- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elnézést, hogy most már én is beleszólok, de úgy látszik, nem ment át, amit a többiek már többször is hangoztattak.
"Egyébként baromi szórakoztató, hogy ha Linux-ról van szó az a Win fórumozók egy része szerint hirdetés, de a Win hírek megjelenése alap, pedig az ugyanúgy hirdetés. "
Senki nem mondta ezt, ráadásul a kritikát megfogalmazók egy része is Linuxos, vagyis az általad képzelt indok is hamis. Mindenki csak annyit mondott, hogy ez a hír, amit kiraktál, az nagyon reklámszagú, mert teljesen más a cím, mint amit utána írsz, ráadásul olyan dolgokat vetsz fel, ami inkább egy általánosított 'bullshit' (meg pár helyen magyartalan is, mintha google fordítót használtál volna, de nem ellenőrizted volna le a végeredményt, pl.: "Információk az új verzióról és a teljese verziók letöltési elérése", vagy "[...] szeretném az olvasóközönség figyelmébe ajánlani a Linux Mint 21.1-es verzióját, a Vera keresztnevet kapta." (nem hiszem, hogy csak nekem hiányzik innen egy 'ami')). De én is más irányból közelítem a problémát, hátha így megérted.
1. Ami a hírben van, az annyi, aminek egy "Frissült a Linux Mint" cím is elég lenne (esetleg lehetne alcímként, hogy 'Vera váltja Vanessá-t'). Sőt, a hír fele teljesen felesleges 'plusz', mert akit érdekel, annak bőven elég a 'mi változott' rész is, meg a letöltési linkek, a többi az, ami már tényleg reklámanyag (vagyis a 'miért jobb a Linux, mint a Windows' rész). És nem azért, mert Linux-ról szól, hanem mert feleslegesen van megemlítve rengeteg olyan dolog, aminek semmi köze a címhez sem, meg egy 'egyszerű' frissítési hírhez sem (a Win frissítési hírekben sincs az leírva, hogy milyen jó, hogy ez meg az a funkció így meg úgy van megcsinálva, és mennyivel jobban használható bizonyos dolgokra, mint más, és mennyivel jobb, mint Linuxon vagy MacOS-en; csak le van írva, hogy ez meg az változik az új verzióban).
2. Ha ezt a címet használod, akkor viszont azt kellene leírni, hogy miért is most a legegyszerűbb Linux-ra váltani. Mert pont ezek a sorok hiányoznak belőle. Nem tudja meg az egyszeri olvasó, hogy miért éppen most a legegyszerűbb az átállás, és mi az az 1-2 lépés, amik miatt egyszerű lenne. Ellenben megtud olyan dolgokat, amiknek köze sincs az egyszerű átálláshoz, és olvashat olyanokat is, amikről eddig sem tudott semmit, és ez után sem tudott meg semmit (azon kívül, hogy változott az új verzióban).Vagyis nem a Linuxxal vagy annak hírezésével van baj (hiszen vagyunk jópáran, akiket érdekelnek a Linuxos hírek is, mégha most épp nem Linuxot használunk), hanem a hír tartalmával, ami egyrészt nagyon messze esett a címadástól (annyira, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz), másrészt tényleg egy reklámanyag, amolyan 'válts Windows-ról Linuxra, mert ...' dolog, de nem konkrétumokkal, hanem általánosításokkal.
Említetted, hogy fogsz csinálni egy átállásos hírt/cikket is, ami szerintem mindenképpen kell ahhoz, hogy többen meg legyenek fertőzve a Linux szeretetével (vagy csak egyszerűen 'átálljanak'); de oda sem kellene a reklámanyag. A Linuxosoknak felesleges, a Windowsosokat meg úgysem az fogja meggyőzni. Ha sallangmentesen (de kellően részletesen) leírod a lényeget, akkor lehet foganatja is.
Szerintem. -
törölt tag
Céges ThinkStation tesztgépre Ubu ricc nélkül települt NVidia kernellel, fűvel-fával ahogy kell, semmihez nem kellett nyúlni.
Aztán jött a snap frissítés, lődd ki a processzt hogy az apt tudja frissíteni, aztán indítsd újra a démont, aztán frissítsd a storet, aztán frissítheted végre a Chromiumot, ne már...
Mindig van valami sz@rakodás ami elveszi a kedvem még a dual boottól is...Kapitány: 10/11 alatt egyikre sem volt szükségem soha...
-
-
Busterftw
nagyúr
Kornyezet nem egyenlo felulettel. Elobbiben a szerepet jatszik, hogy mi hol van es hogy mukodik, mit merre talalsz.
Magyar adatokat nem tudok, StatCounter szerint a ChromeOS csak 0.08%-on all MO-gon.
Csak azert emlitettem, mert globalisan mar lassan eleri a Linux 2.93% szintet desktopon (2.28%). -
> Valamennyire elkerülhetetlenlen hogy értsenek a számítógéphez,vagy kalasz kis zombi hálózat tagjai lesznek.
Egyebkent nem feltetlenul. Jelenleg 'webezesre', filmezesre, emailezesre en ChromeOS-t szoktam felrakni, ugyis az egyetlen dolog, amit sokan hasznalnak, az a bongeszo. Innentol nincs virus, nincs elveszett adat, tavolrol menedzselheto, Google accountja ugyis mindenkinek van, stb.
Es tok oke, h ettol sokakat kiver a viz, meg h nem akarnak mindent a G-n keresztul intezni, de ez egy eleg jo opcio arra, hogy kb. tokeletesen menedzselt eszkozt kapjon egy hozza nem erto.
-
-
De kinek szólt ez a cikk?
A cím: soha ilyen könnyű nem volt átállni.
A tartalom: egy szó sem esik arról, hogy miért és mennyiben is lett könnyebb átállni, de eleve az átállásról sem sokat láttam benne.Rögtön a felütésben: Flatpak, ISO-kezelés, Warpinator.
Következtetés: ez nyilván nem a alapszintű felhasználóknak szól.A folytatás: sima reklámszöveg arról, hogy a Linux mennyire nem a pénzünket és az adatainkat akarja.
Kérdés: ez vajon kiknek jelent érdemi információt abból a halmazból, akik értik azt, hogy mi az a Flatpak és Warpinator.Bennem tehát az a két nagy kérdés merült fel, hogy mégis
1. Kik ennek a cikknek a célközönsége?
2. Eleve milyen hasznos információtartalma van ennek a cikknek?Lehetett volna egy rövid bemutató arról, hogy milyen újdonságot hoz a Mint friss verziója -- ehhez igazodó címmel
Lehetett volna egy rövid Linux-bemutató arról, hogy miért jó Windowsról Linuxra váltaniuk azoknak, akik eddig szinte semmit nem hallottak erről, kitérve arra, hogy a Mint egy jó választás (belefoglalva, hogy mégis miért...) -- ehhez igazodó címmel.
MaCS
-
Hw-gyorsitott videolejatszas desktopon mar jopar eve van, viszont a bongeszokben meg mindig nincs. Nemregiben a Chrome-ban megjelent egy flag, amivel lehet kiserletezni, de kulon kezzel be kell kapcsolni, tehat Mari neni laptopjat alapbol szenne fogja futeni.
Amit linkeltel, az a hwaccelerated rendering/decoding tamogatas desktopra, nem a hw accelerated decode bongeszon belul.
Pl. ezt megnyitni Linuxon a 1265U-s laptopomon 50% CPU-t hasznal, Windowson meg 3%-ot.
Szoval arra mutass megoldast, hogy pl. Wayland alatt hogy megy a 4K video a bongeszoben.
-
-
classic B
senior tag
Ami most eszembe jutott és marhára idegesített: laptopon alvó módból visszatérés után repülőgép üzemmódba került, a wifi tiltva volt, amire visszacsatlakozni sem tudtam. Csak újraindítás segített.
Egyébként teljesen mindegy már. Bármennyire is utálom a Windowst, a felhasználói élmény sokkal jobb így is, mint bármelyik Linuxon. -
Pityu.
nagyúr
Tenda U1 nem tudom másiknál is szarakodna e.Gondoltam egy idős ismerősöm gépére felrakni mert régi gépe van de így nemmerném,hogy 250megás netje van aztán meg "hasít" 10megával neki egyébként pl TP-link stickje van.Meg nekem is a tendával induláskor sokszor nem tud csatlakozni automatikusan a net olyankor ki kell húzni a sticket meg vissza dugni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest