- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
A probléma ott keresendő - ahogy azt írtam is a bejegyzésben -, hogy a dinamikus IPv6 prefixekre nagyon nincs felkészülve a router.
Ezért azt a megoldást sikerült találnom, hogy a Windows klienseken se legyen gond, hogy nagyon rövid lifetime-mal dolgozok. Erre én is hónapok után jöttem rá, hogy Wi-Fi-s eszközökön (pláne iPhone) problémát okoz, mert a ra packetek mindegyike nem ér el oda, így időnként meg-meghal az IPv6.
Megoldás lehet a nagyobb lifetime. Viszont ha nagyobb a lifetime, PPPoE újracsatlakozás esetén a régi cím beragad a Windows klienseken, következésképp - amíg nem jár le a preferred a régi címen - nem lesz v6-os forgalom.
Erre én ismét egy hatalmas tákolást vetettem be, PPPoE disconnect-kor eröltetve küldök RA packetet, amiben már a lifetime-ok 0-k, így a következő PPPoE csatlakozásnál az új v6-os címet fogják használni a Windows-ok, amit meg ismét felhúzok jó magasra. Nem szép, de működik.
A leírást meg a script-eket is igyekszem majd frissíteni. Nem tudom, ez alapján a pár sor alapján meg tudod-e faragni, ha nem, és nem kardinális, kapcsold ki a v6-ot, írni fogok ide ha javítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bundle topik
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest