Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
n.andras74 #43141 üzenetére
bezzeg a G6 akksija 500-1000 kép között bír általában.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #42926 üzenetére
kopott
-
atok666
őstag
válasz
n.andras74 #42899 üzenetére
Megszaladt picit a szaturacio csuszka
Atok
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #42921 üzenetére
sztem átmehetnénk ide, amúgy attól függ miben ütős, penge, kontrasztos kell, vagy játszadozni ütős, pszichó-örvény bokeh művészkedni
rbalint88: gondolom az első wide open, másodikon egyet rekeszeltél
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #42902 üzenetére
Azt a mikro-Nikkort nativan kezeli vagy adapterezve?
-
válasz
n.andras74 #42907 üzenetére
a szenzora nekem is kéne...
-
válasz
n.andras74 #42902 üzenetére
az ott egy nikon df?
-
törölt tag
válasz
kivilágíccsa a szememet a zöld
-
n.andras74
aktív tag
válasz
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #42803 üzenetére
Virtuális vírág...nőknek. 20-assal :-)
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08/13011708963/ -
Marseille199
senior tag
válasz
n.andras74 #42792 üzenetére
Neem. Nem nagyon szoktam mostanság már jpegezni. Csak ha valami kirándulás, vagy ilyesmi van, ahol sok kép készül
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #42786 üzenetére
Igaz nem nagy látó szegmensben...inkább 50 felett...
-
rbalint88
addikt
válasz
n.andras74 #42687 üzenetére
nekem is ilyen betéttel van megoldva, a hátizsákba tökéletesen passzol, ha nincs nagyon megtömve, még egy másfél lityós víz is befér mellé, oldaltáskában is elvan szépen. a kimondottan fotós táskákkal az a bajom, hogy kb egy táblát is hordhatnék magamon, hogy "LOPD EL, ÉRTÉKES!"
-
ezisjo
tag
válasz
n.andras74 #42606 üzenetére
Így igaz. De így még kellemetlenebb a helyzet.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #42606 üzenetére
Közben elszalajtottam összemérni a pana14es és oly9-18at...pedig volt van mindkettő...
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #42601 üzenetére
Kicsit. Nem biztos hogy megvenném, de bajom sem nagyon van vele.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #42156 üzenetére
Alma-körte.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #42156 üzenetére
Nekem Panalajka 25-ös van, de ha most vennék, akkor lehet, hogy inkább kivárnám az Oly 25-öst (és ha telézel-portrézol, akkor a maradékot félretenni a 45-ösre). Fényerőre, középen rajzra, kontrasztra a Panalajka a jobb, de drágább, nagyobb, nehezebb is.
Szigorúan szvsz, anélkül, hogy az Olyt élőben még láttam volna. -
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #42077 üzenetére
Próbáld meg ezt. De még sok találatot kihoz a google a Panasonic GX1 shutter count-ra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #42075 üzenetére
így, de panánál tuti másképp kell
-
TayRol
nagyúr
válasz
n.andras74 #41974 üzenetére
uhh.
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #41632 üzenetére
Probalj esetleg rakeresni neten a hirdetett brandekre (amelyiknek van neve kovethetobb)... Vagy pl nezd meg, hogy az amazonon elerheto e, es van e rola velemeny. Ezek az akkuk csak arra valok, hogy lemerult a gyari, akkor legyen keznel vmi, amig fel nem toltod.
De siman rahazudnak akar 2-3x erteket is, erdemes a jobb minosegunek kinezot (normalis matrica) valasztani, ami esetleg par eve ugyanazon a neven, eladonal fut, de sose a legolcsobbat vagy a legnagyobb ertekut keresd.
Em5hoz en olyat vettem, ami a gyari toltovel toltheto, ha chipet raktak bele, mar jelent vmit.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #41628 üzenetére
Ne számíts többre, mint amennyit az eredeti tud, sőt, esélyes, hogy annyit se fog bírni. Ezek az olcsó kínaiak már csak ilyenek. Amikre nagy számok vannak írva, külön kerülendők.
Én most nemrég úgy jártam, hogy rendeltem ebayről akkut E-M5-höz, gyárival azonos specifikáció, s ráírták / külön hangsúlyozták, hogy garantáltan kompatibilis az eredeti töltővel. Mivel a gép csak pár nappal indulás előtt érkezett meg, csak beraktam, működött, örültem. Ott megérkezve miután lemerült és beraktam a töltőbe, akkor derült ki, hogy mégsem kompatibilis, nem töltődik. Úgyhogy vehettem helyben egy akkut, hogy legyen pótakku nálam. Az árát végül visszautalták, most meg rendeltem egy olyasmi kínai töltőt, amivel remélhetőleg töltődik is.
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #41628 üzenetére
Ez origi akku? Ha utangyartott, akkor azok csak kinai mahk... Olyan szamot ha irnak ra, amilyen eppen keznel van.
-
Schanyee
senior tag
válasz
n.andras74 #41572 üzenetére
Én a speedshop-tól vettem G3-ban OTG márkájú akksit 3000ft-ért. A gyári kb 80-90%-át bírhatja, ami nagyobb különbség, hogy ha itt a szint visszajelzés csökkenő szintet jelez, akkor ott már nincs benne 20 képnél több.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Én 2 éve az amazonon vettem Wasabit, 2 db-ot 14$/db áron, időközben az egyik kipurcant, a másik elvan még. Az, hogy melyik mennyit bír, sose tudtam megállapítani, mert nem egy nap alatt fogyasztgattam el egyiket se. A gyárit se.
-
törölt tag
válasz
-
TayRol
nagyúr
válasz
én a Körúton vettem (azt hiszem a Rákóczi tértől nem messze, a Corvin felé a bal oldalon) olyan 3e ft körül, nagyon korrekt kis bolt, az akku megfelelően jelezte a töltöttséget, sokat bírt, szóval ajánlom. asszem ez volt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
n.andras74 #37387 üzenetére
Hátizsák. De nem a fényképezőgépnek, hanem a víz, kaja, stb. A gép egy kis top loader táskában van. Nagyságrendileg elfér benne egy E-PL1 14-150 vagy E-M1 12-50. Van két oldalzsebe abban elfér a tartalék akku, lenspen, MCON-P01. A táskának van övbujtatója és vállpántja egyaránt.
És akkor a legkényelmetlenebb rész a beöltözés. Felveszem a hátizsákot. A hátizsák derékpántját átfűzöm a fotós táska övbujtatóján. A hátizsák vállpántjain lévő füleken átfűzöm a fotós táska vállpántját olyan rövidre állítva, hogy ez legyen a teherviselő és rákapcsolom a fotós táskán lévő fülekre a karabinereket.
A "terhet" a vállaim hordják az övpánt pedig megakadályozza, hogy a táska kilengjen egy előrehajolásnál. Rendkívül kényelmesen és gyorsan elő lehet venni a gépet vagy elrakni szükség szerint. Viszont ha valami a hátizsákból kell, az sokkal macerásabb de az a ritkább esemény. A legegyszerűbb valamelyik túratársat megkérni, hogy vegye ki
.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Az attól függ mit jelent nálad a túra. Ennyi cucc bárhol elfér, nem is kell neki külön fotós táska. Egyik obi valami kis puha tokban, a másik nyakban a vázon.
Nekem bringán egy fotós- (tehát rendesen, bélelt) - kormánytáskában van a váz és az obi ami rajta van, a többi pedig (nem fotós, hanem bringás) hátizsákban. De amit így viszek az kb annyi mint a te cuccod. Ha több is jön, akkor beteszek a zsákba egy olyan betétet mint a fotóstáskák belseje. (tépőzáras elválasztóval osztott, puha ... )
DSLRt rendes fotós hátizsákban hordtam, de a kisebb gépek, obik már nem igénylik ezt. (Illetve a fotós hátizsákok sosem olyanok amik túrázáshoz is ideálisak. Mintha egyetlen olyan ember sem dolgozna ezeknél a cégeknél aki túrázik és fotózik is :-) )
-
b.vr
őstag
válasz
Ezek elvileg elférnek egy kis oldaltáskában.
Én a hátizsákba az esőkabátot, ruhát, kaját, vizet (esetleg még plusz objektíveket) pakolom, hogy mindig kéznél legyen kis oldaltáskába (egy régi lowepro apex, valami 10x15cm) a gépet azzal az egy vagy két obival amiről úgy gondolom hogy akkor leginkább használni fogom (a nyakamba nem szeretek lógatni semmit, ezért az oldaltáska) -
Studi
veterán
válasz
n.andras74 #37200 üzenetére
Hol lehet ilyen fotós túrákat találni, jelentkezni?
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #36794 üzenetére
Megoldódott...
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #34773 üzenetére
amíg nincs külön arhiválva addig hiába van a legűberfaxább gépben, továbbra is 1 példányban van, nincs adatbiztonság.
Persze ha évek óta kapod az új Maceket és a korábbiakra rátöltöd a friss képeket majd be a szekrénybe, akkor már tettél az adatvesztès ellen. -
eeXaa
addikt
válasz
n.andras74 #34773 üzenetére
Mekkora hard drive van benne?
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #34767 üzenetére
A TM valóban jó, de nem árt egy másik backup mellé (fizikális vagy cloud).
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #34759 üzenetére
most 4 vinyó van a gépemben 2009-óta. Még müxenek. 17 év alatt 2 db ment tönkre kb 20-ból. Ebből 13 évig rengeteget pörögtek az éppen akkor meglévők. Gyerekek óta kevesebbet van időm nyüstölni, játék egyáltalán nincs. Ez 10%-os amortizáció. Ilyen távlatban macen mi a helyzet?
-
válasz
n.andras74 #34765 üzenetére
menteni kell. és ha rám hallgatsz, te is ugyanúgy mentesz, mintha pc-d lenne. főleg, mert hogy pc-d van, csak a szoftvere más és az sem épp hibátlan.
-
válasz
n.andras74 #34763 üzenetére
helyes, csak azért bátorkodtam szólni, hogy a "nálam frankó" és "vegyél mac-et, azzal nem lesz gond" közel sem egyenlő ám..
-
válasz
n.andras74 #34759 üzenetére
ja értem, van egy egyelemű mintád két évre visszamenőleg, és statisztikát készítettél belőle
-
b.vr
őstag
válasz
n.andras74 #34752 üzenetére
Ettől még simán elszállhat. Plusz ellophatják (főleg laptopot ami sokszor nem lakásban/irodában van, olyankor még betörés sem kell) , de a lakás is elázhat, leéghet stb.
Persze az rendben van hogy (bár valóban furcsa volt olvasni amit a macről írtál) Te is duplázod az érzékeny adataidat.
Egyébként pont a fentiek miatt (lopás, lakáskár) én amit fontos azt triplázni szoktam, és mikor kb havonta elutazom édesanyámhoz, akkor backupot cserélek. -
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #34733 üzenetére
Nem a fenét, elszáll az ugyanúgy
A Dellbe azért hal meg 2 évente, mert vagy konstrukciós hibával küzd az adott modell és megfő benne, vagy olyan helyen használod ahol a szokásosnál több piszkot szed össze, vagy korlátozod a szellőzését, esetleg sorozathibás vinyót fogtál ki 2X is. -
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #34733 üzenetére
"MACbe nem szál el vinyó"
Ezen felnevettem. Csak ezt olvasva azt hittem, hogy viccelsz, de a vége alapján tényleg komolyan gondolod, ekkor már a "nevessek vagy sírjak" fázis ütött be.
Ugyanúgy merevlemez van benne (amelyik nem SSD-s), ugyanazoktól a gyártóktól, ugyanúgy megvan rá az esélye, hogy elromoljon. Nem garancia semmire.
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #30670 üzenetére
Halassz egy regebbi verziot :-) esett az aruk. A 25os messze nem ennyire sokoldalu, es kepminosegileg sem tunik igazan jobbnak. A csaladot fotozni amugy marha jo az ekv50, igazan elvezem, de kirandulni egyertelmuen sok, kell melleje egy nagy(obb) lato. Lehet veszek melleje egy 14est, csak igy oda a kicsi-sokoldalu-fix megoldas. Kirandulni egyertelmuen a 14-150 + 20 a nyero.
-
válasz
n.andras74 #30668 üzenetére
igen, ez nagyon harmatos lesz 1500 euróért, ha igaz...
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #30516 üzenetére
Latoszog miatt :-)
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #30497 üzenetére
Persze, rawban is működik.
-
Studi
veterán
válasz
n.andras74 #30436 üzenetére
Két tipp:
- ha használod a klímát, a cél előtti utolsó kilométeren kapcsold már ki, de fújasd a levegőt, hogy átjárja. Mivel általában nem közvetlen autópálya mellé megy az ember, az utolsó szakasz már jellemzően alacsonyabb sebességű, városi rész, ott ki lehet bírni 2 percet letekert ablakokkal
- télen is hetente működtesd 2-3 percet (egyébként télen a legjobb páramentesítő a szélvédőre fújt klímás levegő, kivéve ha már olyan hideg van, hogy belül ráfagy a lecsapódott nedvesség a szélvédőre. Akkor csak a türelem, és melegedés segít.) -
MLaca
őstag
válasz
n.andras74 #30433 üzenetére
légkondit magad kipucolod 2 ezer forintból. és akkor már sokat írtam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #30431 üzenetére
Az enyémet már rég eladtam, amúgy egyre többen vadásznak rá, ezért megy felfele az ára, ha alaki belefut olcsóér vege meg nyugodtan, bukni nem igazán lehet rajta szerintem.
-
rbalint88
addikt
válasz
n.andras74 #30374 üzenetére
Hát, én iPhone és iPad mellett is agyfaszt kapok a Mac-től... Lehet, hogy csak szokás kérdése, de a jelenlegi géppark mellett nem lenne előrelépés (htpc és asus ux32vd i7,ips fhd)
-
válasz
n.andras74 #30110 üzenetére
épp most bukkant fel egy nikon 1 v1 + 10-30 kombó az indexen, meg is remegtem egy pillanatra. ha nem lennék lusta csengcselni, rá is csapnék talán, de francnak van kedve árulni a gxr-t...
-
válasz
n.andras74 #30107 üzenetére
hát nem is 165e ft-ért, amennyiért most mennek az olcsóbbak, az tuti. marha sok pénz ez, és marhára nem szükséges a fotózáshoz elkölteni. d300-aknál is vakaróztam már nagyon párszor, de aztán mindig rájöttem, hogy jó ez, ami van, használni kéne többet, és ha kiesik a zár, akkor ráérek cserélni.
ezzel együtt a d7000/d7100 nagyon vonzó, mindent tud, amit egy aps-c nikon dslr tudhat. szerintem. és a gx7 is ugyanez a kategória, szegény e-p5 nem sokáig ünnepelhetett, pedig az is nagyon bitang holmi.
-
b.vr
őstag
válasz
n.andras74 #29944 üzenetére
Nem mondtam hogy trauma. Viszont _számomra_ a G5 (meg a hasonló elődjei, és a hasonló utódai) a kézreálló. (Nyilván ezért is van G5-öm, nagy megelégedésemre. De nem mondtam hogy mindenkinek így kell gondolkoznia)
k1csi: "Bár tényleg vsz. jobban fogja a gx7 tartani az árát mint az előző vázak ahol csak apróbb előrelépések voltak, viszont még most is sok lehetőség van (nagyon jó, hogy az mFT ennyire dinamikusan fejlődik, de azt, hogy jól tartja az árát pont ezért nem feltétlen várnám el)."
hogy mennyire tartja az árát az attól függ mikor hozza ki a váltóterméket a Pana. A G-szériánál ez egy év, a GX-nél minimum 2 lesz.
-
Studi
veterán
válasz
Én még a Zeniten sem szerettem a bőr tokot, nemhogy egy ilyen gépen. Ki így, ki úgy.
-
madgie
titán
válasz
X100-on sem szerettem a bőrtokot, nemhogy ezeken a modern fotoncsapdákon
-
Warter
addikt
válasz
n.andras74 #29804 üzenetére
2 éve GF2-őt vettem, most GX1-et, meg van a következő gépem 2015-re.
-
k1csi
senior tag
válasz
n.andras74 #29807 üzenetére
Ahogy Parci is írta követő módban igen (legalábbis a GH2, GX1-et nem tudom) és elképzelem a gyors videó átélezést amikor máshova teszem a fókuszt az érintőkijelzőn mindenféle hunting kockázat nélkül.
-
válasz
n.andras74 #29807 üzenetére
követő af-ben? igen.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #29800 üzenetére
Azt se vettem volna meg annyiért, ezt sem fogom. fogják ezt még 399 dollárért kifutóként árulni
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74 #29800 üzenetére
Nálunk 160 ezer Ft-nál.
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
n.andras74 #29786 üzenetére
A kisebbik táskámnak - amit a pentax k20-szal már nem használtam mert kicsi volt - is az alján kell kotorásznom, hogy megtaláljam a cuccokat.
Mindegyik táskám feleslegesen magas az új objektívek méretéhez képest... Nem baj majd karitative keresek nekik valami gazdát, ha lesz időm foglalkozni vele. csak most kellene találni valami frappáns megoldást -
FEDman
addikt
válasz
n.andras74 #29773 üzenetére
A beépített kereső miatt többről van itt szó, mint szimpla frissítés és gondolom ezt kicsit érzékeltetni akarták a típus elnevezésben is.
Ettől függetlenül a logikát ilyen téren már rég feladták.
Ha kicsit visszatekintesz az elődökre akkor így néz ki ez a termék vonal: GF1 - GX1 - GX7
Ezek a Pana igényesen megépített rangefinder like vázai. Ehhez képest a GF2/3/5/6 elnevezésben úgy ékelődik ezek közé, hogy közben ezek meg már a butított belépő, azaz teljesen más kategóriás vázai a Panának. Azaz az idióta értelmetlen elnevezés nem újdonság a Panánál. -
Studi
veterán
válasz
n.andras74 #29773 üzenetére
A GX1 nincs két éves, ez egyáltalán nem túl hosszú életciklus. Szerintem inkább a G, GF sorozatokban volt túl sűrű a csere.
(bár lassan ott tartunk majd, mint az amcsi autóknál, hogy minden évjáraton változtatnak egy picit, ha mást nem, legalább az indexkapcsolót, vagy a színválasztékot) -
EFT
tag
válasz
n.andras74 #29698 üzenetére
Valószínűleg sehogy nem fog. Inkább egy jó ajánlatot várj és csapj le rá azonnal. Akár erre.
(Nem, nem én hirdetem) -
madgie
titán
válasz
n.andras74 #29695 üzenetére
Tényleg, offoljunk már picit
a 2012-es makiminin hogy száguld a rawfeldolgozás (lightroom/aperture)?
-
válasz
n.andras74 #29636 üzenetére
már hogy ne lenne mindegy az üveg, ha baromira kontrasztszegény téma felbontását nézzük?
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29636 üzenetére
de minegy is az biztos hogy pár évig a gx1 marad a fő fotomasina...jöhetnek a jobbnál jobb szenzorok...nem nagyon érdekel...az üveg fontosabb.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29590 üzenetére
Volt hogy a Balaton parton egy 800as Nikonos komoly telével elégé megmosolygott mikor előkaptam a kis GXet...De mikor telkeztem állványa lapszűrözni...már odajött érdeklődni:-)
-
válasz
n.andras74 #29581 üzenetére
dehogy kell az 5d...
-
válasz
n.andras74 #29490 üzenetére
Jaja, tavasszal ennél sokkal kevesebbért is prüszkltek a modik, - jó lenne picit visszakanyarodni az eredeti témához és nyitni egy melléktopicot "m43 topicban kompaktot másodgépnek vásárlók" címmel . . .
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29489 üzenetére
Nagyon átment" milyen kompaktot válasszak?" ...topikba:-D
-
válasz
n.andras74 #29453 üzenetére
ez ugye nem jelent mást, mint hogy iszonyatosan laposak lesznek képek...
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29362 üzenetére
ill. majd kipróbálom a csillag fotózást is...
-
Gondwana
addikt
válasz
n.andras74 #29359 üzenetére
Fogalomzavar: a blackframe zajszűrásről volt szó, ami azt jelenti, hogy ha exponálsz 30s-t, akkor utána a gép saját eszétől csukott zárral exponál még egyet szintén 30s expozíciós idővel, és ezt a fekete képet kivonja az általad komponált felvételből. Csillagfotózós sorozatnál ez szaggatott vonalat eredményez.
-
törölt tag
válasz
n.andras74 #29300 üzenetére
Most így pár hónapra szeretnék egy palacsinta fixet, meg esetleg egy kicsi utazós zoomot.
Tehát 14.2.5 mellé, GF2 vázra ki kell találni mi legyen.
Oly 14-42,
Pana 14-42(ois miatt),
Oly 12-50 (jó tartomány,akár ezzel felesleges a fix is) 14en van olyan képe mint a fix panának?
Pana 14-45 (Ois, minőség,kép miatt).Méret igazából mindegy, az alap tokba ezek már amúgy sem férnek be.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #29185 üzenetére
*Fejcsóvál*
7-14-ed meg lapszűrőkészlet már van, pótakku bezzeg még nincs... Pótakkut egyből a gép után veszünk. Esetleg póttöltőt is, bayen azt is tíz dollár körül dobálják az ember után.
Nekem is vennem kéne még egyet, múlt héten Bécs-Alpok-Voltról hazajövet a szél kinyitotta a hátizsákom zsebét amiben a póttöltő volt, és valahol kirepült útközben -
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #29180 üzenetére
Ezért viszünk mindig pótakkut
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #29163 üzenetére
Nagyon jó lett
Tegnap egy csomót kerestem olyan helyet, ahonnan a kiálmodottnak megfelelő képet tudok készíteni a naplementéről (hegy- vagy dombtető, fák nélkül, csak egy nyugati fekvésű üres betonozott placc ahova motorral fel lehet jutni), de annyira nem találtam a környező hegyeken, hogy a naplementéről is majdnem teljesen lecsúsztam
Csak egy ilyen maradt belőle:
Meg még egy esti termés:
-
Warter
addikt
válasz
n.andras74 #29175 üzenetére
niagara
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29168 üzenetére
BWWhite Balance akart lenni...tehát fehéregyensúly -
válasz
n.andras74 #29166 üzenetére
Kár, hogy a ph ilyen csúnyán elbánik a képekkel.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
A sok MFT technika közt...elfér:-)
-
válasz
De megnézném ezt egy wcg monitoron -
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29125 üzenetére
-
HollyBoni
veterán
válasz
De jó kis lapszűrők. Kéne!
-
válasz
Remélem mi is kapunk eredményeket
-
FEDman
addikt
válasz
n.andras74 #29034 üzenetére
Akárcsak az Olympus.
Márkától függetlenül szinte az összes mFT obi szoftveres torzításkorrekcióra épül. De szerencsére ez nagyon ügyesen rendszerszinten megvan oldva. A torzítás korrekciójára vonatkozó adatokat mindig az objektívek tartalmazzák. És ezeket az infókat fogadják a vázak akárhogy is kombinálod a 2 márkát.
Azaz ha Pana vázra teszel Oly obit, vagy Oly vázra Pana obit akkor is az automatikus torzításkorrekció minden esetben gond nélkül menni fog. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
n.andras74 #29030 üzenetére
1 ev gari alapbol, bolti csere kb. impossibru,stb
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #29034 üzenetére
Programfüggő, az elterjedtebb progik (LR, Aperture, stb) ki tudják olvasni a rawból is a torzításkorrekciót, egy-két független, kisebb progi viszont nem (pl Rawtherapee).
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29033 üzenetére
Olvastam több helyen hogy a pana szoftveresen javít a torzításon. Ez RAW esetén is így van vagy csak a Jpeg képek kapják meg ezt a pluszt?
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #29032 üzenetére
Megtaláltam egy tesztet a google segítségével. Jó a pana.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #28923 üzenetére
Egyébjént nem zavar a pulzálás...,mível lapszürözök tájképeknél.
-
FEDman
addikt
válasz
n.andras74 #28921 üzenetére
Hát ebből az ábrából ez pont nem derül ki.
Szerintem totál egyforma lesz ilyen téren a kettő. Az optikai rész egyértelműen azonos és a közelpont se változott, azaz a pulzálás mértékében se lesz különbség.
Ezen az ábrán mindkét objektív végtelenre van fókuszálva. Ebben az állapotban a legrövidebb és ilyenkor nem áll ki a tubusból semennyire az obi egyik képen se. Az meg hogy fókuszáláskor mennyire fog előre mozdulni az ebből nem derül ki.
Nagyon okos akart lenni aki ezt az ábrát készített, de az a piros vonal ott a szűrőmenet mélységét mutatja, annak semmi köze ehhez.
És ez is csak az eltérő dizájn miatt van, ha megnézed a régi 20-asnál a front lencse után sík a homlok fal. Ugyanez az új 20-asnál nem teljesen sík, hanem a frontlencse után nem sokkal van egy kis bemélyedése.
Ezek csak apró esztétikai különbségek, a működést nem befolyásolják. -
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #28919 üzenetére
Lehet, hogy csak a nagyobb súly miatt nem pulzál annyira, esetleg beraktak a fém miatt valami köztes anyagot csillapítás gyanánt
-
EFT
tag
válasz
n.andras74 #28915 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy az AF-hez nem nyúltak :-( Ha tényleg így van, nem lesz értelme cserélni.
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #28808 üzenetére
Nem kell olyan sokat aldozni hifire. Sose lesz tokeletes
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #28806 üzenetére
A penzt, a penzt
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #28787 üzenetére
Jó áron tudtam szerezni, de szerintem egyáltalán nem túlzás, ha felbontást nézem 2.3 megapixel 8 biten a fotógépek 12 megás 10 vagy hány bites képéhez képest.
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #28787 üzenetére
kepfeldolgozasnal nem mindegy, hogy mi a fotos forras?
ott az a lenyeg, hogy lasd a lenyeget.
nalunk munkahelyen webkodolashoz is eizok vannak
kint nem aprozzak el a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged