- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Magisk
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
lionhearted #22026 üzenetére
...a magic constant port a képletből, amivel amúgy kb bárrmi más is hívhat.
Azért nem tud más hívni a "magic constant port"-ot használva, mert a mikrotik ezt csak a NAS belső IP címéről fogadja el (forráscím), a csomag cél címe pedig a listára felvenni kívánt cím (és persze adott interfészre is lehet szűkíteni a kört.). Ha kintről próbál valaki olyan csomagot küldeni, aminek a cél-címe a saját címe, az a csomag el sem fog jutni a routerig, hiszen annak a csomagnak a számára nem az én mikrotikem lesz a gateway, ez csakis belső hálózatból induló csomagok esetén lesz így, amelyek a router mint gateway-nek szintén a belső címére érkeznek. Persze lehet, hogy hibás a gondolatmenetem, de hol hibás?
Ez szerintem inkább a webszerver felől támadható - ha azt meg tudja hekkelni valaki. Persze ezzel akkor is csak portot tud nyitni, de ezzel még közel sem fér hozzá a routerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- RAM topik
- E-roller topik
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- Vezetékes FEJhallgatók
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest