- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fleischer
kezdő
válasz
Bluerainbow #106688 üzenetére
Vedd meg a 850 est. Én azt vennék.
-
_Atesz
addikt
válasz
Bluerainbow #106686 üzenetére
Szívesen. 12V-ról mennek a ledek, szóval nem. 75W +-t bőven elbír egy 550-650W-os táp.
-
_Atesz
addikt
válasz
Bluerainbow #106683 üzenetére
Szia, ha nem lesz komolyabb tuning, akkor elég az 550W-os RM550X, ha lesz, akkor vedd a 650W-ost. Van belőle szoftveresen szabályozható is, RM650i.
Enter65Szia, bőven elég egy 450-550W-os táp, nem kell 850W-os. Inkább ezekből választanék:
Seasonic G-450 (SS-G450): félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
EVGA SuperNOVA 550 GS: full moduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia, Seasonic G belső, félpasszív (kikapcsolható)
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
Be Quiet Straight Power 10 500W CM (BN234): félmoduláris, 80+ Gold, extra halk, 5 év garancia. (ez FSP Aurum belsős)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31770 üzenetére
Hát a vga mizéria tényleg legtöbbször tápra utal, elég ritka az, hogy kiszárad a paszta.
De a legfontosabb tanulság, hogy mindent végig kell monitorozni mielőtt fizikailag történik berhelés. -
Ribi
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31768 üzenetére
Éljen éljen, akkó öröm é bódottá
-
Asbee
veterán
válasz
Bluerainbow #31728 üzenetére
Milyen hűtésű vga pontosan? Van egy linked?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31700 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a 105°C-kal van a probléma. Ennél a hőmérsékletnél közbelép a VGA-d védelme, és leszabályozza az órajelet. Legalább letesztelted, hogy valóban működik-e a védelem.
Továbbá emiatt váltottál egy jó minőségű tápra, tehát az egésszel jól jöttél ki. Már csak meg kell keresned a VGA hűtőd problémáját.
-
olta
aktív tag
válasz
Ez teljesen egyertelmuen a VGA. Pasztazd ujra
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31723 üzenetére
Az a 105 fok biztos hogy nem jó.
A hőmérséklet miatt nem is megy 850Mhz-en, csak 600-on. Emiatt kapsz kevés pontot.
Saját magát védi a kártya a megsülés ellen azzal hogy vissza veszi az órajelent és a feszt.
Teszteld le, hogy ha nyomatod rá a hideget akkor mit reagál a kártya és mindig nézd a hőmérsékletét, hogy milyen gyorsan megy 105 közelébe. -
Ribi
nagyúr
válasz
Uhh, itt szerintem a GPU korlátozza magát a 105 fok miatt.
Mikor ez a kártya?
Lehet valami gáz van a hűtésével. Esetleg egy újrapasztázás megoldja, illetve próbáld ki hogy leszeded a ház oldalát, és fújod valami ventivel is, esetleg estefele rányitod az albkakot. Akkor csinálj megint 1 ilyen tesztet, hogy akkor is felmegy-e 105 fokra.
Milyen a házad hűtése, milyen ventik vannak a gépben? -
Ribi
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31696 üzenetére
Valamiért nem lehet, hogy a vga nem kapcsol maxra?
Táp bőven elég.
CPU-t visszaveszed is ezt csinálja? -
vzsryl
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31696 üzenetére
Ahhoz, hogy ez táp hiba lehessen, kb. 1:1000000000000 az esélye.
Vagy nem x16-ban megy a GPU, tehát kellene egy kép egy nyitott GPU-Z-ről is, vagy ha eddig tuningoltál valamit, akkor az lehet nem megy a régebben beállított órajelen. Első körben hirtelen ennyi. -
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Bluerainbow #31581 üzenetére
Baj van !
A történet itt kezdődött.
Akkor azt hittem(hittük) a Rasorbo táp a ludas , elromlott , nem ad elég áramot a VGA-nak , le kell cserélni. Vettem egy Seasonic S12 II Bronze 520 w-os tápot (többen mondták hogy ez egy nagyon jó táp)
Ma megjött a táp , tápcsere , aztán teszt ujra lefuttat,
Az eredmény lesujtó. Én már tényleg nem tudom , mi lehet akkor a gond ? Nem lenne elég a Seasonic táp ? Hibás a Seasonic is ? A VGA , alaplap a hibás ? De akkor a noname 500 w-os táppal miért megy rendesen?
Próbáltam táplálni a kártyát a neki szánt pci 6 tüs csatlakozóból illetve utánna a sima molex-ből. Ugyanaz az eredmény.
Nem lehet valahogy lemérni hogy leaadja-e a megfelelő áramot a táp ? Azon kivül , biztos hogy elég ez a táp nekem ?
A teljes konfig : e8400(3,6ghz) , 4 db ram , odd , 2 hdd , 1 sdd , vga hd 5770 , eger , billentyüzet. Szerintem elég kellene legyen.
Kérlek segitsetek , eléggé el vagyok keseredve
Tudom hogy off itt ez a téma , de itt kezdtem el , ezért itt folytatom
Köszönöm
-
tornas
őstag
válasz
Bluerainbow #31635 üzenetére
A Seasonic-ot ajánlom én neked, mert mégis csak az egyik legjobb tápgyártó. Jobb minőségű, mint a CM GX 550 W. Egyébként mind a kettő kiváló termék.
-
tornas
őstag
válasz
Bluerainbow #31629 üzenetére
A VGA és CPU tápkábele legtöbbször egy ágon vannak a 2 db + 12 V-os ággal rendelkező tápokon. Így nem csoda, hogy a CPU-nak sem tudtál kakaót adni...
-
Asbee
veterán
válasz
Bluerainbow #31629 üzenetére
Inkább droppolt a lapod.
-
Asbee
veterán
válasz
Bluerainbow #31611 üzenetére
Ezek után nem is kérdés, hogy seasonic.
-
tornas
őstag
válasz
Bluerainbow #31611 üzenetére
Én ennek ellenére a CM GX 550 W D3-at választanám, de ez csak az én szubjektív véleményem. Jobb szeretem az egyágas + 12 V-os tápokat.
-
tornas
őstag
válasz
Bluerainbow #31600 üzenetére
Az igazat megvallva a Rasurbo tápoddal a legnagyobb gond az, hogy lehet, valami baja is van. Gondolok a 6 pin-es VGA csatidra, vagy magára a VGA tápkábeled + 12 V-os ágára (2 db + 12 V-os ággal rendelkezik a Rasurbo tápod). Emiatt, mint lehetséges hibás tápot, nem ajánlanám semmilyen gépedbe.
Lehet is így szerencséd volt, hogy időben vetted észre a hibát...
-
Potzee
addikt
válasz
A CoolerMaster GX 550W az E3 vagy D3 típusjelzésű?
Az E3 Seventeam beles - NEM AJÁNLOTT!
A D3 Enhanche belsővel szerelt - Ajánlott!Az OCZ-t sajnos nem ismerem!
Seasonic S12 II 520Wszerintem ezek közül a legjobb, kár, hogy nem moduláris...
jonnyGURU.com tesztAz Antec EarthWatts 520W HCG-520 engem is nagyon érdekelne...eddig jókat olvastam róla!
ADDA venti pörög benne, míg a Silverstone Strider Plus 500W-ban Yate Loon D12-BH12...
van egy Gigabyte SuperB 460-as tápom, (FSP bél) amiben eléggé kerreg a YL venti...valószínű, hogy csak egy rossz széria...innem ered a fentartás a YL ventikkel szembenFortron AURUM GOLD 500W
FSP beles, 80Plus GOLD bár nem moduláris, de ez is abszolut jó vétel! -
Asbee
veterán
válasz
Cooler Masternál fontos, hogy D3 legyen. Gondolom ez azért olcsóbb a többitől én a kettő közül ezt ajánlom.
A drágábbak közül Seasonic, Antec , FSP. Silverstone a sorrend. Ha a hatásfok nagyon fontos akkor FSP.
Ezekben a tápokban mindig kérdéses a védelem. Én személy szerint nem ajánlom más konfigba se. Bármi gond előfordulhat és akkor ki tudja mit visz magával.
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Bluerainbow #31603 üzenetére
De figyelj a betűjelre D3 végű legyen, csak az a jó, ahogy előttem is mondták.
Amit belinkeltem, az jó. -
hermanyi
addikt
válasz
Cooler Master GX 550W-böl 2 féle van az egyik D3 as a másik E3 és csak a D3 megbízható míg a másik nem .
E3 ban Seventeam belsö van a D3 ban pedig Enhance.
Én a CM et ajánlomVolt is hozzá szerencsém
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Ahogy látom, a Cooler Master GX 550W Erdélyben is ITT néztem 5 év garis, nekem a GX 450W van, amiről csak jókat tudok mondani: erős, halk, hűvös, stabil! Én azt ajánlanám, de várd meg a szakemberek véleményét is.
(#31602) hermanyi Az ajánlottat linkeltem Neki.
-
Potzee
addikt
válasz
Bluerainbow #31592 üzenetére
Örülök, hogy így állsz a dolgokhoz! Használd egészséggel az új gépedet!
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Bluerainbow #31596 üzenetére
Én is pár hónapja olvasgatom a fórumokat, utána kezdtem tanácsokat, ötleteket kérni és úgy állítottam össze a gépemet, a hozzáértőknek köszönhetem, hogy jó kis gép lett, ami az igényeimnek pont megfelelő
(#31597) tornas Sajnos én nem értek hozzá, de gondolom az illetékesek is olvassák
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Bluerainbow #31592 üzenetére
Ezért ajánlottam, hogy itt kérdezz a szakemberektől
-
tornas
őstag
válasz
OLCSÓ HÚSNAK HÍG A LEVE!!!!
Remélem, hogy ebből mindenki megtanulja, HOGY OLCSÓ TÁPOT NEM VESZÜNK!
Az más kérdés, hogy 20 000-ért is van gyatra minőségű táp is. De hát erre van a fórum, a tesztek, a gugli meg egy kis önállóság és elszántság a keresésre.Akinek nincs elég pénze az inkább gyűjtsön még egy kicsit (tudom, hogy a cigi is fontos meg sok egyéb más haszontalan dolog is, de hát valamit valamiért. Ezt is nagyon meg kellene tanulni néhány emberkének!), mert ilyenkor a legolcsóbb konfig elvesztése is súlyos dolog lehet.
Vagy aki csak a fogához veri a garast, az meg megérdemli, hogy leégjen még a háza is. Persze csak az övé...
Sokan azt gondolják, hogy ha fagyogat a rendszer, akkor az nem lehet táphiba. De sajnos ez nem igaz. Ilyenkor rendszerint a táp akár teljesen hibamentesnek tűnik, de valójában a rossz minőségű (főleg sok zajjal és tüskékkel szennyezett) kimeneti feszei már károsítottak egy vagy több PC alkatrészt. Legtöbbször alaplap (procit fesszel ellátó VRM-ek és egyéb áramkörök is), HDD és VGA károsodik először. De gyakorlatilag mindent tönkre tudnak tenni áramingadozáskor vagy áramkimaradáskor. Főleg, ha egyik pillanatban elmegy a másik pillanatban meg visszajön az áram. Sűrűn nem fordul elő az ilyesmi, de ami késik, az nem múlik...
Egy rossz táp a PC számára olyan, mintha valaki gyilkos galócát evett volna. Előbb-utóbb biztosan meghal... Tulajdonképpen időzített bomba. A kis teljesítményű gépeket szép lassan kinyírja. Mint egy rossz munkaerő. Csak keveset és lassan szeret dolgozni és azt is rosszul és azt is szabotálja. A nagy dolgoktól meg irtózik....
SZÓVAL JÓL GONDOLJA MEG MINDENKI, HOGY MIRE ADJA KI A PÉNZÉT!!! ÉS EZ NEM CSAK IDE VONATKOZIK, HA NEM MINDEN MÁSRA IS!
KÖSZÖNJÜK A BEMUTATÓT!!!
-
diegho
nagyúr
válasz
Bluerainbow #31589 üzenetére
Az a táp alapvetően sem egy jó táp, csoda, hogy nem okozott semmi problémát eddig. Amúgy a gépedhez amit tervezel egy 500W-os minőségi táp is elég lenne, ezeket látom, amik jók a listában amit küldtél:
Coolermaster GX550, Antec HCG 520, FSP Aurum 500, Seasonic S12 II 520, Silverstone Strider Plus 500, OCZ Fatal1ty 550, ezek mind a 650W TX árában vannak kb, de ezen kívül még lehetne mondani legalább 10 olyan tápot onnan, ami elvinné a tervezett gépedet tuning mellett is. Amúgy most nézem, hogy nálatok csak 2 év gar van a corsair-re, elvileg 5 év járna rá, pl az Antec HCG-520 5 év garanciás és én azt látom, hogy olcsóbb, mint a TX650, a watt érték ne zavarjon meg, a tervezett géped sem fog 300w felett fogyasztani. -
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Bluerainbow #31583 üzenetére
ITT keress olyat, ami "ajánlott", "különösen ajánlott" és kapni Erdélyországban is!
-
übiii
tag
válasz
Bluerainbow #31586 üzenetére
Az nagyon jó ár érte,biztosan nem fogsz csalódni benne.
-
übiii
tag
válasz
Bluerainbow #31583 üzenetére
Az oldalon amit linkeltél én az Antec HCG 520-at vagy a Corsair TX 650-et választanám.
Jók a Corsair tápok,a mostaniak nagyrészt jó seasonic elektronikával szerelve.(#31584) Prison85:Szia, jó választás a Sharkoon,estleg jobb alternatíva a konfigodhoz,ha nem fontosak a moduláris kábelek a CM GX 450 (csak D3-as szériaszámú).
-
übiii
tag
válasz
Én a te helyedben egy Fsp Raider 550-est vennék,mert a későbbiekben tuningolnál is.Nagyon jó ár/érték arányban van ~17k 5 év garanciával,belseje ugyan az szinte mint az aurumnak,80+ bronze.
-
Potzee
addikt
válasz
Bluerainbow #31573 üzenetére
Egy jó táp a konfiguráció legidőtállóbb része!
Vigyáz az összes drága cuccodra!
Egy jó tápot a következő konfigodnál is tudod majd használni, amikor a méregdrága VGA kártyádért nem adnak csak 3ezret a hardveraprón...
...Nem értemMiért akar mindenki a tápegységen spórolni???
-
tranceplanet
addikt
válasz
Bluerainbow #31575 üzenetére
Ezt a listát nem hasraütésre állították össze, olyan emberek, aki valószínűleg sokat értenek hozzá vagy szervízben dolgoznak.
Vedd meg táp nélkül a gépet, de minél hamarabb cseréld majd.
Mellesleg:
i5 3570K + HD7870 alkatrészekre futja, akkor ne a tápon spórolj már.
Vegyél 7850-et és futja tápra. Ezt nem kötekedésképpen írtam, csak megint a drága konfig-gagyi táp esete áll fent. -
tranceplanet
addikt
válasz
Bluerainbow #31573 üzenetére
-
übiii
tag
válasz
Bluerainbow #31563 üzenetére
Szia!
A jelenlegi tápod a nem ajánlott kategóriába tartozik.Az új konfigodhoz én mindenképp vennék egy minőségi tápot.Fsp Raider 550 ami most bestbuy és ajánlott.
Anaren91: 15ezerig a legjobb vétel a Chieftec CTG-500-80p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Robotporszívók
- Háztartási gépek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Jogász topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest