- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
"Szintén saját példa: Mostanában baromi sok hivatalos ügyintézés volt nálunk (2 gyerekkel kapcsolatban ezer dolog, támogatások, napelem, légkodni, kiskutyafüle), mindegyik LO-val volt töltve és mindegyik szépen át is ment probléma nélkül, ügyfélkapu is lazán felnyalta az összes doksit hiba nélkül."
Aha, akkor most nezzuk meg, hogy amikor a LibreOffice megjelent, az Office mar kb 90% piaci reszesedessel rendelkezett. Ez volt az elso stabil verzio 2011-ben ha jol tudom.
Biztosan hasonlo elmenyed lett volna akkor is, mar ami a funkcionalitast es a teljesitmenyt illeti. -
Tim82
félisten
ment rájuk mint, oktatást segítő szoftverek, néhány free játék, alapvetően egy hasznos kis pakk
A topik témájától némileg fúggetlenül, de engem érdekelne a lista (maga a "kilométeres apt-get" szkript nem, azt én is meg tudom oldani), mert ugyan nem ekkora (15 és 28 db laptop/desktop) nagyságrendben, de van pár gépem, amikkel én is hasonló jótékony célra leadást tervezek, szintén Linux Minttel előzetesen telepítve.
Akár privátban is megfelelne, előre is köszönöm.
-
Busterftw
nagyúr
Ellenpelda is van rengeteg, mar csak azert is mivel a Windowst hasznalok szama sokszorosa a Linux usereknek es emelle tobb millio eltero konfiguracio/szituacio van, tehat nagyobb a hibalehetoseg is.
Itt most nem a "nekem nem volt gondom a Windowssal/Linuxal tehat nincs gond Windowssal/Linuxxal" statisztikat kell nezni, mert ebbol van rengeteg es nem ad jo kepet.
-
zsolt_64
senior tag
Akkor neked lehet hogy az LTSC kellett volna, mert ott nem (másként) updateli a drivereket.
1 gépen nekem is volt lan driver gondom, arra feltettem az alaplaphoz tartozót , azóta nincs gond. Az LTSC jó , mint írtam 1 csomó felesleges vackot kihagytak belőle. Gond az hogy hivatalosan nem juthatsz hozzá, és csak vállalati mennyiségi licenc van. Viszont ügyesen meglehet .... hogy 2038ig jó legyenCPT.Pirk igen énis majdnem ráugrottam , aztán eszembe jutott az egyszeri szabómester bölcsessége:hétszer mérj 1 szer vágj..
-
kilua
senior tag
Mondjuk windowson sokat tud gyorsítani egy debloater script, ami törli az összes felesleges funkciót reklám csempéktől kezdve Xbox gamebaron át sokmindent, a photos appot is ha pl infran viewet használ valaki ha mégis kell újra vissza lehet tenni. Még a telemetriát is kikapcsolja.
Csak egy adminisztrátor módban megnyitott powershellbe kell futtatni ezt a parancsot:
iwr -useb https://git.io/debloat|iex
Mivel sok dolgot csinál ezért nyafogni fog a windows de ez egy githubon sokak által ellenőrzött biztonságos script, onnan le is lehet tölteni és átnézni mit csinál, azóta a windows is gyorsabb.
-
zsolt_64
senior tag
"előkerültek a random kékhalálok, pattogó hang, elvesztett network drive, megpurcanó nyomtató, frissítés közbeni bootloop, store nem szedte az updateket hiába mondtam neki..."
Jesszusom, milyen windowst szereztél be ?vagy a vas rossz ?
Ezek közül egyedüli, de az visszatérő hiba hogy a virtuális gép(ek) hangja torz... rettenet amikor bingel
Szóval ott nálad biztos hogy valami nem kerek... -
Juhaszatti
addikt
"Ő is kényelmesen elvan egy nem mai csirke gépen (i5 2400, 8 giga ram, GT710 vga, SSD+HDD), elmondása alapján "gyorsabb és kicsit szokni kell de jó"."
"Megtörtént, 4. gen i5 proci, 8 giga ram, 120 SSD 500 HDD, normális nem egyedi táp. Feltettem neki egy mintet, belőttem a melóhoz a dolgokat (kb negyed óra volt az egész), azóta használja és tök jól elvan vele és azóta is kérdezgeti tőlem hogy erről hogy nem tud senki hogy ilyet lehet."Mondjuk ilyen gépeken a Win 10 is szépen hasítana. Tudom mert PC szervizben dolgozom, és rendszeresen kerülnek a kezem alá hasonló gépek. 8GB RAM, SSD, akárhányadik generációs i5-ös, tökéletesen elég.
Ha HDD-re kerülne, az lőné lábon. -
zsolt_64
senior tag
Én is kétségbeesve próbálok értelmes elfoglaltságot találni a bejárós nap alatt
Olyan az iroda hogy be se férnénk egyszerre, és a klf méretű teamek miatt 2 nap teljes zsúfoltság van. Ennek egyenes következménye hogy az én csoportom olyan napon jár be amikor rajtunk kívül 2-3 ember van más más szobában. jóleső a nyugalom
Jókat kuncogok az olyan álláshirdetéseken hogy "Akár heti 1 nap HO"
amiről köztudott hogy méginkább kidobott munkanap..."kb a kollégák 80%-a közölte hogy ha nincs full HO akkor ő köszöni szépen a lehetőséget"
akkor van még hova fejlődnünk(egyébként rendes a vezetőség)
-
zsolt_64
senior tag
Hát ez elég érdekes megoldás, ahol én dolgozom pont fordítva van, vasat adnak (laptop) fix helyed meg csak akkor van ha rendszeresen heti 3+ munkanapot benntvagy.
Egyébként helyfoglalós. Jó nektek , mert itt van heti 1 kötelező irodai jelenlét. Ami kidobott munkanap, mert a hatékonysága kb 20%... -
-
Viktor77
titán
Szakmai részbe nem mennék bele, de...
"Előtte windowsos gépét 2-3 havonta mentem újrahúzni olyan szinten szét volt vírusozva meg tele volt mindenféle szeméttel."
Ha ennek a gépnek te voltál a "rendszergazdája", akkor ez egyedül a te hibád.
Nincs ilyen, hogy 2-3 havonta újra kell húzni egy normálisan beállított wint, amire egy átlagos user is képes. Átlagos alatt pl. magamat értem, nem gondolnám, hogy jobban értek hozzá mint más, de ez a 10 itt ketyeg már sok éve (megnéztem: 3.5 év), sok procit, sok vga-t megérve.
Vírusírtóbol meg csak a Defender van fent. -
AtHoS
nagyúr
Ez teljesen rendben van, amit írtál, de a cikk címe: "...soha nem volt ilyen egyszerű Linux-ra váltani!"
És elvileg ennyi az újdonság ebben a verzában:
Mi az, ami újdonság ebben a verzióban?
Határozottabb és élénkebb színek, jobb éjszakai megjelenés, új hangeffektusok és ikontémák az, ami szemre is azonnal látszik.
Emellett még teljesebb Flatpak integráció, jobb NVIDIA illesztőprogram-kezelés, automatikus ISO-lemezkép ellenőrző eszköz és felokosított Pendrive formázó, lemezkép-író, illetve illesztőprogram-kezelő és Warpinator, ami csak a használat közben veteti észre magát.
A Warpinator alkalmazás elérhet androidos rendszerű telefonra is, így nincsen akadálya, hogy a Linux és Android rendszerek között könnyedén mozgathasson a felhasználó fájlokat, Wi-Fi-n keresztül, egymáshoz közeli eszközök között.
Nos én win felhasználóként nem kaptam ebből semmi olyan infót, ami miatt feltörne bennem a vágy ezen kiadás kipróbálása iránt, mert semmi olyan infót nem tartalmaz mitől lesz/lehet könnyebb Linux-ra váltanom.
Az más kérdés, hogy már ez a kezdő rész is olyan információkat tartalmaz, ami winen élőnek "kínai"
"teljesebb Flatpak integráció" - biztos így van, asse tudom mijaza flatpak
"felokosított.....Warpinator" - tényleg, valóban, ööö, mi is aza a WarPINASzóval látom, hogy nvidia VGA-val javult a működés ill. általános illesztőprogram kezelés is, meg a Androidos telefonokról/ra adatok mozgatása is kapott újabb könnyebb módszert (bár FTP szeró a telóra és erre csatlakozni gépről gondolom eddig is prímán működött)
Tehát nulla infó, hogy ezen verzió mennyire/mivel/hogyan egyszerűsíti le adott esetben a Linuxra váltást. Vagy előbbi kiemelt részből nekem nem jött ez át...ez viszont erősen előfordulhat
Többet vártam a cikk címe alapján, de lehet nincs is errefelé annyi látnivaló, mint amit a névadás sugallott irányomba
Persze a hozzászólásokból és az általad is írtakból az lejött, hogy régi gyengusz gépre kitűnő választás. Azt is tapasztaltam már korábban, hogy pár apró spec hardveres illesztőprogramos problémától eltekintve tök egyszerűen telepíthető és használható böngészésre/filmezésre/zenehallgatásra/doksik olvasására/készítésére, tehát sokak ennyi igényét bőven kielégíti
#58 Busterftw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest