Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #13101 üzenetére
Próbáltam mikrotiken sokféle megoldást, a PPTP port forwardolására. A legtöbb amit elértem az volt, hogy a logban látszott, hogy a TCP kapcsolat összeállt, és utána nem történt semmi.
A szerver oldalon:/ip firewall nat
action=redirect chain=dstnat dst-port=51723 in-interface=ether1 protocol=tcp to-ports=1723
A kliens oldalon scr-nat al próbálkoztam:
/ip firewall nat
add action=src-nat chain=srcnat dst-address=szerverIPje dst-port=1723 protocol=tcp to-addresses=szerverIPje to-ports=51723
Fogalmam sincs mit rontok el. A szerver oldalon, ha átírom hogy a webfelületre vonatkozzon a redirect, akkor a webfelület elérhető a módosított porton is, tehát a szerver oldal valószínűleg jó így, és talán a kliens oldalon kellene valamit másképp csinálni. De persze, lehet hogy benézek valamit...de mit? A kliens oldalon próbálkoztam DST-NAT-al is, úgy hogy egy saját lokális IP címén fogadja a 1723-as portot, de úgy sem sikerült működésre bírni.Talán a GRE protokollt is valahogyan továbbítani kellene? Hogyan?
Ha valakinek van még ötlete, azt kíváncsian várom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest