Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B. Tamas
aktív tag
Tudtommal csak 10 percre visszamenőleg lehet visszanézni a helyzeted, hosszabban nem tárolja, valamint a privát csoport létrehozása külön fizetős opció (még ha a Locus Pro meg is van vásárolva).
[ Szerkesztve ]
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Razor99
újonc
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A locus pro verzió tudja azt amikor az élő nyomkovetést megosztom akkor ne csak az aktuális helyzeti pontomat mutassa hanem a megtett távot vagy az aktuális nyomvonalat a meghívott fél számára? Ha igen hogyan kell ezt beállítani? Köszi a választ!
-
Ch4os
aktív tag
Két módon is figyelheted egy alkalmazás árát:
1. Google Play-ből letöltesz egy pont erre alkalmas alkalmazás-ár-figyelőt. Pl: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales
2. Figyeled a saját honlapjukat egy honlap figyelővel:
Amit figyelsz: https://www.locusmap.eu/download/
Amivel figyeled: https://visualping.io/ -
kalif
csendes tag
Sziasztok ! A Pro verzió szokott akcióban lenni ? Valahol olvastam, hogy évente félévente pár napig fél áron van, de én nem nagyon láttam. Nyilván minden nap nem nézegetem, van lehetőség arra, hogy ,ha egy app akciós akkor értesítést küld a Goggle Play ? Én nem nagyon találtam, max., hogy kívánságlistára teszem, de szerintem az nem értesít. Köszönöm.
-
pczinder
tag
Mindkettőtöknek köszönöm a választ.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz pczinder #292 üzenetére
Szia, sajnos a geocaching.hu-val eléggé hadilábon áll (mondjuk a com-mal is ha nem vagy előfizető), én úgy csinálom, hogy kiexportálom a még nem talált ládákat időnként és beimportálom pontként. Van magyar fejlesztésű plugin, ami beépül a Locusba, de nekem nem tetszett, elég sete-suta megoldás.
Feliratokat térképen pedig tudtommal neml lehet külön méretezni, egyben kezeli, de majd kijavít aki biztosan máshogy tudja.Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
pczinder
tag
Szervusztok! Régi Locus felhasználó vagyok (kíváncsiságból megnéztem: 2011-ben vettem meg a Pro verziót). Ezer appot próbáltam már ki, de ez a kedvencem. Örülök, hogy rábukkantam erre a fórumra, végig is olvastam az eddigi bejegyzéseket.
Két kérdésem lenne, amiben talán tudtok segíteni.
Én ezzel geoládázok régóta. Egyetlen gondom van vele, mégpedig, hogy az online (helyszíni) logolást a geocaching.com felületére irányítja, márpedig engem alapvetően a geocaching.hu-s ládák érdekelnek, ahol egészen más a találat regisztrációja. Tudta ezt a lehetőséget magyarítani valaki?
Másik: zavar, hogy a vektoros térképeken a települések elnevezése gyakran ugyanolyan méretű, mint a többi helyadaté, sőt egyes nagyításoknál meg sem jelenik. Ha a betűméretet növelem, akkor viszont sok mindené növekszik vele együtt (pl. szintvonal magasságadata). Hogy lehetne jobban láthatóvá tenni a faluneveket?
Ezzel együtt is maximálisan ajánlom a Locust mindenkinek. -
Razor99
újonc
Persze eddig működött vele
-
Razor99
újonc
Sziasztok! Nem működik az útvonaltervezésem már egy ideje mi lehet a gond? (Működtetése: Off Line állapotban , a műholdak elérhetőek, láthatóak) szóval állandóan csak homokorázik és egyfolytában keres az induló pontokat és érkezést ki lehet választani de nem tervez és nem helyezi rá az útvonalakra csak légvonalban marad. Tudnátok segíteni? Thx!
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #286 üzenetére
Igen elvileg így, bár nálam picit mások a színek, de lehet a domborzat hiánya miatt.
Mivel ez egy teljes offline Magyarország térkép amit külön letöltöttél természetesen az online térképek között nem fog megjelenni.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #284 üzenetére
-
felhasználóx
tag
-
Ch4os
aktív tag
válasz HollyBoni #277 üzenetére
Én is ezt használom és néha az OpenAndroMaps-t.
Nézzétek meg a Map Style-ok alatt van több lehetőség. -
-
Coreline
friss újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni...Eddig még sosem tapasztaltam a következőket, így biztosan elállítottam valamit: importálás után kb 3 méterenként útpontokat tesz be. Rögzítéskor semmi probléma, de ha bármilyen más gpx fájlt töltök be, akkor telerakja pontokkal. Nagyon lassítja a programot és számomra nincs haszna. Hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni? Köszönöm előre is a segítséget! -
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #274 üzenetére
Csak egy gondolat. Én is sokáig használtam a tuhu térképet, de átálltam erre: [link]
Sokkal jobban szeretem. Ugyanúgy mutat minden turistautat, de jobb minőségű, több dolog van rajta, illetve az egész MO térkép ~85mb. -
Ablakos
őstag
válasz felhasználóx #274 üzenetére
Szerintem alapból ki van kapcsolva a koordináta keresés. A keresés (nagyító) / katt a locationre. Ott van kikapcsolva a koord. Felül ceruza ikon katt és lehet kapcsolni többféle opciót.
[ Szerkesztve ]
-
felhasználóx
tag
Sziasztok! nem régóta használom a pro-t elsősorban a szintek tervezése miatt vettem meg, a tuhu classic-ot használom rajta, útvonal tervezés, navigáció, és rögzítés miatt, egyébként tök sügér vagyok hozzá. Láma kérdés, de tudok GPS koordinátákra keresni? felül a nagyító ikonhoz beírva nem ad találatot. Mit rontok el? mit kell hozzá letölteni, hogy beírt szélességi és hosszúsági koordináták alapján keresse meg a pontot? Köszi!
-
Andreas2
tag
Itt írnak egy bekezdést róla:
https://www.locusmap.eu/news-release-3-49-0/Amit én érdekesnek találtam az az útvonaltervezőben a körtúra tervezés. Megadsz egy távolságot, egy irányt és generál egy körtúrát.
Az első bejegyzésben találsz linket az aktuális beta verzió letöltéséhez. A Locus Free helyére települ, tehát ha megvetted a Locus Pro-t, megférnek egymás mellett.
[link] -
B. Tamas
aktív tag
Ezt konkrétan a Facebook oldalukra tették ki, még a honlapon sincs. Amúgy nem nagyon szokták előre elsütni az újdonságokat.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
HollyBoni
veterán
-
Hínár929
tag
válasz B. Tamas #261 üzenetére
Sziasztok,
Az az érdekes, hogy a Locus-ban a nem mért szakaszokat nem jelzi ki, de ha feltöltöm a gpx-t akkor ott már kipótolja és ott az egyenes vonal.
Ne mindegy, ez vanHollyBoni,
Ha a Locusból töltöm fel a Strava-ra akkor sajnos beleszámolja a pause szakaszokat.[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Hamarosan új és hasznos kényelmi funkció érkezik, mégpedig a saját pontok és nyomvonalak szinkronizálása a felhőbe. A teszterek már próbálgatják, reméljük hamarosan megkapjuk.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz Hínár929 #260 üzenetére
Több darabban feltöltve tudod megoldani, mivel egy track egy összefüggő vonal kell hogy legyen legjobb tudomásom szerint. Szóval ezeket a kompos, vonatos részeket egy egyenes vonallal mindenképp össze fogja kötni ha egy nyomvonalon belül vannak.
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Bicajos útvonal feltöltés Strava-ra, ez az alap felállás.
Az a gondom, hogy ha megszakítom a bringázást pl. vonatra vagy kompra szállok és utána folytatom a tekerést akkor a Strava-ra feltöltéskor a nem bringázással megtett szakasz is feltöltődik, ezt szeretném elkerülni, tehát csak a tisztán tekeréssel megtett útvonal legyen feltöltve.
Mit kellene máshogy csinálnom? -
myckey
veterán
Üdv!
Nyomvonal rögzítésnél, másnak is volt , hogy rámegy a leállításra és nem történik semmi?
Nem jön fel a mentés meg a szerkesztő menü.Eltűnik az oldalsávból a rögzítés, és semmi.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
HollyBoni
veterán
válasz internetezoo #251 üzenetére
Tudom, használom is néha. Néha tervezek telefonon, de nekem asztalin átláthatóbb, gyorsabb, kényelmesebb.
-
benjoe1
aktív tag
Az itt írt nyomvonal rögzítési problémára tud esetleg valaki megoldási tippet?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
bango
tag
válasz internetezoo #246 üzenetére
igen ezt észrevettem, kösz.
-
HollyBoni
veterán
A rendertéma ad hozzá csomó plusz dolgot (pl jelöli a turistautakat), de be kell kapcsolni őket. Kék gomb bal alul, map themes, alul external themes. Ez meg volt?
Szerintem sokkal jobb ez az Openmaps mint a turistautak.hu térkép, én azt már nem is használom.
Tervezéshez én a BRouter-t használom asztali gépen. Van hillshading és mutat grafikont a szintemelkedéshez, abból mindent megtudsz.
Brouter[ Szerkesztve ]
-
-
bango
tag
köszönöm mindkettőtöknek, leszedtem .
nekem egyébként kevésbé jön be mint a pár évvel ezelőtti (van még jó pár térképrészletem lementve régről).
ez a rendertéma látszólag semmit nem adott hozzá pluszban, érdekes.
lenne még egy kérdésem, sosem látom előre egy térképen hogy éppen emelkedik vagy lejt az út leszámítva egy pár egyértelmű esetet, a magasságvonalak és azok az árnyékolások amiket eddig láttam se nyújtanak ehhez semmi segítséget. Rengeteg út van hogy összességében emelkedik de egy szakaszon jelentősen visszalejt aztán megint emelkedik és ebből a térképen semmit se látni.
gondolom egyfajta 3d nézet segít csak ezen, ez csak a pro verzióban van de az is segítene ha asztali gépen tudnám tervezni előre az utat. -
bango
tag
nekem fura hogy egy frissen letöltött verzióban is még benne van az online openmaps térkép de nem tölt be semmit, egyébként ez nem vmi vacakolás ezt lekapcsolták úgy ahogy van szerintem már legalább egy éve.
a terkep.turistautak.hu -n az OpenStreetMaps(turistautak.hu) layer-re gondoltam -
Ablakos
őstag
Úgy értettem, hogy vacakol a szerverük, ezért nem lehet online használni a csempéket.
https://openmaps.eu/dltosm.php?dl=hungary_openmaps_eu_europe.map.zip
(Van ott más ország is, ha külhonban tolod a túrát)
Letöltöd és beteszed a /sdcard/locus/mapsvector helyre. Ezután lesz egy offline térképed.
Néha megnézed ezt a helyet, hogy frissítettek-e.A turistautak térkép online is és letölthető térképszeletként a kijelölt szegmensben is működik nálam. Nem tudom miért nem jó neked.
[ Szerkesztve ]
-
bango
tag
-
bango
tag
Nekem az Openmaps online térkép jó ideje egyáltalán nem tölt be. Ez miért van?
-
vilmaboy
őstag
Help PLS!
Újra kellett telepíteni a telefonomat és nem engedi a play áruházból feltelepíteni a locus prot, fizettetni akar érte pedig van hozzá licensszem. Hogy kell hogy ne a free legyen fent és elfogadja a pro licencet?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Ablakos
őstag
Köszönöm mindenkinek, most már világos, hogy a műszerfal egy eleme ez a diagram.
[ Szerkesztve ]
-
Andreas2
tag
Menü/Műszerfal szerkesztő, Új műszerfal
Jelöld ki hogy melyik blokkba akarod tenni a grafikont. A méret valószínűleg nem lesz jó, ezzel egy kicsit játszani kell vele. Kijelölöd mondjuk az egyik sorban a bal oldali cellát, majd értéknek válaszd az Üres cellát, majd1) ha növelni akarod a diagram méretét, válaszd ki, majd Törlés. Ekkor a jobbra levő (jelenleg középső) cella megkapja a bal oldali cella területét és kétszer akkor lesz.
2) ha csökkenteni akarod a méretét, válaszd ki, majd Új cella hozzáadása Bal, jobb (alá, fölé).
És ezt ismételd, amíg megfelelő lesz a méret.
Utána megint válaszd ki, Forrás kiválasztása, felül válts át a Vezérlők,táblázatok fülre, majd a Diagramok közül válassz, attól függően hogy a megtett út magasságdiagramját (Nyomvonal rögzítése) vagy a tervezett útét (Navigáció) akarod látni.
Aztán a Szerkesztés menüpontban lehet konfigurálni a diagram kinézetét, tengelyeit stb.Célszerű a jobb oldali menüsávra kitenni a Műszerfal gombot, hogy gyorsan tudd ki- és bekapcsolni, mert sokszor zavaró lehet a térképet elfedő diagram.
-
Ablakos
őstag
válasz Szürkebikafi #225 üzenetére
A magassági grafikont hogyan lehet hozzáadni a térképhez?
-
HollyBoni
veterán
válasz internetezoo #224 üzenetére
Na ezt nem ismertem, nem rossz.
-
Szürkebikafi
csendes tag
válasz Szürkebikafi #221 üzenetére
Sikerült megoldani, de nem hajlandó 10 km-nél rövidebb szakaszt mutatni. Alapbeállításon is 5000 métert ír, amit hiába írok át, nem változik semmi. Még próbálgatom...[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
válasz HollyBoni #222 üzenetére
Alternatív "utcai" nézet. Gyalogos, hegymászós ösvényeken is rögzítettem ahol jártam.
https://www.mapillary.com/ -
HollyBoni
veterán
válasz Szürkebikafi #220 üzenetére
Én csak montizásra használom. Azt hogy hol van lépcső, egy jó térképnek jelölnie kell.
Az hogy melyik út cipelős, vagy túl durva kb. lehetetlen leszűrni térképről, ha csak nem a meredek dolgokkal van bajod, ami látszik szintemelkedés alapján.
Ha népszerű turistahelyekre mész, akkor néha néha Google Maps-en tudsz találni az útról 360 fokos vagy sima képet, de ha nincs akkor teljesen vakon fogsz menni. Nem egyszer futottam bele abba hogy több térkép is jelölt egy utat, de élőben konkrétan nem létezett, mert szerintem már 50 éve nem járt senki arra. Abba is sokszor belefutok hogy az út a valóságban létezik, de térképeken nem.
Az meg hogy melyik út milyen minőségű, mennyire kijárt, lehetetlen térképről megtudni. Volt hogy mentem egy kijárt, szinte totál sima erdészeti úton, ami a térképen csak egy szaggatott vonal volt. Utána jött egy térképen jelölt és táblára/fára felfestett "montis bringaút". A "bringaúton" kb. 1.5 méteres gaz volt végig, maga az út meg tiszta kimosott volt, tele kis árkokkal, lyukakkal.
Azt hogy földút, sóderes út, vagy ösvény általában jelölik a jobb térképek, de ez megint nem elég. Egy széles földút lehet alig járható, egy ösvény meg lehet tök kitaposott és sima.
Esetleg nézelődj Strava-n hogy ki merre teker a környéken, meg nézegesd a Heatmap-et, bár ez elég rosszul használható.
Ahol a montis kultúra "fejlettebb", ott működik pl. a Trailforks, de ettől mi még nagyon messze állunk... Itt is van már 1-2 ember aki használja, de főleg csak BP környékén.Mondjuk ennek a felfedezésnek meg van a maga varázsa, de persze néha már idegesítő ha folyamatosan nagyon rossz terepen tekersz.
[ Szerkesztve ]
-
Szürkebikafi
csendes tag
Sziasztok!
Szintvonalakat szeretném megjeleníteni, nyomvonal alapján navigálva valahogy...
Évek óta használom, megvettem a pro verziót. Brouterrel, és online is szoktam vele navigáni.
Szoktam vele geoládázni, nyomvonalat rögzítek vele, kerékpáron, túrázva, és vizen :-)
Mountainbikeos tervezéssel gyakran futok bele olyan útszkaszokba, ahol gyalog is nehezen járható. A Garnin Basecamp nevű Windowsos alkalmazással szoktam OPM-os térképpel útvonalat tervezni az sokkal megbízhatóbb ilyen szempontból...
De ha valakinek van tuti tippje, hogy tudnám elkerülni azokat az útszakaszokat, ahol több száz méteren cipelni, vagy lépcsőzni kell, megköszönöm! -
HollyBoni
veterán
Most próbálgatom, tanulgatom ezt a router planner-t, és van egy két szuper funkciója. Ha itt csinálok route-ot, SOKKAL több navigációs utasítást csinál a Locus mintha csak beimportálnék egy GPX-et.
És a legjobb, hogy lehet szerkeszteni is, illetve hozzáadni utasításokat! Csomószor parázok hogy mikor megyek bringával, és éppen nem mond semmit a Locus, egyenesen kell e menni vagy mondjuk behalt az app. Illetve sokszor mikor kettéágazik egy Y-ba az út, nem mond semmit hogy jobbra vagy balra kéne menni.
Csinálok egy jó részletes útvonalat és le is tesztelem ma, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. -
HollyBoni
veterán
Fú de béna vagyok, tracks-nél volt Recorded mappában, de nem vettem észre.
Érdekes, amúgy legfőképp Brouter online verzióját használom gépen, aztán beimportálom a GPX-et. De most mikor magában a Locus app-ban terveztem olyan mintha több navigációs utasítás lenne. Pl. a mostani útvonalon párszor van "go straight" utasítás, amivel eddig még soha nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Kipróbáltam a beépített route plannert, csináltam egy útvonalat, lementettem. Utána bezártam a Locust, most meg nem találom sehol az útvonalat. Hova menti le?
-
Ablakos
őstag
Még egy kérdés jutott eszembe...
A POI pontok importálása továbbra sem világos. Letöltöttem egy magyarországi üzletek fájlt. (kml) kb 2000db üzletből 60 darab kerül be mert a többire ütközést mond. (létező pont). Nulla poi pontom van ezen kívül. Tudja valaki a megoldást, hogy kell normálisan beimportálni pontokat, illetve mi az ütközés oka? -
Ablakos
őstag
A rögzített útvonalaim automatikusan felhőbe mennek gpx formában. Ha visszaexportálom, (új készülék vagy egyéb miatt) minden az eredeti locusban látható információ látszódni fog? Vagy érdemesebb az sqlite adatbázist mentegetni?
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Locus Vector Maps
Szinte az egész világ itt van.
A térképek frissek.
Offline.
Vektor grafikus (végtelenségig nagyíthatod, a vonal, felirat, objektum akkor is szép marad)
Nem tudom mennyire legális, de ez alapján annak tűnik.Használjátok egészséggel.
-
Ablakos
őstag
Valaki árulja el mire való a két térkép egymásra fedése? Az egyikről hiányzó objektum is fog látszódni a másikon? Vagy ennél komolyabb célja van a funkciónak?
-
HollyBoni
veterán
Bemásolod a tuhu.map fájlt ide: Android-data-menion.android.locus-files-Locus-mapsVector
Rendertémánál bemásolod magát a tuhu mappát a mapsVector->_themes mappába.
Locus-ban Maps, Offline, itt látnod kéne alul a Tuhu térképet. Kiválasztod a térképet. Ezek után ráböksz bal alul az ikonra amit internetezoo mutatott feljebb, itt Map themes, és alul ott kéne lennie a tuhu-nak. Ráböksz, ezután mutatnia kéne a turista utakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest