-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jeni
félisten
válasz
JoolsNOS #154203 üzenetére
Én innen ollózram ki a gyártói adatát
Nem is a V2-re gondoltam, az más típusú tápegység. -
jeni
félisten
válasz
JoolsNOS #154003 üzenetére
4070 Super kártyára én nem kötnék 550W tápot alapból.
drága kártyára-minőségi tápegységet illik kötni.
650W az szerintem az alja ilyen esetekben sőt ha jól tudom 550W nem nagyon van olyan tápegység amiben ATX 3.0 vagyis 12VHPWR vagy az újabb kábelét mellékelik.Leone743
ezt találtam a másik mellett a Corsair VS450 (7000Ft) -
jeni
félisten
válasz
JoolsNOS #154000 üzenetére
Mind 10 év garisak es 12VHPWR csatlakozósak
ADATA XPG CORE REACTOR II 750W (48ezer) pár ezerrel több de új modell és 12VHPWR csatis
XPG CORE REACTOR II 850W ami 52ezer Ft
Be quiet! PURE POWER 12 M 750W
ASUS TUF GAMING 750W GOLD
Seasonic Focus GX-750 ATX 3.0 ATX
Be quiet! PURE POWER 12 M 850W
stb... -
Cs1csó
titán
válasz
JoolsNOS #141765 üzenetére
Akkor jó, IDLE állapotban egy átlag konfig simán megáll 50-100W között, tehát logikus, hogy nem indul be. Játék alatt ha beindul az meg nem gond, mert ugye a játék alatt jellemzően a VGA hűtése is beindul - főleg ha félpasszív az is -
Ez jól van így kitalálva.
Magam részéről szeretem, ha folyamatosan kap egy kis légmozgást a hang amúgy sem probléma mert azért legalább 2 házventilátor is megy folyamatosan még ha minimumon.
Persze aki teljesen néma gépet akar annak vállalni kell a kockázatot.Nem tudom a kondik mit bírnak de biztos jól ki van találva a dolog ha 10 év garanciát is vállalnak egyes félpasszív Seasonic tápegységekre, vagy akár a Corsair-re is vagy 7-et ha jól tudom.
Ha költséges konfig fejlesztésbe kezd az ember akkor már a tápegységet sem kell kihagyni. -
-
Cs1csó
titán
válasz
JoolsNOS #141739 üzenetére
Az a legfontosabb. Iszonyat milyen tápegységeket láttam már. A gépemet évente legalább 3 alkalommal kiviszem az udvarra és kompresszorral "óvatosan" kifúvatom és persze kb. hetente a porszűrőt is tisztítom, és a gépház parkettán van, plusz a házventik vezérlés nálam manuális tehát amikor indítok a játékot egyszerűen feltekerem őket had zúgjanak maxon!
Szokták itt ajánlani, hogy ha szét tudod szedni akkor beleleshetsz, hogy nincsenek e púpos kondik vagy egyéb (pl. a gyári képpel - sok tápegység belseje képeken elérhető a nete - nem egyező ) szokatlan állapot.
-
Cs1csó
titán
válasz
JoolsNOS #141735 üzenetére
Egy nem full gagyira - a tiéd bőven a jó kategória - ha optimálishoz közeliek a használat körülményei akkor minimum 5 év. Egy nagyon jó tápegység optimális körülmények között simán 10 év. Annál hosszabb időre én egyetlen tápegységre sem szívesen bíznám, ha csak a konfig amit kiszolgál szintén régi és itt bejön a képbe a "fut ameddig fut" vagy a " jó még ez a konyhába netezős gépnek stb." esete.
Ami ronthat:
- soha nincs takarítva
- nem jól szellőző házban vagy körülmények között van pl. padlószőnyegen nem járólapon vagy parkettán
- sokat van használva magas teljesítményen (tehát nem tartósan mondjuk 30-50% néha pedig mondjuk 70% ) pl. 80%-on.
- az is egy érdekes dolog, hogy egy egyenletes tartós teljesítmény jobbat tesz neki 0-24-ben mint ha alig van bekapcsolva akkor pedig rendesen kapja az ívet, az ezzel összefüggő hőtágulás sem biztos, hogy jót tesz: kikapcsolod akkor kihűl, aztán bekapcsolod nagy teljesítményen használod felmelegszik majd megint kikapcsolod stb. tartósan ez rosszabb min egy folyamatos egyenletes terhelés -
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #83574 üzenetére
Közben észre vettem, hogy amiket linkeltem azok nem is jók nekem. Mert ezesetben a hibrid nem a hűtésre, hanem a modularitásra vonatkozik.
Tehát akkor még mindig keresek psszív/félpasszív moduláris tápot alsótápos házba a konfigomhoz. Tehát max 500-600 wattos elég. 30000 forintból jó lenne megúszni, de ajánlhattok drágábbat is.
Köszi -
jim bcs
nagyúr
válasz
JoolsNOS #71883 üzenetére
(#71883) JoolsNOS
45k-tól felfelé a Fanless-ek, 40k körül a Hybridek, én inkább hybridet vennék mert úgyse fogod hallani a hangját így ha kell akkor van aktív hűtésed(#71886) Rhcspsz01
én nem cserélnék a helyedben mert ehhez a konfighoz elég a mostani, ha mégis akkor a jövőre is nézve
EVGA SuperNOVA G1 650W mert 10év garis
XFX XTR 550W
CORSAIR RM Series 550W
CORSAIR RM Series 450W
Cooler Master V550
SEASONIC M12II EVO Edition 520W -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
JoolsNOS #37299 üzenetére
Én szerencsére megelőztem a tanulópénzt
És most sem bíznám a gépem egy "rossz minőségűnek" bélyegzett tápra (még ha csak a fele igaz is ...). Miért is tenném van elég fajta , és az a +3-5K sem hiszem hogy sok mindenkinek gondot okozna. Ellenben egy hibás táp miatt tönkrement gép , vagy csak maga a táp is többe kerülne.
-
-
Potzee
addikt
válasz
JoolsNOS #37268 üzenetére
GX 550 D3 vagy E3?
A GX 550 D3 az pont egy jófajta táp, Enhance belső, 80Plus Bronze minősítés, 12V-os ágon 44A...a GX 550 E3 Seventeam beles, én azt inkább hanyagolnám...
A GX szériából a xxxW D3 vállalható, az E3 sorozat felejtős, csakúgy mint a GX Litesorozat (ATNG belső)
Nem a 450W felettiek a "nem ajánlott" kategória...A CM mindenféle logikát mellőzve vásárolja az elektronikát mikor kitől...pl. a SILENT Pro M sorozatban Enhance ill. FSP elektronika van, ezek jó tápok.
A SILENT Pro M2 sorozatban a 420W / 520W / 620W Seventeam beles, ezek kerülendőek! Viszont a 720W / 850W / 1000W ismét Enhance elektronikával szerelt, jobb fajta cuccok.
A SILENT Pro Gold, Hybrid és Platinumsorozat szintén jó választás lehet (Enhance), de az Extreme Power
sorozatból már nem kellene egyik sem (Chicony, AcBel, Solytec belső)
Hát, én ezért nem favorizálom a CoolerMaster tápokat... -
-
maestro87
őstag
válasz
JoolsNOS #32378 üzenetére
Köszi, de szerintem ennek is elég hosszú kábelei vannak. A 4 tűs cpu táp vezetéket még így is egy hurokba feltekertem, hogy ne lógjon ott. Persze ez attól is függ hogy hány méter magas házról beszélünk.
(az enyém csak midi azt hiszem)
Amúgy bármilyen pwm-es venti megfelelne cserére, mert lehet már nem is garis, most nem tudom megmondani? Tehát a csatlakozó kiosztás az egységes? (ha egyáltalán csatlakozós ventije van és nem forrasztani kell)
Én speciel egy artic coolingra gondoltam.
Vagy ami még fontosabb kérdés, hogy szétszedéssel és a venti megtisztításával ugrik a gari? -
Chapel
addikt
válasz
JoolsNOS #32164 üzenetére
Amd procikat nem ismerem sajnos, de gtx 460-nál nem ehet sokkal többet ez sem.
Csak amiatt hezitálok hogy akkor már nem érdekelne az a plusz 2-3k és nem lenne tutibb egy 550-es? Most hogy a 400-as táppal szóba sem áll, nem tudom az 500 az bőven elég lesz e neki, nem eszi e meg néha..ha láma kérdés bocs, tápokban nem vagyok annyira otthon
-
-
Ribi
nagyúr
-
M@rdel
őstag
válasz
JoolsNOS #31056 üzenetére
Nekem a P1-550S-XXB9 van /elméletileg/ -->link
de a kábelezése ez -->link /az angol/ de én örülnék neki, mert ennél a specifications és features fülön is szerepel az OCP.
Ez a dolog eddig fel sem tünt!
A manuáljában is egy 8pin és egy 4pin szerepel, de a tápon egy 8pin és egy 4+4pin van.
Ezek szerint nekem is angol van?A support katasztrófa!
Egyébként ebben a kategóriában 20eFt-ig az egyik legjobb tápegység.
A kábelezésen kívül más eltérésről nem tudok!
Ha megtudsz valamilyen más eltérésről írd meg légy szíves! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iGO Primo
- Gyúrósok ide!
- Yettel topik
- Viccrovat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest