- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
khalox
őstag
Mondjuk ha itt vitatkozunk rajta már jó ideje, hogy Delphi vagy nem. Most megnéztem ezt a console application ügyet - de valahogy nem örvendezett tőle se a súgó, se a szakirodalom (Marco Cantu - Mastering Delphi).
Értem ez alatt, hogy eddig nem találtam - már több mint egy éve fenn ez a rendszer és nem emléxem, hogyan telepítették, lehet, hogy ott nem nyomtak fel valamit, mondván, úgy sem kell. Ettől persze tudom, hogy működne, amit Rog mond, csak valahogy nem bírok utánajárni... a az új projektek közt nincsen console app, csak SDI, MDI, Webserver app, meg Win. logo app., ez a négy. Szóval hiányérzetem van.
A súgó is csak annyit mondott, hogy a linker beállításainál a build console app.-ot kell beXelni, megtettem, lett konzol, de attól még maradt a grafikus nagy üres form is az mellett.
Bár az is lehet, hogy ez erősen verziófüggő. -
khalox
őstag
De olvasom..., ehhez a feladathoz a Delphi minden csicsájával együtt teljességgel szükségtelen és felesleges.
De tudod mit? Én ezt a vitánkat itt most berekesztem:
Döntse el [N]Gang, hogy mit szeretne használni. Ez alapján már valamilyen véleményt alkothatott.
Megnézi a Delphi-t is biztos vagyok benne (sőt ajánlom neki), meg gondolom szerez irodalmat mind a 'kis pascal'-hoz, mind a Delphi-hez, és némi meglepődéssel tapasztalja, hogy az utóbbiak - általában - a pascal ismereteket triviálisnak veszik.
Megnézi a Java-t egy kicsit elborzad, vesz egy nagy levegőt és visszajön kérdezni...
.. vagy dönt egyik vagy másik mellett. -
khalox
őstag
A cél nem az, hogy W-guru legyen valaki és Delphi-guru, hanem SZEMLÉLET kialakítása. Tudjon algoritmust megtervezni, azokat az eszközöket használni, amiket MINDEN programnyelvben megtalálhat és alkalmazhat. És a standard pascal erre kiemelkedő, hisz ezért született.
A kezdésnek ez a lényege, csodálkozom rajta, hogy nem látod. -
khalox
őstag
A Tubo Pascal V5.5-ig ingyenes.
Majdnem meggyőző' :D, de akkor azt mondd meg nekem, hogyha szerencsétlen még egy felhasznlói típusdefiníciót sem látott korábban, akkor mit fog kezdeni a Delphi kilométeres definícióival és objektumaival, a property-kkel meg a metódusokkal, a self-ekkel a senderekkel meg az eventekkel. Ezeknek mind köze nincsen a Pascal-hoz. -
khalox
őstag
Integrált felülete már mindegyik fordítónak van. Még azoknak is, amik először tényleg csak parancs-sorból mentek... az még az assembly-nek is van.. - bár ennek komolyabban utána kell járnia, ha jót akar... (az assembly-t Te mondád korábban)
Amúgy meg pont ezért ajánlják a Turbo Pascalt. Szép, majdnem szabványos, eccerű és naccerű. Gépigénye meg minimális. mondhatnám nulla. -
khalox
őstag
És ki mondta, hogy DOS-ban kellene 'szüttyögnie'?
A szabványos pascalban az a jó, hogy csak a lényegre enged koncentrálni, nem kell veszkődnie a windows hülyeségeivel, a grafikus felületekkel, etc.
Lefordíthatja Unix/Linux/mittomén mi alatt ugyanazt a programot (persze ha nincsen benne a 2. sorban, hogy uses dos,...) -
khalox
őstag
Az első bevezetés, benne van a címében is, de ha végig tartod a lépést vele, akkor gyakorlatilag már mindent tudsz.
A második referenciakönyv. Akkor kell megnézni, ha valamiben nem vagy biztos. Példák, trükkök, könyvtárhasználat (már a programkönyvtáraké -stdio meg ilyenek)
Persze, hogy a programozásról szó, mi másról..
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest