- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Kékes525 #41435 üzenetére
"Hol található a Thunderbird alá a Noscript"
Helyesbitenem kell: en a Thunderbird-hoz az AdBlock Plus kiegeszitot hasznalom.
A Javascript a 3.0-s verziotol kezdve tiltva van a Thunderbird-ben. (Ezert nincs is ertelme a NoScript-nek benne.) -
Erunosta
tag
válasz
Kékes525 #41371 üzenetére
Én is pont ezt a két üzenetet kaptam tegnap. Feladó ez a root@betonhot.xyz mindkettőnél.
Én megnyitottam az üzenetet mert nem tartok attól, hogy ezzel vírus kerül a gépemre. Viszont semmilyen üzenet nem volt benne. Teljesen üres a szövegmező.
Azon kívül, hogy elsőre frászt kaptam nem tűnik veszélyesnek. Viszont örülnék, ha valaki hozzáértő is mondana erről valamit. -
Fejlesztő13
tag
válasz
Kékes525 #41378 üzenetére
Értem én, valóban jobb félni mint megijedni de itt konkrétan szerintem nincs mitől félni.
"Megnyitáskor a C merevlemezt égeti le."Szóval megnyitom és a C merevlemezem (ami valójában csak egy partíció) kigyullad és elfüstöl. Hmm. Nekem SSD-m van az lehet egyből fel is robban, ki tudja.
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #38331 üzenetére
Nehéz, mert legitim programnak tűnik és a működése is olyan.
Ezeket a ransomware-eket kevés védelmi program ismeri föl és azok is általában már csak akkor, amikor bekerül a minta az adatbázisukba.
A megfelelő magatartás a legfontosabb (mint mindig), tehát nem nyitjuk meg az ismeretlen-furcsa mellékleteket és van rendszer vagy adatmentésünk, lehetőleg valamilyen külső adattárolón... -
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
Kékes525 #38325 üzenetére
Szerintem vagy freemail-n keresztül jött vagy a windows frissítésként ...
Csak nyomtatásra illetve médiakezelésre (jóformán 4 éves beneluxos tartózkodásom képei videói meg miegymás veszett oda) ...Tűzfal
Avast
CCleanerKomolyan visszaállok Memorex DVD re kiírni a fontos dolgaimat ... az a legbiztosabb ...
-
FerNandor
őstag
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #37997 üzenetére
Nálam sem jelentkezik a probléma. Malware scan alatt a felhasználói temp mappát rövid ideig láttam csak (igaz, a keresés előtt töröltem belőle mindent, amit lehetett), a rendszerszintűt pedig olyan sebességgel ugrotta át, hogy észre sem vettem, hogy kiírta volna a nevét, pedig hasonló nevű fájlok mindkét mappában vannak, és az EIS11 mellett az MBAM is aktív volt.
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #37994 üzenetére
/Most, hogy visszagondolok, amikor fölraktam a 11-es bétát, akkor a kártevő vizsgálat (nem a gyors) során valóban hosszabban időzött a kérdéses temp mappán, de ez már egy ideje biztos, hogy nincs így, mert például ahogy most is futtattam egy kártevő vizsgálatot, most három perc alatt végzett, szemben a gyors vizsgálat fél percével, de a temp mappán mindössze egy percet, ha időzött...
Nálad melyik build van fenn belőle? Nálam az 5911 fut. -
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #37831 üzenetére
Ha olyan minőségű az SSL/TLS kapcsolatba beépülő kódjuk, mint több, hasonló módon működő vírusirtóé, akkor még lehet, hogy jelentősen javít is a biztonságon a kikapcsolás
Egy SSL/TLS kapcsolatot úgy lehet monitorozni, ha a vírusirtó beépül a kliens és a szerver közé. A böngésző megnyitja a szerver felé a kapcsolatot, ami valójában a vírusirtóban terminál, majd a vírusirtó nyit egy másik kapcsolatot a szerver felé, és a két kapcsolat között közvetít. Ez eddig szépen hangzik, de nem kevés hátránya van, mint
1. nem látod az eredeti tanúsítványokat, csak a böngésző által kibocsátott ideigleneseket, azaz így nem látod az eredeti láncot, nem férsz hozzá az eredeti visszavonási információkhoz, ha certificate pinninget használna adott alkalmazás, akkor abból probléma is akadhat, elveszik az EV információ, és ezek már tökéletes implementációnál is jelentkeznek.
2. nem tökéletesek a vírusirtók implementációi, és még finoman fogalmaztam. Ez lehet nyílt biztonsági hiba, amely vagy nem jelentkezik a böngészőben, mert olyan libraryben találnak rá, amit a kettő közül csak a vírusirtó használ, vagy egy ismert protokollhibát lényegesen hamarabb foltozzák be, mint a vírusirtók készítői. Lehet olyan hiba, ami a hálózati forgalmat lassítja, például a böngésző támogatná, míg a vírusirtó nem támogatja az OCSP staplingot, így a böngészőnek emiatt egy külön HTTP lekérdezéses kört kell járnia. Lehet biztonsági hiányosság is, ahol az eredeti biztonsági szintet lerontja a vírusirtó, például az eredeti tanúsítványban volt OCSP cím, a böngésző felé generáltban nem, így a böngésző OCSP lekérdezés helyett CRL-hez fordul. Ez általában nem nagy probléma, de szerencsésebb OCSP-re alapozni a tanúsítványok érvényességének megállapítását, ha van rá lehetőség. Másik lehetőség, ami már súlyosabb probléma, amikor a böngésző magasabb TLS verzióval vagy erősebb algoritmust használva létesítene kapcsolatot a szerverrel, mint azt a vírusirtó teszi (például egy TLS 1.2 helyett a nem biztonságosnak tartott TLS 1.0 vagy SSL 3.0, vagy titkosításra AES helyett RC4).
Én egyáltalán nem tartom szerencsésnek a kapcsolatba történő ilyen betolakodást, sok gyártó ragaszkodik hozzá, míg mások képesek ugyanazt a szintet hozni ilyen megoldások nélkül is.
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Kékes525 #35715 üzenetére
MBAM nem fog szerepelni itt mivel nem vírusirtó hanem Anti-Malware szoftver . A termékek kiválasztására általában van felmérés szavazási lehetőséggel ,hogy ki mit szeretne . Lényegi dolog valószínűleg a pénzen; jogi hozzájáruláson van az eredmények publikálásáért . Végezetül valóban bővülhetne a résztvevő termékek száma . + ( Webroot ; Comodo;Norton,G-Data,Dr.Web,Agnitum;K7...... )
-
tknof1871
őstag
válasz
Kékes525 #35655 üzenetére
THX! Az oldal a Virus Total-on a Google Safebrowsing szerint Malicious site. Észlelési arány: 1 / 63.
Fájl neve: utorrent_2.2.1.exe Észlelési arány: 1 / 55. GData Win32.Application.OpenCandy.GA Virus Total-on milyen aránynál számít még biztonságosnak egy oldal vagy egy fájl?
-
válasz
Kékes525 #30755 üzenetére
Elvileg az "FFFFFFFF" az igazi, a többiek bizonyos dolgokat nyitvahagyhatnak. (tunnel, nontunnel)
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #30701 üzenetére
Oké, félreérthető volt a válaszom. A hpa egy ingyenes alkalmazás, amiért semmit sem kell fizetni, a hp viszont fizetős s mivel a hpa találatait csak a hp-vel tudod eltávolítani, ezért kell fizetnek a hp-ér.
A hpa 3 változásai miatt valóban szükséges a hp licenc, amennyiben az általad is említett exploit védelmet is szeretnéd kihasználni, de ez azért van, mert az az összetevő a hp-n alapul.
Nincs közös licenc.
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #30144 üzenetére
Ez a ramot használó kártevő dolog azért már nem teljesen új keletű. Többek között ezért is kell olyan védelmi programot használni, amely képes a memóriát is rendesen ellenőrizni/felügyelni.
A cikk címe meglehetősen hatásvadász, többek között azért is, mert az igazán alattomosak nem memória alapúak...
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #28869 üzenetére
'. Én konkrétan a legális működés miatti tevékenységekről beszéltem, egyéb vonatkozásban nincs értelme beszélni róla, mivel a Te felvetésed szerint bármelyik program, bármikor végezhetett furcsa vagy kérdéses tevékenységeket.
2. Arra, hogy a felhő alapú viselkedés elemzés, információgyűjtés és szűrés nem titok, hiszen egyrészt, az előbbi rész mindenképp használatban van, ha pedig csatlakozol a 360 netes közösségéhez, azzal hozzájárulsz az utóbbi dolgok cloud alapú felhasználásához.
Nem úgy gondolom, hanem a biztonsági tevékenységük miatt eleve alkalmasak ilyen feladatok ellátására is és csak etikai kérdés, hogy az összegyűjtött adatokat mire használják fel.
Amúgy az egész kérdéskör olyan, mintha valakinek, akinek van otthon valamilyen kése, azt mondanánk, hogy ő bűnöző azért, mert van kése.
Nem maga az eszköz a rossz vagy ártalmas, hanem az esetleges felhasználási módja, ez utóbbi azonban, jelenleg, csak puszta feltételezés. -
Krystal_s
addikt
válasz
Kékes525 #28834 üzenetére
Kipróbáltam az Adguard AdBlockert. Nagyon átlagos használat mellett lehet valakinek elég, de pl olyan oldalaknál, ahol sok a felugróablak, ott teljesen elvérzett. Lehet szabályokat létrehozni, de az sem volt elegendő. Nem tudok olyan kiegészítőről, ami az ABP-t pótolni tudja, pedig egyre jobban lassítja a böngészést. Igazából nem a bővítmény lassít (tudomásom szerint), hanem a hozzáadott listák, amik egyre nagyobbak, főleg az EasyList (mióta összevonták a Fanboy's listával). A Hufilter kevés nekem, ezért mindegy, hogy AB Plus, vagy Edge.
-
stingy2
senior tag
válasz
Kékes525 #28854 üzenetére
5x mértem le a linkelt oldal betöltődését Adblock plus mellett (5 lista van betöltve). Az átlag 2,9 mp. leglassabb:4,08mp, leggyorsabb 1,9mp.(előbb az órát indítottam, utána kattintottam a linkre, ezért 0,1-0,2 mp-el még jobbak is lehetnének az adatok). Szóval ilyen esetben nem biztos, h teljes mértékben az adblock + a hunyó...hopp megelőztek
-
-
sklopp
őstag
válasz
Kékes525 #28037 üzenetére
Kösz a válaszod. Természetesen csökkentett módban végeztem a keresést. Sajnos a rendszervisszaállítás hiába volt aktiválva, + a Revo Uninstaller is csinál visszaállítási pontokat, de ez az átok törölte mindet, tehát nincs hová visszaállítani. Valami friss dolog lehet ez a szemét.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Kékes525 #27759 üzenetére
Felejtős termék ,mivel az MBAM teljes mértékben túlszárnyalja a SA képességeit.
(#27758) stingy2
Felhasználói igényektől függően mindenki azt használ amit akar . Ha te úgy érzed így biztonságban vagy akkor használd egészséggel ,viszont azt sose fogom megérteni ->ha létezik jobb alternatív "ingyenes" védelmi megoldás ,miért nem azt használják az emberek? Most utalhatsz arra ,hogy esetleg felmerülhetnek "bugok" de én még nem találkoztam egyel sem ,amely a felhasználót nagyon is érintette volna ......Picit fogd vissza magad ,mert aki egy CLT tesztet se tud lefuttatni
.
-
stingy2
senior tag
válasz
Kékes525 #27731 üzenetére
egy védelmi rendszer részeként szvsz az MSE bőven elég, mint víruskergető.
én pl évekig Comodo+MBAM-ot használtam ,de kb 1 hónapja szinte csak Msoft saját védelmi programok vannak (+az MBAM Pro-t fennhagytam, mert ki van fizetve).
Most a Win saját tűzfala van (kiegészítve w8firewall controllal a kimenő forgalom szűrése miatt), MSE, meg EMET 4.1. Őszintén szólva az volt az utolsó csepp, h a comodo 6-ról 7-re váltás nem sikerült problémamentesen, majd a 6-ot nem tudtam visszatenni...és win reinstall lett.azóta mikrofos védelem van, és ezzel se kaptam semmit eddig, és talán érzésre még simábban is fut a rendszer.
annyit azért hozzátennék, h szerintem védelem esetén nem csak annyi a lényeg, h felteszek egy internet securityt,aztán mehet a warez. egy komplex védelmi rendszer részeként viszont a msoft saját programjaival is simán lehet létezni rázósabb környezetben is. -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #27448 üzenetére
Üdv, hallottam olyan programokról melyek célja hogy emelt díjas sms-ekkel szívja le az ember egyenlegét, úgyhogy ha egy ilyet megfog akkor már megérte telepíteni egyet, és itt nem beszélek arról, hogy esetleg egy gyengébb hardveren csökken a komfortérzet használata esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TV antenna és jelerősítés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Gmail
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Napirajz könyv
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest