Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E.Kaufmann

veterán

válasz Zwodkassy #3426 üzenetére

Windowsupdate esetén lehet jobban járnál egy WSUS-al vagy egy inteligensebb proxy-val. Esetleg olyan QoS szabályt létrehozni, ami a nagyobb letöltéseknél lassítja az adott kapcsolatot Connection Bytes rész
    Én azt csináltam, hogy külön vettem a webes forgalmat, azt egy külön proxy/tűzfal disztribúció kezeli (virtuális gépen), ami a netről tud frissíteni kategóriák szerint rendezett címadatbázist és a reklám kategóriát alapból blokkolom, de tud még különféle frissítéseket begyűjteni és továbbítani a kliensek felé helyi gyorsítótárból.

Ha nincs sok kliens és nem akarsz sokat pöcsölni, nézz utánna jobban a QoS-nek és ahelyett, hogy a webes forgalmat szednéd szét oldalak szerint, inkább adnál nagyobb prioritást pl a DNS szolgáltatásnak, valamint az ACK-kat priorizálod, valamint még esetleg az elsőnek említett connection-bytes házatáján nézelődsz, hogy a nagy letöltések ne lassítsanak sokat és az oldalak hamar elkezdjenek betöltődni még nagyobb terhelésnél is.

Valamint Windows 10 esetén a csoportházirendben vissza lehet fogni a Delivery Optimalization-t (Kézbesítés optimalizációt), hogy csak a helyi gépek között osztozzanak meg a letöltésen, valamint korlátozzák a le (és esetleg fel)töltések sebességét.

Új hozzászólás Aktív témák