- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
Megkérdezhetem, hogy az általad említett hangfal zörgésének ideje alatt milyen hangforrást használtál a szetthez? Gondolok itt a hangkártya vagy egyéb külső jelforrásra. Csak azért kérdezem, mert a gagyi Orion DVD5000M típusú DVD lejátszómnál én is tapasztaltam ilyesmit kb. 60%-os hangerőnél, de akkor is csak mp3-nál, a center hangszórón, coaxiális csatlakozásnál, analóg módban nem volt ilyen jelenség! Ugyanakkor DVD filmnél nem tapasztaltam ilyesmit! Egyébként egyszerű volt a megoldás, mert lejjebb vettem a center hangerejéből és ennyi. Én biztosan nem szedtem volna szét. Kontárság... Viszont PC-nél egyáltalán nem tapasztaltam ilyesmit még 75%-os hangerő felett sem! (X-FI Gamer) Szóval, ha nálad ilyesmit csinál akkor valami nem okés a szettel, vagy alacsony jelforrást használsz. De ez csak egy gondolat, meg az is, hogy a több mint 2 év használat után kitapasztaltam a szettet, szóval újat nekem nem igazán tudsz mondani ezzel kapcsolatban. Valamint legyen szó bármilyen tesztről, nem a youtube-on fogom tesztelni. Vannak referencia hanganyagaim (DD5.1,DTS,THX) minőségben, sőt THX minősített filmjeim is vannak, jó mennyiségű FLAC is, szóval hidd el nekem, hogy nem egy youtubbe-os teszt lesz számomra a mérvadó.
Mindezek ellenére nemsokára meg fogok válni a drágaságomtól (nem azért, mert csalódtam benne ez idő alatt, SŐT) hanem, mert egy felső kategóriás HM rendszerbe fogok benevezni.
Azért sajnálom, hogy neked nem vált be a rendszer. -
törölt tag
A 60-70W RMS teljesítmény és a 12W-os ÁTLAGOS teljesítmény simán igaz lehet egszerre, ugyanis a kettőnek nincs közvetlenül köze egymáshoz. Az RMS teljesítmény semmilyen valós fizikai menyiségnek sem a mértékegysége, valójában csak arra találták ki, hogy ennek segítségével könnyebben ki lehessen számítani az átlagos teljesítményt (ami ezeknél a hangszóróknál 12W ugyebár). Az átlagos teljesítmény viszont már egyenlő azzal a hőmennyiséggel, amit adott idő alatt az eszköz (pl a hangszóró) eldisszipál.
Az RMS ( Root Mean Square) teljesítménynek tehát semmi köze ahhoz hogy "mennyit fogyaszt" vagy "milyen erős" egy hangszóró, ellenben mindig nagyobb mint az átlagos teljesítmény, gondolom ez lehet az oka, hogy a marketingesek ezt választották ki, hogy felkerüljön a doboz oldalára. Nagyobb számokkal mindig könnyebb eladni a terméket.
Ehhez hasonló a PMPO teljesítmény is, ami még messzebb van az átlagos teljesítménytől, tehát még nagyobb mint az RMS teljesítménye egy hangszórónak.
Persze össze lehet hasonlítani a különböző hangszórókat az RMS vagy akár PMPO alapján is, csak vigyázni kell hogy RMS-t RMS-sel hasonlítsunk, ne pedig pl RMS-t átlagos teljesítménnyel.Ja és amúgy 5*12W + nemtomhány a mélyhangszóró bőven elég (megfelelő erősítés és kitűnő minőségű jelforrás mellett - nem ótvar-gagyi-szemét 192kbites mp3-al...) egy átlagos vagy annál nagyobb nappali kihangosításához, süketülésig
Mondom ezt a számok (SPL dB) és tapasztalat alapján is...
Mellesleg simán el tudom képzelni hogy azok a Genius hangszórók szólnak úgy vagy jobban mint ezek a tagband-ek, már csak a nagyobb, "fa" doboz miatt is. A Genius hangrendszereket (meg általában az ólcsóbb hangszetteket) ugyanis a gány erősítő rontja le nagyon, sokkal több múlik ezen, mint magukon a hangszórókon!
-
Kis zöld izé
senior tag
Akkor a te rendszereddel valami irtó nagy gáz lehet, ha rezonálnak a hangszórók.
A Genius 6000-es rendszerrel pedig nem lehet összehasonlítani.Azért, ha nem véres a torka az 5500-as rendszerednek, akkor én tutira nem cserélném le a 6000-re.
Az, hogy melyik képes nagyobb dB produkálni az nem kérdéses.
Csak járj utána a specifikációknak és hamar rájössz.
-
-
törölt tag
Sajnos alig ismerem a hangfalakat, de érdeklődhetsz róluk a házimozi topicban. A címében erősítő szerepel, de hangfalakról is szoktak ott beszélni. Magyar oldalak közül az AVForumot és az AVX-et szoktam ilyen témában böngészni.
Forgalmazók közül talán a Streamaudio és a Surányi Hifi a legnagyobb/legismertebb. Érdemes ránézni a Toshibashop kínálatára is, vannak jó akcióik. Sajnos mindhárom helyen csak drágább hangfalszetteket láttam. Ennyit tudok, ezeken túl Google és hajrá.
-
törölt tag
Oké, fáradt vagyok, most látom, hogy általában a szatelitekre irányult a kérdés. Lehet venni 5.0 szetteket, de általában drágák a Z-5500-hoz képest. Arra is oda kell figyelni, hogy 8 ohmos hangfalak legyenek.
Nem tudom mennyit szánnál rá, de ha normális hangfalakat akarsz venni hozzá, az valószínű nem áll meg 40 ezer forint alatt. Nem azért, hogy bomlasszam a topicot, de a helyedben elkezdenék kacérkodni egy külön erősítős kiépítéssel. -
törölt tag
Külön biztos nem kapni hozzá más szatelitet, de ez az átalakítás adhat ötletet.
Nekem semmi ilyen gondom nem volt a műanyag konstrukcióból, de az is igaz, hogy már semmin sem lepődöm meg, ha Z-5500-ról van szó... sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest