- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz freaghill #34873 üzenetére
Az iPon-nál és a PCX-nél garanciafutár is van viszik hozzák az elromlott terméket az iPon-nál benne van a 2500Ft-os szállítási árban a PCX-nél külön 500Ft-ba kerül ...ennél kényelmesebben meg sem tudnád oldani.
(#34878) freaghill
Nem vennék használtan amikor a fent említett boltokban is megkapod 1900Ft-al drágábban újonnan.
+2800Ft-ért meg már ASROCK B75M -et kapsz ami ugye sokkal többet nyújt mint a H61-es lapok "natív SATA3,USB3,Raid,stb.".[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Maximum1
őstag
válasz Maximum1 #34890 üzenetére
Itt vannak a tapasztaltabbak, biztos van valakinek ilyen lapja.
-
v!ct0y
veterán
Hali!
Szertnék platformot váltani. Kinéztem egy alaplapot hozzá.:ASROCK Fatal1ty P67 Performance Tuning is lenne meg játék ezerrel Szerintetek ez jó lenne ? Egy 2500K val lenne párban. Vagy esetleg ez? ASROCK P67 Pro3 B3
Egy tesztben azt olvastam, hogy ez a 2 lap csak a csili vili cuccokban különbözik.
Köszi a segítséget! -
Gery15
addikt
válasz Core2duo6600 #34870 üzenetére
Hát akkor meglátom még majd, hogy melyik lesz a szimpatikusabb meg utána nézegetek a tuningnak melyik lap, hogy teljesít ilyen téren.
ATX nekem is jobban tetszik a mini vagy micro atx-el az a bajom, hogy kicsi meg zsúfoltnak tűnik.Tudom, hogy processzor függő is a tuning.
Tuti, hogy szorzózármentes procit veszek azaz "k"-st. Az ivy 10k-val drágább ám, mint az 2500k. Meglátom majd még. Köszönöm a segítséget.
HyperX
-
regener
veterán
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz csucsbicep #34875 üzenetére
Kössz a tippet, bizonyára ez lesz!
http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
Maximum1
őstag
válasz freaghill #34878 üzenetére
Nem!
Itt láthatod a számozást alulról felfelé az első sorban, nagyjából ez a sorrend.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz freaghill #34873 üzenetére
Megnéztem még egyszer azt a listát ez a sorrend.
Asrock H61M-GS
Asrock B75M
Asrock H77M
Én az utolsót venném, hidd el megéri a +9 ezret az elsőhöz képest és csak 2 ezerrel drágább mint Pesten.
A második lap egy H61m/u3s3 fel intelesítve, nem rossz, de nem ér annyit.
Nem tudom mi a kereted, de ha belefér akkor vedd meg ezt és nem lesz gondod 5 évig és élvezettel kapcsolod be.
Pláne ha bekerül az ssd, jól fog jönni ez a chipset.[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
válasz csucsbicep #34875 üzenetére
Egy olyat én is szeretnék..
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Milka 78
nagyúr
válasz xgamer.pc #34871 üzenetére
Az attól függ.Ha nem kell a sok extra csati és csak játékra akarod használni,mondjuk 4.5ghz-n a procidat akkor elég a ASUS P8Z68-V.Ha kell előlapi usb3 és egy pár extra csati és mütyűr akkor jöhet a Delux.Tuning szempontjából nem lesz különbség,inkább a proci szokott elfogyni.
-
freaghill
őstag
válasz Core2duo6600 #34870 üzenetére
Nézegettem azt is, az se rossz, csak mondom a gari miatt szeretttem volna egy közel levő boltból vásárolni, és én magam Mohács környéki vagyok.
-
xgamer.pc
csendes tag
Intel i5-2500k procihoz GTX570 VGA-hoz mit választanátok?
1: ASUS P8P67 PRO
2: ASUS P8Z68-V
3: ASUS P8Z68 DeluxeEz a három közül szeretnék választani egyet, másfajta nem érdekel! Ilyet áll módomban venni jó áron, tehát csak ez a három közül érdekel a legjobb!
http://logout.hu/blog/xgamer_pc/index.html Megbizhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=xgamer&submit=
-
Core2duo6600
veterán
válasz Gery15 #34864 üzenetére
Mind a 2 jó választás.
Szerintem az ATX el jársz jobban plána ha 2 vga ban gondolkodsz
Tudása mind a 2 nek egyforma lényegében, hogy melyik mennyire viszi a tuningot, azt előre senki nem mondja meg neked.
Mert lehet cpu példány fűggő is.Csak ne lockolt szorzós cpu-t vegyél mint én
Mindenképpen az ivy bridge-t nézzed, a sandy már elavult
A giga mind a 2 vga gyártó esetében viszi a dual kártyásatÉn is e kettő közt vaciláltam, én a giga-t választottam, nem másért, mert már van egy asrock p55A Extreme 4 esem
(#34869) freaghill
Ipon ? legtöbbször elég jó áraik vannak[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Maximum1
őstag
válasz freaghill #34867 üzenetére
Szerintem egy vacak, nézd meg a hátsó i/o portokat, tele fölösleges csatikkal, nincs hdmi, de legalább volt a lapon 7 bios frissítés, biztos ami biztos.
Írtad hogy ssd-t akarsz majd a gépbe, így minimum egy bluyoo által ajánlott lap kell ami kihajtja az ssd-t.Ha csak onnan választhatsz, akkor Asrock H61M-GS vagy B75M nagyon drága az a hely.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Erről a lapról mi e véleményetek? ASUS P8H61-M LX3 PLUS Intel H61 LGA1155 mATX
Innen néztem, mert valószínű tőlük fogok vásárolni.
Gyengének gondoljátok, akkor szívesen várok ötletet, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, kinézni. -
regener
veterán
Öcsém eddigi konfigja:
ASUS P5B-VM (kb 90%, hogy zárlatos lett a hálókari)
3GB DDR2 800Mhz (2x1 + 1x1 GB)
C2D E4400 2.0Ghz
EVGA 9800GTX+ 512MB
80GB SATA HDDNaszóval hozzá kéne egy új alaplap, viszont DDR3-as kéne, IGP nélkül.
Eddig ezt a kettőt találtam itt aprón újonnan (de lehet használt is) amik szimpatikusak:
MSI G41M-P28
Gigabyte GA-G41MT-S2PTMelyik a jobb? Adataik közt nemlátok számottevő különbséget, illetve ha valaki tud még valami jót akkor nyugodtan írja le.
-
Gabó85
csendes tag
válasz Stirbi #34860 üzenetére
Köszönöm a válaszod
Szerintem egyenlőre nem fog kelleni az audio, leginkább játékokra használom, USB s fejhallgatón + monitor. Ez amit írtál gondolom TV hez, vagy házimozihoz kellene (Bocs ezt a részét nem igazán ismerem, igazából csak a megbízhatósága a lényeg a lapnak, nomeg lehetséges kis tuning későbbiekben...de majd adja magát).
Azt hiszem jó lesz az a Pro 3, köszönöm még egyszer -
Gery15
addikt
Sziasztok srácok! Platform csere előtt állok és gondolkodom, processzorban illetve alaplapban is először itt teszem fel a kérdésemet. Mindenféleképpen új Z77-es chipsetet akarnék gondolva a jövőre, pic-e 3.0, usb 3.0 és még sok hasznos dolog... Processzor vagy i5 2500k vagy pedig i5 3570k lesz. Jól tudom, hogy a z77-es chipset elbír mind a kettővel. Szóval a versenyzők. Leginkább ASRock Z77 Extreme 4 és Gigabyte Z77X - D3H között vacillálok talán még Gigabyte Z77X - UD3H, de ő már elég drága... Amire használnám a lapot... jól jönnének az usb 3.0 portok, de az van mind a kettőn bőven, sata is kellene van 4-5.db illetve a legfontosabb tuning téren jól teljesítsen. Gond nélkül meglehessen rángatni benne 4-4,5GHz-re akár az i5 2500k akár egy i5 3570k-t. Azt nem tudom, hogy kell-e nekem az atx méret? Micro-atx-es lapok különböznek tuning téren vagy más teljesítmény csökkenésben? Ugyan ezek a lapok maradnának csak ASRock Z77 Extreme 4 - M vagy Gigabyte Z77MX - D3H. Ragaszkodnék ehhez a két márkához, régen nagyon gigabyte függő voltam, de mostanában csak jókat hallok az asrock lapokról, hogy már nem ugyan olyan az asrock, mint régen volt...
Szerk.: Az lemaradt, hogy fontos lenne azért egy frankó crossfire-t vagy sli-t elbírjon a lapocska, de gondolom ez nem gond egyiknek sem.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
nagyúr
válasz Core2duo6600 #34861 üzenetére
Igazából ez a Z77 Pro4M lap az, amire felkaptam a fejem....
-
Begi
senior tag
Végre megérkezett a várva várt lap, proci és mem.
Úgy alakult, hogy az ASUS P8H77-M Pro lap jött egy Core-i5 3550 társaságában. Megosztanám első tapasztalataimat.
Összeszereltem a lapot, procit, memet és beraktam a házba.
Első meglepetés akkor ért, amikor a procit raktam be a lapba. A leszoritó keret úgy lötyög hogy azt hittem ott helyben leesik. Természetesen ez csak nyitott állapotban van igy, tehát nem zavaró és nem okoz semmi gondot működés közben. Aztán mikor levettem a foglalat védő sapkát olyan volt a fém keret, mintha egy már használt alaplapot vettem volna. Gondolom tesztelésnél nem nagyon vigyáznak rá.
Ezt leszámitva pöpec kis lap.
A következő meglepetés akkor ért, amikor beraktam a házba. A lapon a SATA portok 90 fokban el vannak forgatva, csakhogy a házban az alsó vinyótartó keret is el van forgatva 90 fokkal, igy a sata port pont a fém oldalhoz került. Úgyhogy most lehet hogy házat is kell vennem, pedig nem terveztem.
A legutolsó meglepi meg az volt, hogy az IDE csatlakozót nem is néztem választáskor, és nincs. Mondjuk csak a DVD iróm IDE-s, de akkor is bosszantó hogy ezt benéztem.
Amúgy a lap+proci+SSD száguld, egy Q9400+Asus P5B Deluxe/ P5Q-EM lett lecserélve. Az sem volt egy gyenge gép, de ez, wow .Viszont a BIOSa fura. USB-s wireless-es billentyűzetem van, lehet ezért csinálja, de az olyan mezőkbe, ahova be lehet irni valamit, 1-2sec után szépen "c" betűket kezd el irogatni. Ha átkattintok egy másik mezőre, akkor visszairja az eredeti értéket, de azért ez gáz. Vagy én csinálok valamit rosszul? Vagy ez tök természetes?
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Ma már az Asrock is nagy márkának számít !
De nekik vannak olcsóbb lapjai is.A többi talán magasabb árszintről indul a belépő is.
Amúgy az a poén, amivel drágábbak a drágább lapok akár az Asrock on belül is, azokat a legtöbben nem is használják
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Stirbi
addikt
válasz Gabó85 #34853 üzenetére
Üdv.
Tökéletes lesz az Asrock.
Dig audio kimenet illetve + dvi(digitális graf kimenet) csati van a pro4 javára.
Viszont a pro3-on is van digitális grafikus kimenet (hdmi), viszont audio digitális már nincs.5k a különbség a két lap közt, neked kell eldöntened szükséged e van a pro4 kis plusszára vagy sem.
Vagy még egy alternatíva: Asrock PRO4M, ha kell pro4 tudása,de megfelel microATX-es alaplap is akkor én ezt venném.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Core2duo6600 #34856 üzenetére
Nem ragaszkodom az Asrock-hoz, de feleslegesen nem fizetnék többet egy lapért azért, mert márkásabb a neve.
Valami best buy lapot keresek. Igazából a tuning, a hűtés, a microATX méret a lényeg. Legalább 6 SATA azért legyen rajta.
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Intel Core i5-3570K processzorhoz milyen alaplapot ajánlotok?
Elsősorban Z77-es chipsetes alaplapban gondolkodom.
Elvárások:
- jól bírja a tuningot
- jó hűtés legyen rajta
- microATX méret
- minél több USB és SATA csatlakozó.Ja, és erősen árérzékeny vagyok (minél olcsóbb, annál jobb)
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
petiwr
senior tag
ASUS M5A78L-M LX V2 alaplapon milyen tuningot lehet csinálni mert rajta van csak nem jöttem még rá.
-
Gabó85
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában készülök új masinát összerakni, szeretném kérdezni a véleményeteket az általam kinézett 2 lapról.
Ez alá menne a deszka:
I5 2500K
2*4 GB RAM
Radeon 7850A 2 lap (főleg ára miatt ezek):
Asrock Z77 pro3
Asrock Z77 pro4Inkább nézzek másik gyártót? Kicsit bizonytalan vagyok az Asrock al szemben, még nem volt ilyen lapom, régen nem voltak róla jó véleménnyel, most mintha változott volna egy ideje... (vagy csak én vagyok rosszul informált )
Előre is köszönöm a válasz(oka)t
-
bluyoo
nagyúr
válasz freaghill #34845 üzenetére
Inkább P8H61-M LE REV 3.0 kicsit drágább de jobb int. hang van PCI csati is a későbbi bővítésnél jól jöhet.Támogatja az EPU-t,TurboV-t.Ja és már a javított chipsettel (B3,REV3)
Az SSDvel kapcsolatban ezeken a lapokon csak SATA2 van ....
"Egy i3-2100k-t szeretnék" na arra én is kíváncsi lennék[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
freaghill
őstag
válasz bluyoo #34844 üzenetére
Nem a rev3-ra gondoltam, találtam olyat ami mATX vagy mi a fene, az elvileg nagyon kicsi, 2 slot ram van benne, ennyi a bibija talán. Ramból meg nem tudom mennyit kéne rakjak. Mai játékok alá gonolom 4gb minimum kell.
Egy i3-2100k-t szeretnék majd belerakni, usb3-at pedig nem használnám, mivel nincs semmi olyasmim. Később még egy ssd vételét is tervezem.
Véleményed? -
bluyoo
nagyúr
válasz freaghill #34835 üzenetére
Nincs velük komolyabb baj de olcsónak azért nem mondanám kb. 19k a sima ASUS P8H61 REV 3.0.
Annyiért a múltkor ajánlott ASROCK B75 Pro3-t is megveheted azon már van SATA3,USB3,Raid,stb.
De ha leírod a min. elvárásod a lappal kapcsolatba.Gondolok itt kell e egyáltalán USB3 vagy Raid mennyi RAM lesz a gépben milyen CPU,HDD ....
(#34834) rigo88
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
rigo88
aktív tag
válasz _csocso_ #34836 üzenetére
szia
köszi a véleményt! most sikerült megvennem egyet 75eur-ért. ha szabad javasolnom, és pci slotot akarsz spórolni nézd meg ezt. 5 eur és ingyen posta. én az ilyen hongkongi shopokban simán 50eket ott tudtam mindig hagyni csupa hasztalan dologra. meg persze hasznosra is.Dirr
-
_csocso_
senior tag
válasz Csabusman18 #34837 üzenetére
Szia! Körülbelül hasonló felszereltségű a két lap, az Asrockon Realtek audio van, ami valamivel talán jobb az Asuson lévő VIA -nál ( persze csodák nincsenek mindkettő integrált ), valamint, ha szükséged van rá, akkor van esata is az Asrockon. Árban kb 2e Ft differencia van az Asrock javára. Én Asus párti vagyok, de most az Asrockot venném. Nemsokára megjelennek a II. generációs APU-k mért nem várod meg?
-
Csabusman18
tag
Sziasztok!
Két alaplap közül kellene választanom, Asrock A75 Pro4-M és Asus F1A75-M. K-s Llano menne a lapba.
Köszi! -
_csocso_
senior tag
válasz rigo88 #34834 üzenetére
Szia! Nekem is M5A99X EVO-m van, szerintem árban és teljesítményben is elég baratságos lap, 6db SATA3 port, 2+2 USB3, van rajta 1db powered, és egy sima esata csatli, crossfire / SLI képes, tuningban sem vall szégyent. Igaz már nincs rajta IDE csatlakozó, ami nálam hátrányt jelentett, de egy PCI-IDE kártyával kiküszöböltem, nem kellett DVD írót sem cserélnem.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Mi a véleményetek erről az asus P8H61 alaplapról? Elég sok fajta van ebből is, de olcsón akarom megúszni, azért ebből a fajtából az EVO elúszott..
-
bluyoo
nagyúr
válasz zolo0525 #34832 üzenetére
"Asrock Asus lapjai rosszul vannak felszerelve?" Hol írtam ilyet?
Két lapot kérdezett én a Gigabytot írtam mellé megjegyezve az Etron vezérlő gondjait.
És hogy annyiért megveheti az Asus M5A99X EVO-t ugyan úgy 990X lapkakészlettel.
"volt Asus M5A99X EVO lapom..." vélemény?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zolo0525 #34830 üzenetére
Attól még sza. az Etron
Az Etron kivételével a giga mindenesetre jobban felszerelt,jobb táp,SLI stb. (szerintem).
Azért írtam az Asus M5A99X EVO-t nem Etron chipes jól felszerelt mint a giga és majdnem olyan jó CPU táppal rendelkezik (Asus:6+2 Giga:8+2).
Mondjuk ha nem kell SLI neki a tranceplanet által ajánlott 970 chipset-es lapok is tökéletesek és nem utolsósorban olcsóbbak.Az Asus M5A99X EVO azért csak 31K körül van.Bazinga!
-
tranceplanet
addikt
válasz rigo88 #34827 üzenetére
Én inkább ezek közül válogatnék:
ASUS M5A97
ASRock 970 Extreme 4
ASUS M5A97 Pro
ASRock 990FX Extreme 3-------------------------------------
(#34822) petiwrAhogy bluyoo is írta megy benne mindegyik proci. Összes AM3-as és AM3+ procik is mennek benne, mivel 125W TDP procikat is fogadja a lap.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz rigo88 #34827 üzenetére
Én a Gigát venném vagy inkább abban az árkategóriában Asus M5A99X EVO-t.
A Gigabyte lapon Etron vezérlő van aminek nincs valami jó híre.
(#34826) szörnyeteg77
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
rigo88
aktív tag
üdv
asrock extreme 3 970 vagy Gigabyte GA-990XA-UD3?
fx-8120 alá.Dirr
-
bluyoo
nagyúr
válasz szörnyeteg77 #34824 üzenetére
Te aztán nem vagy egy egyszerű eset!
A (Hikomat***)helyében ASUS Xonar D1-be ruháznék ugyan az mint a ASUS Xonar DX/XD csak PCI csatlós nem PCI-E1X ráadásul így külön tápcsatlakozó sem kell hozzá.
Alá ASUS P8Z77-V LE .
Így "csak" 2K-val kerül többe a szett mintha mATX-es lapot vennél.
Ha netán mégis bepakolna egy másik VGA-t nem lesz gondja a hangkarival sem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
petiwr
senior tag
válasz tranceplanet #34815 üzenetére
Köszönöm a segítségedet de viszont bele mennek az alábbi cpu-k?
AMD Athlon II X2 250 3GHz 12.000
AMD Athlon II x2 270 3,4Ghz 14.000
AMD Athlon II X2 240 11.000
AMD Phenom II X3 720BE 14.000
Athlon II x4 635 Dobozos 15.000 -
bluyoo
nagyúr
válasz szörnyeteg77 #34818 üzenetére
Miért tudna kevesebbet az LE?Teljesen más a két lap felépítése ennyi pl. az egyiken van 2. PCIe 3.0 a másikon meg 3 x PCI található stb.
A mATX-es lapok amúgy is olcsóbbak gondolom a gyártásuk is jóval olcsóbb.
Azt a lapot válaszd amelyik bővíthetőség és ár szempontjából neked megfelelőbb.
Ezt: miért szúrtad be?Nem értem miért is kapcsolódik a hsz.-edhez.Bazinga!
-
viperabácsi
addikt
válasz szörnyeteg77 #34818 üzenetére
Bocs hogy beleszólok de nekem nemrég ezt ajánlották P8 z77 m-pro
klikk[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
bluyoo
nagyúr
-
szörnyeteg77
tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hikomat*** #34816 üzenetére
Itt össze tudod nézni az Asus Z77-es lapjait.Menyit szánnál rá?
Bazinga!
-
Hikomat***
csendes tag
sziasztok! asus z77-es lapot vennék i5 ivy proci alá! ami számít,hogy jól tuningolható legyen,megbízható!
és ami nem számít,hangkártya(külön veszek bele ASUS Xonar DX/XD hangkártyát)
SLI,CF nem kell! méret nem számít. mATX vagy ATXannyi féle asus z77 típus van, nem tudom melyik milyen,miben különböznek. segítsetek! köszi!
-
tranceplanet
addikt
válasz petiwr #34812 üzenetére
Milyen procihoz kellene, hány watt TDP-s a proci? Lesz tuning benne?
AM3 lapot már nem szabad venni, kifutò foglalat. AM3+ lapot érdemes venni, ebbe mennek phenomok, bullok, visherák is (majd). Fekete foglalatos ASUS 780-as lapot ajánlanék." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Core2duo6600 #34811 üzenetére
Szerintem azért nem olyan egyértelmű a dolog.A
Z68 Extreme3 Gen3 egy ugyancsak jól felszerelt lap a natív USB3/előlapi USB3 és a kevesebb SATA3 (-2) kivételével minden megvan rajta mint mondjuk az azonos árban lévő Z77 Pro4-en sőt.Ha csak a tuningképességét nézzük a Z68 8+4 fázisú tápellátás azért komolyabb mint a Z77 Pro4 4+2-es tápellátása.Ráadásul Gen3 2 x PCI Express 3.0 x16 slots-al és teljes körű Ivy támogatottsággal bír.Bár nem hiszem hogy a 2600k-t Ivy-re fogja cserélni a CPU-s topicban nem istenítik annyira sőt.
De abban igazad van hogy csak újabb chipset kisebb fogyasztás stb. és azt figyelembe véve hogy egyelőre nem is tervez tuningot és nem is akarja szénné húzni így tényleg kézenfekvőbb lehet a Z77.Bazinga!
-
petiwr
senior tag
tudnátok ajánlani egy am3 as alaplapot ami ddr3 as ram megy 13 allat
-
Core2duo6600
veterán
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Nem akarom dobálni a pénzed de szinte majdnem mindenben jobb a P8Z77-M PRO kivéve persze a méretét.
Persze a bővíthetőség szempontjából azért vegyes a kép.Gondolok itt pl. a PCI csatlók teljes hiányára,1-el kevesebb PCI-E 1X,2-vel kevesebb USB2.De viszont 1-el több PCI-E 16X, 2-vel több USB3 jobb int. hang van a PRO-n.Azt hogy melyiknek veszed hasznát azt te tudod.
De jelenleg pl. az iPonon "csak" +4K a PRO mondjuk 34K-ért jobb vásár volt az biztos tiszta tőzsde ez a bolt.
Pont az emlegetett melegedés terén is jobb választás lehet a VRM-ekre azért biggyeszthettek volna legalább egy "látszat"hűtőbordát .De persze az Asus P8Z77-V LX sem egy rossz választás sőt (nem egy alsó kategóriás lapról beszélünk).
Mivel nem tervezel irtózat tuningot biztos nem fogsz mellé az LX-el sem (gondolom nem is egy "cipős dobozban lesz a gép").
(#34807) Mans20
Nincs véletlenül a gép egy számítógépasztal "fakkjában" elrejtve úgy hogy csak a táp szívja ki a meleg levegőt (haverom így ért el komoly hőmérsékletet és zajt )?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
pyth
tag
válasz bluyoo #34783 üzenetére
Köszi bluyoo!
Azt hiszem inkább Asusnál maradok. Igen a P8Z77-M PRO-t mikor elkezdtem nézni még közelebb volt a 30k-hoz mint a 40-hez.
Mivel a megbízhatóságon és a stabilitáson kívül nem sok igényem van a lappal kapcsolatban (ami kell azt a Z77 mar tudja) úgy döntöttem hogy ezt veszem:
Asus P8Z77-V LXSzerinted jó választás ez a fentebb említett 2600K procihoz és 4-4,5GHz tuninghoz figyelembe véve a 4+1+1 fázist?
Esetleg megéri a kb. 6-7e Ft felárat 6+2 fazisú P8Z77-M PRO[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mans20 #34802 üzenetére
Majd otthon ránézek az enyémre.
Nem lepődnék meg ha az én lapom is ilyen forró lenne (kurv. meleg van )
Szerintem ezek a kis hűtőbordáktól ez is szép teljesítmény.
Az epu-n kívül nem nagyon tudsz mit csinálni legfeljebb megpróbálhatod a GAP-PAD-ot kicserélni alatta,vagy egy +ventit a házba de nem hiszem hogy nyernél vele annyit mint amennyi macera van vele.
Ilyen melegbe nem hinném hogy vészes hőfokok lennének [link] , [link] pedig ezek már ivy chipset-es lapok (kisebb fogy. stb.) és nem is az alsó kategóriából.
Neked nem ASRock Z75 pro3 lapod van?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz petiwr #34800 üzenetére
Szerintem jobban járnál legalább Asus P8H61 M LX plus-al.
Az általad linkelt Asrock lapon Gigabites lan sincs .........Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- További aktív témák...
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest