- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanye
senior tag
Helló!
A kérdésem valójában nem ahhoz kapcsolódik, hogy melyik tápegységet is válasszam (mert ez már megtörtént: a régi HKC-m helyére egy használt, egyéves Corsair CX400 ment), hanem az, hogy ezzel az amúgy korábban csak dicsért táppal kapcsolatban miért olvasni itt egyre több negatívumot? Mi történt azóta, ami ennyire befolyásolta a megítélését?Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz vzsryl #16483 üzenetére
Köszönöm a megerősítést. "Érzésre" vettem meg ezt a tápot, s úgy látszik, nagyon nem nyúltam mellé... Az ilyen hozzászólások azonban képesek kizökkenteni nyugalmi állapotomból. Kérdés persze, hogy a benne foglalt cinizmus minek is szól valójában.
[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Dragon18 #16535 üzenetére
Dupla NEM. Még úgy is, hogy csak egy kérdésed volt.
Komolyra fordítva a szót: az új CX-es Corsair-ek nem ajánlottak. vzsryl kolléga szerint: "Hiába tűnik korrektnek a CX500V2. Max. 10-12k lenne érte reális. A bele elég gyenge minőségű a többi Corsair-hez képest, főleg a régi CX400-hoz képest."
Annak a két 480-asnak meg egymagában több az áramfelvétele, mint amit egy 500-as táp le tud adni.[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Dragon18 #16537 üzenetére
PC esetében a két legnagyobb fogyasztó a CPU és a VGA. Utóbbinál GTX 480 SLI esetén én egy olyan 500 Watt-tal számolnék (az Nvidia szerint 250 Watt maximális fogyasztás/per kártya, ami Furmarknál pl. simán mehet még ennél is feljebb); ehhez jön még a procid (amiről nem írtál semmit) TDP-értéke. (Az amúgy egészen pontosanM5A97 EVO-nak nevezett lapod max. 140 Wattos CPU-kat támogat.) Egy Phenom II X4 955-nek pl. általában 125 Wattos a TDP-értéke.
Szal mindent összevetve ehhez a konfighoz én alsó hangon egy 700 Wattos tápnál gyengébbet biztosan nem vennék. Egy FSP Aurum Gold 700W mondjuk megtenné. Vagy a 750-es változat.[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz boxos23 #16541 üzenetére
Valóban nem ajánlott. Én pár napja váltottam egy 565 Wattos példányról Corsair CX400-ra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyakorlatilag semmiféle gondom nem volt a HKC-táppal, csak éppen vettem a gépembe ezt-azt, s akkor már úgy gondoltam, ideje a HKC-nek is búcsút mondani. Még akkor is, ha a GameStar azért erősen reklámozza.
Amiért egyetlen HKC-táp sem ajánlott:
- garantáltan nem képes a ráírt teljesítmény leadására
- erősebb terhelés hatására ingadozó feszültségeket produkál(hat)
. nemigen rendelkezik semmilyen védelemmel
- azonos (vagy némileg drágább) áron klasszisokkal jobb tápokat kapni
Amúgy érdekes, hogy korábban rendszeresen kékhalálozott a gépem, most viszont még egyszer sem csinálta. (Kopp-kopp.) Ha az a Corsair-nek köszönhető, már megérte kirakni a HKC szűrét.Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Petzval #16549 üzenetére
Ezt azokkal beszéld meg, akik szerint a HKC nem táp. Vannak itt jó páran. Mint említettem: nálam látszólag rendben üzemelt. De inkább cseréltem, mert mi van, ha csak szerencsém volt?...
A másik hsz-edre pedig: el tudom képzelni, hogy rossz feszt adott valamelyik komponensnek (pl. a RAM-oknak), ami miatt aztán a gép dobott egy hátast.Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Petzval #16572 üzenetére
A lecserélt HKC táp idestova két évet futott már; nem 200 órát, hanem 2 évet. Netán sátáni gondolat azt feltételezni, hogy a gyenge alkatrészei miatt már nem volt képes arra, amire korábban? Puffant már el olyan 350 Wattos Mercury-tápom, ami alatt kb. egy 150 Wattot fogyasztó rendszer volt. Szerencsére nem vitt magával semmit. De ha nem haragszol, egy olyan 350-es tápot, ami egy feleannyit sem fogyasztó konfigot pár éven belül kicsinál ÉN nem nagyon ajánlgatnám. De a "társait" sem. Nem hogy egy szakmai fórumon, de még a közértben sem.
Stern des Südens!
-
-
vanye
senior tag
-
vanye
senior tag
válasz Dice25 #17045 üzenetére
Két észrevétel, ami nem táppal kapcsolatos:
- prociból 955 BE-t vennék, hiszen az is Black Edition, így a szorzója annak is állítható felfelé; minek fizetnél tehát többet egy 965-ért tök feleslegesen?
- a CM Elite 430-as házra sokan panaszkodnak itt a PH!-n a papírvékony lemeze miatt, szal Én biztosra mennék a helyedben, és élőben is ránéznék (amennyiben ez még nem történt volna meg)Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz tome.jr #17070 üzenetére
Egy 500 Wattos táp talán épp elég alá. De én azért inkább fölé lőnék, mert a kártya fogyasztása teljes terhelés alatt simán 300 Watt fölé is kúszhat!
A Corsair CX500 pedig asszem pont nem javasolt vétel.Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Yamato002 #17182 üzenetére
Egyértelműen FSP. Az a 400 Watt elegendőnek is látszik a konfigodhoz. (Tuningnál már nem biztos.)
Amúgy mit értesz az alatt, hogy "jobban menne" egy táptól a gép? Ha még arra irányult volna a kérdésed, hogy biztonságosabb-e minőségi táppal hajtani a géped, azt még érteném is.Stern des Südens!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest