Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István #8355 üzenetére
A watt meg az érzékenység nagyon szorosan összefügg mert ezekből lesz a hangerő, de ezt látom eddig nem tudtad. Például egy JBL E60-as 90dB-es érzékenységű ami mondjuk 10W mellett kb. 100dB hangnyomást produkál. A Videoton erős jóindulattal legyen 84dB-es érzékenységű, ebben az esetben a 100dB-es hangnyomáshoz kb. 40W befektetésére van szükség. Meg a másik, egy régebbi Technics vagy Sherwood hiába vesz fel 400W-ot ha a felét elfűti, amíg egy H/K, Onkyo, Marantz sokkal jobb hatásfokú. Egy 7cm-es hangszóró esetén 60-70W hangerő a tekercs azonnali leégéséhez vagy a membrán szétszakadásához vezetne. Amikor az ST-n a hangerő 3/4-en van akkor kb. 5-7W megy folyamatosan kb. 10-15W-os csúcsokkal. Mondjuk egy 80nm-es teremben csúnyán elvérezne egy normális hangfalpárral szemben. Például az én magasaim 2,5 kilót nyomnak és még így is vigyázni kell rájuk, ha nem akarom őket leégetni. Olyan hangerőre voltak képesek 80nm-en, hogy másnap szinte mindenkinek csengett a füle. És az erősítőm "csak" 2X100W-os. A Loginál meg az erősítő képes lenne 5X20W leadására is (szatokról van szó), ha a szatok bírnák, ezért merészség használni a Boost funkciót.
Az én Onkyom 12 kilót nyom, mégsem hazudják 505 meg 1010W-osnak. Régebben értettek a hangtechnikák gyártásához.
*A Logi kis hangszórócskái Tangband W3-871SC-k és 12W-osak, úgyhogy erről ennyit.
Persze mivel egész jó az érzékenységük, a méretükhöz képest hangosak és szobába nem is kell ennél sokkal több. -
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István #8353 üzenetére
A Videoton és a Sherwood sem egy nagy márka. Próbálkoztál volna Onkyo-val vagy H/K-val. A Videoton hangfaladból nem maradt volna semmi.
Ja meg a Videoton érzékenysége a béka segge alatt van és inkább az a lényeg nem a watt. Egy normális 2X50W-os hangfalpár normális erősítővel elver egy ilyen rendszert, mélyre meg kb. hasonló szinten van.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István #8351 üzenetére
Nem a mélyláda teljesítményéről volt szó, mert az valószínűleg tud annyit. Ez a 700W R.M.S is egy nagyon durva mese. Szerintem te még életedben nem láttál erősítőt belülről.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Gál István #8338 üzenetére
Honnan veszed azt a 60-70W-os teljesítményt? Hallottál már valaha szobában 60W hangerőt?
-
AMDFan
addikt
válasz
Érthető de nem értek egyet.
-
vv5204
senior tag
válasz
Akkor tehát? A kérdés szól neked István és azokhoz is akik már hallottak Z-5500 kontra Genius 15-20 Wattos szateliteket.
Nagy hangerőn melyik gyártmányé szól szebben, illetve melyik képes nagyobb decibeleket produkálni?
(A Genius SW-HF 5.1 6000-re azért kíváncsi lennék...) -
AMDFan
addikt
válasz
Gál István #8331 üzenetére
Ezt a mondatot én nem értem. Nem valósak de a viszonyítás miatt fontos lehet? Hmm
A hangminőség a wattoktól abszolút független. Egy 2*40W-os hifi erősítő sokkal komolyabban szól mint egy elméletben 2*80Wattos Genius 3000A. -
AMDFan
addikt
válasz
Gál István #8325 üzenetére
A Wattokat EL KELL FE-LEJ-TE-NI
5 darab 60-70 Wattos hangfal kibontaná a ház oldalát ha tudna annyit valójában. De nem tud, mint ahogy turbolada is írta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest