- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
Topikgazda
Van benne ilyen funkció, de bizonyos rendszerek/Launcherek nem támogatják ezt, pl. a Xiaomi készülékek gyári rendszerei.
Egyébként a "MacroDroid ikon" művelettel tudod ezt megoldani.
Nálam Redmi Note 4-en, Lineage OS és Nova alatt ez gyönyörűen megy.
Nálad mi van?
Nincs olyan, hogy "mostani magyar"... friss verzió van, ami ismeri a magyar nyelvet is.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Feltettem a playról a mostani magyart, de nem találok benne olyat, hogy az aktuális profil ikonját kitegye az értesítési sávra. Vagy valamit, ahol látom, hogy éppen melyik profil aktív?
-
válasz
fecske13 #495 üzenetére
Nem kell várnod! Megvan a hiba. Az értesítésnek megváltozott az app változója. Régebben arra reagált, amit neked küldtem. Most ez így néz ki: [not_app_name]
Egy észrevétel, nem mostani, de ritkán jut eszembe, ezért most megosztom: Ha egy makróban egynél több eseményt használunk, akkor az előre definált változók között nem mindig jelennek meg a választható lehetőségek, de ettől még működnek.
Tipp: Új makró létrehozásánál - Válasszuk ki az eseményt, ne adjunk hozzá újat,hanem a műveletnél, ha az esemény változóira hivatkoznánk, akkor azt mindjárt keressük meg és válasszuk ki.
Meglévő "Többszörös" (Multi Trigger) eseményeknél az előbbire nincs lehetőség, mert nem fogjuk megtalálni a változót. De nyissunk egy új makrót, ahol válasszuk ki a kívánt eseményt, válasszunk valami szöveges műveletet (felugró üzenet, írás fájlba, stb..) és ott megtaláljuk az esemény változóit. Válasszuk ki, majd Másolás-Beillesztéssel vigyük át a másik makróba. Az "ideiglenes makró" elvetéssel törölhető. -
Oldman2
Topikgazda
Itt egy példa, amit nem hoz fel a Play Áruházban való "Tasker Plugin" keresés:
Ha gondot okoztam a felvetésemmel, akkor ezek miatt mégiscsak meggondolandó, ráadásul 1-2 szót/sort is írhatunk róluk így.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
fecske13 #492 üzenetére
Szerintem nem a Te hibád, ezek a "belső változók" sajnos nem mindenhol kapnak értéket.
Úgy tűnik itt sem.
Dokumentálva ezek sincsenek, vagy megy, vagy mint a példa mutatja nem.
Összeírtam egy csomó ilyen változót, de hogy melyik hol kap hasznos értéket, az nem egyértelmű. Ami a "..." menüben megjelenik, az működik ott. Keresgélni kell.
-
fecske13
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.Egy fájlba szeretném menteni az értesítések megjelenítésének idejét és az alkalmazás nevét.
Az idő az már sikerült, de az alkalmazás nevét hogyan kell "elkapni"? -
Köszi a részletes leírást! Intent fogadására és küldésére találtam lehetőséget. Ha a Fogadás Esemény az a rész ahova a broadcast üzeneteket kell irni, akkor az jól konfigurálható. Többet is meg lehet adni egy eseményben, valamint ezek értékeit azonnal szöveges változóba lehet menteni, amit már feltételként is fel lehet használni.
-
nubiai
tag
válasz
darvinya #471 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, feltelepítettem, kipróbáltam. Egyszer, még a legelső alkalommal látta az egyik eszközömet, de utána soha többet egyiket sem. Folyamatosan azt írja, hogy egy másik eszköz már használja, nem tud hozzá kapcsolódni. Viszont akkor egyszer, amikor látta, nem reagált a gombnyomásokra, csak a 2-3 másodpercenkénti ellenőrző csomagokat sorjázta, semmi mást.
-
nubiai
tag
Komolyabb lehetőségek a megtaskerelésre:
AquaMail
AFWall+
MaxLock (Xposed nélkül is kiválóan működik)
RepetiTouch
Egyszerűbb lehetőségek:
Universal Copy
Omni Notes
TasksItt is össze van szedve pár:
Tasker Plug-Ins and 3rd Party Tools -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Sztem nincs ebben ellentmondás. Jeleztem, hogy nem látok benne rációt, de attól még szívesen segítek. A KWGT kivételével, a többi, általam javasolt alkalmazást ismerem, használtam.
Mcrazy:
Macrodroid -dal még nem próbáltam, de az alap tök egyszerű.
Telepítettem a Motion Detector -t. A beállításaiban engedélyeztem a broadcast üzenetek küldését, és fogadását (piros pont a fejlesztőnek, hogy gondolt a funkció ki/be kapcsolhatóságára). Van ott egy "help" link, ami átirányít egy weboldalra, ahol le vannak írva a pontos broadcast üzenetek (újabb piros pont a fejlesztőnek). Egyszerűen kimásoltam azt a broadcastot, amit akkor küld, ha eseményt érzékel. A Robotban eseményként és műveletként is van broadcast lehetőség. Hozzáadtam eseményként és egyszerűen beillesztettem a weboldalról kimásolt broadcast üzenetet. Műveletként azt adok meg, amit akarok. Tehát, ha az app mozgást érzékel, akkor üzen a Robotnak.
Szóval, hasonló, mint a notibár üzenetre reagálás, csak ez gyorsabb, közvetlenebb és a háttérben történik.
Valamint, műveletként is utasítható broadcast -tal az alkalmazás. Médialejátszókban is láttam már ilyesmit. Pl. amikor egy másik alkalmazásban (pl. widgetben) szeretnéd megjeleníteni az aktuális dal metaadatait.
Úgy rémlik, hogy Macrodroidban is van broadcast lehetőség. -
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #480 üzenetére
Nem feltétlenül. Output -ként (amikor az automatizálóból vezérled a külső alkalmazást) nem nagyon szokott gond lenni. Input -nál (amikor a plugin adja az eseményt) már találkoztam inkompatibilitási problémákkal.
Ezért is tartom jobbnak a broadcast kommunikációt. A broadcastok "szabványos" Android üzenetek. -
Somatom
veterán
Ez most komoly? Írd be a Play keresőjébe, hogy "Tasker plugin"! Tengernyi találatot dob rá. Most hírtelen, ami eszembe jut:
Servers Ultimate pro (profi munka, nagyon király app)
Sleep As Android.
Juice SSH pro.De, nem kell egy app -nak Tasker plugin -nak lennie ahhoz, hogy együttműködjön az automatizálóval. Sőt! Sztem a broadcastokkal történő kommunikáció sokkal jobb megoldás. Íme, egy példa:
Motion Detector.
Egy perc volt összehangolni a Robottal. -
Oldman2
Topikgazda
Egy kis egészségügyi kitérő után ismét itt vagyok (gondolom ennek örömére új Macrodroid verzió is kijött).
Tegnap este felötlött bennem az a gondolat, hogy írjuk össze a Tasker kompatibilis alkalmazásokat!
Aki tud ilyenekről (a használatuk jelenleg nem annyira érdekes), az írja már be ide az app nevét és linkjét.
Az appokat az Összefoglalóban elkezdem majd összegyűjteni.
Kezdésként három ilyen app:
-
válasz
retesz147 #472 üzenetére
Tedd fel Te magadnak, mert akkor lesz 100%-os a válasz. 5 makróig ingyen lehet használni. Megadsz minden engedélyt, a beállításokban legyen bejelölve a - root funkciók engedélyezése - és utána létrehozol egy makrót.
Még elmenteni sem kell a próbához. Megadod műveletnek, hogy -Gps- bekapcsolás. Ráböksz a műveletre és a felugró menüből kiakasztod a - Művelet tesztelése - funkciót. Ha valami engedély hiányzik, akkor arról felugró üzenetben vagy az értesítési sávon kapsz értesítést. -
retesz147
addikt
Ismerős arc...
Kérhetnék segítséget?
Ha fent van Neked a Macrodroid, ki tudnád nekem próbálni, hogy tud-e kapcsolni GPS-t és mobilnetet?Ez az alap problémám és Mcrazy ezt a progit ajánlotta, csak nincs infó az Android 8-ról.
Mindkettőtöknek köszönöm!
-
nubiai
tag
Mi az a Keycode? Én csak ezt találtam: KeyEvent Display Viszont ez sem reagál a headset gombjaira.
Még próbáltam ezt: BlueTask, de ebből sem tudtam eseményt kicsiholni, nem reagált egyik gombnyomásra sem.
Lassan elengedem ezt a projektet. Marad eseményként az az egy, ha ki- meg bekapcsolom fülest. Kicsit lomha, de a semminél több.
-
Szia!
Közvetlen, mint feltételt nem lehet elkapni, mert nincs ilyen feltétel a MD-ban. Viszont, ha egy esemény reagál rá, akkor azzal már lehet egy műveletet indítani és abból egy feltételt gyártani.
Pld Esemény- Hangerő fel vagy Média gomb megnyomása
Művelet: Változó beállítása - feltétel: esemény aktív - Hangerő fel.
Ezek után a változóval azt kezdesz, amit csak akarsz, fel tudod használni feltételként. Viszont hogy lehet elkapni a BT headset gombnyomását, azt sajnos nem tudom. Nekem egy MLINE-Bravo van, de semmilyen gombnyomásra nem reagál a MD.
Bár Keycode-al, ahogy PistiSan írta, biztos el lehet valahogy csípni. Intent-tekben sajnos nem vagyunk túl jártasak. -
nubiai
tag
Érdeklődnék, hogy esetleg tudja-e valaki, hogy egy Plantronics Explorer 10 (de gondolom a típus nagyjából mindegy) gombnyomását (főgomb és hangerő gomb) el lehetne-e kapni, mint feltételt? Autoinput-al már próbáltam ez alapján, de nem detektál semmit sem. Autovoice-t nem próbáltam, leírásában ír valami képességet erről. Majd egyszer, ha egy hétig sok időm lesz erre, elindítom az egy hetes kipróbálási időszakot. (Lehet, hogy Autoinput-ban direkt le van tiltva ez a képesség, hogy kénytelen legyen az Autovoice-t is megvenni...)
Esetleg létezik az ilyen eszközöknek valami intent-je, ami felhasználható lenne, mint esemény? Jó lenne távirányítani vele a telefont. -
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #450 üzenetére
Megoldva!
E-robotban van gomb lenyomását szimuláló művet, macrodroidban viszont nincs ilyen, gondoltam nem tudja és kész. Ma böngésztem a fórumot, és láttam hogy valaki olyan macrot osztott meg ahol gomb lenyomását szimulálja, innentől gyerekjáték volt.
Ha jól tudom root kell hozzá, szerencsére nálam ezzel nincs gond. -
PistiSan
addikt
Azt írják Android P alatt sem megy már a hívás elutasítása, ez oké, de hogy 8.1 alatt sem, az fura, főleg úgy hogy 1 hete még biztosan működött, azóta megjött a május 5. -i biztonsági frissítés.
[link] -
válasz
PistiSan #456 üzenetére
Kicsit elkiabáltam ezt a "Működik" dolgot.
Szóval működik, de nem úgy, ahogy kellene. Kimenő hívásnál azonnal végrehajtódnak a műveletek(nálam), de bejövő hívásnál kb 13-15mp-et késik a MD működése. Jó lenne, ha ezt Ti is kipróbálnátok, hogy tudjuk, nem telefon és rendszer függő-e. (PistiSan Te is próbáld ki légyszíves a 15mp-es várakozással.)
Annak, aki esetleg nem tudja miről van szó. Két egyszerű makrót kell létrehozni.
1. híváselutasítás tesztelése:
Esemény: Bejövő hívás - bármilyen szám
Művelet: Hívás elutasítása2. felugró üzenet tesztelése bejövő hívásnál
Esemény: Bejövő hívás - bármilyen szám
Művelet: Felugró üzenet - bármilyen szövegA tesztelés lényege: megmérni, hogy az adott műveletek kb hány mp múlva futnak le.
Írjátok meg legyetek szívesek az eredményt telefontípus és android verzió megjelöléssel!Köszönöm!
-
PistiSan
addikt
Nem tudtok valami intentet amivel el lehet rakni a telefon hívást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Autós topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- OTP Bank topic
- Gumi és felni topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest