- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1167 üzenetére
BF1-nél még nem veszem észre a hátrányt DX12-ben ultra beállításon (FHD). Szerencsére GTA széria kimaradt az életemből. Negyed óra elég volt belőle.
Most kellene kártyát vennem nem is tudom mit vennék. Jelen játékoknál szerintem jobb választás a GTX1070. Viszonyt az új DX specifikációk nagyon az AMD-nek kedveznek. Az is igaz hogy mire lesz olyan ami játék ami profitál ebből addigra az R480 már kevés lesz. nVidiát ismerve akkor úgyis meglesz (vagy már most megvan) a megfelelő teljesítményű GPU a zöldeknél is. -
DonLaca@
senior tag
Csak azt akartam ebből kihozni hogy a Win10 nagyon sokat javult az elmúlt időben. Eleinte én is azt mondtam hogy jobb a 7. Négyszer le is töröltem pár nap használat után a 10-et. Most viszont több hónap használat után már nem mennék vissza róla az előző verzióra.
Király a videó.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Redneck #1080 üzenetére
Ami hirtelen eszembejut pl. CS GO nála random akadozik, BF1játék közben elment a hang (csak a játéké). Hiába lépet ki és vissza, gép újraindítás sem oldotta meg. Mint utóbb kiderült a Windows frissítette az audio drivert és az újjal valamiért nem ment a game. Régivel jó.
-
DonLaca@
senior tag
Az elején nekem se jött be a Win10 de nagyon sokat javult a kezdetekhez képest. Azt kel hogy mondjam nekem kevesebb a bajom vele az elmúlt fél évben mint a fiamnak a Win7-tel. A mostani játékok biztos hogy jobban futnak az új oprendszer alatt.
-
DonLaca@
senior tag
nVidia Fast sync-et próbáltad? Hasonlóan sokat javít válaszidőn mint a keret nélküli ablakos mód. Az előbbit bekapcsolhatod driverből minden játéknál az utóbbi sajnos játék függő beállítás. Én ha lehet már nem használom a teljes képernyős üzemmódot mert sokkal jobb a keret nélküli ablakos.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1002 üzenetére
Nagy tereket, távolságokat a CPU számolja. Persze nem árt hozzá jó sok ram. Youtubeon néztem egyszer egy teszt videót hogy ilyen szituációkban a memória növelés 64Gb ramnál (
) hoz látható javulást a problémára. 32Gb még szinte alig, 128Gb meg néha lassulást is okozott. Érdekes teszt volt. Linkelni akartam de sajnos nem találom. Ha meglesz pótolom.
2600K 4,4GHz azért elég nagy teljesítményt nyújt még napjainkban is. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Runner_fxr #988 üzenetére
Alap beállításokkal nekem is 500-1000 között volt. Bizonyos játékoknál látszott is a mikroszaggatás. Most 10-30 közötti értékek vannak kb 90%-ban és nincs szaggatás. Szabályos időközönként most is van néha 500 körüli kiugrás. Gondolom a Windows ilyenkor csinál valamit a háttérben. Én Biosban letiltottam minden olyan portot/beállítást amit nem használtok USB, SATA stb.. CPU-nál amiket előzőleg írtam. Skypeot is kézi indításra raktam mert úgyis szinte mindig telefonról vagy tabról használom.
Az viszont elég bosszantó hogy régen nem kellett ilyen hókusz pókuszt csinálni. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Runner_fxr #978 üzenetére
Ha túl sok USB eszköz van a gépre kötve az is okozhat mikroszaggatást. Vagy pl. háttérben futó Skype is nagyon megnöveli a DPC latency-t. Érdemes rászánni egy kis időt és végignézni hogy a nem használt perifériák letiltása és a programok kilövése mekkora változást okoz. Én amikor először megnéztem még az állam is leeset. Lehet bármilyen gyors géped ha a sz*ul megirt programoknak magas a feldolgozási ideje (processing times). CPU kihasználtság szinte semmi ezeknek a szoftvereknek a PC csak az időt vesztegeti rájuk. Több száz ms pedig már észrevehető a játékoknál.
DPC Latency Checker -
DonLaca@
senior tag
Elég sokat küzdöttem evvel a mikrószaggatással mire tök véletlenül sikerült megoldanom. Anno 2205-ben havas tájnál látszott a legjobban. Akkor amikor esett a hó a hópihék szaggatottan estek lefelé hiába volt meg a 60-70 fps. Kifolyt a szemem több óra játék után. Konfig: Asus P8Z77M-PRO, 2500K 4,4GHz, GTX970 1500MHz-en ééééés lagol.
Megoldás nálam az volt hogy:
Próbálgattam a procit mi a tunning vége. Ezért lekapcsoltam biosban a következőket. Speedstep tech, C1E, C3, C6, package c states. Egy idő után feltűnt mintha a lagok is kisebbek lennének. DPC Latency Checker is ezt igazolta. Gondoltam megnézem még mit lehet letiltani kísérlet képen a CPU beállításoknál. Kis után olvasást követően úgy döntöttem mindent. Adaptive thermal monitor, execute disable bit, virtualization technology, hardware prefetcher, adjacent cache line prefetch mindet disabledre tettem. És láss csodát a lag megszünt. Latency checker fele akkora késletetést mért. Aida64- ben is a megfelő értékek voltak, a letiltások ellenére semmi lassulást nem tudtam kimérni. A játékok is az eddig megszokott fps-sel futottak. Azon lepődtem meg a legjobban hogy a proci átlaghőmérséklete 5C°-ot csökkent. Nem is értem hogy miért mikor az energiagazdálkodást is kikapcsoltam
. Az igaz hogy a minimál fogyasztás 20W-tal nőt a maximum viszont 5W-tal csökkent. Az átlag nem változott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest