- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogab93
tag
Az a gond,hogy rohadt sokba lenne nekem jelenleg a váltás és nyernék vele 10-15% pluszt viszont benne lenne vagy 100 ezerbe a platform csere plusz akkor már új ház ,táp kutyafüle ,ezért húzom halasztom jelen pillanatban nem akarok ennyit gépre pengetni.A másik pedig,hogy a 6 magos ryzent várom (ha lesz egyaltalán) ,viszont köszönöm az ajánlatod.Te elbúcsúzol a pc-től vagy kicsit vissza veszel?
-
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1063 üzenetére
Nézd ,ha én pontosan megtudnám neked mondani akkor saját gondomat is megoldottam volna már rég.Mint írtam feljebb akár billentyűzet,egér ,bármi csinálhat galibát a monitort nem is említve,hdd,videókártya driver ,operációs rendszer,core parking, rengeteg a lehetőség.Külföldi oldalakon is lehet információkat találni a jelenségről és megoldási javaslatokat is ,azt vagy érnek valamit vagy nem az én esetemben semmit nem értek.Szerintem a fejlett energia gazdálkodás is bekavarhat ,mert minden hardvernél próbálkoznak minél kisebb fogyasztás megteremtésére ami jó mert néhány wattot megtakarítasz viszont teljesítménybeli problémák meleg ágya is lehet.
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1058 üzenetére
Nem hinném,hogy selejtesek lennének .Rengeteg minden előidézheti a mikroszaggatást beviteli eszközöktől kezdve a szoftveres környezetet bármi lehet .Nvidia kártyákkal rendelkező gépeknél valamivel ritkábban fordul elő ahogy néztem neten ,de ott sem ritka tehát még azt sem lehet mondani ,hogy zöld kártyával tuti megúszod .
G-sync monitorral lehet orvosolni elvileg csak azok rohadt drágák,amd esetében pedig freesync monitorral lehet próbálkozni azok szerencsére megfizethetőbbek sokkal .
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1055 üzenetére
Nekem is volt és van is ilyen jellegű problémám ,kipróbáltam rengeteg dolgot mind hardveresen mind szoftveresen ,de nem tudtam megoldani a röccenéseket és random fps droppokat vsync mellett is jelentkezett és jelentkezik néhány játéknál ma is.Ram nem okozhatja szerintem az max akkor lehet probléma ,ha kevés és kifutsz belőle .Kártya csere is volt nálam 280-at cseréltem rx 470-re de annál is jelentkezett ,vinyót is cseréltem szintén nem ért semmit ssd se.Nálam igp-vel is jelentkezik a probléma.Érdekesség ,hogy régebbi játékoknál szarabb a helyzet mint a friss címeknél .Szervízben is volt a gépem nem találtak semmi problémát .Én beletörődtem elhatároztam amint lesz úgy lóvém lecserélem az alaplapot,ramot,procit,videókártyát,tápot magyarul a gépem szinte egészét,összepattintom azt ha annál is jelentkezik majd probléma akkor elállok tőle és addig rakom össze a gépeket míg meg nem oldódik
Havernak összeraktam ősszel egy gépet i5 6500,8 giga DDR4,RX 470 nála semmi ilyen jellegű probléma nem jelentkezik érdekes módon,nekem combosabb procim van még is (4790).Arma 3 például élvezhetetlen ,felbontás és grafikai beállításoktól függetlenül.Szégyen egyébként ,hogy nem kevés pénzt kifizetsz és kínlódnod kell,hogy normálisan tudjál játszani ,régen a szar pentium 4-en suhantak a játékok ,sőt nekem akkor caleronom is volt bepattintottam mellé egy értelmes kártyát és ment minden mint az álom,most beleraksz a gépbe egy szatyor pénzt és nem tudsz normálisan játszani hanem tesztelgetni,állítgatni meg fax tudja mit kell csinálnod és csodálkoznak ,hogy sokan inkább vesznek egy konzolt aztán szarnak az alkotmányra.
-
dogab93
tag
Érthető,hogy nincs idő minden szarral tesztelni meg stb.. az is érthető,hogy rengeteg olyan dolgot is vissza küldenek aminek hangyafasznyi baja se volt csak egyszerűen a tulaj balfasz .De sajnos az is szomorú tapasztalat,hogy többnyire mindent elkövetnek azért ,hogy nehogy cserélni kelljen egy adott alkatrészt.Nekem sajnos a garanciális és szervizes ügyekkel negatív tapasztalataim vannak,persze ez is szerencse kérdése.
Mindenesetre nekem amilyen szaggatásaim vannak azzal képtelenség megbarátkozni.Most újabban kipróbáltam egy cpu unpark nevű programot az egy minimálisát javított a helyzeten de így is undorító.Fps fixálás nélkül a játszhatatlan szint ,fixálva meg folyamatosan random 60 fps alá esik a játék,úgy hogy fixálás nélkül 120-at is kinyom magából de undorító szaggatással.Fel nem tudom fogni,hogy mi kurva anyja miatt van,de már kezdem leszarni és inkább nem játszok. -
dogab93
tag
Hdd sentinel szerint enyémmel sincs semmi gond .Én is letesztelem majd haver gépével a vinyót is meg majd a vidókártyámat is csak mostanában sem neki sem nekem nem volt időm tökölni ilyesmivel.Egyébként én sem tudtam,hogy ennyit számít egy vinyó, ha drágábbat veszel akkor is sajnos belefuthatsz egy ilyen inkompatibilitásba .Majd írj ,hogy mik a fejlemények mert kiváncsi vagyok.
Én is jelentkezem,ha jutottam valamire.
-
dogab93
tag
Én se tudok már másra gondolni csak a vinyóra.Most a napokban elég erős kattogás is előjött nála nem folyamatosan hanem időközönként,pedig eddig néma volt.Az viszont elég durva ,hogy egy 8 éves vinyóval nem jelentkezett nálad a jelenség míg az újnál igen.Meg se lepődök azon,hogy nem cserélték ki neked a vinyót többnyire minden szervíznél ezt csinálják bármilyen termékről legyen szó,ha gond van megpróbálják az ember nyakába varni user error dumával ,ráeresztenek egy szintetikus szar tesztprogramot ahol természetesen nem jön ki a hiba és mehetsz a francba.Nekem iponnal volt már problémám ilyen jellegű.
Egyébként pont olyan vinyót akarok beszerezni mint amilyen neked van,lehet jobban járok ha elkerülöm. -
dogab93
tag
Igen engem is ez dühít,hogy egy jó gépe van az embernek és mégis mindenféle praktikát ki kell próbálnia,ha játszani akar rendesen élvezhetően.Annak idején apám enterprise-val simán játszottam minden gond nélkül ,később p4-es gépemmel sem volt semmi gond sőt még a dualcore-os laptopom se szenvedett .A lényeg,hogy fejlődik a számítástechnika csak sokszor már nem tudom eldönteni,hogy jó irányba-e.Autószerelő barátom mondta mindig,hogy egy gépkocsiba minél több elektronikai szar van annál nagyobb a meghibásodás lehetősége ,teljesen egyetértek vele.Már az is megfordult a fejembe,hogy jobban jártam volna egy gyengébb egyben olcsóbb gép vásárlásával és akkor legalább tudnám miért szaggatnak a játékok.Viszont az biztos,hogy addig megyek míg ki nem derül mi a tökömért van ez a jelenség ,már az elv miatt is.
Neked is kellemes hétvégét!
-
dogab93
tag
]Most vidéken vagyok lent ,de jövő hónapban jövök fel Budapestre vissza mert egyébként pesti vagyok.Igen ezt az nv-re cserélést én is körbe jártam és arra jutottam,hogy esélytelen .Gyengébb kártyára tudnám csak cserélni ha meg eladom akkor meg kipótolhatom azért ,hogy egy új de ugyanilyen erős nv-t kapjak .Sehogy nem jó.Próbálkozok még külföldi fórumokat olvasgatni hátha van valami hasznos ilyen problémával kapcsolatban .Ha ne adj isten találok valami megoldást akkor azonnal megosztom .
-
dogab93
tag
Igen olvastam,hogy te is hasonló cipőben vagy.Az a legérdekesebb,hogy olyan játékok szarakodnak a leginkább amiknek full nudli a gépigénye.Példának okáért swat 4 olyan szaggatások vannak ,hogy a szemem kifolyik,pedig annak idején a p4-es gépemmel röhögve röcc nélkül játszottam vele. :S
10/8 játéknál jelentkezik a jelenség.Ami leginkább dühít ,hogy elköltöttem nem kevés pénzt a gépre ,hogy majd kikapcsolódás gyanánt tudják játszogatni erre szopok vele.Anno pont azért nem amd-s procira építkeztem mert halottam ,hogy milyen fps droppok vannak vele meg mennyit kell tökölni hogy igazán jó legyen az fx ,ezért inkább gondoltam intelre építkezek .Különben a 8 magos fx tökéletes lett volna nekem rendereléshez és egyéb dolgokhoz.Egész gép lecserélésén is gondolkoztam már ,de amilyen balszerencsés forma vagyok tuti ,hogy a másik gépnél is jelentkezne ugyanez.Mindenesetre a vinyómat megpróbálom majd elpasszolni és veszek egy wd-t . Mostanában fogok havernak összerakni gépet neki nv videókártya lesz benne majd kipróbálom a gépemmel ,hogy nv-s kártyával is jelentkezik-e ez a hülyeség.
Amúgy nagyon köszönöm a kedves ,támogató hozzászólásod! -
dogab93
tag
Sziasztok!November végén írtam ide a topikba rejtélyes szaggatás kapcsán.Akkor arra jutottunk valószínűleg a dsub-dvi átalakító okozza a jelenséget ,mert a mai modern kártyák nem szeretik az analóg történetet.Azóta beszereztem egy full hd monitort amire hdmi csatlakozóval van rákötve a kártya de a jelenség ugyanúgy jelen van.A rendszert többször újra raktam semmit nem ért,próbáltam win 7-el is azzal sem változott a helyzet.Töredezettségmentesítés sem segített,ezen kívül több féle videókártya drivert próbáltam az sem változtatott a dolgon.Ezek után alaplap bios frissítést is eszközöltem mondanom sem kell teljesen felesleges volt.Manuálisan beállítottam a processzor feszültségeket teljesen hiába semmit nem ért.Beállítottam a turbó órajelet minden magra változás elmaradt. Malware keresés megvolt ,szerencsére ezt is kizárhattam mint problémaforrást.Videókártya alap órajelre való visszaállítás után is maradt a szaggatás.Kipróbáltam videókártya nélkül nyilván butított grafika mellett akkor is szaggatást tapasztaltam.Kikapcsolt tűzfal ,vírusirtó mellett sem történt semmi változás.Gondoltam megpróbálom az fps fixálást mert másnál bejött hátha nálam is segít,sajnos nem segített olyan játékban ahol fps fix nélkül 120-140 fps.em van 60-as fix mellett is időközönként beesett az fps 50-55-re majd vissza 60-ra mondanom sem kell mekkora szaggatást produkált ilyen helyzetekben a játék.Fps fix nélkül is ha van 100 feletti fps-em akkor is darabosnak hatnak a játékok.Ekkor jutottam arra a döntésre ,hogy egy részletesebb monitorozás nem fog ártani,így is tettem.Monitorozás közben arra a felismerésre jutottam ,hogy akkor fordul elő leginkább a szaggatás amikor hirtelen ugrik fel a vinyóm kihasználtsága.Létezne ,hogy a vinyó a gond okozója??Hard disk sentinel szerint hibátlan a kondija nincs hibás szektor semmi.Esetleg nincs valami ötletetek mi lehet vagy mivel próbálkozzak??Agyamra megy már lassan a jelenség ,főleg azért mert elég érzékeny szemem van és nagyon bántja.Elnézést a regényért de gondoltam hátha tud így valaki segíteni,hogy leírtam minden tényezőt.
[/I
]
-
dogab93
tag
Sziasztok!Sajnos nekem is vannak játékok közben szaggatásaim komoly fps esések és fogalmam nincs,hogy mitől van.A legrosszabb,hogy minden játékban jelentkezik.Próbálkoztam már rengeteg beállítással ,programmal,de képtelen vagyok rájönni mitől és miért van.
Gépem: MSI H97 PC-MATE,I7 4790,8 GB DDR3 1600Mhz-es Ram,R9 280(280x szintjére van belőve),Toshiba 1TB vinyó,Thermaltake Hamburg 530w-os táp,
Ja és jelenleg 1280x1024-es felbontásban vagyok mert ennyit bír a jelenlegi moncsim..Dvi-dsub átalakítóval megy a történet.Windows 10 Pro 64 bit operációs rendszer van a gépen.Enegiagazdálkodás teljesítmény centrikusra van állítva ,a kártya gyári órajelen is produkálja a jelenséget.Hőmérséklet probléma nem áll fenn.Köszönöm előre is a segítséget,tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest