Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorosz
aktív tag
Erről valaki vélemény?
[Chieftec A-80 CTG-400-80PB 400W 12cm ATX2.0 APFCErP OEM]"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
vzsryl
nagyúr
válasz tome.jr #17091 üzenetére
GTX480SLI már kemény dió. Itt nézelődj. A "Teljesítmény" részt szűrd "801W+"-ra. Amelyik fekete, ahhoz odaírtam az "Egyéb" oszlopban, hogy az.
(#17092) petyus_: Nem olyan rossz táp az, de vannak nála jobb vételek.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Matthisa
tag
Az én tápom ugyanilyen! [HIPRO HP-D4802RWB2 LF 01]
-
h1n1_900
senior tag
GX450-nek a 3molex csati a hátránya csak...
Antec EA-380D -ról mi a vélemény? 7.000Ft-ot megérne?
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
vzsryl
nagyúr
válasz petyus_ #17083 üzenetére
Igen, ezt bizony benézted. Furcsálltam is, hogy 8pines VGA csatlakozód van, amikor azt mindig 6+2pin-esként állítják elő.
Milyen tápod van?(#17085) rob90: Akkor bőven elég a GX450. Annyi lesz csak a teendőd, hogy amit a VGA-hoz fogsz kapni molex-->PCIE csati átalakítót, azt majd használnod kell.
-
petyus_
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz tome.jr #17075 üzenetére
Corsair TX650V2, bár ennek a hangjára sokan panaszkodtak. Ami még az Enermax-nál is halkabb lehet, az a Be Quiet Straight Power E8-550, esetleg 600W. Ezek mind fekete tápok.
(#17077) totyino77: Használd a keresőt!
-
M107
addikt
Lenne egy kérdésem, illetve kettő:
Van egy Chieftech CTG-500-80P tápom 2 12V ág 40 A
1, Mennyit fogyaszt a mostani konfiggal /Mind Watt mind az Amper érdekelne/
AMD X II 250,4GB Ddr 2 Ram,HD5670,1 db Samu F1 750 és egy db F3 1TB, 1 db 500Gb Hithaci, Plextor 880-Sa,Samsung 222A (ide), 2 Ledes Házhűtő 8cm, egy Artic Cooling 8cm házhűtő nem ledes, Samu 320 Usb vinyó, Sony Eri K660 4gb Memória (Telefon) Hp F2480 nyomtató állandoan az usb-re kötve
2, Hamarosan egy nagyobb proci (Mi az amit még elbír), X4 Phenom II vagy egy alap X6 Phenom, 8 Gb Ddr3 Ram,Egy HD6770 vagy HD6780 esetleg HD6970 videokártya
Elég lesz e neki, S ezzel kb mennyit fogyasztana Watt és Amper)
UI: No Tuning !!!!
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
vzsryl
nagyúr
válasz tome.jr #17073 üzenetére
Az Enermax is nagyon jó vétel, mert minőségben jobbat csak egy másik Enermax nyújthat. Lényegesen biztos nem halkabb, mert az ADATA is sokak szerint teljesen hangtalan.
A CX széria tulajdonképpen semmilyen gépbe sem túlzottan ajánlott. Akkor tudjuk javasolni, ha nincs más, pl.: Chieftec CTG-500-80P, Cooler Master GX450. Netezős gépekbe FSP APN való, ahol nincs VGA, vagy nem kell sok csatlakozó, illetve egy sem.
-
tome.jr
addikt
Esetleg az ADATA helyett az Enermax pro 82+ 525 watt? Egy pár ezressel drágább, viszont lényegesen halkabb lehet.
A CX széria akkor inkább csak netező gépekbe ajánlott?
-
vanye
senior tag
válasz tome.jr #17070 üzenetére
Egy 500 Wattos táp talán épp elég alá. De én azért inkább fölé lőnék, mert a kártya fogyasztása teljes terhelés alatt simán 300 Watt fölé is kúszhat!
A Corsair CX500 pedig asszem pont nem javasolt vétel.Stern des Südens!
-
vzsryl
nagyúr
válasz petyus_ #17069 üzenetére
Szia!
Elvileg úgy kell legyen kialakítva a 8pines is, hogy egy 6-ost bele tudj dugni.
(#17070) tome.jr: Szia!
Elég gyenge minőségűek az új CX-ek és a 12V-os águk sem túl combos, szóval az említett konfigot a CX430 valószínűleg csak túlterhelve tudná vinni egy ideig, a CX500 pedig akkor fulladna ki, ha ráereszted a tuningot is a konfigra. Szóval valami jobb minőségű, erősebb 12V-os ágú tápot javaslok, pl.: ADATA HM-550.
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Egy GTX 480 + 2600K felállást elbírna vajon egy Corsair CX430/500? Tuning is lenne.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy ki problémám. A VGA-mon két darab 6tűs PCI-E tápcsatlakozó van, a tápomon viszont egy 6+2, és egy 8tűs. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt rákötni a VGA-ra? Kell vennem egy molex->6tűs átalakítót?
-
vzsryl
nagyúr
válasz gekkoXT #17065 üzenetére
Szia!
Ha 550W-osat kerestél, akkor nem csak jelenleg, hanem sosem fogsz hozzájutni, mivel nem létezik ilyen típus. S12II-ből 380, 430, 520 és 620W-os létezik.
(#17066) rob90: Milyen VGA-t tervezel a gépbe? Tudniillik a GX450 majdnem mindegyikhez bőségesen elegendő.
(#17067) Találtgyerek: Szia!
FSP Aurum 700W, Corsair TX750V2, Thermaltake TR2 700W.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy jó tápot,aránylag jó áron ami elboldogul az alábbi konfiggal:i7 2600k
Asus P8Z68-V
2xGTX570
8GB Gskill 1600Mhz
2x1tb hddVálaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
rob90
csendes tag
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Ajánlottátok nekem a Seasonic S12 II 550W tápot, de nemigazán lehet jelenleg hozzájutni.
Helyette hasonló árkategóriában és tudásban mit javasoltok? -
törölt tag
válasz Denito #16974 üzenetére
nem használok oldallapot a házhoz, így ez nem lenne probléma.
tegnap rákerestem a zen topikra, és az utsó hsz kevésbé méltatta, így nem is olvastam tovább. idáig az csináltam, hogy kiszedtem a 450es chifiből a ventit, és kívülre szereltem fel úgy, hogy lefele fújja a levegőt egy passzívvá alakított (levettem a ventit) narancs ekl hűtésre, és ez a légáram még az északi hídig is eljutott, mert érezhetően hidegebb lett, vagyis kevésbé forró. no mind1, akkor marad ez a verzió.
azt hittem, hogy megér 7500 ft-ot egy 300as zen, de elbizonytalanodtam.
azért thx az infót[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz vzsryl #17061 üzenetére
Az ADATA már 4-5K-val borsosabb, ahogy látom...550W-ra meg soha nem lesz szükségem, mivel több GPU-s rendszert a nagyon távoli jövőben fogok (ha fogok) csak összerakni. Nem vagyok nagy játékos
Gondolom az ADATA a Seasonic bél miatt számít jobbnak...de még így is, hogy aránylag sokat kellene rápótolnia a júzernek? Bár gondolom hangban is "előrébb" van...A szín sosem érdekelt, semmilyen hardver terén...a funkciók lényegesebbek egyrészt, másrészt nem nézegetni veszem a cuccot, hanem használni, no meg nem plexis a házam
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
vzsryl
nagyúr
válasz Drizzt #17059 üzenetére
Olyan ventilátor nem létezik, ami halkabb a gyárinál és szintén megfelelő a HX850-hez.
Először derítsd ki, hogy valóban a táp okozza-e azt a zajt, amit írtál. Ha tényleg a táp csinálja, akkor próbáld meg gariztatni, mert a HX850 a leghalkabb tápok egyike.(#17060) Traxx: Jó konstrukció, de ha jó a táp szürkében is, akkor az ADATA HM-550 jobb vételnek számít.
Azért nincs egyik Sharkoon tápnak sem plecsnije, mert nem fizettek a tesztért és a plecsniért a plug in solutions-nek.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz vzsryl #17053 üzenetére
Szemeztem ezzel a táppal, de még olcsóbb állapotában 17-18K körüli összegnél. A modularitását leszámítva mennyire jó vétel? Illetve mit takarna az, hogy nincs hivatalos 80+ plecsnije, noha megkaphatná? Magyarán miért nincs akkor mégis?
Ár / értékben gondolom a moduláris felépítés, ami felnyomja...de ha nem nézzük ezt (ill. azt sem, hogy nem a legjobb alsó tápos házban, mivel nekem nem olyanba kellene), akkor érdemesebb egy ilyet választani mondjuk egy GX450 helyett?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
vanye
senior tag
válasz Dice25 #17045 üzenetére
Két észrevétel, ami nem táppal kapcsolatos:
- prociból 955 BE-t vennék, hiszen az is Black Edition, így a szorzója annak is állítható felfelé; minek fizetnél tehát többet egy 965-ért tök feleslegesen?
- a CM Elite 430-as házra sokan panaszkodnak itt a PH!-n a papírvékony lemeze miatt, szal Én biztosra mennék a helyedben, és élőben is ránéznék (amennyiben ez még nem történt volna meg)Stern des Südens!
-
vzsryl
nagyúr
Hol akarod venni és mennyit szánsz rá max?
(#17017) orbano: Az akár 200W-os fogyasztás is lehet, amit a kis APN CPU-nak szánt 12V-os ága nem bírna el, csak túlterhelve, ami ugye hosszútávon nem ajánlatos. Szóval a CPU-hoz nem ártana legalább egy 18A-es ág, amire a legolcsóbban a Chieftec CTG-400-80P vagy FSP Hexa 500W képes.
(#17024) bogyo112: Az ilyen házakra szoktam írni, hogy "nagyon kicsi alsó-tápos ház", és az ilyenbe szinte az összes táp kábelei elég hosszúak. Szóval ezt a kuckót példaként ilyenkor jó felhozni, viszont az átlagos alsó-tápos házakhoz a Hexa kábelei nagyon rövidek.
-
őstag
Üdv mindenki.
Új tápegység megvételét tervezem,mint annyian eddig itt PH-n.
Nem szoktam semmi komolyat használni,és ez most is így van.Egy dolgot szeretnék elérni,ez pedig a modularitás.
Tehát konkrétan: Egy csendes(nagyon csendes) ,500W körüli,lehetőleg fekete,moduláris tápegységre vadásznék.És minél olcsóbbat,ha van rá esély... -
orbano
félisten
Utsó kérdésem, azt hiszem mindenképpen az FSP-nél maradok, éljen a márkahűség Szóval: FSP350-60APN vagy Hexa 400W? Utóbbiban szimpi, hogy 80 plusos, de nem tudom más paraméterben hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Köszi
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dice25
csendes tag
Üdv mindenki!
(már egyszer írtam, de az elveszett a süllyesztőben / csak én vagyok béna)Van egy régi kis gépem Abit KN9-es alaplappal, AMD x2 4200+os procival, 3gb DDR2-es memóriával, és egy bedöglött videókártyával(és itt a lényeg)
Most úgy döntöttem hogy újat veszek, de most még nincs elég pénzem egy komplett gépre, ezért kezdésnek csak a videókártyát és a tápot szeretném megvenni, egyenlőre ebbe a gépbe
Videókártya: Sapphire HD6790 1GB GDDR5
Tápegységnek ezt néztem ki.
Szempontok:
-túlfeszültség, és egyéb szokásos védelmek
-mivel alsó tápos gépházat néztem ki így hosszú kábelek
-lehetőleg fekete szín(a ház kívül-belül fekete, plexi az oldala szóval nagyon csúnya lenne benne a fehér táp)
-elbírja a későbbi konfigurációmatKésőbb vennék még:
-AMD Phenom II X4 965 3,4GHz AM3 BOX Black proci
-CoolerMaster RC-430-KWN1-GP Elite 430 gépház
-min. 4 GB 1600MHz-es DDR3-as memória, konkrét típus nicns még meg
-alaplapot sem választottam még mert ahhoz sem értek igazánElőre is köszönöm a segítséget!
-
Azúr77
tag
válasz moha21 #17043 üzenetére
Igen ott néztem ki mind hármat!Kinézet nem nagyon számit, egy sonata proto lesz a házikója.A modularitáson még gondolkodom .Köszönöm a válaszokat!Ha van még ötlet tapasztalat jöhet
[ Szerkesztve ]
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
moha21
veterán
válasz Azúr77 #17041 üzenetére
Mindkettő szerepel benne / sőt mindhárom /
Talán a kinézet és modularitás miatt a sharkoon jobb vétel lehet, a chieftec erősebb valamivel és olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Azúr77
tag
válasz moha21 #17040 üzenetére
CPU típusa TripleCore AMD Phenom X3 8450, 2100 MHz (10.5 x 200)
Videokártya nVIDIA GeForce 9600 GT (p545)
És a sharkoon jó vétel?Láttam szerepel a vzsryl fórumtárs ajánlójában és megtetszett!Van vkinek erröl tapasztalata?"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
-
-
totyino77
tag
válasz h1n1_900 #17026 üzenetére
az a helyzet hogy eddig egy tápom sem adta meg alapjáraton sem a kerek 3.3v-ot! volt egy enermax liberty 500w ez a 3.3v 28A volt ez adot alapjáraton 3.28v akkor volt egy cm m620 ennek a 3.3v 25A de ezsem adta meg a 3.3 csak 3.26v tudom +- 5% eltérés az jó de miért nincs meg nekem alapjáraton sem a kerek 3.3v több havernak a gépében megvan mi lehet a bibi? elöre is kösz a választ
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
moha21
veterán
válasz h1n1_900 #17022 üzenetére
Rendes relatív hiteles ohm-os fogyasztóval kellene megnézni. Nálam a normálisabb tápok lekapcsolnak. 200W-os terhelésnek alaból van egy cekász utána meg még lehet rá pakolni kisebbeket és közben teát is főzök magamnak. :-]
(#17023) totyino77: Mihez kellene ez a táp, hogy ennyire a 3.3 V a lényeg?
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Mumukuki
aktív tag
válasz hypno skate #17015 üzenetére
reméljük nem lesz gond.
apc smart után van a gép, max 14w-ot eszik, talán nem lesz túlterhelveA Moha által adott linket is megnéztem, szép, mondhatom.
Persze sehol nem találtam a neten erről a tápról írást. -
totyino77
tag
helloo kitud olyan tápot amelynek a 3.3v 28A vagy felete van és 600w alat?
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
h1n1_900
senior tag
válasz moha21 #17021 üzenetére
Ó dehogy. 1Órája megy a teszt és a feszei betonstabilak
Én GX450-em sem kapcsolle szerintem 420Watt-nál.
Tegnap néztem mit is bír a konfig és 1.6V-al az X4 4450-en + 1.25V-al az 5870 Furmark+Prime alatt elég rendesen kérhette az áramot.
Meglepően halk volt még így is a táp. Igaz alsó tápos.
-
moha21
veterán
válasz Petzval #17016 üzenetére
A Codegen-nek 192W-nál le kellett volna kapcsolnia.:>
Pár perc után gondolom érdekesen alakulnak a feszültségek rajta és a hőmérséklet is.
M-tech no comment-es táp nem csoda meghal.
#17015) hypno skate : Azért nem ízt írtam, hogy totál felejtős a dolog, de ettől még nem sok jót olvasni a Capxon-ról. Nem tudom milyen típus van ebben a Be quit-ben.
[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
-
h1n1_900
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Na jó. Másnak is hangos a HX850? Vagy nekem túl érzékeny a fülem? Valami mély öblös légmozgás hangja van. Vannak ugyan más források is a gépben de szinte biztos vagyok, hogy ez okozza. Ventit szabad cserélni? Ha igen, mire ajánlott?
I am having fun staying poor.
-
Petzval
senior tag
-
hypno skate
senior tag
-
Mumukuki
aktív tag
Most vettem egy Be Quiet! efficient power 350w (FSP aurum beles) tápot.
Venti rácsán benézve, mindegyik kondi capxon, a kicsik 105 fokosak, viszont az egyetlen nagy (belső foto) balra fent 85 fokos, szintén capxon.Ez most szívás, vagy ne foglalkozzak vele?
-
moha21
veterán
válasz Malibutomi #17006 üzenetére
Én a CTG-t ajánlanám, arról még csak pozitív visszajelzés jött, a GX meg pár helyen hangos.
(#17010) Petzval : iArena továbbra sem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Gored
csendes tag
i7 2600k +5870 +3 winyó +8 giga ram
mekkora táp kellhet, ha még tuninigolni is akarom, most egy 550w-os van benne.
Ez elég?"Diaboli Virtus in Lumbar Est"
-
Malibutomi
nagyúr
Sziasztok
Vacilálok a CTG-500 chieftec, és a CM GX450 között. Ahogy olvasom a GX450 erősebb, de az már a CTG-550-el van egy árban.
Melyik a jobb vétel? -
orbano
félisten
válasz peti_s #17000 üzenetére
Biztosan nem kerül bele VGA, csak a procituningot kell elbírnia. Irodába lesz munkagépnek, optimalizációs algoritmusokat kell futtatnia.
A kis FSP jó/megbízható táépnak számít? Régen jó hírnévnek örvendtek, de aztán volt egy időszak, amikor nem csícsérték őket agyon. Aztán azóta nem nagyon követtem a tápok evolúcióját (Otthon egyébként egy bluestormot váltott egy szintén FSP belű zalman, az a mai napig hűen szolgál a maga 360 wattjával)
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest