- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
-
válasz
M4T4D0R #180544 üzenetére
Droidban ennyiért nincs ilyen teló
főleg nem olyan ami kibír 2 napota zenfon 8 már nem kap több frissítést melegszik meg merül mint a titanic, hosszútávra biztos nem venném meg
hosszabb távra a frissítés miatt csak samsungot vagy iphonet vennék
az s10 méretében ami elmehet 2 napot az szerintem az s23, i13, i14, de ezeket nem kapod meg 150-ért -
-
Ájvé
veterán
válasz
M4T4D0R #159095 üzenetére
Marad is a régi hardver régi szoftveren, 2 év után legutóbb gyártó már nem frissíti a rendszert. Ettől függetlenül az alkalmazások frissülnek (appok), szóval az élet nem áll meg. Miért nem elég manapság 16 GB ROM egy telefonba? Mikor megjelent az Android még néhány MB-os volt egy alkalmazás (vagy inkább néhány száz KB-os), manapság ennek sokszorosáról beszélünk. Teljesítményben is sokat fejlődtek a mobilok, de még mindig nagyon messze vannak egy PC-től, hogy várod el hogy egy 2-3 wattos SoC (nem processzor, ez telefon majdnem teljes hardverét jelenti, nem csak a processzort) ugyan azt nyújtja, mint egy komplett PC 60-100 wattal összesen.
Én elégedett vagyok a mai mobilokkal, mint írtam a régi Mi 3-am is simán müködik, lehet azon is böngészni, de manapság már kevés (anno felső kategóriás mobil volt ezért is írom hogy itt tudod megtalálni amit írtál, vagyis hosszú ideig használható legyen), tény hogy nem lehet hosszú távon (2-3 évnél tovább) számolni velük, ezt vagy elfogadod vagy keresel mást helyette (veszel egy PC-t és a hónod alá kapod)."Remélem érted, hogy nem ellened irányul a hozzáállásom hanem a mobilgyártók felé."
Remélem tudod hogy kicsi az esély hogy ezt olvassák. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Ez mindennel így van, nemcsak a mobilokkal. Ez ellen csak mi, felhasználók tudnánk tenni, és csak egyetlen dolgot, nem veszünk új dolgokat. Legalább addig, amig a régi teljesen ki nem leheli a lelkét. Csak sajnos ez kivitelezthetetlen, mert nincs összefogás az emberekben. A csapból is az folyik, hogy "vegyél újat, mert az új a jó, a régi már nem jó" és az emberek döntő többsége követi is ezt. Így hiába tiltakozik ez ellen 10ezer ember azzal, hogy nem vesz újat, ha 100ezer meg vesz.
Az én telefonom 5 éves, laptopom szintén 5 éves, asztali gépem 3 éves, tévéim 8-10 évesek, házi mozi 8 éves, mikro 10 éves, stb. Mind új állapotban vannak és hibátlnul működnek, nem tervezem lecserélni őket amíg működnek.
Telefonom is hibátlan, csak azért akarok újat, mert egyre több program van ami nem megy már 5-ös androidon. -
Bdanyy
addikt
válasz
Ez már nagyon off, szerintem erre az igényre régebben egy windows phone, most egy használt iphone, vagy pixel tökéletes lenne még pár évre.
Többek közt azért is jönnek updatek, hogy az újabb szolgáltatásokat használni tudd a régebbi készülékkel is (ami jó esetben win-win a felhasználónak és a cégnek is). Apple sem jófejségből támogat még most is több mint 5 éves készülékeket, meg tereli a userek a one-ra [link]Régebben sokkal durvább fejlődés volt, mikor a 2000-es években megjelent egyre több telefonban a wifi, gps, af kamerák stb, vagy kicsit korábban az sztereo mp3 lejátszás. Simán volt, hogy vettél egy telefont, ami hiába maradt olyan gyors mint újkorában, nem sokkal később már appok sem készültek rá egyáltalán, vagy vettél egy újat, és hiába egyezett meg a hw, semmi korábbi megvásárolt appoddal nem volt kompatibilis (pl S60 v6-8 közt felmentek a programok az újabbakra, de 9-től már semmi korábbi). Mondjuk a SOC akár több évig nem volt lecserélve az újabb modellekben sem, az az utóbbi évtizedben szállt el (LG néhány készülékét leszámítva)
-
Ájvé
veterán
válasz
M4T4D0R #159094 üzenetére
"A véleményem az, hogy A véleményem az, hogy össze lehet vetni hiszen ugyanaz van benne csak kis méretben. lehet vetni hiszen ugyanaz van benne csak kis méretben."
Hát még ez sem annyira igaz. Teljesen eltérő architektúra, kb mint az alma meg a körte.
"Számításokat végez tehát számítógép, ugyan arra az elvre alapul."
Ez is nagyon le van egyszerűsítve, konzolok is így működnek, akkor azt is vegyük bele? Vagy a zsebszámológép?
Igen, mint írtam a PC-k teljesítménye sokkal nagyobb, több éves asztali processzorok köröket vernek a mai telefonokra ha csak számítási teljesítményt nézzük.
Windows nem nyílt rendszer, Microsoft saját operációs rendszere csak itthon elfelejtik ezt (meg fizetni érte). Windows sokkal erőforrás igényesebb mint az Android maradjunk csak ennyiben (jó ha eldöcögne a mai csúcs telefonok hardverén).
Teljesen felesleges a kettőt összehasonlítani, PC-t sem teszed zsebre (lassan 1-2 telefont se, kezd igazad lenni), nem telefonálsz vele.
Tervezett elavulás meg egyéb urban legendeket meg szerintem hagyjuk, ha van ha nincs semmit nem számít. Az van amit most tudunk, ennyiből tudunk kiindulni (okostelefonok kb 2 év után elavulnak).
Ha neked nem elég amit manapság az okostelefonok tudnak, vagy tervezett elavulástól tartasz akkor ne vegyél, nézz helyette egy hagyományos telefont ami évekig bírni fogja.
"Észre kell venni, hogy szándékosan csinálják"
Javaslom fordulj a fogyasztó védelmhez, ez nem az topik. -
M4T4D0R
tag
válasz
M4T4D0R #159094 üzenetére
Amit még elfelejtettem leírni:
Amit írtál a szövegből az vehető ki, hogy túl gyorsan fejlődik a mobil piac ahhoz, hogy normálisan működjön minden egy kisebb hardverben. Kérdem én, ha ez igaz miért nem marad régebbi rendszer egy régebbi hardveren? Miért kell mindenkinek lefrissíteni az új Rendszert? Miért nem rakhatom rá azt a rendszert amit még elbírna a hardver? Amivel még jól futna és kevesebb dolog van benne.
A válasz egyszerű: azért, hogy vegyél újabb/jobb telefont ezzel ösztönözve a vásárlókat arra, hogy még többet költsön erre.Remélem érted, hogy nem ellened irányul a hozzáállásom hanem a mobilgyártók felé.
-
Ájvé
veterán
válasz
M4T4D0R #159080 üzenetére
Ezért nem jó hogy a PC-vel veted össze. Milyen telefonok voltak 9 éve? Samsung Galaxy S2 1/16 GB 2 magos 1,2 GHZ? PC-s viszonylatban kb mintha első Intel Pentium D lett volna azzal hogy menne az internet? Mobilok sokkal gyorsabban fejlődnek mint a PC-k, de teljesítményben még most is messze elmaradnak a mobilok a legalapabb asztali gépektől is. Ugyan azt honlapot nézegeted pedig, ugyan akkora felbontáson, minden funkcióval, ezt tetejében asztali gépek fogyasztásának töredékén. Ez mellett semmivel se lassabban (nálam legalábbis így van, pedig csak egy felső-közép kategóriás telefonom van). Mai napig jó hogy netezzél az a 9 éves PC, persze ha van időd szépen bebootol (gondolom még HDD-s) ez cirka néhány perc, majd elindítod a böngészőt ami megint betölt RAM-ba, ha innentől mondhatjuk hogy felgyorsult mivel már nem HDD-ről dolgozik. Ezzel szemben mobilt bekapcsolom, most nem tudom mennyi idő alatt bootol de töredéke lesz fentinek, utána böngészőre nyomok és már válaszolok is neked, ez kb (boottal együtt) fel percen belül. De ha nincs kikapcsolva, csak simán felébresztem a telefont (pc-nél mennyi idő alvó módból) megnyitom a böngészőt és másod percek alatt válaszolok neked. De maga idejében a fenti S2 is megtette ugyan ezt csak nyilván lassabban, de nem annyira mint az a 9 éves PC. Fenti S2-t ma már belépő szinten is körbe röhögi minden telefon (mondjuk flash memória még mindig ugyan az bennük, emmc, közép és felső kategóriában van UFS).
Szóval 9 éves gép is tetű lassú már sőt új korában sem volt valami sebes, másrészt meg nem lehet összevetni a kettőt.
Google a Pixel 5-ben 765G SoC-ot tett, nem az aktuális csúcs processzort. Spórolni akart? Lehet. Vagy az is lehet hogy elég jónak ítélte meg és nem látta szükségesnek az aktuális csúcs processzort beletenni (még spórolt is), vélhetően nem nyújt annyival többet. Ez azért lényeges mert Google nem a teljesítményt tartja szem előtt hanem használahatóságot amiről te is beszélsz és elegendőnek ítélte meg egy felső-közép kategóriás SoC erejét is. Most jutottunk erre a szintre, közép kategóriás SoC elég mindenre. Idáig el kellett jutni azért, korábban amit írtál "smooth" felhasználás csak az aktuális csúcstelefonokon volt elképzelhető. Ez egyébként sok egyéb más kérdése is, kell hozzá egy jól optimalizált rendszer (Sonynak sose volt erőssége ha már említetted).
Ez mellett pont a gyors fejlődés ami a mobilokat tönkreteszi. Újabb utasítás készlet jelenik meg az új gyors lesz vele, de a régi lassabb, ez az elévülés ami elkerülhetetlen és akkor persze jönnek az összeesküvés elméletek a tervezett elavulásról (nincs rá bizonyíték).
Ha megfelelő készüléket szeretnél találni akkor jól bele kell ásnod magad a témában, nem csak tesztek de felhasználói visszajelzéseket is érdemes nézni és akkor se lesz olyan olcsó mint szeretnéd, nyilván egy felső kategóriás mobil mögött sokkal komolyabb munka áll, jobban optimalizált szoftver, erős hardver, minkettő szükséges hozzá (hiába hogy belépő szinten is 8 magos SoC kapható attól még nem lesz olyan gyors).
Egyébként mobilt nem is terveznek hosszú időre, mint mondjuk PC-t (ezért is kár összevetni őket), ha már több éves PC-vel jössz, nekem is van egy Mi 3-am, pont tegnap kapcsoltam be és jól müködik (2/16 Snapdragon 800 4 magos processzor), ezzel is lehet böngészni mint a 9 éves PC-vel és nem lenne lassabb (sőt).
Realme 6-ot nézd meg, elvileg mindent tud ami kell (erős hardver, jól optimalizált szoftver). -
xhege
veterán
válasz
M4T4D0R #159084 üzenetére
80-ért tényleg az a lehetőség, amit Tesco Value fórumtárs írt, viszont egyszer kellene nagyobb összeget ráköltened és gond nélkül meglennél 4-5 évig. Ha valaki, akkor én nagyon iPhone ellenes voltam (sznobok és kisebbségi "wannabe"gengszterek telójának tartottam, nem minden ok nélkül), de be kellett látnom, hogy tényleg nagyon rendben van.
-
Norbi.
őstag
válasz
M4T4D0R #159084 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy tökéletesen ellennél egy szifonnal. Annyira nem zárt, mint leírod, tény, hogy kevesebb mindent lehet, mint droidon, illetve sok mindent másképp kell csinálni, de semmi olyat nem írtál, amit nem lehet megvalósítani.
Még egy 7-es is simán pörgős, használható, pedig több mint 4 éves hardver.
Mennyit szánnál rá? -
xhege
veterán
válasz
M4T4D0R #159078 üzenetére
Valóban zártabb rendszer, de kérdés mire használnád. Nálam 3 e-mail szinkronizálása (google, céges imap levelező program), saját naptár, céges google naptár szinkronizálása, dokumentumok kezelése, viber, fotózás és fotószerkesztés, navigálás, zenehallgatás, sok telefonálás ami megy. Ezt tökéletesen tudja. Játékokról nem tudok nyilatkozni, mert nem játszom. Az ikonokat és skineket nem cserélgetem a telefonon, mert nem érdekel. Google szolgáltatások elérhetőek (sőt időnként stabilabbak is) gondolok itt jegyzetek, drive, gmail, google fotók. Az árra azt mondom, hogy a droid csúcs telók simán elérték az iPhone árazását már, így én ebben sem látok különbséget. Tény középkategóriában (ha az elég) van választék bőven droid vonalon. Vagyis minden attól függ mire használod.
-
Bdanyy
addikt
válasz
M4T4D0R #159067 üzenetére
Érdemes hasonló árkategóriával összehasonlítani, a p30 lite teljesítménye valahol az 5 évvel ezelőtti felsőkategória szintjén áll, így sokat nem várnék tőle már. Egy xiaomi mi 10t, poco f2 pro akár több évre elég lehet, ha a teljesítmény lenne a legfontosabb. (vagy féláron egy használt iphone
)
-
TunerJoe
senior tag
válasz
M4T4D0R #159067 üzenetére
Ez az Android sajátossága, főleg, hogy a P30 Lite sem egy mai csirke már, de a drágább telefonoknál is előfordulhatnak stabilitási hibák, és bár ez nem teljesen idegen az iPhone-októl sem, ott azért jóval ritkább. Először is, én azt ajánlom, hogy a telefonod saját topikjában érdeklődj, más tapasztalt-e ilyet vagy esetleg keress vissza. Így látatlanban esetleg azt tudnám mondani, hogy mentsd le a képeidet meg a többi cuccot és csinálj egy gyári visszaállítást, vagy nézd meg, hogy használsz-e olyan alkalmazást, ami megeszi a hardvert a háttérben futással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Villanyszerelés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest