Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Újfent IPv6 kérdés. Próbálkozok egy belső IPv6 hálózatot csinálni, kísérletezés jelleggel.
Fogtam két Miki-t, az egyiken csináltam (próbáltam) egy DHCPv6 Server-t, és egy másik Miki-n pedig DHCPv6 Client. Valamit nyílván nem jól csinálok, mert a kliens nem kap/vezs fel IPv6 címet és prefixet :-(Router-1:
/ipv6 pool add name=Ipv6-Pool-88 prefix=fd00:0:0:88::/64 prefix-length=64
/ipv6 dhcp-server add address-pool=Ipv6-Pool-88 dhcp-option="" disabled=no interface=Br-Lan lease-time=1d name=Ipv6-Dhcp-Srv preference=255 rapid-commit=yes route-distance=1 use-radius=no
/ipv6 address add address=::1/64 advertise=yes disabled=no eui-64=no from-pool=Ipv6-Pool-88 interface=Br-Lan no-dad=no
/ipv6 nd set [ find default=yes ] advertise-dns=yes advertise-mac-address=yes disabled=no hop-limit=unspecified interface=all managed-address-configuration=no mtu=unspecified other-configuration=no ra-delay=3s ra-interval=3m20s-10m
ra-lifetime=30m reachable-time=unspecified retransmit-interval=unspecified
/ipv6 nd prefix default set autonomous=yes preferred-lifetime=1w valid-lifetime=4w2d
/ipv6 settings set accept-redirects=yes-if-forwarding-disabled accept-router-advertisements=yes-if-forwarding-disabled forward=yes max-neighbor-entries=8192Router-2:
/ipv6 dhcp-client add add-default-route=no dhcp-options="" disabled=no interface=Br-Lan pool-name=Ipv6-Pool pool-prefix-length=64 prefix-hint=::/0 request=address,prefix use-peer-dns=yes
/ipv6 nd set [ find default=yes ] advertise-dns=yes advertise-mac-address=yes disabled=no hop-limit=unspecified interface=all managed-address-configuration=no mtu=unspecified other-configuration=no ra-delay=3s ra-interval=3m20s-10m ra
-lifetime=30m reachable-time=unspecified retransmit-interval=unspecified
/ipv6 nd prefix default set autonomous=yes preferred-lifetime=1w valid-lifetime=4w2d
/ipv6 settings set accept-redirects=yes-if-forwarding-disabled accept-router-advertisements=yes-if-forwarding-disabled forward=yes max-neighbor-entries=8192Valaki csinált már ilyesmit?
Én most nem a szolgáltatói (pl Digi) IPv6-ot szeretném kitárgyalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest