- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Elnézést, hogy ilyen hamar visszatérek, de a friss tesztek eléggé átalakították a terveimet:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
70k körül szívesen megállnék, pláne mivel a platform életciklusa végénél tartunk.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
5800X alá, de lehet, hogy pár hétig belerakom a jelenlegi 1700-ast, ha kezeli.
A többi hardver:
- 1db NVMe
- 3db SATA csatis tároló
- 1db Sapphire Vega64
- 1db Bitfenix Whisper M7503. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
4db USB, 3db SATA, 1db legalább PCIe Gen3-as M.2, legalább 1db PCIe x16, továbbá a 2,5GbE csatinak örülnék.5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Béna vagyok hozzá, nem akarok.7. Használt, vagy új alaplap?
Preferálnám az újat, bár jó üzletet nem utasítok el.8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Zárt házban van, szóval nem.+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Elképzelhető, hogy idővel belepattintok egy 5950X-et, ha lehet majd még kapni. Vagy ha tényleg jön refresh akkor esetleg abból.Egyelőre két lapot nézegettem, az egyik a Gigabyte B550 Aorus Pro AC, a másik pedig a MSI B550 Tomahawk. Viszont ezek közt már nehezebb a döntés.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Mans20 #100095 üzenetére
Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy van értelme 3-4-5 éves távlatban a pcie 4-nek és mondjuk a 3600-as memóriának a stock 2933-hoz képest? Számomra jelenleg ez a nagy kérdés! Egyelőre 10400f-et tervezek az ára miatt, de később 10700-ra vagy ha árban jó lesz 11700-ra váltanék (tudom, hogy comet-tel nem lesz pcie 4). Mindenképp hosszabb távra tervezek, nem szeretem évente cserélgetni a platformot, VGA-t szoktam sűrűbben upgrade-elni!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kolopele
nagyúr
válasz morfondőr #100094 üzenetére
Az Asrock nagyon gyenge VRM - el szerelt darabokat adott ki a 10. genhez, nem igazán volt ajánlott lap. Az MSI viszont kitett magáért rendesen, már a B - s lap esetében is. Memória OC meg csak azoknak kell, akiknek ott figyel legalább egy 2080 Ti vagy 3080, kisebb kártyák, FHD 60HZ esetében nincs jelentősége. Én most leteszteltem a 3080 - at 2666 és 3200 - as ramokkal a 9900k - val, őszintén szólva volt vagy 5% - os eltérés a legtöbb játéknál.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Olvasgatom egy ideje a topikot, mert platformváltás előtt vagyok! Mi az oka, hogy ennyire ajánljátok még a B460-at? Ennyire nincs létjogosultsága a B560-nak? Én azt látom hogy az Asrock lapok (szinte csak azok kaphatók még) néhány ezer ft-al drágábbak, mint az előd, és annyit talán ér a memória oc!? Még várom az MSI hazai kínálatát, de addig ezzel szemezek: ASRock B560M Steel Legend Erről vélemény? Egy MSI B460M Mortar-hoz képest 6 ezerrel drágább!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
palfitom
félisten
válasz Krisz0418 #100091 üzenetére
Idézet a Téma tudnivalókból:
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Öcsém vett ma egy silentium pc-s argb led szalagot, de az alaplapjan nincsen rgb csatlakozo. Msi b450m a-pro max laprol lenne szó. Ilyenkor van valami megoldás?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Ace Ventura
addikt
válasz KROK640 #100081 üzenetére
Szia!
Ha az Asus nem annyira okés, akkor én ezt is megnézném az Asrock B560M Steel Legend lapot is. Felszereltségben és vrm-ben is erősebb, mint a sima B560m proÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Mit érdemes tudni az [ASUS PRO] alaplapokról?
Mennyivel jobb, vagy rosszabb a sima lapokhoz képest, általános felhasználásra?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
kolopele
nagyúr
válasz KROK640 #100081 üzenetére
MSI B460M Mortar. Nagyszerű lap 40K körül. Most azt nem tudom, támogatja e a 11. gent, de a 10. - hez kiváló választás, akár egy 10900k - hoz is. Annál meg hova nagyobb? Ami támogatja viszont, az szintén MSI, mégpedig az A-PRO, csak az meg ATX, pedig kitűnő lap 50k környékén. Nem fér be a házadba?
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz z123456z #100021 üzenetére
Bajban vagyok. A lap hibásnak bizonyul
Ugyanitt kérdeznáém : Asrock B560 Pro4 lap helyett esteleg mit tudnék használni 10400F-hez, esetleg 11th gen használattal. 55 ezer a plafon.
Az ASUShoz nem nagyon nyúlnék, lévén a múltban egymás után volt három rossz ASUS lapom, kettő gyaníthatóan eleve gyári hibás. (egyébként ebből a ligából a ASUS TUF GAMING B560M-PLUS mATX alaplap (54K PCX) vagy a ASUS TUF GAMING B560M-PLUS WIFI (54K ipon) jöhetnek szóba. Tudásban mint a mostani lapom olyanok. Ráadásul integrált backplateje van ami nagyon tetszik, és nem kell aggódni az io shield miatt sem.
mATX lap kellene lehetőleg
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Floyd80
addikt
Sziasztok,
Ryzen 3600 mellé két B550-ös lapot néztem ki, (Giga kizárva, az Aorus Pro B450 most pusztult meg).
MSI Tornado és ASUS ROG B550-A, ez a fehéres színű hűtőbordás. Ár, felszereltség nagyjából egyforma, MSI-n több fan header van, más a LAN-chip.Gondolom egyikkel se lövök mellé, de melyik ajánlottabb?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Pycee
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Egy bizonyos alaplapról szeretnék érdeklőni, illetve márkáról. A Biostar márkval van/volt valakinek tapasztalata? Külhonban állítólag nagy tiszteletnek örvend.
Köszönöm előre is!Pycee
-
senior tag
válasz sby75 #100076 üzenetére
Nem okozott gondot, poénnak jó volt!
Majd ajánlanak itt neked, valamit, de megosztom saját tapasztalataimat, röviden.
A B460 HD3-hoz volt szerencsém. Itt ajánlották másnak és ez alapján javasoltam az ismerősnek, aki elfogadta az i3-10100-zel együtt. Nem bánta(m) meg. Magamnak mégsem venném, mert én a kisebb lapokat szeretem; nem volt még személyes kontaktom a B460M D3H-val, de azt gondolom, hogy a kistestvér is lehet olyan jó.
Otthonra, hosszabb távra B4xx-es lapot vennék, H4xx-st inkább nem.
Igen, az UHD 630 erősebb és jóval korszerűbb az 5570-től."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
sby75
tag
Szia!
Teljesen igazad van, vehettem volna a fáradtságot hogy kitöltöm... viszont szinte tökéletesen megtetted helyettem amit nagyon köszönök . Az igazság az hogy próbáltam informálódni a lapok között de nem sokra jutottam. Amivel kiegészíteném az általad leírtakat:
Tervben van vga ha lesz egyszer normális ára. HDMI és d-sub mindenképpen kell display port nem. Nem lenne nagy baj ha a jövőben esetleg fejleszthetném.
Még 1 kérdés a végére, az i3 10100-ban levő igp erősebb mint az aláírásomban található 1gb 5570?
Köszönöm, és mégegyszer bocsánat hogy megdolgoztattalakGigabyte EP45-DS3R, C2Q Q6600 G0, Nanya 4x2Gb 800Mhz, Chieftec GPS-450AA-101 A, HIS 5570 1Gb, Adata SU800 SSD 256Gb, Hitachi 500Gb, WD Blue 1Tb, Pioneer DVR-111D, Samsung SyncMaster940N.
-
gidalight
tag
válasz Archus #100073 üzenetére
Én inkább az MSI H310M PRO M2-PLUS-t választanám, az m2 csati végett (ill. azon Intel lan van, a PRO-VDH-n realtek)
-
Archus
csendes tag
válasz palfitom #100072 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
ASUS PRIME H310M-R R2.0 és MSI H310M PRO-VDH PLUS között gondolkozom. Melyiket tudnád inkább ajánlani?
-
senior tag
válasz sby75 #100070 üzenetére
Dolgozom helyetted egy kicsit, jó!
1. Mennyit szánsz az alaplapra max. 40000, de legyen minél olcsóbb.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Max. i3-as roci lesz benne, 1-2 memória, 1-2 háttértár.
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Mindegy, ATX és mATX is jó.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...) Csak a szokásos, semmi extra.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? IGP, nincs tervben DVGA, jó ha van HDMI, DP - az meg mi?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Á, dehogy.
7. Használt, vagy új alaplap? Új.
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...) Nem. Gigabyte legyen és ennyi elég.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Nem, főleg, ha most sikerül az i3."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
sby75
tag
Sziasztok!
Ezekből a lapokból szeretnék választani: Gigabyte H410M S2 / H410M S2H (v2) / B460M D3H / B460 HD3
Nem nagyon látom a különbséget közöttük laikusként az árukon kívül Szeretnék egy kis segítséget szeretnék kérni pro és kontra alapon.
Köszönöm előre is.Gigabyte EP45-DS3R, C2Q Q6600 G0, Nanya 4x2Gb 800Mhz, Chieftec GPS-450AA-101 A, HIS 5570 1Gb, Adata SU800 SSD 256Gb, Hitachi 500Gb, WD Blue 1Tb, Pioneer DVR-111D, Samsung SyncMaster940N.
-
AndrewTdi
addikt
válasz Ace Ventura #100067 üzenetére
Nyilván jobb lenne több garival, de árban nem tudom mennyivel lenne több ha olyan helyről venném, ahol több garit kapok rá.
-
palfitom
félisten
válasz AndrewTdi #100064 üzenetére
AndrewTdi
Szívesen.
Nagyjából csak a proci-OC, ami ugyebár non-K proci esetén teljesen lényegtelen.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz Archus #100057 üzenetére
ArchusOK.
Azt nem értem, hogy ha újat szeretnél, akkor hogy jött a 15-20k-s keret (és a megadott kívánalmak)? Ha csak felnézel a netre láthatod, hogy kb. 30k-tól indulnak ezek a lapok...
Csodát tenni mi sem tudunk tenni.
mATX méretű lapot kaphatsz 20k alatt, és mivel az i3 "elfut egy zsíroskenyéren is" (és nem lesz fejlesztés), ezért gyakorlatilag bármelyiket választhatod, szimpátia és pénztárca alapján!
Vagy benézhetsz az apróra is, ki lehet fogni ilyesmi jó vételeket.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
Amennyiben egy IBT, FPU stressz teszt alatt 90-100 foknál nem megy feljebb, akkor nincs nagy baj. Ebben az esetben játéknál nem fog 70 fok fölé menni, ami tökéletes. Nekem 60 fok a 9900k - val az Asus játék alatt max., de olyankor már nem egy Fortnite megy alatta
[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Gigabyte Z390 Gaming X-em van egy 9700K-val amit most lecserélek egy 9900KF-re. Ezt egy D14-es Noctuaval hűteném, és húzva nem lesz.
Ez a lap az összefoglalóban korlátozottan ajánlott 9900k-hoz. Merjem vele használni?
A VRM ezen a lapon 9700K alatt 65 fokig melegszik maximum. Ez jó, vagy sok? Nem tudom a VRM-nek mi az optimális hőmérséklet. -
Archus
csendes tag
válasz palfitom #100056 üzenetére
Igen, bocsi, néhány pont kimaradt.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? Max 20e, de inkább 15
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? i3-8100
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...) SATA3 esetleg M.2, de nem feltétlenül
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? IGP: HDMI vagy DP
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem
7. Használt, vagy új alaplap? Inkább újat
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...) Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Nem -
palfitom
félisten
válasz Archus #100054 üzenetére
ArchusVan sok is, de mivel egy csomó infót nem adtál meg (pl. milyen kivezetés kell az IGP-hez, méret, stb.), ezért nem fogunk találgatni...
Az Összefoglaló szerint kell kérdezni!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kzohun
tag
válasz pecccccccca #100053 üzenetére
Értem, köszönöm mindenkinek!
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
Erre valakinek van ötlete?
https://prohardver.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/hsz_100042-100042.htmlElőre is köszi a válaszokat!
-
-
Mettallo
tag
Hellosztok
Segítséget/tanácsot kérnék. Tudtam rendelni (Asus Dual RTX 3060 ti O8g mini) azt írják PCI-Express x4 kell, nemrég ajánlották nekem az MSI tomahawk b550et,de azon nem látom hogy lenne megfelelő pci express, lehet én nem értek hozzá, ebben kérnék segítséget, hogy az az alaplap jó hozzá, vagy mit ajánlottok, procinak hozzá AMD Ryzen 5 3600 v 5600-t néztem, táp az 750 wat-os lesz, 1 T-es SSD és 16g ramot bele. Előre is köszönök minden segítséget. Tuning nem számít.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ez alá a konfig alá keresnék lapot:
1 x INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral48 290 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB26 789 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA12 189 Ft
x KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G23 190 Ft
1 x KOLINK Citadel Mesh RGB21 990 Ft
x FSP Hydro PRO 600W23 490 Ft
GTX2060 vagy 2060 super vgakaptam egy 1 x ASROCK B560M Pro443 691 Ft ajánlást, de gondoltam rákérdezek előtte van e valami hasonló vagy jobb alternatíva ilyen áron? tunigolva nem lenne, fiamnak kellene játékra.
-
Doki16
addikt
Szerintetek ez a lap most jó ennyi pénzért egy 3700X alá?
ASUS AMD TUF GAMING B550-PLUS Úgy nézem valós jó akció.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
20e környékén keresek alaplapot i3-8100 processzor mellé. Nem lesz külön VGA, úgyhogy IGP-t használnám. A kinézet nem számít.
Tudnátok valamilyen lapot ajánlani?Előre is köszi a válaszokat!
-
Hoho
tag
Szia!
Erősebb procik mellé, érdemes erősebb VRM-mel felszerelt lapot venni, amiből én ezt javasolnám:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/B550-AORUS-PRO-rev-10#kf
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/b550-aorus-pro-p569215968/Pár ezer forinttal több, de két kategóriával a "beugró" kategóriás ASRock felett van valahol.
Üdv!
HZ -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Van bent a cégnél, igaz, nem túl régóta, két ASRock X570 Pro4-es alaplapban egy R 7 3800x, meg egy R 7 3900X.
Az alaplapok eddig jók, túlhajtva nincsenek, teszik a dolgukat.Fejlesztenék gépet itthon is, és arra gondoltam, hogy vennék egy R 7 5800-at, ugyenezzel az alaplappal. Egy Geforce 1650 van itthon, de nem nagyon játszok, leginkább irodai munka, illetve - és ezért kell a kicsit erősebb gép - néha kis (orvosi) képfeldolgozás megy.
A kérdésem, hogy a fenti alaplap mATX szabványú tesójával rosszabbul járok-e? A specifikációk szerint olyan különbség, ami engem érint (1 db pcie x1 vs 2db) nincs. Van egy SAS HBA itthon, de az x8-as, és a másik x16 slotban elvan...
A mATX viszont olcsóbb pár ezressel, és kisebb, azaz - úgy gondolom - több féle házba belefér. Ház még nincs (illetve ami van éppen az pont mATX), a hűtő egy CoolerMaster Hyper 212 Black lesz. Ram 2x16GB 3200-as lesz. Egy nvme ssd lesz benne (egyelőre), meg egy pár sata 2,5"-ös is van (meg pár 3,5"-ös hdd), ha ezek számítanak.Az ATX verzió honlapja, és árukereső oldala
A mATX verzió honlapja, és árukereső oldalaTi melyiket vennétek? Ér hátrány, ha a mATX verziót veszem?
Esetleg: ha nem ezt, akkor melyik alaplapot ajánljátok? Nem baj, ha itt meg tudok spórolni pár ezrest, de tulajdonképpen - főleg, miután hosszabb időre tervezek - az se baj, ha kicsit drágább az alaplap.
Ami jó lenne: pcie ssd csatlakozás (kb mindegyiken van), type-c port (na ez, ahogy nézem, nem). Wifi nem kell, van gigabites drót itthon a routerhez, azt használom.
Köszönöm a segítséget!
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
az ilyen olcsó, 20-22 ezres B450-es lapokat érdemes megvenni, vagy inkább följebb nézelődjek?
Most egy Ryzen 1600AF menne bele, később meg majd jó lenne fejleszteni 5600-ra.
Főleg játékhoz lenne.
Húzva sosem lesz.Köszi!
-
kolopele
nagyúr
válasz blade_1984 #100035 üzenetére
Semmi gondod nem lesz kártya fronton. A ramok fognak max. 2666 mhz - en menni, I3 és I5 esetén a B460 ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
blade_1984
újonc
Köszömöm szépen a gyors válaszokat ,akkor Mortar lesz. Még azért lenne egy kérdésem ,valahol azt olvastam hogy régebbi videókártyállal lehet nem müködik megfelelően ez a lap.Nem tudom hogy ez igaz vagy nem, de gondolom egy 1060 3gb-os kártyával nem kéne hogy bármi féle probléma legyen.Hivatalos oldalon nem igazán látok semmi infot(vagy csak vak vagyok).
-
csurenzoo
aktív tag
válasz blade_1984 #100032 üzenetére
-
kolopele
nagyúr
-
veterán
Sziasztok!
Látok egy olyan alaplapot, hogy ASROCK B560M-ITX/AC 40 ezerért
B560 lapok közt elég olcsó és ITX (ami általában feláras). Van rajta hűtőborda, ha nem is sok.
A 6x50A fázis nem tűnik túl biztatónak más alaplapokhoz képest
Illetve van egy H570M ITX/AC is 48 ezerért, ezen már 8x50A van és 2db M.2 egy helyett.
Nagyon ellenjavallt lapok ezek, vag yinkább keressek mást?
Nem ragaszkodom az ITX-hez, de kiderült, hogy a kis ITX ház ami tetszik képes vertikális VGA megoldással normál ATX tápot fogadni a 3 ventis vga-m mellett is.https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
ASRock Z590 Steel Legend WiFi 6E Review
Ha már a napokban volt szó a Z590-es lapokról. Egész jól helyt állt, ár/érték arányban szerintem okés lesz.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
csurenzoo
aktív tag
válasz blade_1984 #100026 üzenetére
Ha semmi extra igényed nincs, akkor 3 hozzászólással fentebb linkelt alaplap tökéletes választás lehet. [b460m asus prime-a]
Ha később fejlesztenél nagyobb procira, akkor az MSI Mortart vedd. -
blade_1984
újonc
Bocsi lehet rosszul fogalmaztam. Tehát alaplap 40 Ft körül, memória meg 25-30 ezer Ft-os áron képzeltem el.
-
blade_1984
újonc
Sziasztok.Kinéztem egy Intel 10400F procit+ van otthon elfekvőben GTX1060_3 Gb-os vidikártya(PNY),kérdésem az lenne hogy milyen alaplapot tudnátok hozzá ajánlani?Kb 40 ezer forint értékben,meg valami ár/érték bajnok ramot is mondhatok .Válaszokat előre is köszönöm.
-
gidalight
tag
válasz frankstork #100022 üzenetére
Igen, természtesen AHCI képes (lehet h alapértelmezetten natív IDE módban fut, de választható az AHCI).
[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Talán láma kérdés, de már egy lapot vettem, aminél eszembe se jutott, hogy nem AHCI. Gigabyte 970A.DS3P rev2.1 AHCI.s, ugye?
-
z123456z
őstag
válasz KROK640 #100020 üzenetére
Szia. Már el is felejtettem, hogy mit kérdeztem, meg kellett néznem.
Tulajdonképpen már csak kíváncsiságból a RAM oc-t, 10th gen nem K procival. Amikor a gyereknek vettük a lapot, én is vaciláltam b560-on, csak megzavart a spec és az előzetes hírek ellentmondása, így maradtunk a z490-nél. Tehát már nem lényeges számomra, miattam ne törd magad, de talán másnak segíthet a döntésben.
Köszönöm, hogy nem felejtetted el. -
palfitom
félisten
válasz Harbinger85 #100017 üzenetére
Harbinger85Szia,
i3 még elketyeg egy H410-es lapban is (amik 30k alatt kaphatók), de i5-öt már nem javasolt fapados lapokba tenni.
Jó lett volna, ha megadod a lap pontos típusát! Asus B460-ból a legelső olyan, ami nyugodt szívvel ajánlható i5 alá, a Prime B460M-A lenne, ami itt most nagyon jó áron, kb. 31k-ért kapható. Ha erre gondoltál, akkor hajrá!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Egy kiszemelt Asus B460-s lapot találtam kedvező áron:
~30000 Ft
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i3 10100F, GTX 1650 Super, 2x SSD, BW-író, HyperX Fury/Predator 2666 MHz, Seasonic S12 II 620W
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Nem szempont
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
SATA, PIC-E
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Nem
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
A 10100F lehet cserélem egy 10400F-re vagy inkább 10600-ra - a 10400-ra való ugrást nem érzem "nagynak".Nem egy acélos gép, de ennyi a budget és szerintem egy 4460-tól bármi jobb. A Ryzen 3100 is jó lenne, de egy kemény 20-assal több! Plusz így tudom hogy 2666 MHz RAM kell. Csak egy stabil, sok portos, "modern" hardverrel. Plusz tesztek, videók alapján is sokszor volt párosítva a 10100F-GTX 1650S. A VGA most lett cserélve és az árakat elnézve egyhamar szerintem nem is lesz.
-
kolopele
nagyúr
válasz Zalaym #100013 üzenetére
Gondolom B460 - at akartál írni. Ez függ attól, hogy milyen felbontáson, mekkora HZ - en, milyen kártyával játszanál. Egy 2060 super erősségű kártyáig nem igazán van jelentősége, felette kb. 5-10% lenne a 2666 és a 3200 mhz között. 60-75HZ - es monitor esetén mondhatni mindegy melyiket választod, mert teljesen mindegy hogy 100 vagy 90-95 fps - ed lesz e.
Egy videó erről:
[link][ Szerkesztve ]
-
Zalaym
tag
Sziasztok!
Légyszi tegyetek rendet a fejemben!
Adott egy 10400 proci (NEM K-s!). NA most ha én mellette 3200Mhz-es ramokat szeretnék hajtani, akkoor jól tudom, hogy ezeket csak Z-s lapban fogom tudni megtenni?
Illetve ezzel a procival mekkora teljesítménybeli előnye van a 3200-as ramoknak a 2666-osokkal szemben? (ha az időzítés azonos)
Nem tudom megéri-e a felárat a 3200Mhz + Z490 a 2666Mhz + B450-el szemben.
Tudom, félig off a kérdés, de ha meg széttagolom, sosem lesz rá érthető válasz.
-
Dirtytomi93
újonc
Sziasztok! Asrock h470 Steel legend vagy Asus Tuf gaming h470-pro szerintetek melyiket válasszam? Proci egyelőre i3 10100f lenne majd késöbb valami 11gen esetleg (ezért is néztem h470es alaplapot). Tuning nem szempont.
-
senior tag
válasz gimis #100006 üzenetére
Igen.
LGA 1156, 1155, 1150, 1151v1, 1151v2 és 1200 kompatibilis.Bence0199#100007
...miért gondolod, hogy nem?"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
ELectric1
csendes tag
Szia nem hinném jó lenne
Üdv Bence
-
gimis
tag
Üdv. hozzá jutottam egy asus prime h310M-R r2.0 laphoz. erre rátudom pattintani a 1150es hűtőt?
-
ELectric1
csendes tag
Sziasztok van egy Asus B450-F alaplapom és 3700x ki sütné az alaplapot ? Választokat és véleményeket köszi ?
Üdv Bence
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest