Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunluki

senior tag

válasz Juhaszatti #163 üzenetére

So-So. Én nemrég adtam el az asztali gépemet (i5 4690k @4,6ghz, 16 giga 1600-as ram, gtx1060 6GB vga és raklap SSD), ezen speciel már simábban futott egy manjaro/mint a W10-hez képest. Nekem az utolsó jó win a 7-es volt, azt tényleg úgy használtam hogy első verzió fel és utolsó hivatalos frissítésig, tökéletesen tette a dolgát, soha egy rossz szót nem tudtam volna mondani rá, tényleg álomélmény volt, bekapcsoltam, ment, király.

8-as vonal kimaradt, 10-re is elég későn ültem fel, de amint felültem egyből jött is a gondolat hogy ez már nem olyan jó, előkerültek a random kékhalálok, pattogó hang, elvesztett network drive, megpurcanó nyomtató, frissítés közbeni bootloop, store nem szedte az updateket hiába mondtam neki... szóval messze a fenti 7-es elképzelt működésről.

Aztán kicsit több mint egy évig ment manjaro rajta, előtte konkrétan gondolkodtam rajta hogy új gépet veszek mert megérett a cserére, de konkrétan mintha kicserélték volna a vasat olyan szinten minőségi előrelépés volt. Az egyik indok pont az volt hogy a wifi egy frissítés után elkezdett random leszakadozni, vagy ha fent maradt akkor egy ideig "eltűnt" a net. Minden timeoutot kapott, restart után megint működött, aztán újra random előjött. Linux alatt ennek nyoma sem volt, tényleg működött ahogy annak működnie kell észrevétlenül.

A példákat amiket hozol jogosak a telepítés első 2-3 hónapjában. Utána érezhetően elkezdenek lassulni még normális használat mellett is. Talán ahogy írja a registry-t és nő a szemét amit át kell túrnia, talán egy winupdate a háttérben ami tovább tart a kelleténél, talán a defender ami mindig át akar nézegetni valami combosabb letöltött file-t, franc se tudja de így van sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák