- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1185 üzenetére
Hát 30-35-t az fog adni érte akinek van még egy ilyenje és valami vegytiszta fetisizmus hajtja hogy legyen egy "4 gpu"-s környezet a gépében...
Az nagyon heroin ár érte. Hiába erős.. egy Gef4 Ti4200 OTES-ért se kapok 40.000 Ft-t pedig rohadt erős kártyaés nem utolsó sorban még hajszárítónak is jó!
Reális ára 20-25 körül van. (megnéztem több vga árat aprón)
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1170 üzenetére
De érted... ez olyan mint az evés... egyszer hánytál valamitől és többet nem eszel olyat mert egyszer hánytál tőle? ... 1-2 évig jó...rossz érzésed van tőle... De utána minek? Pláne ha imádod...
Szerintem egy GARANCIÁLIS használt cuccal jobban jársz... papírral, számlával stb... Nagykerben dolgozom de én sem tudok jobb árat adni neked sokkal mint a webshopok amik kvázi nagyker áron árulnak 1.5-2hét rendelésre...
-
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1167 üzenetére
BF1-nél még nem veszem észre a hátrányt DX12-ben ultra beállításon (FHD). Szerencsére GTA széria kimaradt az életemből. Negyed óra elég volt belőle.
Most kellene kártyát vennem nem is tudom mit vennék. Jelen játékoknál szerintem jobb választás a GTX1070. Viszonyt az új DX specifikációk nagyon az AMD-nek kedveznek. Az is igaz hogy mire lesz olyan ami játék ami profitál ebből addigra az R480 már kevés lesz. nVidiát ismerve akkor úgyis meglesz (vagy már most megvan) a megfelelő teljesítményű GPU a zöldeknél is. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1151 üzenetére
Ha ezeknek a számoknak te hiszel, mondj el nekem valamit.
miért van hogy nálam GTA5 / BF1 / etc etc ultrán vígan elfut, míg te tekered a magnókazit a kártyáddal?
Mert az általad linkelt oldal alapján a te kártyád és az enyém pariba vannak...ha ez igaz..cseréljünk, én veszek még egy 6990-t lesz egy quad cf-em () és legalább 15 évig gémelek hájend szinten
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1149 üzenetére
6990 vs Rx470
6990 vs Rx480
6990 vs 1060Kérlek, görgesd végig a "Differences"-t is olvasd el....
Szerintem nem egy liga egyik kártyával sem.szerk:
Igen 480-m van -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1146 üzenetére
az MSI mellett számomra 1 dolog szól. Beviszem a Cédrusba és bármikor legarozom amíg még gyári gari is van rá.
Nekem XFX kártyám van (sose csalódtam) de partyban volt az MSI is nekem.
Asrock régről nagyon utáltam, most annyira szeretem(ABIT forever 'n' ever ha valaki még emlékszik azokra az időkre)
EVGA csinál még jó cuccokat..nekem a tápom az
Most nézem a videód -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1140 üzenetére
Itt nem látszik gáznak, kipróbáltad az említett beállításokat? Az Ultra Post FX-et és az AMD CHS-t nem feltétlenül erőltetném, próbáld Very Highon és Softon. Egyébként itt nem tünedezett el a növényzet mert nem is volt.
Ha normálisabban állítod be még az is lehet hogy élhetően fog futni, leszámítva a pop-up füvet.
Szerk:
Youtubenak kell egy kis idő hogy HD-ban is menjen.Szerk2:
Grass Quality Ultrát is Highra raknám. Advanced fület offolnám, és a Motion Blurt is lejjebb venném kb középre.Próbáld ki.
Szerk3:
Post FX az utófeldolgozás shaderezése.ITT nagyjából mindent meg tudsz nézni, össze tudsz hasonlítani.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1137 üzenetére
Semmi gond, de hidd el hiába bűvészkedsz, nem fogod ezzel a kártyával megoldani. Egyszerűen ezt nem szereti.
nV-vel sem minden frankó, de GTA V alatt kevesebb rosszasággal találkozol majd. Fraps pedig zabálja a gépet, majd ha akarsz felvenni az nV ShadowPlay jó lesz. Vigyázni kell majd azért, mert az Experience amin belül a ShadowPlay van, tud kavarni (pl automatikus driver frissítés, automatikus optimalizálás). -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1134 üzenetére
Te komolyan mondom kiégetsz a hülyeséggel. Amúgy is szarul fut de tolnál rá egy Frapset? Neked kár segíteni. Amúgy meg fixen látszik a bugos grafikából hogy a VGA és a driver nem áll a helyzet magaslatán. Fejen is állhatsz akkor se lesz frankó. Részemről többet nem írok neked ezügyben.
Kihagyod a Frapset, nVidia ShadowPlay funkcióval.
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1133 üzenetére
Frapsot hogy tudom úgy beállítani, hogy a felvétel alatt ne legyen kevesebb 10-15 fps-el és ne lagoljon veszettül?
Ahogy elindítom a frapsot folyton világít a HDD ledje és akkorákat lagol, mintha diavetítés lenne. Próbáltam felvétel közben kikapcsolni a hangot a Fraps-ban, azaz hogy azt ne rögzítse. De ahogy elindul a felvétel diavetítés lesz a brutális lagtól...
Az első videó még jó amikor emberek között megyek és a beállítások rajta vannak. De ahogy kocsiba is szállok közben hatalmasakat kezd lagolni a felvétel alatt.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1130 üzenetére
csak egy kérdés. Próbáltad már hogy nyomsz egy ajánlott beállítást neki vagy szimplán lejjebb veszed az egészet középre és csá? Lehet kiderülne hogy mi nem bírja. Azért minden beállítást úgy ahogy te mondod... érdekes hogy egyáltalán van 30 fps-ed... egy komolyabb kártyát is megfog a gta mindenen fullal.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1110 üzenetére
1) Ha a már meglévő tárhelyek mellé beraksz még egyet, miért kellene a win-t telepíteni? Ha ezt szeretnéd vegyél SSD-t és használd. Nem kell újra rakni semmit.
2) Normális hogy villog a piros leded...ha zavar kösd ki
Az én véleményem szerint az esetek 80%-ban már nem mérvadó az a led. Kb semmit nem jelent... ha több vinyód van, honnan tudod épp melyiket seekeli valami miatt? Nekem teljes nyugalom mellett is fel-fel villan több másodpercre is akár a gép teljesítménye e közben semmit nem csökken ha elkezdem akkor dolgoztatni.
3) 99% -ra mondom hogy a "szalagnyúlós" effektet a VGA drivere okozza. Illetve maga a VGA. Ki kéne próbálni egy másikat hátha...
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1109 üzenetére
Fent van a Windows10 a gépemen tegnap óta,
de kisebb hibák vannak a rendszerrel.Viszont a GTA5-ben az általános röcögések csökkentek, viszont ugyanúgy be-beakad olyan helyeknél, ahol be kell tölteni nagyobb forgalmat, nagyobb nyílt teret.
Érdekes, hogy amúgy folyékony a mozgás, megvan simán végig a fix 40 fps, de amikor elkezdi betölteni a nagyobb tájakat észrevehetően pislákol a kis piros led a gépházon.Lehetséges, hogy SSD-ről töltve a nagyobb tereket ezek a meglassulások is eltűnnének?
Ha mostani SSD mellé vennék még egy 120GB-osat játékok céljára, akkor használható lenne mind a két külön SSD a Windows 10 újratelepítése nélkül? -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1107 üzenetére
A Windows 10 önmagában nem fog a rossz támogatású 2 GPU-s kártyádon javítani, csak haladás a korral. Leírtam, első a VGA csere. Nem hinném hogy a 6990 jobb illesztőprogramot kapott Win 10 alatt. Egy próbát megér, de szerintem felejtős. Jó a WD Black, igaz nekem jobb lett hozzá képest SSD-vel.
Szerk:
Múltkor valaki leírta, hogy a jóval komolyabb konfigon is van röccenés. Igaz a te problémádhoz képest ez semmi körülbelül. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1097 üzenetére
Az a baj, -és mindennemű támadást mellőzve írom ezt most neked- hogy komolyan úgy tűnik mintha nem olvasnád el amit írnak az emberek és mindenkinek elhiszel mindent.
Ram speeden nem fukarkodnék, kifizetődik.
HDD / SSD ... az ST3000DM001 ( 3tb seagate vinyó) konkrétan olyan sebességgel másol stb, hogy simán játszol róla bármit.... a WD black series vinyói is jók erre...Ha pedig számít a pénz:
Én a helyedben vennék használtan egy 960 GTX-t (vagy 970 esetleg 980)
És mellé használtan a többit garral.... simán kijössz annyiból mint amit költenél csak erősebb VGA-val esetleg konfiggal..pusztán jó tanács.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1095 üzenetére
Neked mindenképp a VGA csere az első és legfontosabb. 8GB RAM-mal a GTA V magasabb beállításon elég boldogtalan.
Mivel így van, így az SSD-n lévő pagefilet használja. Ha HDD-n van, előjöhet a mikroszaggatás, valakinek attól volt.Szerk:
Nekem is RAM kéne de horror. Anno 10 alatt vettem a Kitet, most 22-24.Szerk:
Olyat vegyél amit biztosan kezel a CPU-d és a lapod. Nálam ez 1600, nem tuninglap és nem K-s proci.
Egyébként pedig addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér. Vagy konzol, vagy pénzöntés a gépbe. -
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1063 üzenetére
Nézd ,ha én pontosan megtudnám neked mondani akkor saját gondomat is megoldottam volna már rég.Mint írtam feljebb akár billentyűzet,egér ,bármi csinálhat galibát a monitort nem is említve,hdd,videókártya driver ,operációs rendszer,core parking, rengeteg a lehetőség.Külföldi oldalakon is lehet információkat találni a jelenségről és megoldási javaslatokat is ,azt vagy érnek valamit vagy nem az én esetemben semmit nem értek.Szerintem a fejlett energia gazdálkodás is bekavarhat ,mert minden hardvernél próbálkoznak minél kisebb fogyasztás megteremtésére ami jó mert néhány wattot megtakarítasz viszont teljesítménybeli problémák meleg ágya is lehet.
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1058 üzenetére
Nem hinném,hogy selejtesek lennének .Rengeteg minden előidézheti a mikroszaggatást beviteli eszközöktől kezdve a szoftveres környezetet bármi lehet .Nvidia kártyákkal rendelkező gépeknél valamivel ritkábban fordul elő ahogy néztem neten ,de ott sem ritka tehát még azt sem lehet mondani ,hogy zöld kártyával tuti megúszod .
G-sync monitorral lehet orvosolni elvileg csak azok rohadt drágák,amd esetében pedig freesync monitorral lehet próbálkozni azok szerencsére megfizethetőbbek sokkal .
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1055 üzenetére
Nekem is volt és van is ilyen jellegű problémám ,kipróbáltam rengeteg dolgot mind hardveresen mind szoftveresen ,de nem tudtam megoldani a röccenéseket és random fps droppokat vsync mellett is jelentkezett és jelentkezik néhány játéknál ma is.Ram nem okozhatja szerintem az max akkor lehet probléma ,ha kevés és kifutsz belőle .Kártya csere is volt nálam 280-at cseréltem rx 470-re de annál is jelentkezett ,vinyót is cseréltem szintén nem ért semmit ssd se.Nálam igp-vel is jelentkezik a probléma.Érdekesség ,hogy régebbi játékoknál szarabb a helyzet mint a friss címeknél .Szervízben is volt a gépem nem találtak semmi problémát .Én beletörődtem elhatároztam amint lesz úgy lóvém lecserélem az alaplapot,ramot,procit,videókártyát,tápot magyarul a gépem szinte egészét,összepattintom azt ha annál is jelentkezik majd probléma akkor elállok tőle és addig rakom össze a gépeket míg meg nem oldódik
Havernak összeraktam ősszel egy gépet i5 6500,8 giga DDR4,RX 470 nála semmi ilyen jellegű probléma nem jelentkezik érdekes módon,nekem combosabb procim van még is (4790).Arma 3 például élvezhetetlen ,felbontás és grafikai beállításoktól függetlenül.Szégyen egyébként ,hogy nem kevés pénzt kifizetsz és kínlódnod kell,hogy normálisan tudjál játszani ,régen a szar pentium 4-en suhantak a játékok ,sőt nekem akkor caleronom is volt bepattintottam mellé egy értelmes kártyát és ment minden mint az álom,most beleraksz a gépbe egy szatyor pénzt és nem tudsz normálisan játszani hanem tesztelgetni,állítgatni meg fax tudja mit kell csinálnod és csodálkoznak ,hogy sokan inkább vesznek egy konzolt aztán szarnak az alkotmányra.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1055 üzenetére
Rakok be neked ott másik ramot tesztre, van valami Corsair vengeance Red ...vagy valami...
Egyébként nem, az RX480-t nem veri el mindenhol az 1060... sőt... 1070-re mondják hogy KB pariban van vele de az Nvidia erősebb valamivel. Árban is van különbség az egyik 85 a másik 105...Nagykerben dolgozom, magasról szarok az árukeresőre
ami ott van az mese habbal
Ár érték arányban az AMD jobb az nvidianal... (amikor én vettem ezt a kártyát az 1060 még 120 volt..az enyém meg 85) ...
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1051 üzenetére
Tartom az ajánlatom. Ha budapesti vagy szívesen beviszem a gépem a melóhelyemre, (nagyker) és megnézheted az én kártyámmal a te gépedbe.. RX480 8Gb és akkor kapsz egy képet hogy melyik irányba kell indítsd a bővítést... egy biztos. A 2600K erősebb a szerelemnél is.... procihoz nem kell nyúlni szerintem.
-
Rasiel
senior tag
válasz
#61847040 #1039 üzenetére
Ez a röcögés nálad egész pontosan hogyan nyilvánul meg? Sok esetben pl. 60-ról leesik 57-58-ra és azt érzékeled kisebb megakadásnak vagy teljesen másról van szó? Mert, ha néha, ritkán megakad egy-egy játék az benne van a pakliban, akármilyen konfiggal.
Az első hozzászólásodban linkeltél egy videót, amit te készítéttel, viszont sajnos már nem elérhető, így nem tudom megnézni.
...de bedroppol sokszor 30fps-re vagy az alá 1-2mp-ig és olyan mintha be be rángatnák az egész képet, ilyen bebelassulásos "magnószalagtekeréses" lesz a megjelenítés
Ezt már több helyütt leírtam a GTA V esetében, hogy a játék Double Buffered V-Sync-et használ, ha a grafikai opciókban simán csak az ON-t állítod be rá. Tehát egyes szituációkban - GPU terheléstől függően - felezi az FPS-t 60-ról 30-ra és ezt komoly belassulásnak lehet érzékelni. Tehát leegyszerűsítve: nézel egy bizonyos irányba, ott 60 a másodpercenkénti képkockák száma, majd elnézel egy másik irányba, ott pedig már 30.
Amennyiben szeretnéd a V-Sync-et használni a játékban, úgy belépés után nyomj egy ALT + TAB-ot, majd miután ledobott a Windows asztalra, nyomj még egyszer meg ugyanezt a billentyűkombót, hogy visszalépj a GTA V-be! Így alkalmazni fogja a játék a Triple Buffering-et, amivel a fentebb leírt FPS ugrálás nem fog bekövetkezni. De ez szigorúan csak abban az esetben működik, ha a vertikális szinkron be van kapcsolva vagy a játékban vagy pedig az illesztőprogram vezérlőpultján belül az adott játékra. -
törölt tag
válasz
#61847040 #1039 üzenetére
Ez fontos lehet:
Közben a reflections detailt ultráról levettem very high-ra és csökkentek érezhetően a meglassulások, bár még vannak sajnos nagyvárosban forgalmasabb kereszteződéseknél.
Viszont kb. 7-8 fps többletet sikerült ezen opció eggyel lejjebb állításával elérnem, és ami külön vicc: szabad szemmel nézve semmi különbség nincs szinte az ultra és a very high reflections között. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1036 üzenetére
Én speciel lebeszélnélek róla... Ha gondolod gyere el, nézd meg hogy egy 1070-el kis túlzással egy szinten lévő kártyával IS be tud röccenni, pedig alatta van egy - úgy gondolom - elég erős vas....
Tök mindegy hova rakom, ssd-re vagy hdd-re, tök mindegy milyen rendszeren fut... szaggat..
Volt AMD-n is... 8350 + 16gb ram + r8 280 -n volt a legjátszhatóbb nekem... azon vittem ki...Meguntam hogy röcög, azóta: i5 4460 + gtx 950 / r9 380 , i7 6700k + rx480 8gb... na én beleöltem kb 150k-t csak azért hogy menjen valami amit már végigélveztem... javaslom spórolj másra
-
Rasiel
senior tag
válasz
#61847040 #1029 üzenetére
Meglátásom szerint, általában szoftveres probléma áll a mikroakadások mögött.
Úgy vélem, a 2 GPU-s megoldás a mai játékokat elnézve teljesen zsákutca. Többségében nem működik megfelelően, grafikai problémákat okozhatnak, stb. Tény, ahol normálisan megy, ott nagyon erős tud lenni, de én is azt vallom, hogy inkább egy erős GPU legyen a gépben, mint kettő, ami hol működik, hol nem, illetve egyéb problémákat okoz. Emellett meg az AMD sem fog már vele foglalkozni, új drivereket írni rá, szóval a meglátásom szerint abszolút nem éri meg vesződni vele, a szóban forgó GTX 1070 vagy mondhatnám akár a GTX 1060-at, sokkal többet érnek, mint a 6990. Nem mondom azt, ha kicseréled a kártyát, akkor biztosan megoldódik a problémád, de sokkal több sanszot adok arra, hogy igen. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1029 üzenetére
Már anno leírtam hogy a 6990-et felejtsd el ha GTA-zni akarsz.
4GB VRAM-mal simán mennie kéne Normal fölötti Textúra beállításon, főleg ha a limit ki van nyomva.Szerk:
1070-nel elég jó lesz, ha neked ez a játék megér ennyi pénzt akkor válts.Szerk2:
VGA fronton AntiOldAMD a játék. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1022 üzenetére
A mikroszaggatás pont a kis röcögés. A 30-ra 40-re drop pedig akadás/szaggatás.
Elég csak 1-2 fps esés, megnő a frametime, és megjelenik a mikroszaggatás/microstuttering.Szerk:
Hogyne tudnám, többek között ezért vagyok ilyen aktív a topikban. Ezért írtam a framerate limitálás cikket logoutra, sokaknak segített, persze van amikor az se ér semmit. GTA V is elég korcs engine, képes furcsa dolgokra.
Jelenleg ami nagyon ajánlott hozzá:
i5 K vagy i7 combos proci
16GB RAM
1060 6GB vagy jobb.Vigyázz, mert a RAM igény miatt is tud röcögni és akadni is. Telerakja a memóriát, megzabálja a lapozófájlt, hiába megy SSD-ről, jobban szereti ha 8GB fölötti memória van a gépben. Lehetőleg 12GB+, hogy tuti legyen.
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1019 üzenetére
Sikerült kipróbálnom a GTA5-öt más memóriabeállításokkal is, ugyanaz a jelenség.
Viszont neten néztem, hátha másoknak ez segít, főleg youtube-on találni GTA5-ös videókat GTX 1070-es kártyával tesztelve. Hát le voltam nyűgözve, semmi röcögés, folyékony az egész azzal a kártyával.
Stabil 60-100 fps a játékban...Szerintem ez megoldás lehet a microlagra, valószínűleg a GTX1070 a széles memóriabusza miatt nem produkál stutteringet a játékokban.
-
válasz
#61847040 #1017 üzenetére
Ha ez így lenne, hogy a kártyákkal van hardveres hiba, akkor minden játékban jelentkezne a mikroszaggatás.
De nem minden játékban jelentkezik. És sok esetben megoldás is van rá. Szóval itt egészen biztos, hogy szoftveres a probléma. Régen azért nem voltak ilyen problémák mert a PC gaming sokkal erősebb szegmens volt mint manapság, és ezáltal nem engedtek meg ilyet maguknak a fejlesztők. Manapság meg szó szerint le van sz@rva a pc. Ami egy részről érthető, mert a lóvé nem a pc irányából dől. Viszont más részről meg gusztustalan, hogy fél munkáért elkérik a pénzt. Ha ennyire nyűg nekik, akkor szüntessék be úgy egészében a pc-s játékfejlesztéseket. De ha a pc-sek pénzét zsebre teszik, akkor csináljanak is hibátlan munkát. Én így gondolom. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1015 üzenetére
Elképzelhető de nem nagyon láttam még deszkát amin a VRM-en szenzor lett volna. Persze a komoly tuninglapokon minden elképzelhető.
A tiéd VRM hűtött deszka. Ha nincs fullra kiszáradva a hőátadó közeg a VRM hűtőborda és a FET-ek között, nem lehet gond. Feltéve hogy a procihűtő nem küld extrém hőt a VRM-re.Igen egyes szériák (főleg AMD régebbi kártyái) voltak mikroszaggatósak a hozzászólások alapján (már aki beismeri). Az újabb kártyáknál inkább specifikus esetekben van mikroszaggatás a megnövekedett frametimeok miatt.
Havernak a 6950 volt mikroszaggatós, azzal nyalókázott sokat, pedig frankó kis kártya lett volna, de láttam 5xxx-es és 4xxx-es Radeonokat is csinálni. Újabbakról nem tudok nyilatkozni
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1011 üzenetére
Fps fix segít a nagyobb terhelésnél (nagyobb forgalom nagy kereszteződések) tapasztalható frametime növekedésen. Ez sajnos ilyen, gondolom kihalt vidéki utakon nem tapasztalod.
Egyébként jobban pörög SSD-n mint HDD-n, anno még Phenommal is jobban ment miután átraktam. Azért van mert 8GB RAM-nál elég nagy (akár 10GB+) lapozófájlt használ a játék.
ID0000: Látótávolság növelésével nőhet a frametime, szerintem logikus hogy miért. Odaérsz egy nagy forgalmú kereszteződéshez, de már meg kell jelenítenie a következőt, vagy következő kettőt, szintén jelentős forgalommal, sok gyalogossal.
A "shuttering" pedig stuttering, mostanában sokan írják H-val.
A "patchot" pedig patchet. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1009 üzenetére
Nézd, ha mai viszonylatban számítva (nem nézve azt hogy most jött ki a koby lake) elég erős gépem van.
VGA / Proci / Ram szerintem bőven elég, sőt...
Anno R7 280 3Gb-n toltam végig a játékot.. minimális röcögéssel és egy 4460-as procival...
Most a gépem kb az előzőnek a +40%-val rendelkezik és szaggat.Nekem is vinyóról fut. (bár rá tudnám tenni ssd-re) Nem ez számít.
Egyszerűen szar. Fixáld az FPS-t hogy ne legyenek óriási droppok benne , vsync ki. Tölts le egy drivert amire azt hazudják hogy optimalizálták a GTAV-t. És reménykedj.Teret nyertek a konzolok és mi csak az átiratokat kapjuk pc-re...sose lesz tökéletes.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1000 üzenetére
De az lesz. I7 6700K / 16gb 2400mhz memó / GTX960 és ugyanazt csinálta mint most az RX480-al amin 8gb ram van és fényévekkel erősebb kártya...
Ugynúgy megvan a "microlag".
Nekem a SW állítgatás oldott a problémán...
felesleges erre pénzt költeni szerintem...
Eredeti GTA5-el játszol? Mert pl a verziókban is sokminden változott ami a shutteringet "microlaggot" illeti.. -
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1002 üzenetére
Nagy tereket, távolságokat a CPU számolja. Persze nem árt hozzá jó sok ram. Youtubeon néztem egyszer egy teszt videót hogy ilyen szituációkban a memória növelés 64Gb ramnál (
) hoz látható javulást a problémára. 32Gb még szinte alig, 128Gb meg néha lassulást is okozott. Érdekes teszt volt. Linkelni akartam de sajnos nem találom. Ha meglesz pótolom.
2600K 4,4GHz azért elég nagy teljesítményt nyújt még napjainkban is. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #995 üzenetére
Az AMD-s direkt megjelenítéshez képest igen. Mivel ott azonnal látod a képkockát, eltérő frametimeokkal, még az nV-nél egységesebb frametimeokra törekedtek. Anno volt is az eltérő módszerekről cikk ph!-n.
A modernebb AMD szériáknál nemntudom hogy van, de a régebbiek direkt megjelenítéssel mentek. Multiban jól jöhet mondjuk...Nem vagyok szakértője a kérdésnek.
A GTA V mondjuk tipikusan nV játék, szóval mindenképp jobb lenne. Neked kell tudni mivel játszol, mire kell a VGA.
Jelenleg levelezésben vagyok a Rockstar Supporttal memory leak ügyben, kíváncsi vagyok mit mondanak. Régebben teljesen jó volt 8 GB RAM-mal és nem zabálta fel a lapozófájlt sem 1 óra után.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #993 üzenetére
A memory leak memória szivárgást jelent. Szépen telepakolja a memóriát és nem tudja üríteni/felülírni.
Stuttering erős kártyákkal is van, eltérő frametimeokból adódik. Fps fix javíthat rajta, de nem oldja meg teljesen.
GTA egyébként jobban szereti az nVidia kártyákat. Régebben azért is volt látványosabb stuttering AMD fronton, mert ők a direkt megjelenítést választották az nV egyenletesével szemben.
Szerk:
Alacsony látótávolsággal persze hogy simábban fut. Dinamikus a játék, a forgalom, így annak megjelenítése több erőforrást igényel. -
Sanyi19
őstag
válasz
#61847040 #966 üzenetére
Most jut eszembe, hasonló akadozást HD7870 XT (Tahiti LE) videokártyánál tapasztaltam mikor minden fel volt véve maxra (kivéve msaa), ott ha jól emlékszem a grass lentebb vétele jelentette a megoldást. Akárhogy állítod a grafikát mindenhogy csinálja?
Tesztek szerint gyorsabb 16GB-al : [link], de nekem ez nem volt olyan szembetűnő mikor 16-ra váltottam.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #963 üzenetére
Nekem SSD-n van de HDD-n sem volt gond. Win 7-et használok, ez sem lehet akadályozó tényező.
A lapozófájl viszont igen. Állítsd automatikus méretűre, a GTA V igényli.SSD-n is automatán van nekem. 8GB RAM mellett, 8-9GB közötti lapozófájl használatot produkál. Valamivel jobban fut mint HDD-n, de csak minimálisan, és gyorsabban betölt.
A Radeonokat sokszor nem nagyon szereti. Nekem 750 Ti van, és 40+ fps-sel fut a játék 1080p High/Very High beállításon, FXAA-val, DoF, Motion Blur és Tessellation mellett.
Egyébként ha megnézed a youtube gameplayeket a nagyon drága kártyák sem konstans fps értékeket dobálnak, és nagyobb forgalomba érve látható némi lassulás. Ilyen a motor.Sanyi19:
Ne beszélj hülyeségeket légyszi!Szerk:
Egyébként a HD 6990 nem biztos hogy jó lesz újabb rendszereken. A kommentek között is ott figyel hogy alacsony a GPU kihasználtság és szaggat a játék. -
Sanyi19
őstag
válasz
#61847040 #961 üzenetére
Szerintem rakj fel egy Windows 10-et. A legtöbb új játék sokkal jobban fut rajta mint 7-en, tapasztalat.
#963: Az, hogy merevlemezről fut nem gond. Nekem is azon van, hibátlanul megy egy 2TB-os 2 éves Seagate winyóról. A legtöbb új játék már csak windows 8.1 / windows 10-re van optimalizálva. Ha nem azon futtatod lehetnek anomáliák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Crypto Trade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest