- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
"Checking NVRAM
Not enough space in Runtime area. SMBIOS data will not be available.
Press F1 to resume."egyedül csak akkor ment tovább, mikor visszaraktam a gyári bios-t... gugliba már kerestem, egy rakat oldalt átnéztem, de a legtöbb helyen a ctrl+page up kombót írják, de ez meg csak sata-s odd-vel megy...
nem ment a bill? ilyen probléma nálam nem volt, ez mindig működött
-
rooney8
aktív tag
tekintve, hogy a sata-s hdd-t sehogy sem sikerül(t) életre kelteni a mac számára így eleve nehéz lenne. mindenhol azt írják, hogy tegyem rá a p5kr bios-át és minden jó lesz... az még oké lenne, hogy eleve fel se ismeri a hdd-t, de hogy még használhatatlanná tette a gépemet az már sok
még ha sikerülne is visszaállítani mindent az eredeti állapotra többet biztos nem babrálnék a bios-al, elég volt nekem ez is
én egy szóval se mondtam, hogy az alma a hibás. beismerem, hogy az én hibám volt, mert nem olvastam eléggé utána a dolgoknak. és azért ne túlozzunk hogy 28 féle bios, mert először felraktam rá vmi régebbi p5k bios-t, az hazavágta az egészet, utána próbáltam a legújabbal amit ajánlottál, aztán sikerült életre keltenem a saját bios-ával majd a p5kr-el elrontani az egészet...
-
rooney8
aktív tag
még az elején igen, aztán mikor már huszonharmadszorra csináltam már nem
de valahogy azt kéne megoldani, hogy előjöjjön a crashfree cuccos, viszont az csak akkor aktiválódik, ha már maga a bios se jön be, ezért kéne valahogy kárt okozni benne, de így hogy sehonnan se tudok semmiről boot-olni elég nehéz
-
rooney8
aktív tag
igen, bejön az ez-flash, próbáltam a p5k régebbi, újabbi, közepesen új bios-át, ezekre azt írta, hogy nem lehet felrakni, mert nem egyezik a bios id. aztán próbáltam a p5kr régebbi, újabb és a jelenleg rajta lévő biosát, de ezekre meg mind azt írta, hogy nem frissíthetem, mert régebbi verziójú mint ami jelenleg van... fogalmam sincs mi tévő legyek :s
-
Kommy
veterán
Köszönök minden segítséget, csak úgy hasít, és úgy néz ki működik minden. Most már net is van éppen Lion alól írok.
De furcsa a görgetés , hogy fordítva megy.
És igen még a Time capsule-t is látja, így most már tudom, hoyg a Snow Leommal van valami baj, hogy nem látja a Time Capsule-t : hiba
Az is fura, hogy iPhone-t csatlakoztatva egyből bejönnek aképek, nem kell programot indítani, hogy le tudjam őket tölteni.
-
Kommy
veterán
Megcsináltam minden úgy ahogy írtad.
Amikor indlua gép ugye alapból bejöna chameleon, ott kiválszatottama telepítő partíciót, majd ránymota, és can't found match kernel hibaüzenetet kaptam.
Lehet rosszul csináltam valamit?Megvan a hiba nem futott le rendesen amit le kellett tölteni
-
Kommy
veterán
Letölötttem a GM Lion-t az lenne a kérdésem, hogy nehéz felrakni?
Arra rátaláltam, hogyan lehetne kiírni kirakni usb-re (én mondjuk egy külön partícióra szeretném) nincs ekkora pendrive-om.Le tudod írni te hogy csináltad?
Vagy van értelme próbálkoznom, gép adatai: Gigabyte GA-EP45-DS3 | Intel Q9300 Scythe Ninja 2 | 4x1 GB Geil Black Dragon 1066MHz | Gigabyte GTX 260 |Supertalent ssd + 500GB Western Digital HDD | Enermax Liberty ELT400AWT -
Clemi
veterán
0.6-os vagy 10.6.3-as DMG-t szedj le, amit TransMac-al pörkölj ki. Nem kell konvertálgatni semmit, mert elszúrja a Bootsectort.
Van néhány verzióban dmg fájlom, de valamiért a TransMac mindegyikre azt írja, hogy a lemezkép nem írható fel. Ez vajon miért lehet?
Mással nem jó ha kiírom? -
madgie
titán
Kenwood3-ét felismerte tegnap, szóval nálam van valami zűr (író?).
Aztán kaptam egy still waiting for root devices-t és hagyta ma francba, most a friss win7-et csinosítgatom. Igazság szerint addig nem is érdemes erőltetni az OS X-et, míg nincs normális kext a HD 2000 IGP-hez (1024*768-ban nem móka dolgozni egy full HD monitoron)
-
rooney8
aktív tag
akkor az lesz, hogy először csinálok backup-ot, aztán feltolom rá a rendes p5k 0406 bios-t, aztán ha ezzel se akkor feltolom rá a p5kr bios-át azzal telepítem és a végén visszaállítom az eredeti biost (max frissítem a legújabbra amit mondtál és így legalább saját biosa lesz és te is elküldheted nekem azt a cuccost amit mondtál
)
-
Kommy
veterán
Mármint melyikre gondolsz?
Time machine: biztonsági mentés
TIme Capsule: egy reouter amiben van egy merevleemz és lehet usb-n csatlakoztani rá még.
bonjour: egy szolgáltatás ami opensource és minden platformra elérhető:rooney8: én megpróbálnám átdugni egy másik portba a merevlemezt.
-
Máté94
addikt
-
madgie
titán
Köszi, hogy ennyi időt szánsz rám (ránk), de előre nem tudom, mikor hagy békén az asszony. Tegnap szinte egész este a gépet bűvöltem, ma tuti nyaggatni fog
szerk: egyszerű amúgy, ötre kábé hazaérek, betolom az iBoot mellé a friss Retail DVD-t. HA nem ismeri fel, irány a Win7 telepítés. Ha felismeri, akkor nem tudom
-
madgie
titán
Egyrészt nem három nap, anno az AMD-s konfigomnál jó egy hónapot szívtam vele (sikertelenül), másrészt meg tényleg nincs nekem arra időm, hogy naponta három órákat görnyedjek csak emiatt a gép felett. Nem mellesleg ilyenkor szét kell bontani egy komplett polcot, mert abba van beépítve a HTPC házam. Egy-egy nap még OK, de hogy hetekig ott legyen szétkapva... no way
-
-
madgie
titán
Netbookja van, nincs optikai meghajtó benne. A pendrive-ot meg legyalultam, kellett a hely az USB-s Win telepítőnek (de rühellem az optikai lemezeket...)
szerk: tudom, hogy user error volt a Win összerogyasztása, ettől függetlenül már csak egy esélyt kap nálam az OS X: ha kenwood3 retail disk-je "beolvasódik", akkor hajrá, ha nem, hagyom a francba és ugyanúgy elleszek az amúgy baromi jó Win7-tel, mint eddig
-
odessa32
tag
-
madgie
titán
Csak a retail van/volt pendrive-on, vagyis inkább úgy mondanám, hogy a 8 gigás penre a retail került, de van egy (több
) SD kártyám is, arra ment az iBoot. Igazából egyik sem lett jó szerintem, mindegy is, most megpróbálom munka előtt életre kelteni a win7-et, mert se biztonsági mentés, se semmi nincs róla.
-
madgie
titán
Ezzel próbáltam, de valami hosszú nevű hibaüzivel elszáll. Mindegy, most ott tartok, hogy a pendrive-ra klónozott retail (plusz iboot) indítás kernel panic után visszatértem a jó öreg win7-hez, ahol a kipróbálásra szánt paragon hfs cucc eltávolítása rebootnál folyamatos kékhalált hoz. Szép nap ez... elmentem House-t nézni.
-
madgie
titán
Van nyolc gigás pendrive-om
No de nagyon fura eset állt elő. iBoot Legacy bejött, kicseréltem a 10.6 retail-re a dvd lejátszóban, persze nem látta. Az a vinyó, amin a Snow Leopard előző telepítés van (amiről a hibajelentést küldtem) az látszott az iBoot-ban, gondoltam bepróbálkozom a Legacy-nál is egy -v paranccsal. Erre elkezdett tovább menni és az íróban maradt 10.6 retailt elkezdte beolvasni magának (mondom, egy iAtkos cucc)
És most jön a lényeg: bejött az OS X. Most itt vagyok, innen írok, persze csak 1024*768 van, meg eleve hótt kopasz oprendszer. Most az a bajom, hogy itt, oprendszeren belül felismeri a Retail lemezt, de nem tudok hová telepíteni, mivel az iAtkos maga is erről a vinyóról fut
Erase Free Space-re mit csinál? CSak az aktív ezen a vinyón a Disk utility-ben.
-
madgie
titán
Nem rémlik fejből, melyik ramdisk progit használom most Win7-en, egy párat végigpróbáltam. A legtöbbnél az nem tetszett, hogy kikapcsolásnál a ramdisk-en lévő adatot elkezdték kiírni egy képfájlba, bekapcsoláskor meg azt olvasták be. Mivel nekem böngészéskor nem szükséges az ilyesmi, a mostani progi kikapcskor egyszerűen "elfejelt" mindent, bekapcsoláskor meg tiszta lappal indul.
-
madgie
titán
Jaja, eladtam mindkét diszkrét VGA-mat, nem játszom... legalábbis addig, míg ki nem jön a Battlefield 3
(meg az intel quic synck ugye csak IGP-vel megy)
Még egy kérdés: SnowLeo-nál is megoldható, hogy mondjuk a Safari ramdisk-be cache-eljen? Vagy csak 3rd party böngészővel lehet megcsinálni? Most ramdisk-elek a Win 7-en, marha gyors a böngészés így (a netkapcsolat korlátoz, nem a gép)
-
madgie
titán
Ha már a lelket öntöd belénk, bővebb error report következik
Szóval, iAtkos megint, mert nálam csak az bootol be, egyem a szívét. Verbose mode már az elején (-v), ezt a képet látom a grafikus telepítő elindulása előtt:
Bejön a telepítő. Nyomok egy hardver info-t, ez a kép fogad (elég sok mindent felismer):
Partíció megpucol (szűz Journaled), oprendszer telepítés hajrá. Log bekapcs, a legvégén ezt látni:
Itt már gyanús a "Disk cannot be made bootable at all" sor, de hát már a végén jár, reboot jön.
Újraindul a kicsike, megint verbose mode és átkapcsoltam videórögzítésre. Ennyi az egész, utána se kép, se hang.
Ha lassan tekerünk, látható, hogy ACPI és SSDT table not found. Na ez miért van?Az alaplapomon annyi ACPI beállítási lehetőség van, hogy Suspend to RAM enable, vagy disable. Mindkét opció megvolt, többször is.
-
kenwood3
addikt
Úgy van , hogy van 1egy 100 gigás üres partícióm meg egy 360-as amin van vagy 200 giga adat amikre szükségem van és a 100 gigásra szeretném feltolni az osx-et .De hiába formáztam meg úgy a 100 gigás partíciót ahogy kell nem engedi rátelepíteni mert felkiáltójelet tesz partíciókra. Ha meg újra partíciózom a vinyót akkor az is eltűnik ami most a 360 gigás partíciómon van és ezt nem szeretném .
-
kenwood3
addikt
A partícionálás .
Nem tudom , hogy oldjam meg , hogy ami a vinyón jelenleg van az egyik partíción az megmaradjon . Mert ahogy néztem csak úgy tudnám feltenni az osx-et ha a régi partíciókat törlöm és újakat hozok létrea fájlrendszer miatt , mert így nem engedi felrakni . De lehet tévedek -
madgie
titán
Bal oldalon a specification-ra kattintva bővebb infót lelsz
-
rooney8
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged