- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilua
senior tag
válasz
CPT.Pirk #168 üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy laptopon az akkumulátort sem eszi annyira a win11 mint a Linux, debloatolva meg főleg, ha TVre kötöm akkor Linux alatt a HDR nem támogatott, sok játék kompatibilitását a Linux elszúrja (pár éve amikor próbáltam) ezért inkább maradok a debloatolt windowsnál, ha elszúr valamit az mit jelent? A fontos dolgokról van biztonsági mentés/a HDDn megtalálom és gyorsan újra lehetne telepíteni, de eddig jó volt.
-
kilua
senior tag
Mondjuk windowson sokat tud gyorsítani egy debloater script, ami törli az összes felesleges funkciót reklám csempéktől kezdve Xbox gamebaron át sokmindent, a photos appot is ha pl infran viewet használ valaki ha mégis kell újra vissza lehet tenni. Még a telemetriát is kikapcsolja.
Csak egy adminisztrátor módban megnyitott powershellbe kell futtatni ezt a parancsot:
iwr -useb https://git.io/debloat|iex
Mivel sok dolgot csinál ezért nyafogni fog a windows de ez egy githubon sokak által ellenőrzött biztonságos script, onnan le is lehet tölteni és átnézni mit csinál, azóta a windows is gyorsabb.
-
kilua
senior tag
"Az Android is Linux kernelre épül, de az egész OS szintjén az általános Linux működéssel és viselkedéssel standard esetben teljesen szembemegy, én nem nevezném Linuxnak, maximum Linux derivatívának"
Miről beszélsz? Ha a google playen rákeresek hogy linux tele van appokkal amik előhívják a linux parancssort android ablakkezelő alól (termux) vagy segítenek telepíteni gnome/akármilyen más linuxos ablakkezelőt android nevű ablakkezelő mellé (linux deploy)
Mióta van wine for arm, hozzá adtak x86 emulátort (exagear) és windows játékok is többé kevésbé szépen futnak Android tableten/telefonon is
[link]
Mondjuk ez a terület (windows játékok linux alatt) a valve steam deck miatt fejlődik ennyire és az android is linux, én inkább azon csodálkozom hogy még nincs hivatalosan steam androidra régebbi/indie játékokhoz ebben a formában.Amit írtam az már mind root nélkül működik, még debloatolni is lehet androidot usb hibakereséssel adb paranccsor alól.
-
kilua
senior tag
válasz
fatpingvin #34 üzenetére
"egy licensz ára feltétlezem megéri hogy ne kelljen egy új, idegen rendszer miatt bosszankodni"
Akinek meg nem, az ... a régi windowsok ha valaki nem aktiválta használhatatlanná váltak a maiak már nem, lehet pont ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- EAFC 25
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo 3DS és DS topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Robotporszívók
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest