változat. (Egy jobb világban szerintem ilyen lenne a "belépő szintű" alaplap... ) A "V" eredetileg az "extrább" változatokat jelölte, de a 7-es sorozatnál már a P8Z77-V lépett a P8P67 helyébe, azaz ez az első, minden tekintetben nyugodt szívvel ajánlható 1155-ös alaplap.Már visszaküldted a lapot? Kiderült, hogy mi "szállt el"?
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz Rypejakten #47731 üzenetére
Azzal nem sokat ér, mert általában ez szokott lenni a DVI:
Supports DVI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
Ezért kellene neki a Dual Link-es DVI.
(#47730) Matt-OPT: DisplayPort nincs a monitoron, ugye?! Szerintem csak DP-on támogatják a magasabb felbontást (az S1155-ös alaplapok), de lehet tévedek!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan s1155-ös lap amin van DVI-I (Dual Link) kimenet?
Egy "30-as 2560x1600 felbontású monitorhoz kéne, ha nem muszáj, nem vennék diszkrét VGA-t. -
dvd_R+
őstag
válasz BomiBoogie #47726 üzenetére
Oksi akkor más típus illetve más márka szóba se jöhet?
ez lenne akkor a legmegfelelőbb ?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz BomiBoogie #47724 üzenetére
Oks
Viszont akkor senki többet? a fentebb említett lap legyen ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dvd_R+ #47723 üzenetére
A chipesetekről kezdetnek jó lesz ez.
Illetve olvasd el a téma összefoglalót.
-
dvd_R+
őstag
válasz Mahrenburg #47722 üzenetére
P8Z77-V? ez a -V tag mit takar ? illetve a z77 chipsetről mit kéne tudni ?
Asus P8P67 Evo Diablo3 instant 10óra playtime gép kikapcs reggel bekapcs nem kapcsól be
a procihoz közeli első 2 ram slotba nem ismeri fel a ramokat csak az utolsó 2-be így 4GB ramot tudok csak használni , illetve a pci express portba nem ismeri fel a vga-t csak az alsó pci express slotba ..
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47721 üzenetére
Hello!
Az Asus P8Z77-V-t ajánlanám.
Mi történt a P8P67 Evo-ddal?"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni alaplap vásárlással kapcsolatban .
A lényeg a következő lenne , megadta magát a jelenlegi Asus P8P67 Evo alaplapom ( Hardverker garis ) vissza vihetem ráfizetéssel cserélhetem elvileg másra ha szeretném 45.000FT ig milyen alaplapot ajánlottok ?A elenlegi konfigurációmhoz ? [link]
Ha kérhetem akkor a Hardverker kínálatából ajánljatok [link]
Illetve ha ezek közül nem ajánljátok egyiket sem akkor a Hardverker esetleg betud szerezni általam megnevezett lapot is ?
Válaszotokat előre is köszönömHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
lowzor
veterán
válasz BomiBoogie #47716 üzenetére
Még itt a lap a gépemben, holnap postázom Bepróbálom az Asrock-ot, csak nem lesz annyira gagyi. Meg eladni is könnyebb lesz majd.
THX a segítséget mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz BomiBoogie #47716 üzenetére
Már nem tehetek mást, mert eladtam a mostani lapom
-
bluyoo
nagyúr
válasz lowzor #47709 üzenetére
Gondolom egyik sem új. Magamnak a P8Z68-V PRO -t venném elég komoly lap főleg tápellátás tekintetében. De BomiBoogie-nak is igaza van a dupla gari azért jó dolog és ugye az új chipset ....Bár 1,5évig tesztelt lep sem hiszem hogy beadná a kulcsot. Ugye általában az első pár hétben .....
Viszont aprón 36K-ért láttam Asus P8Z77-V -t is 3év garival.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bombibmw
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- MSI alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest