- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
kovta23 #191246 üzenetére
Nekem Xiaomi 14 (nem T variáns) van, eddig nem jelentkezett a párásodás, viszont tény, hogy nem is olyan körülmények között használom ami ezt elősegíti.
Ami ehhez kell, hogy hideg legyen a telefon ami segíti a páralecsapódást.
Magas környezeti páratartalom nem is feltétlen kell, mert elvileg a kamerán belül van a pára.
Pontos okát nem lehet tudni, hogy kerül be a pára, több magyarázat van, lehet párás helyen szerelték össze, lehet valami belül használt ragasztóból származik, vagy az IP védettsége ellenére beszivárog stb.
A kamerákat kiemelkedőn jónak tartom, micro 43-tól, kisfilmes szenzoros (FF) modern MILC-ekkel hasonlítva is. Pl. ISO12800-al is teljesen vállalható a zaj.
Persze dedikált fotós cuccok többet tudnak, de jóval többért és a használatuk elsajátítása se rövid idő.
Vsz. extrém használattól leszámítva nem kellene gond legyen a teló párásodása.
Én pl. síeléshez mindig egy másod telefont viszek fel (Jelly Star), ill. ha olyan a hely/idő, akkor zoomos kompaktot. -
antatom
tag
válasz
kovta23 #191242 üzenetére
Szia! Elég hosszú ideig olvasgattam fórumokat telefon váltás miatt, és ekkor találkoztam ezzel a jelenséggel. Hogy hol, azt most nem tudom, de arra emlékszem hogy külföldi fórumról valaki úgy szárította ki hogy legnagyobb felbontáson járatta videóval a telefont amig elment dolgozni. Ha meglesz, írok.
-
-
mexel
veterán
válasz
kovta23 #191219 üzenetére
Igen, off, bocsánat ezért, de itt van talán a legtöbb hozzáértő.
Köszönöm a segítségeket. Ez a telefon amit kérdeztem annak van számla, gari és 2 év hűség is sajna...
Innentől ez kimarad.
Mégegyszer köszönöm a segítségeket, megfogadom a tanácsokat, így már el merek indulni a vásárlásba.
Már csak egy: németországból vásároltaknál is lehet ilyen? -
mexel
veterán
válasz
kovta23 #191216 üzenetére
Az illető ebben az esetben elmondta, de mi van ha nincs számla? Millió telefont hirdetnek itt HA-n is, nagyrészükhöz se számla se gari és pár hónapos-napos készülékek. Akkor ez mind időzített bomba? Csak nem szeretnék mellényúlni, azért érdeklődök ennyit, és köszönöm az eddigieket is. Páromnak kellene valami újszerű, de nem szeretném ha egyszer tégla lenne a telefon
-
fasundiszno
csendes tag
válasz
kovta23 #191044 üzenetére
Na, találtam egy egész jó összehasonlító videót, bá már nem egészen aktuális (2 éves).
Amiből azt szűrtem le, hogy tudásban elég hasonló a kettő, csak a DeX-nél nagyobb hangsújt fektettek a tényleges "számítógép élményre", még a ready for/smart connectnél jobban vannak rendszerezve a különböző felhasználási módok. (Pl. az utóbbinál ahelyett, hogy rögtön elindítaná az "asztalt", kiválaszthatod, hogy helyette inkább játszani szeretnél, filmet/videót nézni vagy ilyesmi.) Így a motorola esetében intuitívabb módon lehet válogatni a felhasználási módok között. Illetve talán valamivel jobb a számítógépes integrációja (Windows-al legalábbis). (Pl. egyszerűen használhatod webkamerának is a telefonod.)https://www.youtube.com/watch?v=vSIYd1zwRoM
-
Jack72
aktív tag
válasz
kovta23 #191064 üzenetére
Mondom úgy, hogy eddig Xiaomim volt/van csak ezért a pénzért nem akarok tolakodó reklámokat kapni. Mert bocsánat, de a saját fényképeim közé ne tolakodjon be a kéretlen reklám, semmi keresnivalója nincs ott.
Redmi 9-et ütöm-vágom szó szerint negyedik éve és semmi baja. És még 1x: nem kívánok mókolni, nekem szűz telefon kell.
-
fasundiszno
csendes tag
válasz
kovta23 #191044 üzenetére
Szia! Hát úgy tűnik valamért nehéz részletes tájékoztatót találni róla, hogy pontosan mire/hogyan használható, de pl itt van 2 bevezető a (lenovo/)motorola "ready for"-hoz, amit idén átneveztek "smart connect"-re. (Illetve a "moto connect" kifejezéssel is találkoztam keresgélés közben
, de szerintem az téves.) (Egyébként csak annyi, hogy az alapján amit eddig láttam, több dologra használható, mint a samsung DeX. De egyiket se használtam még.)
Illetve gondolom youtube-on lehet róla videókat is találni.
https://www.motorola.hu/motoverse/ready-for
https://www.androidcentral.com/apps-software/how-to-use-motorola-smart-connect
-
F-ECT$
titán
válasz
kovta23 #191045 üzenetére
Ennyit találtam:
After 2022, we slowed down to an annual [Redmi Note] cycle… now, with improved efficiency and manufacturing alignment, we're ready to return to a dual-launch approach.
Azaz nem tudnak eleget, vagy eleget elég olcsón gyártani. Idén már nem is várható Európában, talán jövő év elején. -
vacs
veterán
válasz
kovta23 #191047 üzenetére
"A kínai modellekbe futottunk bele, az európai start még várat magára."
Ez van a cikkben, ennél többet csak a gyártó tud!
Arra próbáltam célozni, hogy tessék használni a keresőt!A PH! fórum sok topikjában is rendesen előfordul, hogy a kedves kérdező a legminimálisabb energiát sem hajlandó ráfordítani, elvárják hogy más keresse meg a választ helyette.
Ez általános probléma, nem konkrétan rád vonatkozik!
Semmi bántó szándék nem volt benne, csak próbáltalak a megfelelő irányba "terelni"! -
-
-
F-ECT$
titán
válasz
kovta23 #190394 üzenetére
7 év az szerintem nem megy. De 5 év benne lehet a mai telefonokban, én pl a P30 Pro-t használtam ennyit, igaz ez csúcs készülék volt megjelenéskor. Az akku nálam 3 év után már degradálódott annyit, hogy megérte cserélni, így a 20e Ft-os cserével a 3 év helyett 5 évig tudtam azt a telefont használni.
-
cs.zs.
veterán
válasz
kovta23 #190217 üzenetére
Nagy család vagyunk, Apu-Anyu, 3 fiú, 2 nagymama. Utóbbiak persze nem velünk élnek, de nekik is mi vesszük. Szóval 10 év alatt biztosan vettünk vagy 20 telefont. Évente minimum 2 , mindig "lejár" valakié.
Az hogy 2015-16-ban nálunk is és másoknál is kiderült, hogy a Huawei/Honor akkoriban szar akkukkal gyártott telefont, hát na bumm. Ez van. De ott is a szolgáltatós volt a nyerő, mert az legalább ki lett cserélve. Ugyanolyan gyárira, ami ugyanúgy megdöglött 1 év után.
A kezdeti oledek beégése nem csak városi legenda, mi is belefutottunk. -
Rhino82
aktív tag
válasz
kovta23 #190211 üzenetére
Persze, én sem rosszindulatból írtam. Csak nehogy elkerülje valaki figyelmét, aztán baj legyen.
Igen egyébként nem emlékszem melyik telefont nézegettem én is és volt ahol 100 ezer ft különbség is volt majdnem. Ráadásul nem is egy 2 hete nyitott üzlet volt. Még az is lehet, hogy pont a btel volt az. -
Rhino82
aktív tag
válasz
kovta23 #190173 üzenetére
Szia!
Telekomnál még írta a pad 8-at a készülék mellé.
Biztos ami biztos beszéltem a chates ügyintézővel, hogy az tényleg érvényes e még vagy csak úgy maradt az oldalon. Jár hozzá még a telekomnál, úgyhogy be is rendeltem az előbb. Így 265.000 ft-ra jött ki a honor 200 pro + honor pad 8.
Igaz már csak fehérben tudtam a prot rendelni...de úgyis megy rá tok. -
vence
aktív tag
válasz
kovta23 #188240 üzenetére
[link] - Gomibo
Ettől vannak jobb ajánlatok,
de ebben már a magyar FA van és inkl. szállítási ktsg. is benne van.Nagyon megbízható bolt, 30 országba szállít
és jó Üsz. éjfélig ... 30 nap csere.
(Esetleg bontott doboz olcsóbban, stb.)Ott van minden az oldalon 2 nyelven és ki lehet választani a célországot, úgy esetleg lehet faragni az áron, pl. külföldi
ismerősön keresztül stb. -
vence
aktív tag
válasz
kovta23 #187949 üzenetére
Akkor szerintem vond be az Edge 50 Fusion-t is.
Sokat spórolhatnál!Az eddig említettektől sokkal kiegyensúlyozottabb, ráadásul könnyű, jó fogású, modern dizájnos teló.
Kiváló üzemidővel stb. kiváló ár/érték aránnyal.
(Éppen a 13T-n van hasonló "vegan" hátlap!)Érdemes megnézni a GSM Arena-s tesztet.
Csak az alternatívák része érthetetlenül fura, mert jóval drágább modellekhez mérték, ill. valamilyen okból a legdrágább amerikai árból indultak ki.Ebben a szegmensben a 12-512 GB és az IP68 védettség is elég ritka. És kiváló makro funkciót is hoz két kamerával!
-
vence
aktív tag
válasz
kovta23 #187944 üzenetére
Nem!
Komolyabb intenzív fotózás (teljes felbontás, vagy RAW),
de még inkább a videózás legalább akkora terhelés, sőt ...Nem véletlenül volt (?) a 4K videók hossza behatárolva ...
A Samsung technológiája pedig nem jeleskedik ezen a területen sem!Ezért nem árt keresni stressz-teszteket, ha valaki videózni is szeretne.
És igen, nagyon sok magyar használó nem szereti "bevallani" a kedvenc márkája gyengéit.
Ezért jobb sok, pl. német fórum, ők elég tárgyilagosak
és 3-4 drága telóval nyomják.
Tehát jobban össze is tudják hasonlítani. -
cs.zs.
veterán
válasz
kovta23 #187957 üzenetére
Ezt csak akkor fogod megtudni, ha egymás mellé van téve a 2 (vagy több) telefon.
Amíg nem egymás mellett vannak a konkurens gépek fotói, addig egyszerűen nincs miről beszélni, addig nem tudsz mást mondani, csak azt hogy "tetszik".
A mellékelt hozzászólásokban megérted mire gondolok:
186917 hsz: (olcsó kategória fényképezői)
a bal oldali sötétkék autó színe, és a fölötte lévő piros Penny tábla. Xiaominak itt nem elég jó a dinamika-tartománya, nem tud világosítani, mert különben beégne az ég. Samsung tud világosítani, nem ég be az ég, mégis mennyivel világosabb minden, és a tábla pirossága is egy másik dimenzió.
187186 hsz: (szintén olcsójánosok kategóriája)
az árnyékok és az ég
Xiaominál az árnyékban sötét marad, ha felhúzza a fényt, beég az ég.
Természetesen ez nem vonatkozik minden Xiaomira, vagy minden egyébre, csak az a lényeg, hogy valahogyan össze kellene vetni, és akkor könnyebb döntened. -
válasz
kovta23 #187964 üzenetére
Tényleg örülök, ha segíthettem a döntésedben! Ennek egy hátulütője van számomra, hogy ilyenkor elkezdem nézegetni a 13T körüli dolgokat és befészkelődik a fejembe, de majdcsak kiverem belőle valahogy(épp most kellett cserélnem a használtüzleti notebookomat...).
Ha meglesz a mobil, használd egészséggel, ha meg kérdésed lesz, már tudod, hogy van saját topikja!
(#187965) kovta23
Igen, tényleg megbízható az Mstore, sok Xiaomi okoscuccot rendeltem már tőlük, az volt talán az első hivatalos Xiaomi üzlet, kár, hogy Realme mobilokat már nem forgalmaznak.
Oda szoktam bemenni nézegetni, próbálgatni a mobilokat. Onnan nyugodtan vásárolhatsz.
-
válasz
kovta23 #187958 üzenetére
Super! Örülök, hogy rávezettelek, direktbe nem akartam írni.
Elsőre én is az Mstore javasolnám, de ha valahol van olcsóbban a hivatalom forgalmazó partnerek közül, akkor onnan is...amire rohadtul figyelni kell, az az, hogy eMAG is a listán van, de mivel piactér, az nem mindig OK! Csak ha eMAG az eladó!
Hivatalos Xiaomi értékesítési partnerek
Fura, hogy itt meg nincs felsorolva az mstrore.hu, pedig elméletileg az is hivatalos forgalmazó.
Ezen a listán is kevesebb bolt van felsorolva:
https://xiaomiofficial.hu/hivatalos-partnerek-viszonteladok/
Csak saját véleményem, de ha most venném, akkor újra innen vennék mobilt, mert Cetelem hitelkártyával csak 155eft a 13T. Két éve is ott vettem a Xiaomi 12X-et, Alzán a MI 9SE-t, EMAG-nál is vettem két Huaweit. Nincs ezekkel gond, a lényeg, hogy ne sufni mobilwebshop legyen.
EMAG-nál most amúgy drága, de a pénzromlást tekintve akár jó ajánlat is lehet a 0% THM hitel:
-
válasz
kovta23 #187954 üzenetére
Szia! Igazán nincs mit!
Épp a topikjában nézelődöm és raktak fel pár 13T-vel készült képet, nekem elég jónak tűnnek, szóval tényleg simán megspórolhatod a Pro eléggé nagy felárát, szerintem.
Pixel 8-cal én nem tudnék mit kezdeni, mint alternatíva, mivel itthon nem árulják, legalábbis olyan helyen nem, ahonnan megvenném.
A kép készítője elküldi az eredeti képet, ha megkéred rá és emailcímet adsz neki! Jogosan írta valaki, hogy ide hsz-be berakva nem ugyanaz a minőség...
-
cs.zs.
veterán
válasz
kovta23 #187954 üzenetére
Szia,
ha akku, akkor egy olcsóbb jó példa is van:
MA tesztben a Redmi Note 13 Pro 5G igen szépet produkált, és az egyéb ügyes dolgaival ki is érdemelte az ajánlott plecsnit.
1200nit 120Hz HDR10+ Amoled, 67W gyorstöltés, töltő a dobozban,
8/256GB memóriával 115-130.000 Ft-os átlagáron kapható,
12/512GB változata 130-140.000 +/- egy kicsi. -
válasz
kovta23 #187951 üzenetére
Szerintem olvasd végig legalább a Multimédia részt az imént linkelt írásból. Én azt vettem le belőle, hogy a fotóképesség ugyanaz, de olvasd el inkább. Az írás alapján tényleg feleslegesnek érzem a 13T Pro-t, akkora árkülönbséggel mindenképpen, csakhát a csúcsproci... Normál használat mellett nyilván nem fog melegedni, de minden csúcsrajáratott gyors CPU képes melegedésre. Ez minden hardvernél így van Próbálj ki egy Samsung 980 1TB SSD-t és egy Samsung 980 Pro-t!
Nem mellesleg, ha Xiaomit használtál eddig, akkor az plusz a Xiaomi 13T mellett. Én is nézegetem jó ideje, csak a Xiaomi 12X egyelőre nem hajlandó elengedni, még mindig tökéletes, előző MI 9SE-t is akkor cseréltem, mikor az akku már kezdett elég gyenge lenni.
-
válasz
kovta23 #187949 üzenetére
Nem valószínű.
De a biztonság kedvéért olvass bele a topikjába: Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés.Jobban belegondolva erre bőven jó lehet a 13T is, az még kevésbé hajlamos a melegedésre, plusz olcsóbb is.
-
-
ata007
tag
válasz
kovta23 #187921 üzenetére
Szia!
Ha fotozas, akkor Pixel, tudom ajanlani, kompromisszum mentes. Gyors, stabil, hosszu tamogatas, jo kepek. Ha komolyabban erdekel nezz utana a topikjaban. Melegexest egyedul a vezetekmentes toltes kozben tapasztaltam, nem durva, de erezheto. Ne olyanokra halgass, akik lattak mar olyat a villamoson akinek a kistestverenek a pincsije mar szagolt olyat, aki latott egy netes hozzaszolast.
Nothing Phone, szinten zenesz, nagyon jo telefon, sok pontencial, nekem szinten tetszenek a kepek, tamogatasrol nem tudok konkretat, nem neztem utana. Reszemrol szinten ajanlott, igaz csak 4 napig teszteltem, hosszu tavu tapasztalatom nincs, ellenben a pixellel igen, napi hasznalatban van.
Xiaomi - nem nyilatkozom, nem ismerem.
-
ƵøŁĭ
veterán
-
jaPe
tag
válasz
kovta23 #2330 üzenetére
Már egyszer összefoglaltam neked (#2295).
Összegezve: Sony kisebb kijelző, de szebb a képe mint a G300-é, Sony gyorsabb hardwerrel rendelkezik, de nem bővíthető a memóriája (5,5GB áll rendelkezésre). A G300-ba tudsz microSD-t tenni, de gyengébb a belső. Lumia 610...hát én WP7-et nem mernék venni magamnak Android után. Fogdosd meg őket, amelyik jobban tetszik vedd azt.
-
jaPe
tag
válasz
kovta23 #2293 üzenetére
Szerintem a Vodafone-nál ebben a kategóriában ez a két legjobb telefon. Vodafone-on kívül tudnék még ajánlani mást, de gondolom az nem játszik.
Ha elég az 1,5GB + 4GB tárhely (micro SD-vel nem bővíthető) és a 3,5"-s kijelző, akkor az Xperiat vedd szerintem, erősebb vas, nagyon szép kijelző, ...Sony ( ha ez számít)
Ha ezeket a kompromisszumokat nem tudod meghozni, akkor viszont a G300-ast javaslom, nagyobb kijelző, és 32GB microSD-t is befogad, viszont hardware-ben gyengébb, és bár a kijelzője állítólag elég szép, de szerintem a Sony-é, ha egy kicsivel is de jobb.
Hát én nagy bajban lennék...
a tárhely még csak csak de a 3,5"...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovta23 #2286 üzenetére
Sony Xperia U. annyi, hogy nekem pl. az már túl kicsi lenne, meg talán számomra egy kicsit ilyen nőies.
Az Ascend G300 az jó. Annyi hogy a hardvere sokkal gyengébb, mint az xperia U-nak, viszont szép és jó minőségű 4"-os kijelzője van, és aránylag rendben van a ház is.
Az Ace-t azt kizárnám, meg a nokia500 sem egy jó döntés. SŐT.
Desire C, nekem olyan semmilyen..... -
s4tch
veterán
válasz
kovta23 #2286 üzenetére
Nokia 500 semmiképp. Szép, jó a kijelzője, korrektül összerakták, de idegtépően ostoba rendszer fut rajta.
A maradékból én az Xperia U-t venném (tetszik, gyors, korrekt a szoftvere), de elfogadom, ha valakinek kevés a bővíthetetlen, kb. 5 giga felhasználó által is elérhető tárhelye. A G300 is korrekt, az U után a listából azt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- P2P Fogadóoldal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest