Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Parci #63928 üzenetére

Kerdoivezzenek, kampanyokon, online feluleteken, stb. Na nem direkt modon, hogy "Merre menjunk holnap?" hanem pl. ki mit fotoz, mit utal a legjobban a gepben, mit szeret legjobban benne, stb. De az is eleg, ha egy felelos szemely olvassa rendszeresen a Nikonrumors post-jait, kommentjeit, hasonlok.. Szoval informaciot gyujtson, tajekozodjon. Amirol mi itt pampogunk, arrol masok is pampognak komoly szakmai forumokon ugyanugy, a friccek is pl. a Photozone forumjaiban. Figyeljenek oda ezekre jobban. Pusztan a "buta tomeg" altal novelt eladasi adatokbol meg nem fog innovacio szuletni, raadasul ha pofont kap a tozsden es amugyis esik az eladasi volumen egy-egy szegmensben, plane nem kiserletezni kellene, hogy "na lassuk, ezt mennyien fogjak zabalni es mennyit hoz a konyhara" hanem tajekozodni elotte.

A modell csajszi akit fotozgattam meg a 800-zal regen, el volt ajulva az E-M10 tucsokpocs tudasatol :) es ez egy laikustol is annyira jolesett.. raw+jpeg-ben lottem, gyari jpeget atadtam neki h mondja melyiket retusaljam, melyik favorit stb, erre csak annyit tudott reagalni hogy "oooooo de joooook" es halkan hozzatennem, hogy a fajlszamozas folyamatos - ertsd: EGYETLEN KEPET SEM kellett torolni, mert MINDEGYIKEN TELIBE az AF. Na meg vakito napsutes volt es meg a fak arnyekaba bemenve sem latszik ilyenkor a kulso kijelzo valami jol. Kertem csekkolja le a kepeket az EVF-ben.. Ott ugye napsutesben is szepen latni mindent.. Jott a masodik "de joooo".. Meg a kocsiban a tapicskakijelzo-keplapozgatas, vagy fotozas alatt a fuszalak koze a kihajthatoval leguggolni.. Az Oly-t annyira elvezet arra hasznalni, amire valojaban nincs dedikaltan mondva, hogy "modellfotozas, studio fotozas"-ra valo, mig a D800 inkabb ilyen cellal jott letre es kb. megkergultem tole, mennyire korulmenyes egy ilyen kisgephez kepest, arra a temara, amire amugy inkabb a 800 lenne kiszemelve :)

Nemigaz, hogy egy NPS teszternek nem fajnak vagy nem hianyoznak bizonyos ultra praktikus dolgok. Es szerintem DE, igaz. Mivel ok felkent tesztelok, a budos eletbe nem fognak egy E-M10-et kiprobalni mar csak elvbol sem, szerintem. Ha pedig igen, tegyek be egy-egy prototype vegen a budos nagy X-et a fajo pontokhoz. De hat ... Ok is csak tesztelok, meglevo termeket tesztelnek, nem pedig a kerekasztalnal ulnek a termekfejlesztesi vezetokkel, hogy kiagyaljanak valami ujat.

Szoval nem tudom, hol van a vilag elb*va, lehet csak az en fejemben, de szerintem jelenleg a fullframe gyartok mindegyike kokemeny vakvaganyon halad. Mar a mai felbontast sem szolgalja ki a tukrosok fokusz-algoritmusa es akkor Canon is jon az 50MP-vel, oooo myyyy goood, ugykell annak, aki megveszi aztan a guta uti meg amikor nemhogy pixelszinten, de lemeretezve is latszik, mekkorat hord felre az AF :)

Butak. Az Oly jol csinalja, szenzorban jojjenek fel megjobban es woo hoo. Vagy mutassak meg, hogyan kell fullframe OM-D-t gyartani ;]

Új hozzászólás Aktív témák