- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyipp
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #6468 üzenetére
Jogos, köszi
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #6468 üzenetére
Elképesztően rosszul írok kávé előtt, bocsánat
Remélem a lényeg azért érthető. -
nyipp
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #6465 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mondjuk, hogy ugatom a témát, így nagyjából tudtam követni a levezetéstAz egyetlen, amit nem biztos, hogy értek, az a kisebb mint 25-nél a valószínűségek összeadása, hogy nem fogunk-e ott nagyon gyorsan egy egynél nagyobb számhoz eljutni az X=5, tehát a várható érték környékén (mármint az összeadás miatt)?
-
axioma
Topikgazda
válasz
CyberPunk666 #6462 üzenetére
kapcsolatot meglatom tudok-e szerezni
orakra bejarni (eloadas) ketlem hogy ne lehetne, a gyak kerdesesebb
diszmat pont kimondottan jo a polygon-bol (Szendrei, kedvenc tanarom volt, de mar USA-ban prof)
kozepiskola: spec.mat de eletkor miatt mashogy mutatjak be, lanyom tanult specmaton absztrakt algebrat es algo alapokat is... -
axioma
Topikgazda
válasz
CyberPunk666 #6460 üzenetére
Hat sajnos gozom sincs, levelezoket kik tanitanak most ott. Akik anno engem, abbol kb. senki nincs ott vagy e'letkora vagy kulfold miatt.
Anno viszont kiadtak egy csomo konyvet (polygon kiado [link] ) amik egesz pontosan kovettek az addigra kialakult eloadas-strukturat. Tehat nem irt vki egy konyvet es masvalaki leadta abbol ami neki tetszett, hanem amit evek ota bevalt modon tanitottak, abbol csinaltak ilyen modon jegyzetet. Nem minden polygon eloadas-jegyzet, de - foleg a disz.mat iranyban - sok minden megvalosult. Talan azokat erdemes atnezni. Igaz, anno leginkabb a nagy letszamu (pl. progmatosok szamara kotelezo) targyakhoz keszultek el, nem a mi 2 feleves diff.egyenletekhez [vagy a Kerchy-fele anal-7 targyhoz, aki a retteget Leindler nekunk tartott fele've't masfel eloadasban osszefoglalta...]
Probalj hallgatoi forumokon infohoz jutni. Meg nezd meg a halotervet, egyaltalan tematikaban illik-e ahhoz amit tanulni akarsz (eddig az volt a tapasztalatom, hogy ritka aki mindket ve'ge't kedveli a mateknak, tehat a diszkret (absztrakt algebra, kombinatorika/grafelmelet, op.kut., szamitaselmelet) es a folyamatos (analizis, num.mat, diff.egy., val.szam) oldalt egyarant kedveli, es a geometriat me'g be se soroltam, amiben pedig anno nagy volt Szeged, most passz.
Amugy ha az OE nem eleg szinvonalas, miert nem ELTE levelezot nezel? Sot, mint OE hallgato elvileg jarhatsz elte (vagy van BME-n is mat.kus szak) orakra, nem? -
JoinR
őstag
válasz
CyberPunk666 #6458 üzenetére
Ha nem érdekel a papír, akkor én az open MIT kurzusait ajánlanám. Fent vannak a videók, jegyzetek, házik, minden.
-
axioma
Topikgazda
válasz
CyberPunk666 #6456 üzenetére
Oda jartam de nappalira, es eleg regen (elozo evszazad). De otunkbol ketto most ott tanit
.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
CyberPunk666 #6453 üzenetére
Ha elmondod mi a feladat, akkor jobban tudunk segíteni.
Hiszen te magad mondtad el helyettem is :
például (x+1)(x-4)(x^2-1)(x-3)(x+10)(x+4) = x^7 + 8 x^6 - 40 x^5 - 166 x^4 + 407 x^3 + 638 x^2 - 368 x - 480 = 0
Pontosan ilyesmik érdekelnek ! - persze nem csak ez az 1 db kifejezés, hanem a többi hasonló általad le nem írtak is . Mit tudtok róluk ? -
VoidXs
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6373 üzenetére
Köszi, tökéletesen megoldja!
-
Jamby18
senior tag
válasz
CyberPunk666 #6370 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
-
looser
addikt
válasz
CyberPunk666 #6353 üzenetére
Nagyon lelkesítő, ahogy és amit írsz, köszönöm
Az nem baj, ha ezeket újra hallom, mert tele vagyok bizonytalanságal és inkább jöjjön valami kétszer, mintsem kimaradjon olyasmi, amire épül valami a későbbiekben. -
looser
addikt
válasz
CyberPunk666 #6351 üzenetére
Már néztem, hamar szembejött velem ez az oldal és árban is megfelelő, de nekem tényleg durván az alapműveletek utántól kellene kezdenem. Az érettségin nagy szerencsével lettem kettes matekból :-/
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6331 üzenetére
Ismeri ezt az oldalt, ez nem segít….
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #6331 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Könyvajánló
- Arch Linux
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest