- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Függ a mérési módszertől is, de nehéz megmondani mi a gyenge láncszem. Csatlakozhatsz próbaképpen a 2011-re az új router helyett közvetlenül PC-vel, hogy az csinálja a PPPOE-t, és lehetne mérni egyet úgy is. Ez megmutathatja, hogy a 2011-e a gyenge láncszem.
Valami régebbi TP-Link routerem volt nekem is, típusra nem emlékszem, de már volt benne hw nat - ennek ellenére nem tudtam vele csak alulról közelíteni a 900Mbit-et. Amikor megvettem a hAPac2-t, azzal kapásból 930...940Mbit-et mértem, úgy hogy semmi más nem változott csak a router. De ez már a speedtest szervertől és az internetszolgáltatótól is függ... [link]
-
ekkold
Topikgazda
Valahogy így:
/system reset-configuration no-defaults=yes skip-backup=yes
A többi stimmel.
Az új router meg intézi a PPPOE-t és a NAT-olást (meg amit még kell).A wifinek is létrehozhatsz egy bridge-t, további eth portokkal, és akkor AP-ként , és switch-ként is lehet használni a 2011-et. Ezt a bridge-t egyúttal érdemes DHCP kliensnek is beállítani, hogy a 2011-nek is legyen IP címe (ezt majd az új router osztja ki neki).
Legalábbis én valahogy így csinálnám. Legalábbis ha nagyon spórolni akarnék, a router árán. Bár hosszú távon lehet, hogy jobb 1db erősebb router - pl. össz áramfogyasztás szempontjából, (kellően hosszú) idővel akár meg is térülhet az ára.
-
bbmt
senior tag
-
yumme
csendes tag
-
ekkold
Topikgazda
Van olcsóbb alternatíva is, amit már említettem:
Az RB2011-et felhasználhatod arra, hogy az optikát rézre alakítsa simán összekötve az SFP-t és az egyik gigás ethernet portot. Ehhez nem kell nagy teljesítmény. Erre pedig rá tudsz dugni egy erősebb routert, amire nem kell SFP, és akár wifi sem, viszont a PPOE-t és a NAT-olást megoldja. Egy újabb összekötéssel a két eszköz között, a wifi is megoldható.
Bár ez utóbbira nem lenne szükség feltétlenül, ha veszel pl. egy olcsó hAPac2-t, ami simán viszi a gigabitet, és kétsávos wifi is van benne.
Ha kellő távolság van a két router között akkor akár mindkettő szórhatja a wifit, ezáltal nagyobb területet lefedve. -
ekkold
Topikgazda
Jól értem, hogy neked most az optika egy SFP-vel csatlakozik a 2011-re, azaz nincs szolgáltatói eszköz? Mert akkor nyilván vagy olyan eszköz kellene, aminek van SFP portja, vagy megtartod az új eszköz mellett a 2011-et switch-nek (és WiFi AP-nak is), hogy rezesre alakítsa az optikát.
Az RB4011 szerintem elég jó kompromisszum lenne, elég hasonló a 2011-hez, csak sokkal erősebb (4x 1,4GHz-es proci), egy darabig biztosan elég lenne a teljesítménye. Van wifis, és wifi nélküli verzió is. Mondjuk azt nem tudom, hogy lehet-e kapni éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- E-roller topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sweet.tv - internetes TV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged