- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozobp
csendes tag
Csocsesz mindenkinek!
Vettem egy ilyen hangcuccot végre... és az lenne a kérdésem, hogy állítólag kéne hozzá egy normális hangkari....
Ami szóbajött Xfi Gamer vagy Xfi xtreme audio..
Namármost a gémer edition drágább még sincs rajta optical vagy koaxial out míg az audión van.Leginkább játékra filmnézésére és másodsorban zenére fogom használni pc-n és az lenne a kérdés, hogy ugyanolyan jó jelet lehet átadni jack-el mint koaxial out-al?
Az Xtreme audió is jó játékokhoz? Támogat mindent és ugyanúgy csilingel a töltényhüvely a földön mint a gémerrel?
Melyiket vegyem szerintetek?
-
törölt tag
Most látom csak, hogy RCARCA kimenetet írsz. Úgy gondolom, jó lesz hozzá az a kábel, amit írsz, de biztosra ezt nem merem mondani, mert a keverőpulthoz annyit értek, hogy felismerem, ha mutatnak egyet.
Henker2:
Az, hogy világít, sajnos túl sokat nem jelent. Volt olyan alaplapom, amin szintén világított minden LED, csak a gépet nem inditotta be.
Ki kell próbálni másutt is.BUÉK mindenkinek!
-
bzoley
veterán
Digitális -> analóg konverter(egy chip a kártyán). Ha a hangkártya analóg kimenetét használod, akkor a hangkártya DAC-je lesz használatban. Ha optikán küldöd át a hangot, akkor a Logitech DAC-je. Papíron, és hallás lapján is a Xonar Burr-Brown-ja a jobb, ezért is "kevés" már neki a Z-5500, egy komoly(abb) erősítővel többet ki lehetne hozni belőle.
Még szerencse, hogy nekünk az is elég, amit a Logi tudA 7.1VS amolyan Pro Logic II lehet, vagy a fene tudja, nem használom, de felkeveri a hangot.
A DTS, és a DDL nagyjából ugyanarra jó, talán a használt erősítőtől függ, hogy melyik használható. A formátumokra nem találtam utalást sehol, a neve alapján DTS-t használnám, de én inkább maradok az analógnál.
-
bzoley
veterán
A hangot előbb-utóbb analóggá kell alakítani. Ebben a Logitech-nél jobb a Xonar, érdemesebb az ő DAC-ját használni, és analógban küldeni ki a jelet. A különbség csak minimálisan hallható, így nyugodtan használhatod az optikát is. Engem zavart, ezért maradtam az analógnál. A gyenge pont mindenképp a Z5500.
Fogalmam nincs, mire jó, csak rontja a hangot
-
törölt tag
Azon keresztül tudod beizzítani a Z-5500 dekóderét, ami DVD filmeknél hasznos, mert a Xonarral csak szoftveresen tudnád ugyanezt megtenni. A vezérlő ilyenkor kiírja, hogy Dolby Digital, DTS, vagy sima sztereó sáv szól.
Ugyanerre jó az optikai kábel is, azt viszont úgyis adnak a hangkártyához. Én a coaxot jobban szeretem, valahogy maszívabb, átalakító sem kell hozzá, ill. szabadon maradt az optikai bemenet, amire anno úgy gondoltam, rákötöm az LCD TV-t. Aztán ehelyett inkább lemondtam a TV előfizetést, nem ért az meg havi 3K-t.Nomeg a Xonar tud Dolby-ba, vagy DTS-be kódolni, így akár a játékok hangját is átküldheted egy darab kábelen. Az első hozzászólásban úgy emlékszem, kicsit részletesebb infó is van erről.
Skizz: Zsír!
-
törölt tag
A bekötést a kézikönyvek és az operációs rendszer, illetve hangkártya szoftverének segítségével leellenőrizheted, jó-e.
A Z-5500-on különösebb állítanivaló nincs, én a hangkártyánál (Xonar D2/PM) 80 Hz-re húztam a vágási frekvenciát, a hangszrók méretét és a termet nagyra állítottam, a bemeneteket elnémítottam, s kikapcsoltam mindent, ami effektez, vagy belenyúl a hangképbe. Így nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ha kell hozzá coax kábel, van egy eladóm.
Ja meg persze gratula a cucchoz, ezzel kellett volna kezdenem, csak már megint korán van. Megyek is aludni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged