- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
bazsi83vp #62128 üzenetére
A homokozó elsősorban egy tesztkörnyezet, amiben nem tudsz úgymond "rosszat csinálni". Ebből kifolyólag természetesen egyszerűen használható védelmi célokra, de szerintem állandó mindennapos használatra nem a legjobb (itt ne keverjük össze azokkal a sandboxokkal, amik mondjuk alkalmazásokba vannak külön beépítve, pl.: chrome). Gyenge gépen meg főként, mert ez is egy virtualizált környezet.
Olyan gépekre amiket már esetleg jobban megvisel egy vírusirtó jelenléte és nem specifikus Windows alkalmazás futtatására vannak használva, egy könnyedebb Linuxot disztró használatát szoktam/szoktuk ajánlani. Nem csak a védelem kérdését oldja meg, de sok esetben sokkal jobb teljesítménnyel üzemel a régi vas. -
Cs1csó
titán
válasz
bazsi83vp #61544 üzenetére
Az NA-nak akkor van értelme ha valaki ND-t használ. Amúgy szerintem UBO vagy AdGuard, de a többi tényleg felejtős. Ezek között pedig annyira nüansznyi a különbség, hogy csak használat közben derül ki, hogy az adott rendszeren érezhetően jobb e az egyik a másiknál.
Firefox-ot használok elsődleges böngészőnek ott "Dark Reader" a sötét mód és ott bizony érezhetően lassabb volt az oldalbetöltés de szerintem ez akár bele férhet, én soha nem netezek teljes sötétségben: világosban oldalról jön némi fény, kicsit mögöttem oldalt van az ablak naplemente után pedig egy 20W-os halogén izzós lámpa van a plafon felé irányítva és az ad szórt fényt, de ha valamiért teljes sötétségben kellene netezni akkor azért jó lehet + én használom az F.lux-ot és egy kicsit csökkentett kékfény és sárgított monitorkép van naplemente után "éjszakai mód" mint a Windowsban.
-
Cs1csó
titán
válasz
bazsi83vp #61526 üzenetére
Ahogy írtam, UO > NA+ND és elvileg az UO-nál is fürgébb a rendszer AdGuard-dal
A Nano Defender kiváló cucc de akinek ritkán van szüksége rá az vagy ne is telepítse vagy legyen inaktív és ahol kell ott bekapcsolja.
Nem mértem de a Firefox-os DARK READER is tuti lassít.
-
Semplar
őstag
válasz
bazsi83vp #61526 üzenetére
A Chrome -ban van beépített dark mód:
A sötét mód engedélyezése a Microsoft Edge összes webhelyén,Frissítse az Edge-t a legújabb Canary-verzióra (lásd az alábbi verziók listáját).Írja be a következő a címsorba, és nyomja meg az Enter billentyűt:edge//flags/#enable-force-dark
.Válassza az Engedélyezés lehetőséget a „Sötét mód kényszerítése a webtartalomhoz” sor melletti legördülő listából.Indítsa újra a böngészőt, amikor a rendszer kéri.
-
Cs1csó
titán
válasz
bazsi83vp #61521 üzenetére
Ublock Origin: kis erőforrás igényű sok szűrőt lehet hozzáadni
Nano Adblocker : ez egy UBO "koppintás" úgy nevezik hogy "fork" ugyanazt tudja mint az UBO gyakrabban frissül, van benne pár extra filter gyárilag amiért ajánlott lehet, hogy könnyebben integrálható mellé a Nano Defender kiegészítő ami az olyan weboldalak megzabolázásában segít amik érzékelik, hogy reklámblokkolót használsz és ameddig azt ki nem kapcsolod nem engedik a rajta lévő tartalmat elérni. Ez a kis kiegészítő megtéveszti a weboldalakat, hogy azok azt higgyék a reklám szépen lefutott és megjelent a böngésződben egyfajta BYPASS megoldással éri ezt el.
A Nano Defender kiegészítő UBO-hoz is telepíthető de egy kicsit macerásabb az integrálása.AndGuard: nagyon jó és erős tartalomblokkoló, kiváló saját filterei vannak ezeket még UBO alatt is érdemes bekapcsolni mert annyira hatásosak. A saját filtereinek a minősége miatt akár jobbnak is tekinthető mint az UBO aminek csak minimális saját filtere van, de az erőforrásigénye kicsit talán nagyobb mint az UBO-é és - tesztoldal szerint - az UBO-val a leggyorsabb böngészni.
Van egy a böngésző sebességét mérő oldal: [link] ami meg tudja mutatni milyen konfigurációval és melyik böngésző a leggyorsabb az adott gépen adott netkapcsolat esetén.
A nagyobb érték gyorsabb böngészést jelent persze egy számjegyű különbség nem vészes annyiért egy megfelelő kiegészítőt nem feltétlen cserélnék le.
Nálam sokáig az UBO volt majd a Nano ADblocker + Nano Defender kombó de ez volt így a leglassabb és igazán nem is nagyon van rá szükségem amely oldalakat én látogatok ott nem szükséges a Nano Defender többlettudása. Aztán kipróbáltam az AdGuard-ot elvileg ezzel a leggyorsabb a böngészés de egy-két apróság miatt nem vált be ezért visszatértem az UBO-ra.
Nekem az a véleményem, hogy vagy az UBO-t vagy az AdGuard-ot használd és ha szükség van a Nano Defender-re akkor érdemes Nano Adblocker-t használni, egyébként elég az előbbi kettő közül valamelyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest