- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rooney8 #17601 üzenetére
Gyári vasakat iJoe ram bővités nélkül nem nagyon szokott eladni,lévén egy új gép ha strandlabdázik az übergáz.
egyrészt swappelés elkurja a merevlemezt/ssd-t hosszutávon,másrészt osx ha van memória egy nagyon konzisztens felület,pattognak az ablakok és alkalmazások hónapok,évek után is ellentétben a Microsoft windowsal... -
tDr1v3r
veterán
válasz
rooney8 #17337 üzenetére
Aha, értem, köszi. Akkor még várok vele...
@Máté: Végül ezt a kártyát rendeltem meg (pont ma reggelre fogyott el a Sapphire, meg mondjuk ez is... de ebből elviekben 4 munkanap múlva vagy mikor lesz raktáron), szerinted menne OOB? Ahogy néztem, ugyanaz mint a refnyákos, csak más hűtéssel...
-
rooney8
aktív tag
válasz
rooney8 #17218 üzenetére
úgy néz ki az első hsz-ben lévő írás működik
aki mer az nyerbár így meg a mappákban nem tökéletes (vagyis nem windows-os, ha megnyomom a home/end gombot, akkor csak fel/le görget teljesen, de a kijelölés marad az eredeti mappán, win-en nem így van, de mindegy, a szövegben fontosabb
)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #17202 üzenetére
berkod a dsd-t és nem tölt be a mac?
nem lehet, hogy duplikálva van(rendszer partíció gyökerében is egy illetve az extra mappában is egy?) ill. pre-made dsdt vagy magad barkácsoltad? lehet, hogy rosszul van optimalizálva és azért hasal el.
-f kapcsolót érdemes használni cache ürítés végett. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #16799 üzenetére
legjobb ötletem az lenne, h a másik winyóra(azt írtad kettő van) felrakni 1 windowst. a töredezett partíciós winyót meg se érintsed majd windows alól felrakni a GetDataBack NTFS progit és azzal megpróbálni helyrekalapálni.
illetve van 1 acronis nevezetű cucc. keress rá, hogy mi az
azt tudom, h egyszer kiírtam cd-re és arról bootolva egy hdd mentő progi jön be, partíciós táblát lehet vele gyógyítani meg ilyenek, de adatmentésre nem tudom h jó-e.
de ez a legutolsó lépés legyen. a getdatabacket mindenképpen próbáld meg. -
Máté94
addikt
válasz
rooney8 #16799 üzenetére
Hát... fogalmam sincs.
Eleve, csak úgy tudtad volna telepíteni, ha az egész HDD-t újraformázod. Látom, hogy az nem a múltkori telepítésből visszamaradt partíció, mert akkor simán lehetett volna telepíteni rá.
De nem is értem... üres partícióra minek Erase. Más, hogy még formázni se engedhette volna. Legalábbis emlékeim szerint nekem nem engedte anno.
Sajnos ilyen adatmegmentő programokat nem ismerek. Pedig van, nekem is kellett egyszer...
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8921 üzenetére
Örülj neki, nekem behalt szerintem a VRAMom... Laptopban ez ép nem kellemes. Videómemóriát hsználó alkalmazásoknál (játékok pl) elég dúúrván texturahibázik. Most 10.6-os SnowLeo van fenn, azon ugyanez a progi csak nagyobb helyszínváltás után fagy ki videóhibával (szétesik az egész kép). Kész anyagi csőd nekem ez a hónap
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8913 üzenetére
Lion telepítőt elkészíted úgy, mint ahogy Tony írta. Este feltöltök egy kextcsomagot, elmondom akkor mit csinálj vele.
Ugyanezzel szívtam, mert a laptopomon a bill meg a tapipad PS2-es csatlakozású, nekem is mindig sírt a Lion, de laptopba ugye nem olyan egyszerű billt cserélni, ezért megoldottam.
Megyek vissza melóba, jövök 1-2 óra és felrakom...U.i.: Én is szerettem volna anno egy olyan billt... Megvettem, használtam 2 napig, azóta a sarokban fekszik, ahova dobtam... Ritka egy sz@r rajta gépelni...
-
Kommy
veterán
válasz
rooney8 #8809 üzenetére
Csinálj 3 partíciót ilyen felállásban:
1. Lion
2. snow leo
3. installerTelepítsd a snow leot a snow leo partícióra, elég 10.6.6 ig is frissíteni
azután csináld meg a lion telepítést és utána törölheted a majd a snow leo partícióját és a szűz lion-od lesz.
snow leo és lion telepítés utáni első indítás után is kell a multibeast -
Kommy
veterán
válasz
rooney8 #8751 üzenetére
Hát , hogy átmegy e a beálíltások azt sajnons nem tudom, de félek tőle, hogy átmennek, ha arra telepíted, ha üres aprtícióra akkor nem mennek át (ez csak elgondolás)
Ez egy nehéz kérdés, ha biztosra tudnám, hogy a GM-nél nincs olyan, hogy lejárati idő akkor azt mondanám maradhat a GM, de mivel nem tudom így azt mondom a véglegest rakd fel. (amúgy ugyan az a kettő) [csak iphone-nél a beta szoftverek egy idő után lejárnak és nem indulnak el.]
-
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
rooney8 #8310 üzenetére
Azt nem is fogja látni.
NTFS-3G + MacFuse kell ahhoz, hogy lássa a HDD-t. A DVD-t én kérdeztem nemrég, és ko linkelt valamilyen kext-et, keresd meg és próbáld ki. Egyébként nekem szokott olyat csinálni, hogy nem ismeri fel a DVD lejátszót, de újraindítás után igen.Dashboard-on van hullámzás? Mert akkor megy a v.kártya. A hálózati kártyának jó lenne tudni a tipusát szerintem, mert ha nem megy Mac-el, vagy nincs kext akkor bukta szerintem.
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8218 üzenetére
Na előkotortam a modem USB kábelét, bedugtam a laptopba, kihúztam a modemet, meg belőle a hálókábelt, bedugtam az USB kábelt, vissza a tápkábelt, a Mac egyből felismerte, majd kb 1 perc múlva csatlakozott. Arról írom most az üzit
Ja és semmi drivert nem rakta, fel hozzá. Biztos ilyen modemed van? -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8218 üzenetére
Most ezt komolyan gondoltad? Azért mert egy oprendszert akarsz telepíteni az tönkrevág egy hardvert
Mondjuk a BIOSt esélyesebbnek látom. Amúgy öszázért dobálják nálunk a hálókártyákat, mert senkinek sem kell mióta van integrált. Szerezz be egy jó Realtek 81xx-es chipes darabot, és béke van.
Nekem is mikor az egyik alaplapomban BIOS-chip csere lett, azóta nem megy rajta az integrált hang. Lehet nálad is hasonló probléma van. -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8122 üzenetére
Csak akkor nem lesz hozzá jó a DSDT szerintem, mert abban az ICH9hez van kapcsolva az AHCI... Báár fene se tudja. Inkább megmondom mit csinálj, és ha nem jó akkor a BIOSra fogom
Szedjük össze inkább mi megy, és mi nem, mert ahogy átnéztem a dolgot, még nekem is bonyolult elsőre
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8113 üzenetére
Szedd
A Rosetta egy olyan progi ami a régi PowerPC-s programokat futtatja az új Inteles Mac-eken. Ha csak ilyen progija van a modemgyártónak, az rég szégyenÉn próbáltam T-Mobileos meg Vodafone-os mobilnetet is már Macen, mind a kettő ment mint egy álom
Milyen modemről van szó amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest