-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez nem csak a Defenderről mondható el, hanem az összes 3rd party cégről sajnos. Még a Kaspersky sem rendelkezik hatékony megoldással a zsarolóvírusok ellen. Mindegyik cég, csak utólag tud fellépni ellenük. Rendre kerülnek fel olyan videók, hogy x,y zsarolóvírust beszopta a Kaspersky, Emsisoft, Norton, stb.
Jelen esetben azon kéne dolgozniuk, hogy kitaláljanak egy egységes védelmi metódust, ami nem utólagos, hanem proaktív, mert tök fasza, hogy utólag csinálnak visszafejtőt, de az már késő. -
Cs1csó
titán
-
Hidd el, egy kalap kakàt nem ér a spamfiltere. Ràadàsul amióta kivették a spam modult az Outlookból azóta előszeretettel tesz be spambe jó és megbízható feladókat. És nem lehet hozzàadni sehol sem. Full felhőalapú a spam szűrése és sokat téved.EMSI nincs spam filter és email védelem sincs. Nem is kell.
-
-
Semplar
őstag
-
-
-
ƵøŁĭ
veterán
Micsoda rosszfiúval van itt dolgunk. Na ezen túllépve a Defender nem mindenkinek megfelelő, így megoszlanak a vélemények róla. Alap kiindulópontnak elégséges de mivel az embereknek vannak vágyai amit a marketing osztály egy picit segít kielégítni akkor úgyis az kerül fel a gépre ami nem zavarja felhasználót, kellő védelmet ad stb. Amikor beregisztráltam a fórumra akkor volt utoljára fertőzésem. A barátnőm családjának a gépein a TrendMicro még nem jelzett semmire, mert odafigyelnek (tényleg tiszta a gép) . Ha az elmúlt 9 évet veszem figyelembe akkor :
- a hivatalos teszt eredmények (AVC) alig változnak
- politika beleásta magát a vírusvédelmbe
- ahol nagyon sok a szakember és a pénz az miért nem tud a világ legjobb termékévé válni? (Avast)
- elkényelmesedtek a gyártók
- valahol jobban megy az írás mint a valódi munka (Webroot)
- 2020-ban egy cég megteheti azt, hogy max 1-2 programfrissítést adjon ki (Vipre)
- Defender önmagához képest szépet fejlődött
- egy "világszínvonalt" képviselő cég az idei évet leszámítva állandóan (nagyon) hibás termékkel ált elő (Bitdefender)
- aki az ELIT a piacon az miért követi el folyamatosan ugyanazt a hibákat? (Kaspersky)
- miért kell telíteni a piacot a sok placebo megoldással ( Total Defense)
- árak emelkedése nem egyenlő a minőségbeli fejlődéssel
- a múlt eredményein felemelkedő cég ,hogy válhatott egy ekkora pénzlehúzós igénytelen céggé? (Avira)
- amikor nagyot szeretnék mondani és 212 fajta terméket létrehozunk de hosszútávon belebukunk, illetve a fő termékvonalat se tudjuk szinten tartani... (Comodo)
- döljünk hátra a fotelben ha már mindent megvettünk mástól és legyünk nagykutyák amik nem lehetünk (Bullguard)
- egy erős marketing osztállyal rendelkező cégnek nagyobbak az eredményei mint a programíróknak (ESET)
- (vicces, hogy az ESET évek óta engedi túllépni a kód igényléseket a CHIP kód által)
- akiben még mindig ott a potenciál de mégis megmagyaráznak egy problémát neked, hogy ez így jó (Emsisoft)
- (mondjuk én a ctrl+c ctrl+v válasszuktól akadtam ki de ez most lényegtelen)
- amikor az európai piacon lepkefingot nem jelentő cég 75$-ért adja a termékét miközben egy kalap szart nem ér a Bitdefeder motor nélkül (QuickHeal)
- a másik indiai csoda is szereti a pénzt a maga 150$-val ami nem képviseli a kapott értéket (K7)
- drága de jó védelem ami elindult a lejtőn (Norton)
- legalább valamilyen elért fejlesztés van de maga a termék komplexitása és optimalizáltsága nem az igazi (G-Data)
- az egyik legjobb több eszközös védelem de! nem kell 10 eszközre ! (Sophos)
- innovatív technológiának és szponzorált tesztnek köszönhetően a kiválóság megtestesítője, aki két kattintás után megfekszik az nem más mint.. köszöntsük a színpadon (Panda)
- Oroszország másik nagy kutyája akikben megvan a lehetőség, hogy kiválóak legyenek de még mindig csak jók (Dr.Web)
- hogyan maradjunk a múltban címszó alatt nem lehet más csak a (Check Point)
- recept: pökhendiség + picike fejlesztés + váll simogatás + túlárazás ami el se éri a nagy védelmek szintjét (Malwarebytes)
- pontosan olyan az ingyenes termékük ami teljesen ellentmond egy vírusirtó szoftvernek + csalás + hazai termékben már évekkel ezelőtt meglévő semmit nem érő fejlesztést beharangozzák világ megváltónak + motorjuk kijátszható (Qihoo)
- vállalati botrányok, évek óta meglévő hibák és problémás ügyfélszolgálat a fórumon (TrendMicro)
- fejlődés érezhető de sajnos az új vírusok nagyon lassan kerülnek felismerésre (McAfee) -
Victoryus94
őstag
Köszi. Backup van, de az minimum fél nap kiesés, ha a szerver megosztásokon végigfut valami... plusz akkor ott a kérdés, hogy 1 napos, vagy 1 hetes az utolsó használható mentés (a helyi backup túlélte-e).
Alap esetben szerintem egyáltalán nem normális működés az hogy bármely program átír több tízezer fájlt - ezért indultam volna ki abból, hogy talán ilyen módon blokkolható a program. -
-
Cs1csó
titán
Ezt még nem láttam de a "BREXIT" filmet igen és ott is elég komolyan kitérnek rá, hogy manipulálták a közösségi médiát, pl. a 2012-es EB alatt olyan nyereményjátékot hirdettek ahol a kérdések egyértelműen az idegenellenességre épült.Tehát nem az volt a lényeg, hogy a 100 ezer fontot ki nyeri vagy sem, hanem hogy az emberek játszanak és bekerüljenek a gondolatiak közé ezek a kérdések.
-
(#62844)Pano
(#62845)Kékes525
Pocak megmondta az internet népének a frankót!
Annyi igazságtartalma azért van, hogy a legnagyobb vírusforrás maga a user. Ha nem kattintgat minden szarra, meg nem tölt le minden baromságot hanem kicsit odafigyel vagy "bizalmatlan", akkor el lehet kerülni a problémákat.A fenti Fortnight eset is mutatja ezt. Igaz, hogy az eredeti a Fortnite, és abban lehet nem lett volna vírus.
Én azt gondolom, hogy az eszes, figyelmes user elvan bármivel, aki meg eszetlen, annak meg tök mindegy, hogy mi van fent, mert bármelyik termékkel be lehet szopni kártevőt. Lásd Juan Diaz videóit a youtube-on. Nem clickbait videók, és nem favorizál semmit, egyszerűen csak bemutatja, hogy egyik termék sem mindenható.
Például nálam az elmúlt hetek, hónapok történései meggyőztek arról, hogy a védelmem legyen egyszerű, lájtos legyen, ne okozzon rendszerimpactot. A többi úgy is rajtam múlik.
-
bazsi83vp
senior tag
Persze, egy nagyon régi vasra mehet valami lájtos xfce környezetű linux, erősebb, de sima netezős gépre pedig bármi menőbb disztró. Anyámmal is kevés a nyűg, mióta ubuntosítottam.
Egyébként belegondolva lehet, hogy a homokkörnyezet "sok" ramot elvesz. Persze annyit messze nem, mint egy virtuális gép, de az is egy kód, amibe bezárjuk a böngészőt és biztos van némi ára ram oldalról (is).
Lehet kipróbálom azt a Slimjetet, hogy a réti krómmal összehasonlítva mennyit eszik ugyanazon bővítmények mellett. -
GEPESZ66
veterán
-
Cs1csó
titán
Nemrég olvastam a egy cikket, hogy Magyarországon az otthoni felhasználók kb. 8%-a fizet a vírusvédelemért, a többi 92% ingyenes védelmet használ.
Szerintem emiatt is érdemes többet beszélni az INGYENES védelmekről és nem fizetősöket ajnározni mert szép és jó de a lakosság nagyobb részét a fizetős vonal nem érdekli.
Sajnos nem tudom, hol olvastam a cikket ha megtalálom linekelem.Itt a cikk: [link]
A Sicontact Kft. 2019-es reprezentatív kutatása szerint hazánkban a 18-59 éves lakosság csupán 10 százaléka lenne hajlandó fizetni egy vírusirtó programért, míg a biztos elutasítók aránya ennek közel a háromszorosa.
-
Valamit nagyon elkurtak benne és azóta sem képesek kijavítani! Meg igazából nem is akarják! Anno engem a válaszuk lepett meg, hogy azt írták ez normális működés. Főleg úgy, hogy nem jelez semmit csak szó nélkül titokban blokkol. A user meg néz, hogy miért nem fut a programja.
-
-
-
UserX
addikt
Köszi! Ettől én nem lettem okosabb
!:
Szerk.: ránéztem még egyszer ez a folyamat a ludas!!!:
1 biztos, addig ma nem alszunk, amíg ez meg nem oldódik ('vicc')!
Érik a Win10 telepítés, de ezt a rendszert már olyan jól belaktam!
Más. A hó elején vettem a gyereknek G2A-ról NFS Origin kulcsot (az Offline módhoz is net kapcsolat kell, nincs is 'olyan csúnya' verzió) és végigvitte a játékot. Ez csak egy tapasztalat, mindenki maga döntse el, hogy rizikózik-e, mondjuk én PayPal-al fizettem, ahol él a visszatérítési garancia.
Ha a proci terheléssel kapcsolatban van valakinek ötlete, örömmel vesze, én is bevetem magam a Google-be!
-
Elydan
aktív tag
-
törölt tag
Egyetértek, azok a clickbait youtube tesztek nem a való élet. Pár órás mintát leszednek darkwebről és adott időtől, módszertől függően kihozzák a "győztest" adott tesztre. Ha vakon követnéd a tanácsaikat melyik éppen a jobb szerintük, gyakrabban válthatnál védelmet mint zoknit.
Normál esetben van biztonsági mentés, naprakész Windows, UAC, adblocker, odafigyelés, normális oldalakon nem találkozni vadiúj malware-rel. A biztonság-kényelem egyensúly is számít, lehet olyat csinálni ami teszten 99,99% csak éppen idegesítővé teszi a használatot. Én be se kapcsoltam a Defender külön ransomware védelmét, mert minek.
-
Részben igazat adok neked, mert az abszolút tény, hogy a víruskészítők mindig előrébb járnak, mint a védelmi szoftverek! De! Amit én hiányolok és szóvá tettem, hogy a Juan Diaz nevű youtuber ransomwareket tesztel és pont azt akarja bizonyítani, hogy hiába a marketing a cégek részéről, az új adatbázisukban még nem szereplő ransomwarek ellen hatástalanok! Magyarul mappavédelem, meg egyebek lof@szt nem érnek, azaz marketing bullshit az egész továbbra is! Ez az igazi átverés, mert ezek azok a dolgok, amik hamis biztonságérzetet adnak a felhasználóknak!
Amúgy ami Juan Diaz videóiban sikeres volt az az Emsisoft! Neki van innovatív megoldása a ransomwarek ellen, de ugye az EAm sem tökéletes, sőt! -
Dévacsen
senior tag
Pontosan,utána néztem,volt egy 2017 decemberi,azt szerettem volna,de failed eket ír már mindre...megértem hogy globálisan muszáj kiadni mert nem mindenki követi a dolgokat,és szétfertőznék az agyukat a népek,már ha annyira veszélyes,de legalább lehetne választani,akarod vagy nem.Mindegy már belefáradtam.
-
Kékes525
félisten
A Windows 10-nél az újabb verziók nemcsak új funkciókat tartalmaznak, hanem bizonyos hibákat csak azokban javítanak ki, ezért szerintem érdemes az újabbakat, ha később is néhány hónappal, feltenni. Amúgy a Windows 10 Defenderjében lévő bugot még most sem javították ki. Nem látom a legújabb hibajavítás leírásában.
-
Kékes525
félisten
Ezzel az adóhivatalnál is próbálkozhatsz: [Norton Security
DELUXE és Norton Security PREMIUM ingyenes próbaverziók] -
-
-
-
blattida
nagyúr
Már hogyne változtatna. Nem kevés mac- es kártevő létezik, a mac- es felhasználók meg ugyanolyan hülyék, mint a win- esek, plusz, még mindig abban az álomban vannak, amit Te is írsz, a biztonság hamis illúziójában.
Ésszel lehet védelem nélkül létezni bármelyik vonalon, de a többségnél a józan paraszti ész nem funkcionál...sajnos... -
-
Megveszik, de az évek óta tartó user átverős marketing technikájuk bejött (minimális fejlesztés, egyre drágább készülékek, kihagyott kiegészítők, stb.), mert már csak a negyedik helyen vannak a mobil eladásokban és közel nem értékesítenek annyi telefont, mint korábban. Egy párszor ezt el lehet játszani a userekkel, aztán mennek a lecsóba.
-
Lehet készülnek rá, mert nem véletlenül lesz a névváltás Microsoft Defender névre.
Amúgy az eléggé gáz, hogy egy cég, aki kiadja a saját operációs rendszerét a saját fejlesztéseivel, be kell, hogy hajoljon egy 3rd party gyártónak! Azért ez mekkora már? Ha én gyártok egy terméket, ami a sajátom, ne nekem kelljen már alkalmazkodnom a külsős cégekhez, akik az én termékemre akarnak fejleszteni. Ez nonszensz!Amúgy meg kívánom az MS-nek, hogy a saját termékükkel picsázza el a többi 3rd party gyártót, mert megérdemlik!
-
törölt tag
jöjjön! Annyira jól nem jönnének ki belőle a gyártók jelenlegi formájukban. Szerintem. Az a különbség IE8-hoz képest akkori Firefox és Chrome javulást is jelentett user számára. Most jelenlegi formájukban melyik ingyenes AV nem menne user agyára? Egyik regisztrációért kuncsorog, a másik pampog a fizetős változat reklámmal, a harmadik felrak minden extrát, a negyedik lassítja a böngészést, az ötödik kamu riogat, a hatodik miatt nem megy fel a legfrissebb Win10 build mert a gyártó lusta volt insiderben tesztelni a kompatibilitást.
Érthető a gyártók féltik a piacukat, így is hálát adhatnak az égnek a 90-es, 00-es években túl sokat nem foglalkozott a biztonsággal a Microsoft és ennek hátán felfutott sok külső cég (Linux és Mac alatt esélyük se lett volna ekkora piacra), viszont amíg tisztelet a kivételnek annyi bullshit taktikával nyomulnak a 3rd party gyártók, addig nem fogom sajnálni őket. És hol lesz a vége? Ha ők kiharcolják a választóképernyőt a beépített Defender miatt, akkor majd a Lastpass, Dashlane, 1Password, Bitwarden stb. majd pl. az ESET után megy? Mert miért is van nekik előnyük az AV mellé csomagban eladott jelszókezelőjükkel? A Nortonnak felhőszolgáltatása is van, azután a Dropbox panaszkodna? A Kaspersky VPN-t telepít, azután a NordVPN? Szóval amiért AV gyártók panaszkodnak a Windows-zal együtt érkező Defenderre, ugyanez az elv náluk is megvan ők is csomagban árulnak több funkciót.
-
Kékes525
félisten
+ (#59431) csicso82
Egyik program sincs a gépemen.
(#59432) LiLxWaYnEx
Igen tudom. A HitmanPro mindennap automatikusan lefut délután 4 órakor. A többit bankolás előtt szoktam lefuttatni.
A Malwarebytes-ot nem szeretem, mert néha a szerviz programja a Megbízhatóságfigyelő szerint működésképtelenné válik Windows 10 alatt. Habár az új verziót még nem próbáltam. -
-
-
-
Amit írsz én nem tapasztalom, pedig elég vicces a laptopom. 5500U proci, 16G Ram, ssd. Rajta a KIS és észre sem veszem, de akkor sem látok különbséget, ha leszedem és AV nélkül megy a gép.
A netbe meg gyengébb prociknál harap bele. Az asztali gépemben egy rendes corei7 van, nem pedig mobil, mint a laposban és a 500 megás netből semmit nem vesz le. -
junior11
veterán
-
-
grizlisandor
veterán
Az elmúlt fél évben nem volt vele probléma, az elmúlt pár héten kezdte el produkálni magát a KIS, eddig nem volt probléma vele.
(#59334) csicso82:
A WinUpdate-es frissítésekkel el van látva, működik hiba nélkül. Jövőre lehet váltani kell, de én kitartok a végéig. Próbáltam a 10-est, rengeteg idegesítő értesítés + sose akarja azt amit én akarok, ha frissíteni akartam nem hagyta magát, ha kikapcsolni akartam meg frissíteni akarta magát. Cégnél pont elég szivatnom vele magam, csodaaudit van nálunk, hó elején nagyon darabos volt a rendszer, ránéztünk, hát még év eleji build volt, frissítéskeresés a 6x újradinítás után találta meg a frissítéseket. 3x kellett újraindítani a gépet, mire valamelyik frissítés letelepült, és uptodate kett a Win. -
Cs1csó
titán
Úgy tudom nincs, ami érdekes, hogy a felülete más de a beállításokat megnyitva kb. ugyanazokat a lehetőségeket látod:
- passzív mód, hardveres virtualizáció, önvédelmi modul stb.Azt érdemes használni amelyik szimpatikusabb. Tehát a választás az AVG Free és az Avast Free között szubjektív döntés legyen. (objektíven nem is lehet választani, hiszen a védelmük ugyanaz, egy fél objektív ok: mivel az Avast a FŐ márak, a FŐ termék ezért érdemesebb azt használni.)
junior11
Van hasonlóság, de azért más a felület de ahogy fentebb írtam a beállítások - mivel a motorháztető alatt ugyanaz a védelem - ugyanazok.
-
Azt gondolom, hogy teljesen megbízható a böngészőn keresztöli sebességteszt, amennyiben az a speedtest.net és be van állítva a pontos lokáció illetve a szolgáltató. Abban igazad van, hogy az AV termékek beleszólhatnak ebbe, azonban itt konkrétan az Avast és korábban a Kaspersky lett felhozva problémás termékként. Jelen esetben ez a két termék Core i3, Core i5 processzorok esetén lefogja a processzort és ez okozza a sávszélesség lefeleződését vagy a drasztikus csökkenését. Ez akkor is meg fog mutatkozni ha egy fájlt tölte le, ami esetében ugye az is fontos, hogy megbízható szerverről töltsön és ott rendelkezésre is álljon az adott sebesség.
Nem rosszak az i3-as és i5-ös processzorok, így nonszensz, hogy egy szar 3rd party szoftver lefelezi a sávszélt a processzor terhelése miatt. Lassan ott fogunk tartani, hogy nem a játékok és az oprendszer miatt veszünk gépet, hanem, hogy kiszolgáljuk az Antivirus szoftvereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- XPEnology
- Google Pixel topik
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest