- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Pár napja vettem egy MSI Gaming X RX470 8GB videokártyát.
Nagyon szépen fut rajta a GTA5, Doom,stb. játékok ( átlag 60-100 fps )Viszont ha 60 alá esik az fps bekapcsolt Vsync mellett, valamint ha 60 fölé megy ill. az alá kikapcsolt Vsync mellett - elkezd röcögni az egész megjelenítés.
Ha fixálom az fps-t pl. 40-re bekapcsolt Vsync mellett, olyan mintha lassított felvétellé válna az egész megjelenítés. Ha kikapcsolt Vsync-el fixálom az fps-t, akkor is csak hangyányit javul.
Rivatunert használok erre a célra.Ezzel mit lehet kezdeni? Előre is köszönök minden segítséget.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1196 üzenetére
Nálam ha a látótávolság teljesen 100%-on van a shadow dist 100% mellett, akkor bizonyos helyeken ahol sok a fű leesik az fps 40-45 körülre is, és kicsit stuttering hatás van. De városban a 100% distance se kottyan meg neki. Utána megálltam egy hegytetőn, és körülnéztem 50 és 100%-os distance-al, semmi különbséget nem vettem észre. Nekem bőven jó az 50%-os.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1194 üzenetére
Az is jó!
Én úgy vagyok vele kis rece belefér, de a látótáv és az egyéb effektek ki legyenek maxolva.Nálam az MSAA 2x 10-15 fps csökkenést hoz élből.
VRAM-ból így bekajol a játék 4000-4300 MB között, rendes RAM-ból 6977 MB-ig eljutott 5 óra játék után, de akkor se akadozott szerencsémre.A hőfokok is brutálisak, 54 foknál nem tudtam sehogy sem feljebb küldeni a kártyát.
Most nézem i7-4790-esed lett, az nagyon jó proci.
-
törölt tag
Sziasztok,
megígértem írni fogok újra, ahogy van új kártyám.
Tegnap óta egy MSI Gaming X RX 470 8GB kártya boldog tulajdonosa vagyok.
A GTA5-ben az advanced fülön a nagy részletességű árnyékoláson kívül minden be van kapcsolva, az external shadow distance max-ra véve, a detail distance 50%-on, többi beállítás a fű kivételével mind maxon van ( very high - ultra ), MSAA off-on, FXAA on, és így hozza a stabil 60 fps-t játékban.Háromszor gyorsabb ez a kártya, mint előző fostalicska HD 6990-esem volt.
Microlagnak nyoma sincs. -
törölt tag
válasz
Redneck #1189 üzenetére
Sajnos nekem a gépembe ( Sandy Bridge ) 1.5 V-os RAM-ok jók csak.
Na már most amiket kinéztem, az egyik DDR3-1600 fos cl10-es időzítésű RAM, a másik viszont 2133MHz-es, cl11-es... az árrés köztük viszont 15e...Amúgy nevetséges, de a POSTFX-et is very high-on hagyva, és pár napja SSD-n tolva a GTA5-öt eltűntek teljesen a megakadások, mikor nagyobb városrészt tölt be akkor röcög be kissé, de mostmár nem bántja a szemem közel sem annyira.
Nyílván jobb lenne Ultrán játszani, meg Advanced menüben is bekapcsolva dolgokat - de lehet, hogy ehhez tényleg kevés már a 8GB RAM is. Nem is tudom mivel járnék jobban elsőre. Lehet meglépem az RX480 vételt, és ha az nem lenne elég első körben, akkor hozzácsapok még 8GB RAM-ot is.
-
törölt tag
Értelek.
Akkor nem sokat ér a Sentinel...RX480 mellett voksoltam, az egyik az XFX amit kinéztem, másik pedig ASUS.
13MHz-el kisebb a GPU órajele az XFX-hez képest, memória ugyanannyi. A támogatott natív felbontás viszont nagyobb az ASUS-nál.
Na meg persze netto 82e-ért be tudnám szerezni.Ha beszámíttatnám valahogy a HD 6990-est egy 30-35e-ért még sokkal beljebb lehetnék. Csak egy 50e-est kéne rádobjak és enyém lehetne ez a kártya.
Haverod mennyit adna érte? Nem rég volt pasztázva a 2 GPU. -
törölt tag
válasz
antihero0112 #1175 üzenetére
Mióta produkálja ezt a jelenséget a géped? Nem emlékszel mi történt előtte? Milyen programot, drivert tölthettél le? Esetleg automatice frissítéssel valamit felrakott egyik program, vagy a Windows?
Hőfokok rendben vannak? Mindegyik ventillátor megy a házadban?
-
törölt tag
-
törölt tag
Igazad volt. Bocsi, ha okoskodtam... tudatlanságomra vall.
A kapott eredményed nagyon komoly.
Tényleg nagyon jó a kártyád. És néztem a leggyorsabb OC-s RX 480 ami van most a piacon ( XFX Black Edition ) cirka 95e-ből meglenne. Míg egy OC-s GTX1060 egy 10-15e-rel drágább lenne, és lehet teljesítménybe annyi pluszt már nem is adna.Neked milyen márkájú az rx480-ad? Milyen órajeleken megy?
-
törölt tag
Élőben még nem láttam a játékot Rx480-on futni. Amit néztem youtube-on videókat, ott kb. olyasmi beállításokkal mint az enyém 40-50 fps között volt a játék vele. Nyílván erősebb kártya, mert a mostani driverek ezekre a friss architektúrákra vannak kódolva, optimalizálva leginkább. Így a régit már nem tudja úgy kihajtani, míg az újabb architektúra sokkal jobban érvényesül szerintem.
Lövök egy VM Mark-ot nem sokára.
Amúgy te is panaszkodtál pár hozzászólással feljebb, hogy ahhoz képest, amilyen erőműved van ( mert tényleg bika a géped ) szaggat nálad is a játék. -
törölt tag
Az nagyon király.
Ha már összehasonlítás, akkor valós adatokkal ( pixel rate, texel rate, memory bandwidth ) együtt megjelenítve a kártyák a HD 6990-el: -
törölt tag
Értem.
Az XFX-et annyira nem vágom, de biztos jó gyártó lehet.
rx 480-asod van most Csibu? Bocsi már nem emlékszem tisztán.Amúgy ahol ki tudják használni a játékok normálisan a 2 GPU-s kártyákat, ott azért megközelíti a HD 6990 mondjuk egy rx 470 szintjét. Sajnos ritka az ilyen program, ami normálisan kihajtja. GTA5-ben a GPU terheltségem soha nem megy 70-75% fölé szinte.
-
törölt tag
válasz
pucavirag #1144 üzenetére
Köszi, erről viszont nem is tudtam.
Redneck persze, hogy nem ezért venném, hanem mert teljesítményben sok jót olvastam róla.Néztem a részletes beállításokat, sok helyen alig van különbség a high és very high között.
Füvet levettem very high-ra ultráról, városban is kevésbé akadt így meg nagy nyílt terek töltésénél. Soft shadows nem hozott semmi változást AMD CHS-hez képest.Érdekes, hogy a fű részletesség mennyire tudja zabálni a GPU-t.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1142 üzenetére
Köszi, igen itt nem annyira gáz.
Akkor szokott érezhetően belassulni ha nagy területre érkezem - pl. nagy mezős vagy sivatagos rész, több útkereszteződéses körzet. Ilyenkor a HDD-t tekeri elég rendesen meg, mintha be is swappolna nagyokat.Köszi a tippeket, kipróbálom Soft Shadows-al és Very High Post FX-el.
Egyébként a Post FX mire jó igazából?A pop-up fű még tolerálható.
Megpróbálom akkor a többi javasolt beállítást is, thx!
-
törölt tag
Mégse 360p-be csinálta, 1080p-be is megy youtube-on.
-
törölt tag
Közben gondoltam készítek nektek egy videót, a felvétel alatt kicsit lagosabb nyilván, játékban nem ennyire durván látszik.
Bandicammal készült, 360 pixel felbontású aviban, de a lényeg látszik a beállítások között, és hogy még ehhez képest így viszi a játékot.
A program nem vette fel az fps monitorozást. A minimum érték 32 fps volt. -
törölt tag
válasz
Redneck #1135 üzenetére
Köszi az egómajomkodásod. Ezentúl nem is várok tőled semmit.
Nem lehet mindenki olyan profi istenkirály mint te...
De úgy látom egyesek IQ-ja a földigilisztáét se üti meg, legalábbis ami a mások fele való toleranciát, tiszteletet illeti. Te sem voltál rögtön profi semmiben sem gondolom.Nem tudtam, hogy a fraps így belassítja a játékot, mivel még nem alkalmaztam felvételnél...
VGA téren fogok fejleszteni és eldől mi lesz. -
törölt tag
válasz
#61847040 #1133 üzenetére
Frapsot hogy tudom úgy beállítani, hogy a felvétel alatt ne legyen kevesebb 10-15 fps-el és ne lagoljon veszettül?
Ahogy elindítom a frapsot folyton világít a HDD ledje és akkorákat lagol, mintha diavetítés lenne. Próbáltam felvétel közben kikapcsolni a hangot a Fraps-ban, azaz hogy azt ne rögzítse. De ahogy elindul a felvétel diavetítés lesz a brutális lagtól...
Az első videó még jó amikor emberek között megyek és a beállítások rajta vannak. De ahogy kocsiba is szállok közben hatalmasakat kezd lagolni a felvétel alatt.
-
törölt tag
Majd dobok fel videót a beállításokról, mindenestül játék közben. Még ma este megcsinálom és felrakom ide.
Azt mondod ez érdekes hogy egy HD6990-en egyáltalán így menne?Bár gondolom a 4.4GHz-re húzott i7-2600K is jobban kihajtja gondolom a kártyát. Amikor nagyobb városrészeket tölt be kocsikázás közben ott ugrik le néha 29-32-re az fps, amúgy stabilan 37-40 között van. Frameratet lefixáltam programmal 40 fps-en.
Amúgy hardveresen DX11-et tudja a HD6990, nyílván a GTX 1060 pedig tudja a 12-es dx-et is.
De ahogy néztem videókon az összehasonlítást - hát üssetek agyon nyugodtan, de akkor sem láttam semmi különbséget a dx11-hez képest... -
törölt tag
válasz
Redneck #1129 üzenetére
Pedig nálam a reflections kivételével minden az ég adta világon very high-on és ultrán van.
Egyedül a csillogást nem raktam arra, mert az tényleg rendesen megfingatja a GPU-t.Grass is ultrán van nálam. De valamiért bármire is rakom a grasst, sokszor ahogy kocsival haladok el-el tünedezik a fű és bevillog. Ilyen textúrahiba szerűség, fura.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1123 üzenetére
Ez most igencsak meglepett, lehet akkor az extrended distancot le kéne húzzam teljesen 0-ra, és csak a shadows-t hagyjam meg?
Mert mikor az advanced elején ki volt kapcsolva tükörsimán hasított a játék, kis megakadásom se volt!
Amúgy néztem egy összehasonlítást kártyám és a GTX 1060 között, érdekes eredményeket mutat.
Egyedül Pixel Rate-ben gyorsabb ezek szerint a GTX 1060.http://www.hwcompare.com/31247/geforce-gtx-1060-vs-radeon-hd-6990/
Érdekes.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1115 üzenetére
Kipróbálom én is driverből ezeket hátha.
Akkor ezekszerint ezek a meg-megakadások a CrossFire művei.
De az is érdekes, hogy valamikor ugyanannál a helyszínnél tükörsima a mozgás, máskor pedig berángat...Azt mondjátok felesleges akkor játékok céljára is külön SSD-be fektetnem? Valószínű ugyanúgy maradna a gond, amíg ez a VGA-m van?
-
törölt tag
Csibu... nem a LED zavarásáról van szó.
Hanem megfigyeltem mikor erősebben megakad a játék akkor gyakrabban villan a led... magyarul jobban a vinyóhoz nyúl.A töredezettségmentesítés után ritkultak ezek a hatalmas megakadások, bár még így is érezhetőek. Ezért gondolom úgy, hogy ezt a HDD okozza, mert rengeteg textúrát kell betöltenie a GTA5-nek esetenként, a hatalmas játékvilágról ne is beszéljünk.
Miközben megyek autóval folyton szerencsétlen ugye tölti be a láthatósági textúrákat, objektumokat. És ilyenkor van hogy jobban villog a LED - ÉS EZZEL PÁRHUZAMOSAN van a nagyobb beakadás is. Amúgy ezeket leszámítva Win10 alatt Crimson 16.2-vel tükörsima a mozgás! ( Win7 alatt legutóbbi Catalysttel 30-40 fps közt, Win10 alatt Crimsonnal végig folyamatos 37-40 fps ) Meglepődtem én magam is, csak amikor tölti be a városrészleteket autózás közben akkor vannak nagyobb beakadások - amik idegesítőek - és ezzel egyidejűleg pislákol szaporán a piros LED is...
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1109 üzenetére
Fent van a Windows10 a gépemen tegnap óta,
de kisebb hibák vannak a rendszerrel.Viszont a GTA5-ben az általános röcögések csökkentek, viszont ugyanúgy be-beakad olyan helyeknél, ahol be kell tölteni nagyobb forgalmat, nagyobb nyílt teret.
Érdekes, hogy amúgy folyékony a mozgás, megvan simán végig a fix 40 fps, de amikor elkezdi betölteni a nagyobb tájakat észrevehetően pislákol a kis piros led a gépházon.Lehetséges, hogy SSD-ről töltve a nagyobb tereket ezek a meglassulások is eltűnnének?
Ha mostani SSD mellé vennék még egy 120GB-osat játékok céljára, akkor használható lenne mind a két külön SSD a Windows 10 újratelepítése nélkül? -
törölt tag
Csibu, azért hiszek el mindent, mert még igen tapasztalatlan vagyok az újabb technológiák felé. Régen kentem-vágtam mindent ami hardware és software-rel kapcsolatos, de utána jött az akadozás, gyakori microlag a játékokba és durván 3 éven át hozzá se nyúltam a számítógéphez netezésen kívül...
Amúgy az én vinyóm WD Black szériás most néztem meg:
Tehát elviekben akkor emiatt nem rángathat be érezhetően a GTA5, és gondolom orvosolni fogja a gondokat egy Windows10 64bit Pro, amiért már holnap mehetek és kis idővel egy GTX1060.
8GB RAM szerintem egyelőre elég lesz, pláne, hogy olvastam több helyen is, hogy a Windows 10 memóriakezelése sokkal jobb, és kevesebbet foglal le, mint a Windows7.
A jó tanácsot köszönöm, de használtat nem veszek a gépbe többé, régen párszor megszívtam ilyen használt termékekkel. A Windows10 + GTX1060 váltás jelenleg megoldható számomra, bár a kártyára lehet kell még 1.5 - 2 hónapot spórolnom, de hamarosan összejön az is.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1096 üzenetére
Hát akkor Win 10 + 16GB RAM + GTX1060 - csak így akkor jobban a pénztárcámba kell nyúlni.
Szórólapos melóból ( havi 160e nettó ) így kicsit necces, de nem megoldhatatlan.RAM-ból mind1, hogy 1866MHz-esből veszel 16GB-ot, vagy 2400MHz-esből? Sebességbe szinte nem mérvadó semennyire? 10e-ret le tudnék spórolni az 1866-ossal.
-
törölt tag
válasz
dogab93 #1094 üzenetére
Erre én is nagyon.
Már az eleve durva, hogy a játékok többségénél Win 10el 3-5 fps javulás van a Win 7-hez képest.
Gondolom ezt még megfejelve egy GTX1060-al el fognak tűnni a durvább belassulások. A kis microstuttering még elviselhető.Arról nem is beszélve, hogy HD 6990-en GTA5-ben valamikor el-el tünedezik a fű, mellette iszonyat hangos és sokat is fogyaszt - valamint már nincs is hozzá driver support.
-
törölt tag
Köszi az ajánlatod.
A proci szerintem is bőven jó még az elkövetkező 3-4 évben is akár.
Mindenképpen NV téren gondoltam a bővítést. Nézegettem a teszteket, és a GTX 1060 még az RX 480-at is jó 10%-al veri szinte minden játékban.
Ára is kb. 480-al egy szinten van. Egy Inno3D GTX 1060 OC vásárlását tervezem, persze ehhez még spórolnom is kell.RAM gondolom nem képes ilyen 5-10 fps-es frame dropokat okozni, vagy esélyes lehet?
-
törölt tag
válasz
Redneck #1046 üzenetére
Nálam az van, hogy az fps 40-re van fixálva, megyek a városban és ahogy leesik 35-40 közé már úgy jeleníti meg a képet, mintha belassulna egész, azaz rángatnák oda-vissza a képet - magyarul LAGOL.
Van persze microstuttering is, azaz röcögés - de az még nem olyan katasztrófa.
De ez a gyorsít-lassít a megjelenítésen dolog elég vicces. Próbáltam ALT+TAB-ot is, ugyanez a jelenség fennáll.
CPU-nál ki vannak kapcsolva az energiatakarékos opciók.
Gondolom nem szeretheti a játék a CrossFire-t, mert a gpu kihasználtság nem igen megy 60% fölé. -
törölt tag
válasz
#61847040 #1039 üzenetére
Ez fontos lehet:
Közben a reflections detailt ultráról levettem very high-ra és csökkentek érezhetően a meglassulások, bár még vannak sajnos nagyvárosban forgalmasabb kereszteződéseknél.
Viszont kb. 7-8 fps többletet sikerült ezen opció eggyel lejjebb állításával elérnem, és ami külön vicc: szabad szemmel nézve semmi különbség nincs szinte az ultra és a very high reflections között. -
törölt tag
Szomorúan olvasom a tapasztalataid.
Nálam a röcögés még hagyján, de bedroppol sokszor 30fps-re vagy az alá 1-2mp-ig és olyan mintha be be rángatnák az egész képet, ilyen bebelassulásos "magnószalagtekeréses" lesz a megjelenítés.
Meg a fű hiába van ultrára állítva, sokszor eltünedezik majd megjelenik újra. -
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm Rasiel!
Én is a VGA-ra gyanakszom!!!Offline játszom igen, és mikor nézem csak 5700MB-ot kajál be a legnagyobb forgalmas helyeken is a memóriából a játék. 5700 fölé még soha nem ment, viszont a pagefilet 9600MB-ig megeszi a 12GB-ból.
Más játékokban is vannak ilyen beakadások, meg a GTA5-ben olykor a fű is eltűnik aztán megjelenik. Nálam a fű ultra részletességre van állítva. Very High - Ultrán nyomom, 30%-os látótávval. A textúrákat a 4GB video memória miatt nem tudom normál fölé vinni, a többi mind maxon van a high res shadows kivételével.
Azt mondod akkor egy 1 GPU-s GTX1070-en lehet megoldódnának ezek a lagolások? Meg érdekes, hogy a fű is néha villog, azaz hol eltűnik hol megjelenik ahogy haladok pl az autóval, vagy megyek egy teperen.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1023 üzenetére
Nálam olyan, mintha menne egy netes játék - és elkezd lagolni a kép. Frankón meg meg lassul, majd visszaugrik sebességébe. Mintha egy magnókazettát megtekernél hirtelen visszafele, majd elengednéd. Gondolom érted miről beszélek.
Akkor ez esetben tényleg segíthetne egy GTX1070?
Értelek, akkor a helyemben először 16 GB RAM bővítéssel próbálkoznál, amiből a DDR3-2400 RAM 40e körül van árban?
-
törölt tag
De más ha minimálisan röcög, alig észrevehetően - és már mikor laggol konkrétan, mert fps-em droppol 40 és 30 között, és olyan mintha egy videófilmet be belassítanál hirtelen - azaz laggol.
A kis röcögés még elmegy, de microstuttering - azaz lag ne legyen.Vagy szerinted a GTX1070-el is iszonyat mellényúlnék?
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1019 üzenetére
Sikerült kipróbálnom a GTA5-öt más memóriabeállításokkal is, ugyanaz a jelenség.
Viszont neten néztem, hátha másoknak ez segít, főleg youtube-on találni GTA5-ös videókat GTX 1070-es kártyával tesztelve. Hát le voltam nyűgözve, semmi röcögés, folyékony az egész azzal a kártyával.
Stabil 60-100 fps a játékban...Szerintem ez megoldás lehet a microlagra, valószínűleg a GTX1070 a széles memóriabusza miatt nem produkál stutteringet a játékokban.
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #1018 üzenetére
Értelek. Akkor valószínű ilyen pocsék félkész játék engine-ket dobnak össze, és meg is nézhetjük magunkat ez által...
-
törölt tag
válasz
Redneck #1014 üzenetére
Megpróbáltam másik driverrel is, vsync on és off-al is szinte minden játékban jelen van ez a microstuttering. Külföldi fórumon olyat is olvastam, hogy lehet a VRM túlmelegszik az alaplapon, mert a legtöbb procihűtés béna módon a VRM kárára hűt, a VRM-nél meg feltorlódik állítólag a meleg levegő. De a VRM hőfokát hol a csudában lehet megnézni?
Olyat is olvastam, hogy egyes kártyák microstutteringesek gyárilag, másokon pedig egyáltalán nem jelentkezik ez független, hogy 60 fps megvan e vagy sem. Valakinél AMD-vel 35 fps-el is stutter mentes, másnál pedig GTX 1080-al 60 fps felett is lagol állítólag.
FPS-t már 3 éve fixálom mindig 40-en.
-
törölt tag
Érdekes, most úgy játszottam a GTA5-el, hogy a torrent is ment közben, és még nagyobb stutteringet produkált még a legjelentéktelenebb helyszíneken is, ahol eddig nem volt. Lehetséges akkor HDD / RAM terén kell keresni a gondot? Az a gond az SSD-m 120GB-os, és arra nem férne rá a GTA5 már. Az is lehet, egy SSD még jobban megtámogatná a dolgot? Megfigyeltem mikor nagyobb látótávnál nagyon stutterol szinte folyamatosan villog a HDD ledje. Elgondolkodtató mindenesetre.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1003 üzenetére
Hát lehet az hónapok múlva lesz, hogy válaszolnak.
De szurkolok, hogy minél előbb megtörténjen. Igazából egy 200-210 ezer alsó hangon kellene, hogy egy izmos videokártyára és mellé frankó időzítésű 16 GB RAM-ra is beruházzak. Mai átlagfizetésből ezt nagyon nehezen tudja megtenni az ember.
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #997 üzenetére
Én is gondoltam még a monitorra is, ahogy Runner_fxr írja!
-
törölt tag
Sziasztok,
azt vettem észre, ha a látótávolságot teljesen leveszem minimumra GTA5-ben enyhül az akadozás, stuttering.
De feljebb meg olvasom, hogy a GTA5 a virtuális memória megzabálás miatt akad, és hogy bezabálja a memóriát.A gépemet láthatjátok az aláírásban, azon gondolkodtam vennék egy AMD RX 480 OC kártyát, de olvasom hogy ezzel is akad a játék...
Próbáljunk logikusan gondolkodni: ha növelem a látótávot a játékban mit izzaszt meg jobban? A VGA mellett a rendes RAM is sokkal jobban dolgozik, telítődik így?
Miből lehetne biztosra menni, hogy VGA vagy fos RAM miatt vannak e a stutteringek?Lehet 2 x 8 GB DDR3-2400 11 CL RAM megoldhatná a gondot?
Egyébként más programokban is van stuttering, pl Unigine Heaven Benchmark, egyéb nagyobb megjelenítésű 3D-s játékok, pedig az fps számláló 50-100 közötti fps-t mutat.
Ha fixálom az fps-t 30-ra, akkor is ugyanez a jelenség van, ez a beröcögés, beszaggatás. Lehetséges akkor inkább memória gyanús lesz ez? Memory leak? -> Rossz RAM, kevés RAM?
-
törölt tag
Igen, mindenhogy. Meg az a vicc fps megvan bőven 60 felett mindent kimaxolva is, akár sima high beállításon nézem, akár very high-on és ugyanaz...
Köszi a linket! Nem tudom nem e esetleg a RAM lehet a ludas. Fura, hogy nagyobb területekre érkezéskor rángat így be másodperceken át. Mintha az adatátvitellel lenne gondja... RAM, SSD, GPU?
Valamikor filmet nézek neten és filmnézés közben is olykor röccen, röccen egyet a kép - mintha meg-megugrana.
-
törölt tag
Köszi a válaszokat.
Próbáltam már automatán hagyni a page file-t is, ugyanaz volt a jelenség.Esetleg lenne értelme megpróbálnom a 16GB ( 2x8GB ) DDR3-2400 RAM megvételét, mostani 2x4GB DDR3-1333 @ 1872 Mhz helyett?
A videót nézve amit küldött Sanyi, a Windows 10-es videókon is szép stutterek vannak jelen , hiába az átlag 5-10-el magasabb fps...
Lehet megpróbálom a Windows 10-et, de ha marad a stuttering kénytelen leszek egy erősebb nVidia videókártyát szerezni a gépbe?
-
törölt tag
Köszi a választ.
Akkor itt azzal se lehet gond, hogy a HDD-n van a GTA5? Esetleg RAM-al sem lehetnek gondok? Ez teljesen Windows 7 és azzal összefüggő driver kompatibilitási káosz lehet? -
törölt tag
Sziasztok,
a gondom a következő:
van egy elég jónak mondható gépem, és bármelyik játékot játszom vele, több textúrás területek betöltésénél, mikor nagyobb teret tölt be iszonyúan belassul, pedig az FPS-t monitorozva végig 30-60 között van az. Volt, hogy próbáltam fixálni az fps-t 30-on ill. 60-on, ugyanaz a jelenség állt fent. Kikapcsolt V-sync sem segít.
A létező legfrissebb driverek, BIOS verziók vannak fent, ez sem segít.Lapozófile a legkisebb méretre van állítva a D partíción, mely az 1TB-os HDD egyik partíciója. A másikon az E-n van a GTA5. Sajnos mivel kicsi a 120GB-os SSD-m, nem tudtam rá feltelepíteni. Ugyanez a gond volt régen, mikor SSD-n is futattam a játékokat. Simán megvolt a 30 feletti fps és nagyon akad, ugrál a kép.
Minden hőfok optimális a gépben, nemrég volt újrapasztázva a processzor, videókártya is. Hűtőventillátorokat is gyakran tisztítom. Már ötletem sincs mi okozhatja ezt.Radeon 6990 HD 4GB videokártyán nem szabadna ilyen beakadásnak lennie. Készítettem videót is a GTA5 lagolásáról:
Ilyenkor mit lehet tenni? Mi lehet a gyenge láncszem a gépezetben? A lehető legtöbb feleslegesen futó háttérprogram is le van állítva automatikusan a Windows indításakor. Windows 7 64 bit-es a rendszer.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Microsoft Outlook topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest