- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
rog
addikt
ja nyalcsorgatas, is jol hangzik mert olyan vicces, de valojaban nincs benne tobb.
csak azert nem ajanlottam a conText-et meg a borland command line tools-t a kezdoknek, mert szerintem meg azzal is tobb melo van, mint amennyi szukseges.
es kitartok az mellett hogy a leg-painlessebb megoldas a delphi, ha valaki pascalt akar tanulni. -
tildy
nagyúr
Nálam sincs harag , csak a hozzászólásod alapján véleménykülönbéseget vélek flefedezni.Kiváncsi vagyok az okokra amiért te egy totál kezdőnek ajánlod a delphit.
Értem egyébként mint mondasz, pascalban megirni programot, delphivel leforditani.
Viszont szerintem sokkal jobb es esszerubb egy konzolszeru feluleten programozni legeloszor.
Pl cben es gccvel forditani:) -
Fisha
őstag
Rog esetleg nem mindig ellentmondo hangnemben kellet volna valaszolni, es akkor talan vette volna valaki, hogy igazabol egyetertesz velunk. Az mar totalisan reszletkerdes, hogy milyen ide alatt fejleszt a tanulo, bar ilyenkor sem ajanlanam a delphi idet, mivel eleg kis eselyt latok arra, hogy valaki is kibirja kezdokent, hogy ne rogton csilivili abalkos progikat alkosson. Ha meg csorgatni szeretne a nyalat, es kinozni magat, akkor hajra download delphi...:)
-
-
Fisha
őstag
Jo peldat mondasz, orulok is neki, mivel eddig meg nem jutott eszembe. Nezzuk csak meg egy konyvesbolt polcait, es szamoljuk ossze azokat a konyveket, amiknek valami ilyesmi a cime: java kezdoknek, tanuljuk meg a programozas alapjait c++ nyelven stb. Ugye ugye nem tul gyakori a dolog, inkabb az a jellemzo, hogy java programozoknak, c++ c programozoknak, delphi pascal alapokkal rendelkezoknek.
Na vajon miert? -
-
Fisha
őstag
rog: Szerintem egy egyszeru helloworld app-ot sokkal nehezebb megirni Delphiben, mint tp-ben, es ez igaz minden mas parancsoros progira. Minek vesszen el valaki a sok OOP-ben, meg win hulyesegben ha meg azt sem tudja, hogy mi is az a ciklus? Garantalom, hogy ha valaki elkezdeni programozni Delphiben csak ugy magatol, akkor egy ev mulva kb ott tartani, hogy fogalma se lenne arrol, hogy mi az elemibb szerkezet egy programban egy ciklus vagy egy ablak menukkel. Szerintem az utobbit tippelne, mivel azt gepeles nelkul tud csinalni Delphi alatt.
Egyeszen egyszeruen fogalmazva nem latna a fatol az erdot. De ugyanez igaz a c++, java es egyeb magas szintu programnyelvek barmelyikere. -
khalox
őstag
De olvasom..., ehhez a feladathoz a Delphi minden csicsájával együtt teljességgel szükségtelen és felesleges.
De tudod mit? Én ezt a vitánkat itt most berekesztem:
Döntse el [N]Gang, hogy mit szeretne használni. Ez alapján már valamilyen véleményt alkothatott.
Megnézi a Delphi-t is biztos vagyok benne (sőt ajánlom neki), meg gondolom szerez irodalmat mind a 'kis pascal'-hoz, mind a Delphi-hez, és némi meglepődéssel tapasztalja, hogy az utóbbiak - általában - a pascal ismereteket triviálisnak veszik.
Megnézi a Java-t egy kicsit elborzad, vesz egy nagy levegőt és visszajön kérdezni...
.. vagy dönt egyik vagy másik mellett. -
khalox
őstag
A Tubo Pascal V5.5-ig ingyenes.
Majdnem meggyőző' :D, de akkor azt mondd meg nekem, hogyha szerencsétlen még egy felhasznlói típusdefiníciót sem látott korábban, akkor mit fog kezdeni a Delphi kilométeres definícióival és objektumaival, a property-kkel meg a metódusokkal, a self-ekkel a senderekkel meg az eventekkel. Ezeknek mind köze nincsen a Pascal-hoz. -
khalox
őstag
Integrált felülete már mindegyik fordítónak van. Még azoknak is, amik először tényleg csak parancs-sorból mentek... az még az assembly-nek is van.. - bár ennek komolyabban utána kell járnia, ha jót akar... (az assembly-t Te mondád korábban)
Amúgy meg pont ezért ajánlják a Turbo Pascalt. Szép, majdnem szabványos, eccerű és naccerű. Gépigénye meg minimális. mondhatnám nulla. -
khalox
őstag
És ki mondta, hogy DOS-ban kellene 'szüttyögnie'?
A szabványos pascalban az a jó, hogy csak a lényegre enged koncentrálni, nem kell veszkődnie a windows hülyeségeivel, a grafikus felületekkel, etc.
Lefordíthatja Unix/Linux/mittomén mi alatt ugyanazt a programot (persze ha nincsen benne a 2. sorban, hogy uses dos,...)
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest