Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Bizarr babával és gigateleppel futott be a OnePlus ásza
- Redmi Note 15 4G? Van képünk hozzá!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Ha van RB3011-ed amit fel szeretnél használni, akkor ki kell próbálni. Ha viszont most akarsz beszerezni valamilyen eszközt erre a célra, akkor minél erősebb eszközt válassz, mert egyik VPN erőforrásigénye sem túl kicsi - tehát elsősorban az anyagi kereten múlik amit erre tudsz szánni.
Feltételezem, hogy a sima router funkciókat is ennek az eszköznek kell majd ellátnia. Az RB3011 nyers erőből (fasttrack nélkül) még a gigabites net NAT-olásához is gyenge. Ha emellett VPN-t is kell kezelnie, akkor nagy sebességre ne számíts.
Amiket próbáltam:
RB5009 - nekem kb. 650Mbit/s-tudott wireguarddal, és PPTP-vel is. L2TP+IPsec-el kicsit kevesebbet (nem emlékszem a pontos értékre) Az OpenVPN általában lassúbb ennél (és általában a többi ismert VPN is)
RB951G - wireguarddal, kb. 50Mbit/s-ot tud nekem.
hAPac^2 - wireguarddal nekem kb. 200Mbit/s-ot tudott, de volt aki kicsavart belőle 300Mbit/s-ot.
x86 PC-n futó RouterOS (celeron J1900procival) - wg: 850mbit/sAmi szerintem jó választás lehet RB5009, RB4011, vagy valamelyik újabb CCR2xxx igénytől és pénztárcától függően.
Ha az egyedi hardver nem riaszt vissza, akkor x86 PC alapú router is jó választás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Amazon Kindle
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Mi AIoT Router AX3600 WiFi 6 router
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G2i - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold