- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
#25712384 #77411 üzenetére
Itt azt írja, moduláris, bár szerintem inkább csak félmoduláris.
-
tornas
őstag
válasz
#25712384 #75910 üzenetére
Az a 3000 óra az a legnagyobb hőfokon értendő. Pl. ha 105-fokos a kondi, akkor azon. Fele akkora hőfokon, minimum 4-szer tovább bírja ami már 12 000 órát jelent. Szobahőfok körülin még tovább. Elvileg....
Gyakorlatban azonban sok minden befolyásolja a kondi élettartamát, még szobahőfokon is. Többek közt az RMS árama is. Mert minél nagyobb az RMS áram (magyarul minél jobban terheled a tápodat), annál inkább előbb púposodik fel egy adott hőfokon.
-
shteer
titán
válasz
#25712384 #74101 üzenetére
az attól függ mennyi az FSP
SFX-ből én az SFX-350BS-t ajánlom, nálam bevált
-
tornas
őstag
-
sityu17
tag
válasz
#25712384 #43677 üzenetére
Köszi a választ!
Esetleg arra tudnál (tudnátok) modnani valamit hogy mennyivel lehet hangosabb a chieftec az XFX-nél (vagy egyformák?)
Elég sok jót olvastam erről a CTG 500-ról, megtetszett, meg könnyebb is beszerezni, ezért kérdezném.
A HD7770 vagy HD7790-es karit elbírja, meg egy amd 6 (vagy 8) magos FX-et, vagy inkább legyen 550w?Köszönöm a válaszokta előre is!
-
syberia
veterán
válasz
#25712384 #43680 üzenetére
Bocsi srácok ma este nem vagyok formában, lehet azért mert a tápomat
forrasztottam és nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet volt
Na majd kiderül ha üzembe helyezem újra a kicsikét -
jim bcs
nagyúr
válasz
#25712384 #43604 üzenetére
én sem annak szántam
, szerintem az Enermax kicsit túlárazott, ezért is használok Seasonic-ot valamint ezért is szerelek Seasonic-al már a Bronz széria elég elfogadható és megfizethető árral rendelkezik, amennyiben kevesebb a keret akkor jönnek a B verziók mint az FSP-XFX de elég sok helyen már ezekkel egy árban szintén jelen van a Seasonic Bronz széria és az utóbbi időben csak ezzel szereltem, még nem volt gond
-
darvin555
tag
válasz
#25712384 #43292 üzenetére
köszönöm a hozzáértő válaszokat akkor a thermaltake ki is lőve pedig vonzott az az 5 év gari, ajánlottátok még a chieftec ctg-500-80p-t ez kb egy szinten mozog a hexa 500-al vagy picivel jobb vagy rosszabb? mert akkor e közül a kettő közül választanék mert ez is teljesen egy árban van a hexa-val.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
#25712384 #43104 üzenetére
Köszi!
Tehát akkor ezt:
ASRock A780GXH/128M
DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 2629 MHz
Geil Value DDR2 2x2 (DC) 800Mhz
NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB)
WD 640 Sata II
Seagate Barracuda LP 1T SataII
DVD író
(+ ASUS XONAR DG)a konfigot elbírja egy FSP 350 60APN táp?
-
Vartanus
őstag
válasz
#25712384 #42858 üzenetére
Néztem már ezen listát,jó,csak szerintem kevés táp van benne és rég volt frissítve..példűának okáért sok táp ami szerepel rajta már rég nem kapható pl a CM Silent Pro M500 sem...
ZozzHUN : Jó az a Seasonic,csak sajna nem moduláris :S
A fórumot olvasgatva MMIX kolléga ezt írta "Seasonic S12II-től nem kell hasra esni (ha valaki nem Seasonic márka fan)."...ezt hogy kell értelmezni??? én úgy tudtam edig hogy a Seasonic világelső márka a tápok nevén és neve öösszefort a megbízható,erős,halk,időtálló tápokkal... -
carr
őstag
válasz
#25712384 #42671 üzenetére
Ász!
Köszönöm.
Meg is lesz a kiszemelt. Holnap mindenképp meg kell rendelnem....
http://www.argep.hu/product_1226661.html
OFF: A böngésző nem támogatja a bb kódokat... IE8... congrats.Sry.
ON:
Tuti lesz ez a Seasonic? Nem bánom meg a 3 év garit az 5 évvel szemben? Mennyire HALK? 20dB alatti az is?Összegzés:
FSP Raider 650W
negatív: csúszócsapágy
pozitív: 5 év gar, ~19e Ft
http://www.goldenit.hu/webshop/fsp-raider-650w-atx-eatx-tapegyseg-box-80-bronze/6894
Seasonic S12II-620 620W
negatívum: "csak" 3 év gar, ...? ~25e Ft.
Pozitív: golyóscsapágy
http://www.argep.hu/product_1226661.html
http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm
Melyik legyen?
Valaki be tudja linkelni az oldalakat, h LINK legyen? Sajna céges gépről írok, meg van kötve a kezem.
Bocsánat! -
Irvine18
csendes tag
-
ViZion
félisten
válasz
#25712384 #42510 üzenetére
Chieftec csatlakozói gagyik, lehet, h csak én fogtam ki rosszat, de azt nem szeretnék.
A hang leginkább arra emlékeztet, amikor régen a HDD "seekelt", persze sokkal halkabb, de jelenleg ez a leghangosabb a gépben. Inkább az zavar, h nem tudom ez azért van, mert ~2,5 éves már a SAGA II, vagy volt eddig is...Az XFX tetszik,
ebben a 12 V ág is egyben van?OK, gyárónál írja is.
Köszönöm! -
Boogie33
senior tag
válasz
#25712384 #42335 üzenetére
Megvan mindenem , csak gondoltam veszek még egy VGA-t de ha nem megy nem erőltetem, annyira nem kell hogy új tápot is vegyek, meg lehet a proci se elég hogy elvigye a két vga-t.
Sőt még az alaplapom is olyan fura hogy el nem tudom képzelni hogy fér el két, két slot-os VGA. -
-
Potzee
addikt
válasz
#25712384 #42191 üzenetére
Az S12II 80+ ill. S12II Bronze anomáliáról már olvastam korábban...Azt tudtam, hogy a Seasonic "elcímkézte" az S12II Bronze sorozatot a terméken és egybehagyott 12V-os águk van ezeknek a tápoknak (a weboldal és a doboz helyes!)
...ez alapján még nem kellene feltétlenül azt gondolnunk, hogy a moduláris tápoknál is ez a helyzet...a jonnyGuru cikk csak az S12II Bronze sorozatot elemezte...De, egyébként igazad van, valóban így van!
Az M12II Bronze 520W - a Seasonic weboldalán található információkkal ellentétben (+12V1 - +12V2) - valóban egybe hagyott +12-os ággal bír!
ITT olvasható a konkrétan az M12II Bronze 520W analizáló tesztje! -
Graphics
Jómunkásember
válasz
#25712384 #42187 üzenetére
Igen, nézegettem régebben is őket. Akkor a sima GreenMe szériáról olvastam a tesztet.
-
Potzee
addikt
válasz
#25712384 #42181 üzenetére
"...InWin tápok PowerMan belsővel ..."
Ez nekem nagyon hulladéknak tűnik...SEASONIC SS300TFX 300W 80+
SEASONIC 350W SS-350TGM-TFX 80+ GOLD -
vzsryl
nagyúr
válasz
#25712384 #42060 üzenetére
Az a teljes rendszer fogyasztása.
Drizzt01: Codegenre ne köss ilyen drága gépet, mert sokkal többet veszíthetsz a dologgal, mint amennyit nyerhetsz. Ugyebár az egész gépedet kukázhatod akár, azért a jobb esetben pár nap használatért, amivel ki sem tudod élvezni még a géped adta lehetőségeket.
-
szunyika
tag
válasz
#25712384 #42053 üzenetére
ha már itt tartunk, akkor ha egy hardvert magával vinne (vegyük a legdrágábbat: VGA) akkor a bolt - ez esetben IPON - ad nekem egy másikat?
persze a bevizsgálás alkalmával valószínűleg megállapításra kerül hogy túlfesz miatt halálozott el a kütyü...
ami ha szörszálhasogatóak akarunk lenni, akkor kimeríti a "nem rendeltetésszerű használat"-ot, tehát nyílhat a pénztárca megint (ezzel eggyidőben kifejezetten nyakatekert és indokoltam hangos káromkodás hagyja el a szánkat) -
-
djzsolt12
csendes tag
válasz
#25712384 #41981 üzenetére
Hát igen a tápok közül az üzletből ahonnan venném nincs egyik se ukrajnába élek és sajnos corsair márka itt nincs nem tudok sehonnan rendelni úgy hogy akkor marad a chieftek ctg-750c arra mit mondol gond nélkül elvinné, esetleg a molex problémát megoldanám ugy hogy a floppy csatlakozóból átmenet molexekbe esetleg ezt meg tudom valósitani, amugy itt az oldal ahonan tudok vásárolni http://fotomag.com.ua/power_unit/index.html
-
maxim7
csendes tag
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
#25712384 #41755 üzenetére
Köszi szépen a választ, akkor valószínűleg a modulárisat választom inkább. Viszont képről nemigazán tudom kinézni, ahol a csatlakoztatható kábelek vannak, hogy mégis hogyan működik ez a modularitás. Sokkal több kábel van, mint amennyi csatlakoztatható lenne a táphoz. Akkor lehet, hogy pár eszköz után kevés is lesz a kábelezés? Bocs, ha valami nagyon alapvető dolgot kérdeztem, de nem láttam még moduláris tápot élőben, képről meg nem egyértelmű.
Köszi!
-
maxim7
csendes tag
válasz
#25712384 #41770 üzenetére
Szia,
Köszi a választ.
Anmúgy miért a CTG-500-80P-t javaslod? Mi a baj a CTG-550-80P-vel?
Találtam egy jó kis összesítőt, ezekről a Chieftec tápokról:
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page873.htm
Köszi előre is az indoklást!
Amúgy igen, 500 Watt, bőven elég lenne, de mégis ha egyszer sikerülne vennem egy HD 7970-est, mondjuk úgy 5 év múlva, akkor elvileg annak kellene az 550 Watt?
-
lorcsi
veterán
válasz
#25712384 #41655 üzenetére
az enyémet oylan 12k körül talán el lehet passzolni (ér ennyit? semmi baja, ciripelés nuku, tök csendes)
akkor olyan 5-6k tudok rátenni max
vagyis oylan 15-16k lenne ráa moduláris nem oylan fontos, de nem láttam még sima tápot aminek iylen sok csatija van (mondjuk utoljára 4-5 éve kerestem tápot) meg a fölös csatikat is tenni kellene valahova, a modulárisnál meg egyszerűen fel sem teszem
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
#25712384 #41597 üzenetére
Hát ez az,személyes tapasztalat még sehol sincs. Értek aránylag a tápegységekhez,10k ért már tudom,hogy mit kellene venni. Azért hoztam fel a Gigát,mert használtan lehet venni kb ennyiért minőségi tápegységeket,így meg új garanciálist vettem volna.
Duliee Lehet nem nyomtál rá a válasz gombra,vagy nem emelted ki a nevem a hozzászólásban,én nem láttom sehol!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Hobby rádiós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest