- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Telefon javítás, szervíz!
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Beszéltem egy vizsgabiztossal, hiába lett motorcsere által kiszedve, a többi cucc miatt ugyanúgy kell hivatalos szerelőtől papír az eltávolításról, valamint utánna KPM vizsga...
Úgyhogy inkább visszaköttetjükHa tud valaki dél/kelet Pest környékén jó gázos szerelőt, akinél nem a lehúzás a cél, az jelezzen kérem.
Köszönöm -
LógaGéza
veterán
Üdv,
Van egy forgalmi szerint benzin/gázos autó, amiben motorcsere volt, és a gázbefecskendezőknek a helye nem lett kifúrva, valamint a tulaj egyébként is ki akarja szedni belőle a gázos rendszert. Közben lejárt a műszaki is.
Kérdés - hogyan lehet így műszakiztatni az autót? Csak szerviz szedheti ki a gázos rendszert, hogy kiírják belőle? -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Párom öccse meghúzott egy autót. Helyben nem írtak kárbejelentőt, rendőrt se hívtak, szegről-végről ismerik egymást, elintézik. Mind a két autón kb két elemet kell fényezni méretű hiba keletkezett. Az autó az apósának a cégén van (amivel meghúzta a másikat).
Másnap kereste a srác, hogy mégis írjanak kárbejelentőt, mert be akarja jelenteni biztosítónak, mert különben nem engedik ki külföldre, ha sérült az autó, és nincs róla papír (). Mindegy, megírták.
Utánna szólt az apósa, hogy mivel vállalkozáson van az autó, és akkor ugrik a bónusza, ha biztosítóznak, ezért másfél millióval többet kell fizetnie 3 év alatt (), ezt felejtsék el. Jó, mondta a kárt szenvedő srác, hogy akkor fizessen a javításra 150 ezret (
), és megvan oldva a dolog.
Na mármost a vétkes srác pályakezdő (ráadásul rendőr is), ez az összeg kicsit megterhelő lenne neki.
Nekem valahogy nem állnak össze a számok. A vállalkozáson lévő autó egy Clio Van, amit meghúzott pedig egy Megane 1. Én úgy számolom, hogy 150ből az egész hátulját ki lehet cserélni nem csak egy húzást javítani...
Mennyire akarják lehúzni a srácot? Vállalkozói biztosításban nem vagyok otthon, de nem hiszem, hogy egy kis karc miatt évi +500e lesz a biztosítás...
Ajánlottam neki, hogy fogja meg a srácot, menjenek el együtt egy fényezőhöz, és fizesse ki ott a javítást - csak itt is ugye az a kérdés, hogy ha lebeszélik a fényezővel előre, hogy húzzák le...
Mi lenne erre a problémára a jó megoldás? -
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #175677 üzenetére
Semmi para, köszönöm ezt is, feljegyeztem őket. Végül vettem a Bauhausba fújos Hammerite-ot, ha a telet kibírja, már boldog leszek, aztán tavasszal leszedem az egészet, és lekezelem azzal amit írtál.
Mennyire bírják ezek a kőfelverődést? A vizet látom bírják, de a kavics nem veri le? -
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #175635 üzenetére
Maglódi vagyok.
-
LógaGéza
veterán
válasz
MasterMark #175628 üzenetére
Hidd el, én is. Csak az nálam úgy kezdődik, hogy hátsó lökös le, keresztmerevítő le, kipuff le, hővédőlemez le, aztán még van 6 olyan csavar, amihez nem igazán lehet hozzáférni. Biztos meg fogom csinálni normálisan, csak ehhez egyedül most nem igazán fognék hozzá, viszont elég szarul néz ki ami látszik is - meg főleg az fogja kapni az áldást télen, legalább valami plusz védelmet kap.
Köszönöm, már csak meg kell találnom, hogy hol kapható a környéken ilyenBár Vecsés nincs messze.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Vonóhorgom tartója nem volt a legszebb állapotban, ezért ma nekiültem, lecsiszoltam, lekezeltem rozsdaátalakítóval, és szeretnék neki valami színt adni.
Viszont a kezelés nem lett a legjobb, nem fértem normálisan hozzá mindenhol, nem lett fémtiszta.
Kérdésem az lenne, hogy ti mivel színeznétek? Matt feketére gondoltam, legalább nem annyira látszik. Elég lenne, ha lefújnám alvázvédővel, vagy inkább fújjak rá valami alapozót, és utána menjek rá valami akril lakkspray-vel? -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Úton vagyunk Frankfurtba, és most útközben értesültem erről a Umwelt-zónákról. Konkrétan a Junghofstrasse-ra kell eljutnom egy 2011-es 1.6 dízel Mondeoval (Euro5-ös).
Próbáltam utánnakeresni, de nem tudtam kihámozni a lényeget - kell valami, hogy be tudjak jutni, vagy nem?
Köszönöm a segítséget! -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Ideiglenesen forgalomból kivont autót (én vonattam ki) ha át/eladok üzembentartóival, akkor az automatikusan visszakerül a forgalomba, vagy előbb vissza kell rakatni, és utánna lehet eladni? -
LógaGéza
veterán
válasz
BigBlackDog #62918 üzenetére
Rendszámom 3 számjegye ugyanaz, mint a telefonszámom utolsó 3 számjegye - és észre se vettem volna, ha más nem hívja rá fel a figyelmem
-
LógaGéza
veterán
válasz
Speeedfire #62904 üzenetére
Pontosan ugyanez. Szokott lenni mindig egy kibontott doboz a Tescoban, vedd ki, és nézd meg, hogy a hátulján ott egy cső, amit bele kell lógatni a mosószeres vízbe - viszont ha nem gyári Karcher mosószerrel használod, akkor ugrik a gari elvileg...
-
LógaGéza
veterán
válasz
Speeedfire #62840 üzenetére
Nekem ilyenem van, Tescoból szintúgy. Víznyomás teljesen okés, van "mosószer felszívó" csöve is, a hátulján. Egyszer véletlen jobban meghúztam, úgyhogy nekem más csak volt... Mármint felszívó
Annyi, hogy normális slaggal tápláld meg, mert ha kevés a bejövő víz, azt nem nagyon szereti.Pluszba ajánlok hozzá egy ilyet, ezzel szép tömény habot tud kinyomni magából.
-
LógaGéza
veterán
válasz
molnarpeter #62754 üzenetére
Ideiglenes már megvan, véglegesen kellene...
És itt inkább megtartom a véleményem magamnak a magyar rendszerről ilyen ügyekkel kapcsolatban... -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Hogy lehet egy törött autót lehető "legfájdalommentesebben" kivonni a forgalomból? -
LógaGéza
veterán
válasz
Skillet #44508 üzenetére
Nem a helyesírását venném meg
Főleg inkább az érdekel, hogy nincs-e valami típushibájuk ezeknek, illetve nincs-e túlbonyolítva a felépítése.
Igen, azért adja el, mert átvenné barátjától az autóját, és gondolom nincs rá elég pénze, nem értem mi a furcsa ebben.
FBon az írta, hogy AC pumpára gyanakodnak, mert kevesebb nyomása van, mint kéne.
Ettől függetlenül ennyi pénzért nem csodát várok, de ha van tipp más turbós gépre ebben az árkategóriában, azt is szívesen veszem. -
LógaGéza
veterán
Ezek a turbós 323-asok mennyire vészesek? Gondolkodtam rajta, hogy kéne egy "bütykölős" hobbigép, amit nem félek taposni, meg ha valami baja van, akkor nem félek hozzányúlni. Meg csak jó lenne egy kis turbós gép
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Kaptam egy levelet, miszerint támogassam egy kis apróval a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-t, azért mert "nem a kategóriájának megfelelő úthasználati jogosultsággal" közlekedtem. Egy 2015-ös Fiat Dobló-t hajtottam (igaz, a nagyobb verziót), és D1-es matricát vettem. Ha jól olvasom, akkor 7 személy, és 3,5 tonna alatt ezt kell vennem, a gépjárműnek pedig forgalmi alapján 2465kg az együttes tömege.
Mit tudok tenni vele? Egyáltalán mi alapján szabták ki így a büntetést? -
LógaGéza
veterán
Futómű-felújítás: voltam egy szakinál, azt mondta, hogy ott kell hagynom egy napra, hogy megnézze mit kell vennem hozzá. Ezzel annyi a baj, hogy 50km-re van, nem tudom otthagyni, mert kell minden nap az autó. Úgy gondoltam megveszek nagyjából mindent, és ha másnem, lebeszélem a kereskedővel, hátha visszaveszi, vagy max felrakom a polcra.
Szóval első futómű kisebb-nagyobb kátyúknál kopog, jobbra kanyarodásnál recseg jobb elöl valami, és a gátlóim kukák.
Ugyebár gátlókat cserélek, miket kellhet még? Stabkarok és szilentek 2 éve voltak cserélve, bár gondolom ezt most is kellene. Recsegés toronycsapágy lehet? -
LógaGéza
veterán
válasz
tomcsi23 #38001 üzenetére
Nálunk már van. Ergo ha ilyen kis faluban is elérhető, mint Békéscsaba, akkor máshol is kell legyen
-
LógaGéza
veterán
válasz
BigBlackDog #36876 üzenetére
Azért még mindig 190ezerről beszélünk, és nem milliókról... Egy vállalkozás elindítása többe van...
-
LógaGéza
veterán
Első lengéscsillapítókat kell cserélnem, és kaptam ajánlatot BILSTEIN B4 GAS-ra. Valakinek van tapasztalata ezzel?
Ha cserélem az elsőket, akkor illik a hátsókat is cserélni, vagy ha azok rendben vannak, akkor maradhatnak? -
LógaGéza
veterán
válasz
#94529552 #36453 üzenetére
Kiszedni nem vészes, alján van egy cső, azt lehúzom, felül egy csavar, aztán felfele húzva kijön - mögötte szerencsére elég sok hely van. Inkább tényleg az, hogy nehéz hozzáférni a belsejéhez.
TaaT
Megnéztem a videót, a termosztát kiszedése jó ötletMár csak azt a tisztítófolyadékot kéne valamivel helyettesítenem
-
LógaGéza
veterán
válasz
Motion_Blur #36449 üzenetére
Úgyis lesz holnap egy 10km-es utam
Akkor megcsinálom holnap - ha nem esik az eső
Nem, ahhoz könnyebb hozzáférni...
-
LógaGéza
veterán
válasz
#94529552 #36442 üzenetére
Tartályt kiszedem, kimosom, de kérdés, hogy mivel? Ugyanis elég "okos" alakja van... Max a felső torkáig érek be kézzel, és az alját is ki kéne takarítani...
Szerintem holnap feltöltöm desztvízzel, és jövőhétvégén rászánom a két napot. Egy hétre nem baj ha csak desztvíz van benne?
-
LógaGéza
veterán
Lecserélem a hűtővizet, és két gyors kérdésem lenne:
- a szervizkönyv leírása szerint a leeresztőcsap kinyitásán kívül a motor hátulján van egy csavar a olajszűrő környékén amit ki kell csavarni még, viszont ahogy néztem ahhoz nagyon alá kéne másznom, és nincs rá most lehetőségem. A csapból elég sok víz kijött, ha most ráindítok és a vízpumpával kijáratom a maradékot akkor az elég lesz?
- a hűtővíz kiegyenlítő tartályában elég sok barna lerakódás van, mivel tudnám kitakarítani? -
LógaGéza
veterán
válasz
Mágus2 #36193 üzenetére
és aero.
Köszönöm, megpróbálom meló után. Ha már csúszik, akkor mindegy, úgy is cserélni kell...Más:
Tegnap tankoltam MM100-at az OMV-n, srác nézte, hogy milyen autó, és rákérdezett, hogy ugye tudod, hogy 100-ast tankoltál?
Mondta, hogy június 1-től megváltozott a keverék, most már minimum 100-as oktánszámú nyálat adnak. Kíváncsi leszek -
LógaGéza
veterán
Hogyan tudom kitesztelni, hogy csúszik-e kuplungom? Valahogy erőtlenebbnek érzem az autót, meg mintha a motorfék is nagyobbat fogna rajta...
-
LógaGéza
veterán
Benzinpumpa hogyan működik? Csak szív vagy nem, vagy esetleg vannak fokozatai is?
-
LógaGéza
veterán
válasz
EQMontoya #34854 üzenetére
Hogy vannak IS200-nál a felszereltségi szintek? Azt láttam, hogy tempomat csak automatában van elvileg, de sperr sincs gondolom az összesben... Honnan tudhatom egy hirdetésből, hogy van benne?
TheProb
Nem hiszem, hogy gyári lenne, ilyen szokott lenni az autóhifis biztosítékház. Hova megy a másik vége? Lehet, hogy kirántották belőle az erősítőt, és le se szigetelték a végét, és ott leng szabadon valahol... Biztonság kedvéért én tuti ránéznék... -
LógaGéza
veterán
válasz
tomiii. #34529 üzenetére
Nem tudnád megmutatni neki ezt a videót, hátha tudna rá mondani valamit, hogy miért van, mert eddig mindenki aki látta csak vakarta a fejét...
W203 C220 2002-es. Hidegen semmi baja, melegen csinálja ezt, de nem mindig. Főleg akkor jön elő, ha melegen megállok pl pirosnál. Akkor egy gázfröccs és helyreáll, viszont ha kitekerem a kormányt egyik irányba teljesen, és dolgoztatom a szervót, akkor elő lehet idézni megint. Alapjárat rendben van,, nem esik a fordulat ilyenkor. -
LógaGéza
veterán
válasz
Tsebacsi #34508 üzenetére
Én is nekiállok otthon szerelni, aztán a hibáimból tanulok - volt azért egy pár
Mondjuk vannak olyan műveletek, amiket már nem mernék otthon megcsinálni - például a hengerfej levételét, ugyanis biztos van olyan műveletsor, amit kötelező akkor már végrehajtani, és ahhoz se szerszámom, se szaktudásom nem lenne. Sok apróságot meg lehet otthon csinálni (állítom egy szervizes se kapargatta volna órákon keresztül a kormot az EGR járataimból), de azért tudni kell hol a határTheProb
Ne fejezd be, engem pl kifejezetten érdekel, eddig nem is tudtam például, hogy síkolás után a csavarokat is cserélni kell, de ahogy mondtad, legalább ezt is felvettem a várható költségek közé - bár tuti nem ez lesz a legtöbb.
Na meg eddig én is több részletben akartam megcsinálni, előbb csak hengerfejet nyomáspróbáztatom, ha kell akkor síkolás, meg tömítéscsere, aztán később a többi, de ezek szerint jobb ha egyszerre lezavarok majd mindent... -
LógaGéza
veterán
Én ilyet néztem féklámpába. Az ilyen full műanyag házas ledekkel nekem rossz a tapasztalatom, volt hogy letört, és szedhettem ki a fényszórót, hogy kirázzam belőle...
De ha többet szánsz rá akár egy ilyet is megnézhetsz fékbe.M_o_g_y_i
Csak véletlenszerűen dobtál be egy eladót. vagy van tapasztalatod vele? -
LógaGéza
veterán
Pont az injektor és motor közé menne a 7.85x3.53-as. Nagy igénybevételnek nem lenne kitéve, bár a régi is elég nehezen ment már be a helyére... Most egyelőre a régit megpatkolom egy kis tömítővel, és úgy rakom vissza, ha meg olyan helyen járok, akkor megejtem ezt a 100Ft-os beruházást
Köszi a tippet
-
LógaGéza
veterán
Honnan tudnék szerezni 7.47X3.6-os és 7.85X3.53-os, vagy ezeknek megfelelő o-gyűrűket? Elb*szott egy Honda méret, nem hiszem, hogy csak gyári van 1300/db áron...
Esetleg valaki járatosabb ezekben? Mert nem hiszem, hogy pár tized mm-t nem lehet csalni, és szabvány méretből kihozni... -
LógaGéza
veterán
válasz
BigBlackDog #34116 üzenetére
Ez egy jó reklámfogás. Mostanában még a csapból is ez fojt, hogy milyen opciót rakott be a HaHU, és talán ez a Merci az elsők között volt, aki bejelölte. Képzeld mennyi megtekintése lehet azóta
gooool
Úgy látszik egyre gondoltunk -
LógaGéza
veterán
válasz
tibbike01 #34104 üzenetére
Nekem is Osram NBU van benn, szerintem lassan 1 éve, de még jó - viszont többet nem vennék ilyet. Ez a kékes távolsági fény biztos jó országúton, meg olyan helyeken, ahol normális felfestés van, de itt sajnos nincs, és eléggé figyelni kell pár helyen, ha az úton szeretnék maradni... Ide jobb a sárgásabb fényű...
-
LógaGéza
veterán
Tegnap voltunk megnézetni faterék Mercijét 3 helyen. Ebből az egyik helyen rádugták Bosch digra, majd hosszú fejvakarás után végigmondta az összes üzemanyagrendszerhez kapcsolódó alkatrészt, hogy meg kéne nézetni, majd kijött az öreg, és rávágta, hogy kettőstömegű (ez volt Mezőmegyeren). Elmentünk egy következő helyre, ott azt mondta a szerelő, hogy biztos nem kettőstömegű, de hogy mitől 3 hengerezik néha, azt nem tudja. Harmadik helyen csak jövőhét csütörtökön tudnak bármit mondani...
Mondjuk ezzel még nem ültünk fel a rollerre, de közel állunk hozzá... Nagyon közel... -
LógaGéza
veterán
válasz
TheProb #33893 üzenetére
Veszel két 1L-est, és annyira hígítod, amennyi kell bele. Mannolnál nem találtam ilyet, de annál amit linkeltem még ha 1:1-be is keresem, akkor is -40-et bír. Annyi remélem nem lesz
TaaT
Pedig vannak, én is láttam már Teszkóban... Lehet valaki azt rak ablakmosóba, mert olcsóbb, és illatozzonAmúgy nem, gondolom párologtatókba, esetleg vasalóba rakják.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Cheesy #33144 üzenetére
Van topikjuk / logout cikkjük a töltőknek, sok okosság van benne ebben a témában
focvis
Anno mikor követtem egy darabig, mikor aktuális volt nekem is a vétel, akkor nem volt ilyen probléma - végül egy épp akcióban lévő Lidl-ös Ultimate Speed márkájú CTEK másolatot vettem, ott se voltak rossz véleménnyel róla. Azóta is szinte kézről kézre vándorol a családban, elég ritkán találkozok vele, de mindenki meg volt vele elégedve -
LógaGéza
veterán
Nálam még ez sem opció, mert egy darab H4-es izzó megy a fényszórómba (meg egy parkolólámpa, amibe most villog a led, és még mindig nem rendeltem újat
).
MunezXBK
Nem csak te vagy így vele, csütörtökön lemostam, pénteken esett... De így voltam vele minden mosásnál idén, elég idegesítő tud lenni
...
-
LógaGéza
veterán
válasz
SzlobiG #33114 üzenetére
Ezt én is néztem, de valahogy nem akarok 72ezret adni egy olyan valamiért, amit 10ezerből otthon is megoldanék, normális LEDes égőkkel... Ráadásul tuti nem méretpontos, akkor adapterrel is küszködni... Ráadásul nálam még a ledes csík se megoldható - eddig a legelegánsabb megoldás az volt, hogy vágjak ki középen a megadott helyeken két csíkot a lökhárítóból
-
LógaGéza
veterán
Ennek lenne értelme? Úgy is rendelek innen pár dolgot, aztán ha nem rontom el nagyon vele, akkor kipróbálnám.
-
LógaGéza
veterán
Nem szoktam idiótán közlekedni vele, tiltásig még sose rúgtam el mondjuk (ami egy Hondánál szégyen
) -ráadásul az utak is olyanak, hogy... Hagyjuk... Átlag olyan 100-110-es utazó nagyon max.
Nem nagyon akarok öntögetni bele semmit, ha meg kell csinálni, akkor meg kell, nem nagyon hiszek az ilyen-olyan csodaszerekben.
Vastagabb olaj: 10W40-es Castrolt jobban ette, mint az 5W40-es Motult.Múlthéten mikor le volt szedve a motor körül majdnem minden, akkor nagyjából lemostam a blokkot, most megnéztem, és a bal oldalán megint olajos, nagyon arra gondolok, hogy hengerfejtömítés lesz itt a baj. Csak akkor már ha le van véve a hengerfej, akkor kéne nézni egy szelephézagot, nyomáspróbázni is kéne... Sokan meg nem vállalják, mert azt mondják, hogy a japán motor addig jó, amíg nincs megbontva, utána csak rosszabb lesz...
-
LógaGéza
veterán
válasz
TheProb #32447 üzenetére
Enyém is eszi az olajat, kompressziót mértünk nemrég, és semmi baj nem volt vele. Majd most meglesem amit zack mondott a füstöléssel, azt nem nagyon nézegettem még úgy, hogy más tapossa a gázt - na meg ritkán megyek magam után
Amúgy meg tapasztaltabbak azt mondják, hogy újra kell gyűrűznöm, csak egy gyári gyűrűszett 82k kedvezménnyel... -
LógaGéza
veterán
válasz
EQMontoya #32350 üzenetére
Érdekes, mert se Check Engine, semmi, csak néha ha gondol egyet, akkor felugrik az izzításjel, de el is alszik hamar. Ráadásul nem erőtlen, ugyanúgy húz, mint előtte, stb.
Mindenesetre mondtam nekik, hogy mindenféleképp ugordjanak be a szerelőhöz, írok ha tudunk valamit.
-
LógaGéza
veterán
Nem, tényleg borzalom... Itt vannak most Csabán, Gyulán van a szerelő. De nemrég még otthon voltak, most jöttek be (~50km), járkáltunk a városban, és egyáltalán nem volt erőtlen, semmit nem lehet észrevenni, ráadásul ha ad egy gázfröccsöt, akkor abba is marad, és elmondása szerint nem mindig ilyen.
w333
Elsőre vízpumpára tippeltünk, ugyanis láncos, és ott ugye nincs cserélve a szíjjal, de a generátor se rossz ötlet - mi örülnénk a legjobban ha csak ennyi lenne... -
LógaGéza
veterán
Szüleim Mercije érdekes hangot hallat... Mitől lehet ez? Motor jobb elejéből hallatszik.
El tudnak még szerelőig menni vele? -
LógaGéza
veterán
válasz
stickermajom #32292 üzenetére
Elég? Nagyon... 5l 5W40-es Motul X-cess, Filtron olajszűrővel, és gyári olajleeresztőcsavar-alátéttel jött 12.200-ért... Ehhez képest nagyon elszálltak az árak...
-
LógaGéza
veterán
Hogyha már feljött ez a téma - ugyebár EGR járatokat tisztítottam fizikálisan nemrég, gondoltam kéne valami lötyi, amivel a maradékot is ki lehetne szedni. Van ilyenre ajánlott valami, vagy nem is lenne értelme?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Kornel #32147 üzenetére
Majd kiderült a fogyasztási adatokból, EGR takarítás óta még nem volt üres tankom.
Amúgy nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom nálam egybe van építve a gyertyapipával a gyújtótrafó, költséges lenne cserélni
Qru
Elvileg azok is lettek mérve, azt mondta a srác, ha nem megy 1V felé, akkor általában nincs baj, 0,2-0,8V körül mozgott.
De neked legyen igazad abban, hogy nem kell foglalkozni vele -
LógaGéza
veterán
válasz
tboy93 #32135 üzenetére
Tegnap hozzám is eljött egy szerelő ismerősöm, mondtam hogy hozza már el a diagcuccát, és rádugtuk, ez lett a vége
Gyertya nálam nem játszik, nemrég cseréltem. Check Engine nem jelez vissza, és érdekes, a Honda specifikus része a programnak ezt a hibát nem jelezte, csak a Generic ODB. Próbáltuk törölni, de újraindítás után visszadobta... -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
kalmanchris #31850 üzenetére
Én balga kihagytam egy csövet a szívókönyök bal oldalán. Azt visszadugtam, és egyből barátibb volt, viszont fülelve rájöttem, hogy az EGR szelep alatt erős szívóhang van, azt is újratömítettem, jobb megoldás híján.
Alapjárati motor újratanításáról nem találtam semmit, a szervizkönyv nem is említ semmit, max annyit, hogy van egy alapjárati szelep, amit az ECU vezérel, a MAP szenzorok adataiból.
-
LógaGéza
veterán
válasz
kalmanchris #31850 üzenetére
Köszi a tippeket, elsőért holnap belelapozok a kézikönyvbe, másodikat meg megfülelem
-
LógaGéza
veterán
válasz
kalmanchris #31848 üzenetére
1: Bowdenes, nem elektromos.
2: Máshol is ezt mondták, holnap átnézem és átmozgatom a csöveket. Figyeltem rá nagyon, hogy minden pontosan menjen vissza, szépen fokozatosan húzgáltam meg a csavarokat, ettől függetlenül lehet baki valahol... Van rá valami egyszerű módszer kideríteni? -
LógaGéza
veterán
Mitől lehet az, hogy indítás után folyamatosan ugrál a fordulat 1500-2500 között? Először felmegy 2500-ra, elkezd lejebb menni, majd 1500 körül megrázkódik, mintha le akarna fulladni, majd megint fel 2500-ra, és így tovább (2001-es 7gen Civic 1.6 D16V1).
Előzmény:
Ki akartam takarítani az EGR járatokat, ehhez ugyebár le kellett vennem a pillangószelepet, és a szívósort. Kikapargattam a kormot, szépen letakarítottam mindent, ha már ott voltam kiszedtem az injektorokat is, és átmostam azokat is, és átfújkáltam a MAP szenzorokat is, ám a szívósortömítés nem érkezett meg időben, utána meg nem értem rá ~10 napig, addig szívósor nélkül állt az autó (a lyukakat a motoron betömködtem addig). Ma összeraktam, kapott új szívósortömítést, kitakarítottam az EGR szelepet is, és cseréltem egy vezérműtengely "plugot" is, ugyanis csupa olaj volt mindig mellette a motor (innen a 6-os alkatrész).
Mikor minden visszakerült először próbáltam indítani, nem sikerült. Kapcsolgattam a gyújtást kicsit, hogy feltöltődjön a rendszer benzinnel, akkor nagy nehezen elindult, és jött a fenti jelenség.
Mit ronthattam el? Elsőre a MAP szenzorra tippelnék, ugyanis valami nagy sárga trutyi jött ki belőle, és gyanítom, hogy nem lett teljesen tiszta... Bár akkor kéne a CE-nek is világítania gondolom... -
LógaGéza
veterán
válasz
z123456789 #31479 üzenetére
Én bementem, heló, kéne vizsga. Negyed óra és kész volt
Helye válogatja.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Qtya123 #31133 üzenetére
Drága a fenntartás?
Civicem nemrég kapott utángyártott hátsó dobot, 45k, vezérléscsere anyagár kedvezménnyel, utángyártott cuccokkal 46k, gyári görgő áráról tboy93 tud nyilatkozni. Cseréltem váltót, bontott felújított 100k...
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egyáltalán nem drága a fenntartás, más japán hasonló korúnak is ennyi... -
LógaGéza
veterán
válasz
z123456789 #31034 üzenetére
Tegnap is piszkálták, mert amikor este ránéztem, egy darabig Ár nélkül volt kinn.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mágus2 #30978 üzenetére
Ma reggel vezettem az említett 159SW Ti-t. Szép nagy, jó kényelmes, de ha azt akarom, hogy mögöttem elférjen valaki, akkor állandóan piszkálom a térdemmel a tempomatkart... Más a kialakítás, másak az emberek, valakinek ez jó, valakinek az
kornelka
Akkor lassan üdvözölhetünk a klubban? -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Hétvégén levettem a szívósort, lebontottam róla az EGR járatos aluizéét, és láttam meglepetten, hogy a szívókönyök tömítésein motorolaj nyomok vannak. Ez egészséges? Gondolom nem nagyon... Mitől lehet ez a probléma?
Honda Civic 7G 1.6 D16V1 motorral
-
LógaGéza
veterán
válasz
Remekelek28 #30691 üzenetére
Azért ennyire nem kell tőlük tartani... Beszélgettem kicsit rendőr keresztapámmal, aki nem útszéli rendőr - "kicsit" feljebb van. Ő mondta, hogy nem kell ezektől annyira tartani. Szoftveresen nincs megvéve a többi modul, vagyis csak sebességet mér, azt is max 100m távolságból (nincs az, hogy messziről látja, hogy gyorsan mész, és majd ha közel érsz akkor fényképez), azt is akkor csak, ha a Hold és a többi bolygó megfelelő pályán állnak, és döglött hangyák megfelelő számú lábát égeted mellettük, és marhábú beszélsz hablatyúl - röviden egyáltalán nem stabil még a rendszer, ő konkrétan azt mondta, hogy csodálkozna, ha ma elindulna teljesen a rendszer.
A sokszeműekről meg annyit, hogy a megmozdítós hiba még mindig megvan, ha 1 méterrel arrébb rakják, már akkor lefagy, és újra kell szinkronizálni. Menet közbeni mérés teljesen megszűnt, ugyanis képtelen rá a rendszer - a régieket, amik ezt is tudták, és tényleg jól működtek minden szempontból, azokat egytől egyig le kellett selejtezni...
Ergo nagyon szidta őket - bár azt mondta, hogy egy nagy bajuk van ezeknek: hogy ők kimaradtak belőle -
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Tegnap vittem a Doblót (2015-ös 1.6Multijet) 5000km-es olajcserére, Fiat Márkaszervizbe, ott is hagytam majd' 40ezret... 5L Magnatec 5W30, 21ezer, majd 30 ezernél találkozunk. Kérdeztem a szervizest, hogy nem sok-e kicsit ez a 30ezer, annyit mondott, hogy Ducatoknál 48ezer a csereperiódus
Szűrőt direkt megjelöltem, ugyanis érdekelt, hogy cserélik-e, erre csak szűrőbetétet cseréltek
Valahogy kezdem megérteni, hogy miért nem szeretik az emberek a márkaszervizeket. Még ha valami Long Life Seleniat raktak volna bele, akkor oké, megértem az árat, de hogy olyan olajból, amiből én megveszem egyszeri user a 5L-es kiszerelést 7ezerért...kornelka
Mondanám én is, hogy én is tudok egy nagyon jó Alfa szerelőt, de gondolom nem fogod lehozni Újkígyósra -
LógaGéza
veterán
Valaki nem tudja, hogy honnan lehet Permatex Ultra Grey-t kapni kisebb mennyiségben is? Esetleg valami hasonló termék is jöhet...
-
LógaGéza
veterán
válasz
Skillet #28724 üzenetére
Jól gondolod, általában a felmásolás sorrendjét követi. Vannak FAT Sorter progik, direkt erre a célra, nekem ez vált be a legjobban: Visual YAFS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Foxpost
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Specialized Sirrus X 3.0 EQ
- KARCHER Akkumulátoros magasnyomású mosó kiegészítőkkel
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter fényes fotópapír
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest