- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Ha van RB3011-ed amit fel szeretnél használni, akkor ki kell próbálni. Ha viszont most akarsz beszerezni valamilyen eszközt erre a célra, akkor minél erősebb eszközt válassz, mert egyik VPN erőforrásigénye sem túl kicsi - tehát elsősorban az anyagi kereten múlik amit erre tudsz szánni.
Feltételezem, hogy a sima router funkciókat is ennek az eszköznek kell majd ellátnia. Az RB3011 nyers erőből (fasttrack nélkül) még a gigabites net NAT-olásához is gyenge. Ha emellett VPN-t is kell kezelnie, akkor nagy sebességre ne számíts.
Amiket próbáltam:
RB5009 - nekem kb. 650Mbit/s-tudott wireguarddal, és PPTP-vel is. L2TP+IPsec-el kicsit kevesebbet (nem emlékszem a pontos értékre) Az OpenVPN általában lassúbb ennél (és általában a többi ismert VPN is)
RB951G - wireguarddal, kb. 50Mbit/s-ot tud nekem.
hAPac^2 - wireguarddal nekem kb. 200Mbit/s-ot tudott, de volt aki kicsavart belőle 300Mbit/s-ot.
x86 PC-n futó RouterOS (celeron J1900procival) - wg: 850mbit/sAmi szerintem jó választás lehet RB5009, RB4011, vagy valamelyik újabb CCR2xxx igénytől és pénztárcától függően.
Ha az egyedi hardver nem riaszt vissza, akkor x86 PC alapú router is jó választás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Update 09.18. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest