Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Galaxy S7 utódját keresem 180-250 ezres ársávban. A legfontosabb a megbízhatóság, jó kamera, google környezet (huawei sajnos így kilőve), vezeték nélküli töltés előny, a jó akku ugynacsak előny. 3-4 évre tervezek.
Eddigi találatok:
Galaxy S20 FE (snapdragonnal, gondolom nem hivatalos) ~200e
Galaxy S20 FE (exynos-szal, gondolom hivatalos) ~170e
Galaxy S20 (exynos) ~230e
Galaxy S21 (exynos) ˇ250e
Oneplus 8 Pro ~240eAz a helyzet, hogy más márkát nem is nagyon látok, ami jó lehet. Pixel 5 200e feletti árát soknak érzem a benne lévő procival, Xiaomira rábeszélhető vagyok, de nem egyszerűen (ami tapasztalatom volt velük, az sw támogatás nem az igazi). Tudtok ezekhez egy kis segítséget/ötletet adni?
Köszi előre is!"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
100k környékén, de inkább alatta van olyan ajánlott készülék, amelyik tudja a vezeték nélküli töltést?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
100k határig miket érdemes most megnézni? Húgomnak lesz, általános használatra, nem heavy user."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
-
őstag
válasz sfdrakex #147165 üzenetére
Xiaomi redmi 3s prime van a családban, és időnként nem csörgött ki, csak egy sms-t kapott a hívásról a tulaj. Ugyanerről a hibáról számolt be egy kollégám is, neki szerintem újabb típusa volt, de abban nem vagyok biztos, hogy melyik.
Továbbá, egyszer volt egy olyan fagyás, hogy nem reagált semmire csak a kikapcsolásra, de az újraindítás nem oldotta meg a problémát, mert a pin kód beütése után újra lefagyott. 2 napomba telt adb-ből megoldani, hogy ne vesszenek el a képek (ez utóbbi már user hiba, hogy nem volt mentése...)"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
Kb. 100k környékén keresek jó telefont aktív felhasználónak. Kamera, sebesség fontos, oled előny, de nem kötelező. Bővíthetőség is fontos, vagy 128gb háttér. Méretben maradjon kezelhető, nem kell phablet.
Xiaomi MI 9-et néztem, de nem volt szerencsénk korábban a márkával telefonok terén.
Huawei p20 -at gondoltam helyette. Mit gondoltok?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
Céges telefont keresek a felső kategóriából. Huawei P10 az előd. QI töltés jó lenne, android maradjon, a készülék kényelmesen elférjen a zsebben.
-
őstag
Sziasztok! 90k -ig mit ajánlotok általános felhasználásra? A jó kamera előny.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, de nincs időm olvasgatni, gyorsan kell dönteni, hogy melyiket szeretném:
Galaxy A5 2017
Huawei P9 lite 2017Második telefon lenne, elsősorban levelezésre, telefonálásra. A jobb kamera és zenei hangminőség előny lehet, de arra van egy Galaxy S7 -em.
-
őstag
Sziasztok!
Haveromnak keresek 50k (nagyon indokolt esetben 60k) androidos mobilt. Kb. 5" a klasszikus keretes mobiloknál (vagy nagyobb keretmentes). Cél: telefonálás, böngészés, GPS, fm rádió nagy előny, és dual sim kötelező!
Köszi!"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
100k alatt keresek telót általános felhasználásra. A kamera a legfontosabb, játék nem lesz. Előny, ha kap oreót. Csak új jöhet szóba. Köszi!"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
70-100e között keresek megbízható mobilt általános felhasználásra. Első prioritás a kamera, de nem kizárólag az a fontos pl. Nexus 5x már nem kellene.
Amiket eddig néztem :
Huawei p10 lite
P9 lite 2017
Honor 8
Huawei p9"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
-
őstag
válasz LuxusGSM #111156 üzenetére
A szempontoktól függ. A teljesség igénye nélkül: Op3t sebességben, Pixel xl szvsz kamerában, zenében elvileg: HTC csúcs készülékei és lg v10 vagy g5 b&o modullal. Ezeknél sokkal olcsóbban, de még mindig top a honor 8.
-
-
őstag
Nem akarok most ilyet venni, csak kíváncsiságból, ha egy áron vannak szerintetek:
Huawei P9 Lite vs. Xiaomi Redmi 3s Prime"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
(#89985) lezuvius
(#89986) ÁjvéLehet kicsit túl hangsúlyoztam a játék szerepét. Oneplus X nem rossz, de ezzel a meghívásos dologgal nem nyert meg, a héten be kell szerezni. A G flex 2 megint nem rossz, de a támogatottsága messze nem akkora, mint pl. egy G3-nak. A Xiaomi Mi 4C elgondolkodtató, de a micro sd hiányát meglehetősen sajnálom.
Most ott állok, hogy LG G3 vs. Honor 6 (vs. Xiaomi Mi 4c)(#89987) tecsu
Itt találsz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Keresek egy jó okostelefont 80-100k körül. T-mobilos vagy független
Olyan embernek lesz, aki meglehetősen sokat nyomkodja, netezésre, játékra is. A jó kamera nem egy hátrány. Fontos, az is, hogy még legalább egy-két évig legyen rá szoftveres támogatás. Elsősorban official, utána mehet a főzött rom is.
Amiket eddig néztem:
Honor 6
LG G3
Huawei G8
Xiaomi MI4
Egyéb ötlet?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz norbert1998 #49988 üzenetére
Itt egy kicsit félreértettük egymást. A kisebb telefon lehet független is, ill. ismerem nagyjából a korlátozásait az M-nek, mert nekem xperia L-em van. Az ace 3 nagyon esélyes, főleg, hogy most T-nél 35-k-ból kijönne.
Az üzleti készülék korlátozódik T-re (ill. az sem, de nagyon nagy kedvezményt adnak rá). Én iPhone 5s-t javasoltam, de azt mondta, hogy sokkal kényelmesebb lenne az android ui-ja, testreszabhatósága, szívesen kipróbálná. Most HTC One-t, One minit, xperia Z1, Z1 compactot, LG G2
-
őstag
válasz norbert1998 #49965 üzenetére
Köszi!
Közben keresek egy másik készüléket is. Olyan céges előfizetéssel van, hogy az ár nem igazán számít. De a t-nél lehet nézelődni.
Nagyon fontos a megbízhatóság a támogatás, üzleti felhasználásra lesz."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
Általános felhasználásra szerintetek Ace3 vagy Xperia M?
-
őstag
Sziasztok! Anyukámnak keresek telefont. A lényeg, hogy menjen rajta a viber és a google skymap. Ezen felül netezés + zenehallgatás (valójában inkább hangoskönyv) is lesz rajta. Ne legyen fekete és ne legyen túl nagy sem. T-nél előfizetésesen vagy függetlenül nézelődünk. Amit ki néztem: LG L5 II (30k), és nem tudom, hogy esetleg érdemes lenne-e +10k-ért az L7 II-t választani. Tudom, hogy gyorsabb, de vajon a fenti igények ismeretében ki lenne-e használva.
Illetve, ha egyéb ötletetek van, azt is szívesen fogadom."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Köszi! Már annyit olvastam itt az lg 4x hd nevét, hogy mindjárt ránézek még egyszer, de nem tartom valószínűnek, hogy az lesz ...lélektani határ.
(#33277) Kaci84 Az M-nek az lenne a legnagyobb előnye, hogy szolgáltatótól tudnám venni, viszont nem sok mindenben különböznek.
-
őstag
Sziasztok! Látom épp az xperia L-ről volt szó. Engem is érdekel a típus, három lehetőség van:
Xperia M t-mobiletól 53k
Xperia L gsm boltból bolti garanciával 53k
Motorola Atrix 2 gsm boltból bolti garanciával 50kÁrban nem szeretnék e fölé menni, de ha van egyéb ötlet, akkor azt is szívesen veszem (sgs advancet nem szeretnék). Cél: hosszútávon kellemes társ +kihasználok minden extrát (beleértve a mókolást is).
A 0%-os áfáról pedig nekem az az elméletem, hogy más EU-s országon keresztül hozzák be külföldről, így ott kell megfizetni az áfát, utána pedig EU-n belül már nem jön rá plusz vám és áfa. Ez magyarázza azt is, hogy miért nem mindig/mindenhol ugyanazok a kiegészítők vannak a csomagban, és/vagy nincs rajtuk magyar nyelv.
-
őstag
Köszönöm! Igazából eddig abban az irányban gondolkodtam... A lenovo p770, vowney v5 és a jiayu g3s. A lenovo p770 (szerintem) nem sokkal tud többet a motorola atrix 2-nél, sőt, sok mindenben gyengébbnek tűnt, ráadásul az utóbbi itthon is megvásárolható, a vowey v5 majdhogynem álomkészülék, de az már tényleg kis márka, és itt is többeknek volt vele olyan gondja, ami miatt visszaküldték (igaz, ugyanolyat kértek helyette), illetve gagyibbnak tűnik az anyagminősége, szumma hosszú távra talán kevésbé lenne érdemes bevállalni, A g3s-t már majdnem megrendeltem (annak meg a kamerája és a gps-e zsákbamacska, ill. az mtk cpuknak is vannak inkompatibilitási problémái, és ott is féltem az anyagminőségtől), de ma reggel rátaláltam az atix 2-re, amiről még nem sokat tudok, de elsőre tetszik. A nagy kérdés, hogy mekkora különbség lehet a jóval erősebb proci miatt a napi használat során?
(#26647) batai15 Igen, vám+áfaval kb. ott van árban mint a másik kettő, szerencsés esetben olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz maggi1886076 #26644 üzenetére
Köszi a választ! Nem zárkózom el a kínai telóktól sem, de azért van egy kis kétségem az anyaghasználatot és a megbízhatóságot illetően. Te melyik kínaphone-t javasolnád? Használtat nem szeretnék venni. Sajnos az 50k is már nagyon a lélektani határt súrolja.
-
őstag
Sziasztok! 50k-ig nézegetek telefont ti mit javasolnátok? Az eddigi esélyesek:
1. Samsung galaxy s advance
2. Motorola atrix 2
3. Jiayu G3S
4. EgyébNem játékra kell, viszont szinte minden másra igen.
-
őstag
Köszi a gyors választ! Olvasgatom a fórumot egy ideje, és néztem is az y300-at, csak abban az 512mb memória nem lesz egy szűk keresztmetszet rövid időn belül? Illetve a kamerája a ph-s tesztképek alapján nekem nagyon gyengének tűnik.
Viszonyításképpen most HTC Hero-m van, ami sajnos 3,5 év után egyre több helyen öregszik, pedig nagyon vigyáztam rá, így vagy rá kell költeni (pl. új digitizer), vagy új készülék.
A wp8-at egyáltalán nem ismerem, és lehet éppen emiatt félek is kicsit tőle. Az androidokhoz annyi jó program van, meg szeretem moddolgatni."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok! Elgondolkodtam, hogy érdemes lenne beszerezni egy új telefont.
- Nagyon max. 50k-ig, de inkább 40 környéke
- Mindenképp újonnan
- Android
- Kártyafüggetlen vagy t-s előfizetés jöhet szóba
- 3-4 évet örülnék, ha kibírna, nem szoktam gyakran cserélgetni a telót (a megbízhatóságon túl a szoftveres támogatás is fontos lenne)
- Samsungot nem szeretnék, mert csak..
- Külsőre legyen üzleti kompatibilis
- 3,2" - 4" nagyon max. 4,5"-os kijelző
- Navigációhoz, sporthoz gyakran használom a gps-t, fényképek is elfogadhatóak legyenek ad-hoc fotózásokra (de itt nem várok el annyira sokat), időnként zenehallgatásra is használva lenne 3,5 jackkel (inkább mini hangfalra kötve, a füleshez van külön céleszközöm), az 1 napnál hosszabb üzemidő mindenképp pozitív, microsd bővíthetőség is fontos.Tudom, nagyok az igényeim, de létezik jelenleg ilyen telefon?
-
őstag
Köszi mkinek akkor Ray
-
őstag
Ezek szerint nem egyértelműen fogalmaztam, bocs. Az, h T-s, csak lehetőség, de a kártyás alatt azt értettem, hogy nem előfizetéses, szóval a független teló is szóba jöhet. Így tudnátok ajánlani még valamit, amit érdemes lenne megnézni?
-
őstag
Köszi! A samsungok már elég megbízhatóak? Most a samsung galaxy ace La Fleur collectiont néztem ki neki elsőre, de nem tudom például, hogy a 2.3-mas android mennyire lesz időtálló, illetve az alacsonyabb dpi mennyire zavaró.
A tipot is néztem, de az nem annyira tetszett, akkor már inkább az xperia ray, de azt meg nem tudom mennyire lenne lányos (magamnak jó eséllyel ezt venném)."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy androidos készüléket nagyon max. 50k, de inkább 40-45. Lánynak lesz, úgyhogy nagyon fontos szempont a külső is, és hogy fehér színű legyen. Csak új jöhet szóba, kártyás, T-s. 3-5 évet kibírjon. Hogy mire használná, komolyan nem tudom megmondani, de azért egy darabig elég legyen a hw.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest