Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzolika9512
aktív tag
még hányszor kell elmondani az embereknek, hogy ezeket a kalkulálós sz*rokat el kell felejteni!!!
ott összerakok olyan gépet, aminek azt fogja írni hogy 1000watt!!! közben meg egy 400-as táppal is elmenne.....
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
-
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Shkiz0 #87035 üzenetére
a ctg, hexa és hyper okés, többi felejtős
berochh
FSP hexa+ 500, thermaltake hamburg 530 (rajzos), superflower 550w, chieftec cgt-500/ctg-550, fsp raider 550
inkább a 970-et vegye
JanR
FSP 500W Hyper M, Chieftec 550W CTG-550C, Be Quiet Pure Power 430W BQT L8-CM (ez nem ajánlott, de nem is a legrosszabb)
ennél kisebbet nehéz találni, max seasonicban találsz, de az már nagyon drága
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
pzolika9512
aktív tag
válasz whited #86986 üzenetére
szereted szórni a pénzt ? felesleges 30 ezerér táp, főleg 1000wattos
vegyél újonnan
ha moduláris kell:
FSP 600W Hyper M
Chieftec 550W CTG-550C
Chieftec 650W CTG-650C
EVGA 550W SuperNOVAezek 30 alatt vannak
ha a sima is jó:
FSP 650W Raider S 650
Be quiet! 600W System Power S
Chieftec 600W CTG-600-80P
Be quiet! 500W BQT L8
Super Flower 550
Fsp Hexa+ 500
Thermaltake hamburg 530 (rajzos)04ahgy
SF tápokat már egy ideje lehet kapni itthon is, és én is csak tanúsíthatom hogy jó tápok (van egy 450-esem belőle)
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Graphics #86952 üzenetére
én ajánlottam neki azt az fsp-t, mer csak annyi volt a kikötése hogy 12 ezer és azért még ezt a tápot is lehet használni, de az sf tényleg jobban megéri
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Lancelot128 #86941 üzenetére
ha lehet akkor így ne használd a gépet, mert nehogy valami meghaljon ez miatt
valószínű a táp rossz, elöregedett, érdemes újat venni, vagy javíttatni, de én inkább az újra szavaznék pl:
Superflower 450, chieftec ctg450, tt hamburg 530 (rajzos), fsp hexa+ 400
ezek ilyen 10-15 ezer forint körül vannak|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
pzolika9512
aktív tag
válasz ReSeTer #86920 üzenetére
hát 40 körül talán gtx750 van, amit simán meghajt akár egy 350-es táp is
amd-ben talán 270x van, de annak is elég a 400-450watt
viszont az az fsp táp valószínű hogy delta beles (régi de jó), legalábbis szerintem, mert ha jól emlékszek nem sok 460-as táp van, és az egyik az a gigabyte tápja volt, ami vagy delta vagy fsp belsős volt, és szerintem fsp kiadta saját nevén is
-
pzolika9512
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #86546 üzenetére
köszönöm amúgy fx bronze egy ágas
igazad van, sokat eszik, de inkább veszek most egy 5850-et, mert kell a pénz (7850-et eladtam)
és majd később jöhet egy 660 vagy 7870
-
pzolika9512
aktív tag
ha már itt tartunk, a tápom elbírna egy HD6970 vga-t ?? elvileg 250 wattot kér
gépem az adatlapomon
-
pzolika9512
aktív tag
nem!! a pcx árul fx bronzet és
amazont(csak árult)!!mivel annyira nem hülyék és a dobozuk sem egyforma, nem szoktak direkt rosszat küldeni!!
pcx-en ha azt rendeled amelyik úgy néz ki mint az fx, azt is fogod kapni!!
mért ilyen nehéz a felfogás ??? ez egy bolt...nem csak random adnak valamit, ami éppen jön!! fel lehet hívni őket és megkérdezni mi van a dobozra írva!!!
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Whysperer #86523 üzenetére
egyébként az amazon se rossz...csak annyi hogy 4 ágas!
plusz, ha jól tudom az amazonban kék ledes venti van!! és elvileg már nem nagyon forgalmazzák!
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Graphics #86517 üzenetére
az amazon már kevés helyen forgalmazzák!! az fx bronze egy újabb változat, pcx-ről biztos azt kapsz, mert nekem is onnét van!!
amazon 4 ágas, fx bronze 1 ágas!!
fx bronze valamiért még nincs fent a gyártó honlapján, lehet azért mert még nagyon új, és lusták frissíteni az oldalt!
Duliee
ez nem konkrétan neked szólt
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz general #86157 üzenetére
fsp hexa+ 400 vagy 500, chieftec ctg 500, hamburg 530, munich 430,
MineFox54
jah, hát igen azért nv-nél is van ilyen bár nem védem az amd-t
[ Szerkesztve ]
-
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Milo629 #86149 üzenetére
egy ágas a pcx-es nekem is onnan van 450-es változatt
eddig annyit tudok mondani hogy elég halk és ha jól tudom sf nem gyártót soha gagyi tápot, eléggé a minőségi felé mennek....bár még ez a táp új amit kinéztél és nekem is van, szóval nem sok mindent tudni róla!
egyébként a sz*rra nem adnak 5 év garit, hacsak nem akarják csődbe vinni a céget
Milo629
Pcx-en is pontosak az adatok, csak ezt a nevet az sf-nél több táp is viseli (amazon-nak is ugyanez a típusszáma, nem tudom mért csinálja ezt sf)
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Tanisz #85933 üzenetére
helyedben még nem vennék másik tápot, elöszőr ha tudsz kér kölcsön egy tápot valakitől (normálisat), és teszteld...ha úgy sem jó akkor ott más a gond!
másik lehetőség keresel egy normális szervizt, ahol tudják tesztelni a gépet!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz -Valinas- #85930 üzenetére
mindkettőt el fogja bírni, persze attól függ milyen táp adja majd a 400wattot bár én nem vennék r7 360-at, totál ugyanazz mind a 260, csak drágább
itt egy összehasonlítás : [link]
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
a modulárisra gondolsz ?
ha nem akkor inkább (ha az a géped ami a leírásodban van):
fsp hexa+ 500w, thermaltake hamburg 530w, chieftec ctg-500, superflower 550w. fsp raider 550
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Blooddrunk #85911 üzenetére
szerintem hexa, bár sf se hangos, sőt arra 5 év gari van
-
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #85847 üzenetére
vx450 se volt sokkal drágább új korában 2010-ben vette, akkoriban 18 ezer környékén ment
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #85845 üzenetére
akkor is öregszik, új konfighoz új táp dukál (főleg ha már ennyi idős)...jó lesz tartaléknak
és mivel öregszik, kitudja melyik pillanatban mond pápát...
csodát ne várjál, ez is nagyon használat függő, ha kíméled persze hogy elmehet 5-8 évet is akár, de örökké semmi sem bírja, meg ha már így is gépre költ, akkor az a 10-15 ezer forint szerintem nem fogja földhöz verni
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz BUZZLGHTYR #85825 üzenetére
legolcsóbb amit még érdemes megvenni, fsp hyper m 500
vagy picit drágábban a seasonic moduláris tápok
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Dendytv #85702 üzenetére
ha még kételkedsz:
Cpu-d 125 watt max tdp
vga-d 180 watt max tdp
plusz a többi cucc 100watt (bár ez nagyon sok, ennyit soha nem fog ennni)405 watt
és ez nagyon a teteje, ennyit soha nem fogsz elérni
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Dendytv #85700 üzenetére
igen láttam.....
CPU-AMD Phenom x4 965 BE (Gyári hűtővel)
VGA-AMD HD6570 2GB DDR3 1600MHz
Ram-6Gb GoodRam 1333MHz
Alaplap-Gigabyte 78LMT-S2 Ultra Doruble 4elmondom neked, egy jó minőségű 400 watt is elég akár 280x-hez is!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Dendytv #85695 üzenetére
innen a
Chieftec CTG-500-80P 500W
Chieftec CTG-550-80P-Bulkez a kettő ami okés, többi nagyrészt nem jó, egy kettőt meg nem ismerek, illetve néhány túl erős
nem kell mindig hinni az eladónak...amiket írtak neked azok nagyon jó tápok...mért nem rendeled neten ?
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Viktor81 #85687 üzenetére
én egy régi akksis fúrót (halott volt az akksija)hajtottam egy szintén régi 200 wattos tápról szétkaptam, beleforrasztottam a kábelt, előtte többit kikaptam, és még egy usb-t tudtam rá rakni (akár közben telőt is tudtam tölteni)
persze még két kábelt összekellet forrasztanom, hogy bekapcsoljon a táp ha áramot kap|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
pzolika9512
aktív tag
válasz gigollo #85682 üzenetére
sajnos pedig a táp az egyik legfontossabb, ha nem jó minőségű, illetve nincsenek megfelelő védelmek, akár egy kisebb áramingadozástól halálba viheti az egész gépet
FSP HEXA+ 400W
Thermaltake 430W Munich W0391RE
Be Quiet! System Power S7 350W
Be Quiet! System Power S7 400W
FSP 350W FSP350-60APN
Super Flower 350W SF-350P14HE
Chieftec 450W CTG-450-80Pezek ilyen 9-14k között vannak
-
pzolika9512
aktív tag
válasz gigollo #85678 üzenetére
én nem ajánlom azt a tápot, de ha nagyon nincs pénz, akkor mondom használtan nézz egy garisat, normálisat, ide írd le őket, és megmondjuk hogy okés-e
de a cx430 nem a legrosszabb táp, tehát még valamilyen szinten elfogadható, de ettől függetlenül én nem ajánlom
-
pzolika9512
aktív tag
válasz gigollo #85676 üzenetére
hát a legolcsóbb fél moduláris is 18 ezer körül van, ami ér is valamit, de ez sem a legjobb, legalábbis nem sok teszt van róla
FSP 500W Hyper M [link]
max ha használtan keresgélsz egy-kettőt, és ide beírod őket, akkor tudunk segíteni
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz jaffa 2843 #85651 üzenetére
mindegy, seasonic tápok amiket írtam, még akkor is jók lesznek, persze ha nem akarsz sli/cf-et
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz jaffa 2843 #85646 üzenetére
árat nem írtál
Seasonic M12II 520 - félig moduláris
Seasonic M12II 520 EVO - teljesen modulárisez bőven elég lesz
-
pzolika9512
aktív tag
válasz inspiroyhome #85636 üzenetére
tökéletes
-
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz freestailo #85293 üzenetére
attól függ milyen márkájú/típusú, codegen is van 4-5 ezerér....
-
pzolika9512
aktív tag
válasz sepsi0 #85295 üzenetére
ha jól tudom, tényleg nem lett rossz széria a Triathlortévedtem szerintem, cwt belsős, nem olyan rossz, de annyiért kapsz jobb tápot is használtan
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
van egy jó hírem, a codegen tápok mégis jók valamire
ha hideg van, elég jól tud fűteni
-
pzolika9512
aktív tag
válasz agemate #85287 üzenetére
látom neked modulárist ajánlottak...pedig nem is írtad, hogy az kell, és ráadásul nem is okés tápokat ajánlottak!
FSP Hexa+ 400Wez necces, inkább nagyobbat (bocs, csak most láttam a vga-dat)
Chieftec 450W CTG-450-80P
Thermaltake 430W Munich W0391RE
Thermaltake 530W Hamburg W0392RE (rajzos a jó)
Chieftec 500W CTG-500-80P
FSP 500W HEXA+PCX-en nézd őket!
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz sepsi0 #85259 üzenetére
most nem értem vegyél akkor még egy chieftec-et, ugyanolyat, az okés, de azt a másikat inkább ne vedd meg, másrészt nem kell ahhoz 750 watt + nem is ad le annyit, mert nem minőségi
14 ezer 750 watt, eléggé elgondolkodtató, vajon mért ilyen olcsó ?
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
válasz rizsa7777777 #85239 üzenetére
codegenből jó a 650, de egy minőségi tápból még megmerem kockáztatni hogy 400 watt is elég annak a kártyának! 550-en meg bőven sok!
kártya 250Watt (MAX!!! TDP) procid meg 95W!
az 345WATT-plusz más dolgok, legyen 450 watt,(hülye nagy szám, nem fognak a hdd-k meg alaplap több mint 100wattot enni) mért nem elég az 550 ?
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz bajzal #85231 üzenetére
de van, superlfower-ek egy nagy részeja hogy szálanként ? az lehet nincs ennek csak úgy szimplán minden kábele fekete, és minden vezeték harisnyás
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz unclefucka #85092 üzenetére
talán a dobozán is rajt van a táp képe ? és azon látszik hogy rajzos vagy nem
-
pzolika9512
aktív tag
válasz unclefucka #85086 üzenetére
esetleg hívd fel őket előtte, aztán kérdezz rá
-
pzolika9512
aktív tag
na ilyen bronze tápom van, csak 450-esben teszt alapján nem tűnik rossznak a belső, enyémnek szép fekete nyákja van, és szépen rendezetten van rárakva minden, majd ha tudok, rácson vagy ventin át lövök egy képet
-
pzolika9512
aktív tag
-
pzolika9512
aktív tag
hát HEC belsős ha minden igaz, de gondolom nem lehet annyira gagyi
az fsp táp viszont nem tudom mért olcsó, az a baj még új, és semmi teszt nincs róla, csak néhány vélemény, azok alapján pedig nem rossz táp
belseje nem tűnik rossznak, talán valaki aki ért hozzá megmondja hogy milyen belső lehet
meg itt van egy angol teszt, igaz ez nem moduláris, de hyper ez is
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
annyi pénzért szerintem max használtan kapsz talán még a FSP 500W Hyper M lenne, bár nagyon olcsónak tűnik
-
-
pzolika9512
aktív tag
válasz SutPet #84972 üzenetére
modulárisban talán ez (Chieftec 650W CTG-650C) ami még okés,
nem modulárisok : Thermaltake 530W Hamburg W0392RE, FSP 500W HEXA+, stb (kicsit visszanézel a fórumon és még találsz pár jó darabot)
amiket írtál azok is jók
-
pzolika9512
aktív tag
hát lehet van egy két selejt superflowerben, de azt a tesztet amit linkeltél utoljára abban nem tűnik nagyon rossznak
egyébként ha nem sajnálnám az 5 év garit, akkor most szétszedném az enyémet, és lefotóznám a belsejét, és akkor többet tudnánk
-
pzolika9512
aktív tag
egyébként amit linkeltél képet, megnéztem azt a kínai tesztet, hát... sehol se látom milyen széria az a táp, típusszám alapján olyan mint az enyém, csak nekem 450-es van....nos a doboza egyáltalán nem ilyen, meg a NYÁK is fekete nekem! venti rács se ilyen, sőt nekem feketék a kábelek, illetve harisnyásak
Kínában sok a hamisítvány
na abbahagytam az off-ot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest