- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lazac_ #241228 üzenetére
A busz emlékezetből húzta a kormányt. Látta korábban a külsőben a kisteherautót, az is megvolt neki, hogy besorolt a busz mögé, de az már nem volt meg neki, hogy te kisoroltál. Sorrendben: kirakta az irányjelzőt, majd a kormányt húzta, majd belenézett a tükörbe...
Videó alapján ha van valami, őt kaszálják el. Persze ott szerencsésen van bőven hely akkor is, ha már a középső tengelynél vagy, mikor rád húzza, de na...gergo5991: lehet, a youtube tömörítette.
-
rbalint88
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz
lazac_ #234691 üzenetére
Már az elején kellett volna korlátozni a hatósági áras üzemanyag maximálisan tankolható mennyiségét és talán nem lett volna ekkora az üzemanyagturizmus.
Szer.:
Infók a műszakizásról vidékről, itt helyben új időpontot csak augusztus első felében tudnak adni.
Környékbeli városban is ez a helyzet, de ott van még egy lehetőség, hogy letámasztod a vizsgaállomáson a verdát, ha lesz szabad hely, akkor leműszakiztatják. Pár nap és/vagy egy hét várakozással. -
rbalint88
addikt
válasz
lazac_ #234370 üzenetére
Mert az a megoldas, hogy eroszakkal, fulladasig akarjak
taknyosraszopatniszivatni az autosokat, hogy barmi massal jarjanak. Csak csucsidoben nem birja el a bkv se a plusz forgalmat (sokszor a jelenlegit is csak neccesen), bringazni, rollerezni meg nem mindenki akar, tud. Tomegkozlekedni se, nekem a koszos, budos, bunko es ezek tetszoleges kombinaciojaban elofordulo emberekkel van a bajom, nem azzal, hogy menetrendhez kell igazodni vagy netan megazom, az megfelelo oltozkodessel kimozoghato. A blutyukhangszororol mulatost es trashrapet ordittato, kotekedos-keselos nemzeti erotartalekokrol meg ne is beszeljunk. Lehet sznob hozzaallas, de amig anyagilag belefer, nem szeretnek vegyulni veluk, meg akkor se, ha lassabb autozni.Elektromos rasegitesu bringa vagy robogo az egyeni mobilitasi problemamra megoldas lenne, de a csalad fuvarozasara europai mercek szerint kicsit szukos
sutszi: szepen korbeirtad a most divatos woke es cancel culture iranyzatot… remelem hamar felebred ebbol a nyugati vilag, mert ez a demokracia parodiaja es onmagaba fojtasa. Es csak remelhetjuk, hogy a demokracia es a normalitas feltamad fonixkent es nem a polkorrektseg diktaturaja jon…
Mai hircim, hogy Rowan Atkonson szerint mindenbol lehet viccet csinalni. Kivancsi vagyok mennyire fogjak kiatkozni emiatt a kijelentese miatt mindenhonnan. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
lazac_ #232545 üzenetére
Ha ez az underbody wax, akkor teljesen jó, csak 1-2 év múlva megint érdemes lehet ismételni. Mintha csak zsírral lenne átkenve, ccavaroknak stb még jó is, fékcsövek szintén, talán pár gumi porvédőnél lehet hamarabb repedezés konkrét anyagok (gumi es olajszármazék) függvényében. Legtöbb gondot a gumis anyagú alvázvédő okozhat szerintem, meg a bitumenes is nyűgös szerelés szempontjából, de a wax nem sok vizet zavar szerintem. Csak feltételezés, anyag pontos nevének ismerete nélkül (Dinitrol pont csinál több fajtát ahogy néztem)
-
tboldi
nagyúr
válasz
lazac_ #232127 üzenetére
Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utcai OMV, kora du.:
Volt ott egy cseh rendszámú Civic két copfos faszival, éppen akkor jöttek kifelé a shopból értetlenkedve, mikor odaértem, és az összes oszlopot és kiírást körbeszaglászták utólag. Úgy tűnik, hozzájuk sem jutott el.
Aztán miközben nyomtam a WagonR-be a nyálat, érkezett egy szlovák ürge, aki a mögöttünk tankoló magyart kérdezgette, hogy hogyan is megy ez. "Előre be kell menni megmutatni a forgalmit, utána lehet csak tankolni" - válaszolta neki. De ez nem igaz, ugyanúgy, mint a MOL-nál, itt is fizetéskor vonják le a különbözetet kedvezmény gyanánt, nem kell előre bizonygatni semmit. Én a SuperShop kártyával együtt nyújtottam a forgalmit, de meg sem nézte a pénztáros közelebbről, látta így is, hogy magyar formátumú, és rögtön ~6700 Ft lett a ~10300-ból. Csak a SuperShopot nem fogadta el a gép. 🤷♂️ -
tboldi
nagyúr
válasz
lazac_ #229658 üzenetére
Mint ahogy a legtobb folyadekkristalyos kijelzo, amin szinten van egy polarizalo reteg.
Ilyen szemuvegben en sem latom rendesen a klimapanelt a Jazz-ben.szerk.: A Casio egyebkent pont ezzel varial az orain, ahhoz, hogy inverz kijelzot kapjanak, csak el kell forgatni 90 fokkal ezt a reteget. (sima - inverz)
-
tboldi
nagyúr
válasz
lazac_ #228417 üzenetére
Örülnék, ha lenne ilyen hely Móvár vagy Győr környékén is.
szerk.: Ennyi erővel én is bérbe adhatnám az aknát. Nekem csápos vagy ollós emelő kell.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lazac_ #227789 üzenetére
Én vettem nyomatékkulcsot is ráhúzni.
Igazad van, ha társasház garázs nélkül, akkor az más kérdés. Bár ha nincs másra használva, akkor inkább szivargyújtós. De egy akkus csavarozó kevés háztartásban felesleges.Amúgy csak papíron 400 Nm, a valóságban 250 Nm rémlik, ami még mindig bőven elég személyautóra.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
lazac_ #221976 üzenetére
Nem baj, gyárban is szoktak csavarokat jelölni egy-egy pöttyel, de nem kell túlzásba vinni. Alkatrészek felsorolásával, meg kilométerekkel nem kell telefirkálni a szelepfedelet, burkolatokat, zárhidat, arra ott a szervizkönyv, vagy tegyen egy subtle matricát a biztosítéktáblára.
-
Vismajor01
addikt
válasz
lazac_ #219398 üzenetére
Bocsi h azt akarja h ha mar elvitte akkor legyen tiszta..
En is vittem Szombaton es jo hosszu sor volt, raadasul ket kocsival mentunk. Az autom nem volt annyira koszos, palyaztam vele de amugy kb 1 hete volt mosva. Azert poros volt boven.
Megfogadtam az itteni tanacsot h ha nem durvan koszos akkor 1x samponosan korbe mosni aztan szaritos oblites es kesz is. Plane azert így csinaltam mert hosszuvolt a sor nem akartam pepecselni.
Aztan mikor bealltam onnan a lidlbe (egymas mellett van a ketto) es kijottem akkor latom h ahol a legkoszosabb volt ott most is az(elso kerek mogott, hatso szelvedo meg ilyenek)
Szoval ja, legkozelebb vegig megyek az auton rendesen es nem fogok sietni csak azert met sokan vannak. En is kivartam a sorom es nem surgettem senkit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lazac_ #218158 üzenetére
A biztositon mulik, ha a km-t kevessel leped at akkor nem foglalkoznak vele. Kozeputas ha ujra kalkulaljak a biztositasi dijat ha sokkal lepted tul. Szelsoseges esetben nem fizetnek. A kulfoldet nem tudom mennyire veszik szigoruan de gondolom ha a kozelben maradsz kb azonos mint a km-nel.
-
válasz
lazac_ #215670 üzenetére
Megjött, felvarrtam, 7e-t megért.
Az alsó küllőnél nem feszült rá szépen, igazgatnom kellett volna még, de kellett a kocsi hazamenni a munkahelyről.Az átlapolások itt se voltak ellapítva, sokkal bumszlisabb lett volna a varrásoknál, ha nem esek neki szikével magam elvékonyítani az anyagot.
Ja, ilyen volt az alja, ez volt a legjobb része. Köszönöm, hogy elmondhattam.
Honda City: 5,98
MX-5: 9,4 (de legalább most már biztos, hogy kinéz egy motorgenerál/csere) -
Puma K
nagyúr
-
stickermajom
addikt
válasz
lazac_ #208723 üzenetére
Akkor azért volt ismerős ez a szakasz. Itt én is előztem már.
Szerintem videó alapján gyorshajtást nem tudnak rávarrni, max ennyit: "a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni." 6 pont, 30k. Ebbe tuti beleállnék, ott rohadjon meg a házmester aki beküldte.
-
Szada85
aktív tag
válasz
lazac_ #207582 üzenetére
Nem lenne azzal semmi baj, vállalom én is az autómat, csak sajnos ismerjük az otthoni rendszert, és ilyenformán egy kalap alá van véve az, aki egy, az autóhoz gyártott rugót/futómüvet épít be azzal, aki elvágja a rugóját, mert ma mindkettö egyformán szabálytalan, és illegális.
Nekem nincs semmi ákombákom alkatrész a GSi-ben, mindegyik "márkás" (Lexmaul, dBilas, Eibach, OZ, Momo, Irmscher, Remus...), E-számos, kimondottan az autóhoz, motorhoz készített, és már egy hivatalos szerv (TÜV Rheinland) által jóváhagyott cucc.
Mégis ha beinvitálnának a Mozaikba darabokban se kapnám vissza a forgalmit.
Pedig se nem hangos az autó, se nem lóg ki a felni, nem karcolom az aszfaltot, és még a környezetvédelmi osztályát is teljesíti. -
válasz
lazac_ #207149 üzenetére
Ha túlmelegszik, nagyobb kapacitású hűtő kell, nem korábban nyitó termosztát, azzal pont nem éred el amire tervezték, csak a sáv alját. C3-unkba 103⁰os volt pl a gyári termosztát (teljes!) nyitási hőmérséklete. 1.4 8V, 73 lóra visszavágva ebben. Ehhez is volt többféle, a mérnökök tudják mikor lesz az olaj olyan meleg, amilyennek lennie kell, utcai használattal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
lazac_ #204666 üzenetére
Termosztát: ha kijön, tőcsavarozd meg esetleg
Rá vagyok kattanva a módszerre, motorgenerált csinálunk, hengerfej és porlasztó is tőcsavaros lesz. Mondjuk itt az egyik hf csavar volt beszakadva a blokkba, valószínű hengerfej repedés miatt nem tudták soha meghúzni kellő nyomatékra, aztán kijött a menet. Emiatt fel lett fúrva nagyobbra, az pedig már nem megy keresztül a hengerfejen sima csavarként, szóval az összes olyan lesz és kész
-
válasz
lazac_ #201960 üzenetére
Sajna privacy error miatt nem tudtam megnyitni.
Lehet, hogy megelőzte a korát... (még nem elég elterjedt azért az e-autózás, illetve nem tudom mennyi idő egy akku-ki-be folyamat. A régi telefonok jutottak eszembe: hátlap le, akku ki, akku vissza)Majd meglátjuk, hogy az "akkukút", ahol lehet 250kW-tal tölteni, azok mennyire terjednek el, s milyen hamar.
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
lazac_ #197464 üzenetére
Abban igaza volt, hogy mindenki mindenhez IS ert
A dudas tortenettel nem ertek egyet. Volt mar parszor reszem ultra gaz szituaciokban. En olyankor azt vettem eszre, hogy eloszor gepeszkedek es elkerulom a szituaciot utana ledudalom a fejet. Amugy a dudalasra az emberek oriasi szazaleka vagy ugy reagal, hogy leblokkol es azt sem tudja hol van vagy eszre sem veszi aki reagal az kb kerekitesi hiba
Par eve epp indexeltem kifele egy parkolobol. Egy figura ezerrel tolatott epp annak az autonak ami arra vart, hogy bealljon a helyemre. En lattam, hogy nem latja nem is lassitott letarolta. Kerdeztem tole nem hallottad, hogy dudalok? Jaa az? Azt gondoltam nem nekem szol...
-
-
Doki16
addikt
válasz
lazac_ #190976 üzenetére
Én erre nem is gondoltam alapból, mert fél éves korára már kinövi és akkor ott marad egy 100k+ Ft-os cucc feleslegesen. Amúgy biztonságban jobb mint bekötni? Mert nekem jelent gondot kötögetni, kb. 15 másodperc az egész, de ha biztonságosabb az minden pénzt megér.
A rendes gyerekülés amit majd 9 kilótól tudok majd használni már isofixes. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
lazac_ #187527 üzenetére
Múltkor én is megdöbbentem kicsit, mennyire össze-vissza van az alkatrészek megfelelősége. Fiathoz nézve a kereső fel sem dob 1-2 dolgot, ott csak a legolcsóbbat néztem meg. 1-2 drágábbra kattintva behozta alternatívaként, méret stb minden stimmelt, és mellesleg ez szintén jó Suzukihoz is
Traktor vonalon gömbfejekkel vagy egy órán keresztül gyűjtöttem cikkszámokat, vagy 20 felét találtam is, és mindnek azonos a hossza és a menetei
mindeközben kereső a gyári cikkszám szerint dobott kb 2-3 opciót és annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Specialized Sirrus X 3.0 EQ
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest