Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

A hangerőket beállítottam, köszi.

Terminal nem okozhat(na) problémát, DOS-on nőttem fel, bár a linuxos parancsokkal nem vagyok még tisztában. Szóval konkrét parancsokat tudok még csak beírni, magamtól még nem tudom kitalálni-összerakni, hogy hogyan kell, még a programok/csomagok neveit sem tudom. Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk. :)

Viszont az előbb betettem Startup Applications közé egy parancsot ez alapján:

Install xbacklight (sudo apt-get install xbacklight) and add
    xbacklight -set x
    (where 'x' = 0 to 100 desired brightness) to the startup applications via dashboard. For example:
    xbacklight -set 50

Így most a jelszó beírása után rögtön visszaveszi 50%-ra a fényerőt.

A 2 parancs a hardwerre működik a terminalban. lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom. Ez most nem tiszta mit jelent.

Közben találtam egy hardinfo nevezetű programot, ami telepítés után a System Profiler and Benchmark nevet viseli az alkalmazások között, megnyitáskor pedig System Information a neve. :D
    Ezért vagyok kicsit összezavarodva, hogy egy dolognak 3 neve is van.
    Ami viszont nem jelzi az akksit és az USB eszközöket/portokat. De egyelőre a célnak megfelel.

Egyelőre úgy tűnik a sudo parancs a futtatás, az apt talán a programot / applikációt jelentheti, a get az gondolom a letöltésre vonatkozik, az install az tiszta.

Software Portalt nem láttam még, köszi. :R

A Rendszerbeállításoknál a Kisalkalmazások alatt vannak jó kis appletek, például az Energiakezelő, amit említettél az előbb.

Érdemes spammer ft javaslatát megfogadni, az Összefoglalót innen is tényleg érdemes átolvasni, még így is fura lesz eleinte, de hamar megszokod! Emellett az említett Rendszerbeállításokat is tanulmányozd, nem csak a kisalkalmazások miatt, de rengeteg beállítási lehetőséggel szembesülsz majd!

Ha a témák, ikonok érdekelnek még pluszban, akkor javaslom a noonbslab-ot.

• spammer
    veterán

A hangerőket beállítottam, köszi.

Terminal nem okozhat(na) problémát, DOS-on nőttem fel, bár a linuxos parancsokkal nem vagyok még tisztában. Szóval konkrét parancsokat tudok még csak beírni, magamtól még nem tudom kitalálni-összerakni, hogy hogyan kell, még a programok/csomagok neveit sem tudom. Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk. :)

Viszont az előbb betettem Startup Applications közé egy parancsot ez alapján:

Install xbacklight (sudo apt-get install xbacklight) and add
    xbacklight -set x
    (where 'x' = 0 to 100 desired brightness) to the startup applications via dashboard. For example:
    xbacklight -set 50

Így most a jelszó beírása után rögtön visszaveszi 50%-ra a fényerőt.

A 2 parancs a hardwerre működik a terminalban. lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom. Ez most nem tiszta mit jelent.

Közben találtam egy hardinfo nevezetű programot, ami telepítés után a System Profiler and Benchmark nevet viseli az alkalmazások között, megnyitáskor pedig System Information a neve. :D
    Ezért vagyok kicsit összezavarodva, hogy egy dolognak 3 neve is van.
    Ami viszont nem jelzi az akksit és az USB eszközöket/portokat. De egyelőre a célnak megfelel.

Egyelőre úgy tűnik a sudo parancs a futtatás, az apt talán a programot / applikációt jelentheti, a get az gondolom a letöltésre vonatkozik, az install az tiszta.

Software Portalt nem láttam még, köszi. :R

"Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk."

A csomagokkal jönnek a programok. A csomagok tartalmazzák a programot (futtatható binárist és/vagy scriptet), a hozzá tartozó kézikönyvet (man page), és egyéb fájlokat.

Az app is lényegében programokat jelent (Applications), csak ma divatos app-nak rövidíteni, meg ez szó összeforrt a sok szar mobilos alkalmazással.

"lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom"

Azt jeleneti, hogy root-ként. Vagy csak simán sudo-val.

De inkább a kezdő topik összefoglalóját olvasd át, na meg az ott található linkeket, mindjárt tisztább lesz, hogy mi mit jelent. Ha utána nem világos valami, akkor jöhetnek a kérdések. :)

Új hozzászólás Aktív témák