Új hozzászólás Aktív témák

• Schanyee

senior tag

Na egy kis komment a G3 fáj írási sebességéhez, bár már nem a legújabb váz, meg most akarják többen eladni, de azért nekem mindenképp érdekes tapasztalat volt. Volt alkalmam kipróbálni egy SanDiskExtreme (45MB/s) kártyával, gondoltam lemérem a különbségeket.
    A régi memóriakártyám a formázás után kb 4-6MB/s tudott írni, kártyaolvasón keresztül 20, fényképező gépre kötve kb 4-6MB-tal lehetett olvasni.

Mindig manuális lencsével lőttem, hogy a fókuszálás ne szóljon bele és nagysebességű sorozatot választottam.

RAW képeket lőve nem túl nagy a különbség (bár ott is van), mindegyikkel 8 képet tudott lőni (nem lassult a sorozat sebessége) utána betelt a puffer, majd utána még jó ideig ment ki. A régivel az egész folyamat, hogy fotózok és utána kiírja 24 másodperc, a Sandisk-kel 17mp, szóval érezhető, de nem változott sokat.

JPG-nél sokkal látványosabb a különbség. Azt nem futtattam végig, hanem 24mp-ig fotóztam és megvártam míg kiírja. A réginél viszonylag hamar belassul a sorozat, de sose áll le 1mp-nél többre, a legvégén is kb 1mp mire kiírja, összesen 14 kép készült ennyi idő alatt. A Sandisk esetében nincs semmi belassulás, az 60 képet lőtt ugyan ennyi idő alatt és utána egyből használható is volt.

Mondjuk ezzel nekem a legnagyobb érvem az Oly E-M10 mellett lecsökkent, mert ez a jpg sorozat sebesség már egész jó, ha nem is 8kép/mp.

Új hozzászólás Aktív témák