- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steve@prhw
őstag
Sziasztok
Kezdek őszülni, van egy nagyobb telephelyem, ahol a lakók "kedvessége" folytán nem tehettük fel a zárt, belső hálózatos AP-nkat, többszöri nekifutásra sem... Kényszerből UPC Business net lett oda, fix publikus IP-vel.
Más, távolabbi kis telephelyeken bejáratott módszer szerint terveztem itt is a dolgot: mivel Panasonic IP központunk van, ami "sima" VPN kapcsolattal nem működik (állítólag a saját rendszerük kellene hozzá, aranyáron, sokat nem erőlködtem rajta), ezért a mikrotik routerek office bridge-e VPN-en jön be, a telefonos bridge pedig EOIP tunnel-en. Így tökéletes, 10 telephelyen működik, különböző (mikrós) szolgáltatókkal.
Két ünnep között nyugi volt, megjött az ominózus helyre is a mikrotik router (RB1100AHx4), beüzemeltem. Az ipsec tökéletesen működik, viszont az EOIP tunnel nem. Mindkét oldalon úgy tűnik, hogy összeállt, viszont mindkét oldalon csak TX forgalom van, RX nincs. Szakadást nem jelez, látszólag minden OK, csak mégsem..
Húztam fel egy másik EOIP tunnelt a UPC és egy másik külső telephely közé, a jelenség ugyanaz.
Lehet valami korlátozás a upc neten, ami miatt nem megy az EOIP?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- GeForce RTX 3060 (OEM HP)
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Húztam fel egy másik EOIP tunnelt a UPC és egy másik külső telephely közé, a jelenség ugyanaz.
ekkold