- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
Speeedfire #2809 üzenetére
Ez akkor most LMDE 1? debian-keyring csomag a legfrissebb? Illetve mi szerepel a sources.list-ben, lehet az kavart be, hogy már a Jessie az új stabil, míg az LMDE testing-re épült, amikor még a Jessie volt az, lehet át kéne írogatni...
-
Fenyő
őstag
válasz
szacsee #2794 üzenetére
Proci része egyértelműen az Intelnek jobb (bár nem írtad melyik Kabinis proci lenne a kiválasztott az 1,4Gz 2 magos Sempron nem egy erőmű, míg a 2 Ghz-es 4 magos Athlon meg közel Q9100 szint), viszont a vga része meg az Amdnek erősebb és a nyílt driver vdpau-s videógyorsítása szvsz a legjobb, viszont kényelmetlenebb lehet a tv-hez belőni (ha szükséges csak parancssorból lehet), míg zárt driverrel Catalysttal csak néhány kattintás a scalinggal, viszont az meg videógyorsításban gyengébb (vaapi), ami azért elkélne a kisebb 2 magos Kabinikhoz, azokhoz Cinnamont, KDE-t nem is feltétlen javasolnék, inkább Mate vagy Xfce lehet egy jó középút, az Intel vagy nagyobb 4 magos Kabinik viszont izomból megbirkóznak szvsz bármelyikkel (na jó Unityvel akadhatnak gondok ha nem elég acélos a vga).
Intel vgahoz amúgy csak nyílt driver van (szóval beállítások terén itt sem leszel elkényeztetve), de ált azok is elég jók, HD graphicstól már videógyorsítás is van (vaapi), ami nem olyan jó mint az Amd-és vdpau, de az erősebb proci ezt kompenzálja.
Ha van a közelben Kabini amit ki tudsz próbálni akkor szvsz élj vele, ha az megfelel a célnak az Intel csak erősebb (bár egy 4 magos Kabininél azért nem olyan eget verően, aminek ráadásul jobb a vga része, ár/érték arányban ezt tippelném befutónak), de gondolom drágább is. -
Fenyő
őstag
válasz
szildavid90 #2788 üzenetére
Pontosan milyen programról lenne szó? Ha nem tárolóból vagy deb csomagból telepítesz akkor esélyes, hogy nem kerül hozzáadásra a menühöz sem akkor, első körben alkalamzásnév.destkop fájlt kéne létrehozni az /usr/share/applications/ mappában (futtatandó állomány+elérési útja, kategória meg hasonlókat kell megadni benne), utána már meg fog jelenni a menüben is ahonnan a panelhez tudod adni.
eddie1978: Elvileg a GMA4500-tól már van videógyorsítás, de meglehetősen bugos, gyakorlitalg inkább HD graphicsot mondanék amivel már illene rendesen mennie, mondjuk GMA4500-ra én nem erőltetnék Cinnamont, főleg, hogy a proci sem egy erőmű inkább Mateban/xfce-ben gondolkodnék. -
Fenyő
őstag
Persze minden további nélkül működik, legegyszerűbb ha felveszed a Kami féle tárolót, nyiss egy terminált és ezeket a parancsokat add ki (bár az elsőt (gksu-sat) alt+f2-vel is indíthatod);
gksu gedit/leafpad (amilyen default text editorod van) /etc/apt/sources.list
deb http://ooo.itc.hu/abevjava-next/ abevjava main #ABEVJAVA (add hozzá ezt a sort és mentsd)
sudo gpg --keyserver keys.niif.hu --recv-keys 99A7DBA4
sudo gpg -a --export 99A7DBA4 | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install abevjavaUtána a pl Synaptic csomagkezelőből tudsz hozzáadni nyomtatványokat, ha rákeresel a számára, pl a 2014-es bevallásé 1453-as.
-
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
tolvaj! #2705 üzenetére
17.1 Xfce alatt ilyet még nem tapasztaltam, pedig írtam már ki pár isot a beépített pendrive lemezképíró progival (mondjuk egy gyengébb gépet ntfsről írva azért be tud lassítani), bár cinnamonnal nincs túlzottan sok tapasztalatom de nem hinném, hogy ilyen hibát benne hagynának, lehet, hogy nálad vmi egyedi esetleg hardverspecifikus esetről lehet szó...
-
Fenyő
őstag
Alapvetően én is az xfce-et preferálom, stabil, gyors de mégsem fapad, lmde 2 -höz is várok egy xfce remasteres telepítőt az lxde teljesítményben már nem hoz annyit, ellenben már kissé kényelmetlenebb.
Fagyást én még rövidke Linuxos pályafutásom alatt leginkább a 11.2 adobe flash és hardveres videodekódolás esetén tapasztaltam, de az nem a Linux hibája, hogy az Adobe már nem fejleszt rá, amúgy meg hardveres renderelés, szoftveres dekódolás kombó vagy pepperflash esetén sosem volt még gond. A 4.8-as xfce-vel még tapasztaltam némi bugzást, de 4.10-12 a stabilitás mellett kifejezetten bugmentes is, nem véletlen a lassú fejlesztési tempó.
Lmde-nél pont a rolling (testing repó) okozta a galibákat/bugokat, Lmde 2 már a stable repóra épül így vélhetően az lmde-ben tapasztalt kellemtelenségeknek is búcsút lehet inteni, rolling kiadási modellt amúgy is leginkább az Arch alapú disztrók követik (és mivel ott van a leginkább tapasztalat vele, így ott is működik leginkább). -
Fenyő
őstag
Akkor 2 dolog lehetséges, vagy az iso fájl jött le hibásan vagy hibásan lett kiírva (vagy a média vagy az író progi végett, tavaly pl Brasero-nak (még a 13-as Mint alatt, de más Linuxos író progival is tapasztaltam) még volt egy olyan bugja, hogy hiába állítottál be akármilyen fix írási sebességet, mindenképp az író maximális sebességével írt végül, így jó eséllyel kuka lett a média, nem tudom azóta ezt javították-e, elvileg menet közben írja az írási sebességet, de az eltelt időből is lehet következtetni, hogy túl gyors volt-e
).
-
Fenyő
őstag
Kicsit próbálgattam most live módban az unnoficial Lmde 2 LXDE-et, sajnos még csak németül érhető el, de néhány kattintás, synpaticban turkálás után 95%-ban magyarrá tehető live módban is. Jessie alapnak köszönhetően frissebb csomagok vannak benne, mint a 14.04 LTS-re épülő 17.x-es verziókban, pl alapból 3.16-os kernel, 16-os X, 10.3-as Mesa, 340-es NV driver (ez az MDM bugra lehet megoldás lehet újabb nv karikkal rendelkezőknek), 14.9-es Amd diver, ill. alapból benne van pl a tárolóban az smplyer/smtube, compton (ami lxde esetén ill. régebbi xfce esetén jól jöhet) stb.
17.x-el kapcsolatban pedig 2 új/jó felfedezésem van, ismét működik a dropbox rendesen (3.2.valahányas verziótól, a korai 3-asok ikonja nem jelent meg a panelen), ill a caffeine (online full képernyős videó esetén kilövi a képernyővédőt, energiagazdálkodást) is a 2.8-as verziótól (a korábbiak 12.04-13.04 alapúakkal mentek csak), ráadásul ez már Chromiummal is működik, az eddig használt lightson-ng script csak npapi-is flashal működött, így ez az zavaró dolog is kipipálva (ami a 17-es megjelenése óta bosszantott, mivel a korábbi verzió 13-assal tökéletesen megy a mai napig, szóval nem siették el a fejlesztők).
-
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2657 üzenetére
Fentebb sorról sorra leírogattam miket kell még csinálni a kernelfrissítésen kívül, ha azt meg tudtad oldani ezek sem lesznek nehezebbek, a 14.10-es Ubi sem elég friss, mivel emlékeim szerint 3.16-os kernel és 10.3-as mesa van benne, szóval ugyanúgy hegeszteni kell, ráadásul nem is lts, bár ismerkedésre jó.
Kororában már a kernel és a Mesa is elég friss, max a mesa-vdpau csomagot kellhet feltenni yumexből, ill beállítgatni a lejátszó progikat.
Manjaroban szintén elég friss a Mesa, kernel egyszerűen egy klikkel frissíthető 3.18-asra és szintén a mesa-vdpau csomagot kell telepíteni.
OpenSusében szintén 1 klikkes installal fel lehet tenni a 3.18-as kernelt, a mesa-vdpau alapból fennt van de vmiért a nvidia-sat szeretné használni alapból, de azt is egy sorral rá lehet venni, hogy az r600-asat használja. -
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2653 üzenetére
Ha szeretnél HD videókat (ill kisebb cpu terheléssel egyéb videókat) is nézni ahhoz mindenképpen kell a frissebb diver (kernel/mesa) és a mesa-vdpau a karidhoz (Amd-nél nem volt prioritás az uvd1-es (HD 2 és 3 ezres széria) vgak vdpau támogatásának beépítése a kernelbe így csak a 3.18-asba került bele, míg mondjuk az uvd2-eseské a 3.10-esben is biztos benne volt, de lehet már korábbiban is), hogy ezt másik alapból frissebb disztróval éred el vagy a Mint hegesztésével az már a te döntésed, Chromium-hoz flashez szükséged lesz a pepperflashplugin csomagra;
sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree -
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2647 üzenetére
Önmagában mint írtam a 3.18-as kernel kevés a mesát is frissíteni kell legalább 10.4 -esre ill. a mesa-vdpau csomagot is fel kell tenni, ill beállítgatni a lejátszókat (smplayer/vlc stb), FF-et vdpau-ra.
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers
sudo mkdir /etc/adobe/
echo "EnableLinuxHWVideoDecode=1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg
Állítsd át a preferált lejátszódat is vdpau-ra, ill. mesa frissítés után nem árthat egy újraindítás.
Mate-t akkor érdemes megpróbálni, ha nem vagy megelégedve a Cinnamon sebességével, mivel jelentősen kevesebb erőforrással is beéri.
Ha kompatibilitási gondjaid vannak akkor pont nem Ubunutu alapút kéne megpróbálni, mivel a Mint is az, hanem vmi teljesen mást, pl. Korora, Manjaro, Opensuse, ezek még kezdőbarátibbak is mindegyik más alapú.
Testreszabás de-nként (ablakkezelőnként) változó, de xfce-től fölfelelé egyiket sem különösebben nehéz alakítgatni a kívánt formára/kinézetre, nem tudom hogy létezik-e hozzá guide, de a kiszemelt disztró vagy a linux kezdőknek topikban biztos segítenek. -
Fenyő
őstag
Az eddigi tapasztaltok alapján a 17.1-es Mint Gdm-e összeakad (X nem indul el) bizonyos Nv kártyák esetén a hivatalos tárolóban levő 331-es zárt driverrel, ezekre lehet megoldás a friss diver ppa-ból és/vagy (hogy melyik variációk azt én sem tudom mivel nincs gyakorlati tapasztalatom vele, 9600GT-vel megy 331-es diverrel is, jellemzően inkább újabb karik esetén jelentkezik a probléma) gmd cseréje lightdm-re.
-
Fenyő
őstag
válasz
tolvaj! #2611 üzenetére
Akkor pont 2 olyan kari van a gépedben ami az aktuális Minttel nem kerek alapból
, mindkettővel molyolni kell, hogy működjön, ami fix, hogy alaplapi vgaval is mennie kell a fullhd-nak csak kell hozzá min a 3.18-as kernel, 10.4-es Mesa és a mesa-vdpau csomag, Nv-vel meg nincs konkrét tapasztalatom ilyen szinten, de ahhoz az eddigiek alapján a friss driver meg gdm csere lightdm-re.
Ha meg nem akarsz hegeszteni akkor tényleg tegyél fel próbaképp egy Fedora/Kororát. -
Fenyő
őstag
válasz
Ezekiel Ston #2607 üzenetére
Milyen felület? Nem lehet, hogy véletlenül törölted az ablakgombot a panelről?
Nézd meg a panel elemei közt szerepel-e. -
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2587 üzenetére
Itt megtalálod a legfrissebb 3.18-ast (a megfelelő (i386-32bit/amd64-64bit) image és a 2 headers csomagot töltsd le és telepítsd (sudo dpkg -i linux-headers-3.18.0-*.deb linux-image-3.18.0-*.deb)), a fentebbi linkben még a fejlesztői változat szerepel.
-
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2577 üzenetére
Nincs rá pontos "módszer" egyéni preferenciák/érzetek is befolyásolják (pl van aki inkább az eyecandybb felületeket kedveli még annak ellenére is ha kicsit receg is alatta a vas, van akinek meg inkább a sebesség/egyszerűség/takarékosság számít még ha a vas bírna amúgy többet is), de általánosságban elmondható, hogy erőforrásigényesebb de-khez, mint pl a Unity, Gnome3, Cinnamon, KDE, nem árt min egy jó erős 2 magos proci egy legalább 512mb-os hardveres videógyorsításra is képes alsó középkategóriás vga, min 2Gb rammal, 64bites verziókhoz ennél kicsit több sem árt.
Szerk; Amúgy feltettem a tesztelős gépre a 3.18-as kernel mellé a 10.6-os mesát ppa-ból (sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa) és így már uvd1-es (Amd HD 2 és 3 ezres széria) karikkal is működik a videógyorsítás, szóval Minttel is összehozható a dolog. -
Fenyő
őstag
válasz
fradi81 #2572 üzenetére
Mondjuk Amd-hez is elég régi csomagok vannak alapból a tárolóban (13.valahányas driver, miközben már 14.12-es is van, Nv-nél 331-es van a tárolóban annál is van bőven újabb, mondjuk nekem a 9600GT-hez bőven jó a 331-es is 17.1 alatt), öcsémnek a laposára hétvégén feltettem playonlinux végett a legfrissebbet, de mintha már ez is lett volna többször kérdés így megosztom hátha másnak még jól jöhet;
- Szóval látogassunk el az Amd honlapjára és keressük meg jelen esetben a 64 bites Ubuntu drivereket és töltsük le a 4 db 14.04-eshez való csomagot egy xy könyvtárba;
fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx-dev_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx-amdcccle_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
- Mielőtt nekiállunk a telepítésnek töröljük az estlegesen már meglévő korábbi zárt drivert (sudo apt-get remove –purge fglrx*) majd újraindítás után ellenőrizzük a függőségeket; sudo apt-get install dkms lib32gcc1 libc6-i386 gksu
- Ha megvannak akkor abból a (xy) könyvtárból ahova a 4 csomagot letöltöttük indítsuk el a terminált és adjuk ki a sudo dpkg -i fglrx* parancsot
- Ha van már Wine/Playonlinux telepítve akkor az fglrx-core figyelmeztetni fog, hogy ő bizony nem települ mert konfliktusa van a libopencl1 csomaggal. Ha már jól beállítgatott Winénk van akkor persze nem lenne jó csak emiatt eltávolítani, így inkább az fglrx-core csomagot kell újraépíteni az alábbiak szerint;
dpkg-deb -R fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
sed -ri 's/(Conflicts|Provides).*/\1: fglrx-driver-core/' fglrx-core/DEBIAN/control
sudo dpkg-deb -b fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
- ezután már rendben fognak települni a csomagok (sudo dpkg -i fglrx*) telepített Wine esetében is, ill. már csak ezt a parancsot kell sudo amdconfig --initial -f kiadnunk majd jöhet az újraindítás immár a friss driverrel
- nem maradt más hátra mint a vdpau beállítása, 14.12-es driverhez már nem kell xvba csomag mert alapból tartalmazza csak a gstraemer vaapi ( sudo apt-get install gstreamer1.0-vaapi ) és a libvdpau-va-gl1 (ez utóbbit érdemesebb lehet a nilarimogard/webupd8 ppa-ból telepíteni). ha ezek a csomagok fennt vannak akkor globálisan is alkalmazhatjuk a vaapit, hogy vdpau-ként is használhassuk, ehhez szerkesztjük az alábbi fájlt; gksu gedit /etc/X11/Xsession.d/20vdpau-va-gl , amiben engedélyezzük a VDPAU_DRIVER=va_gl vdpauinfo sort majd állítsuk át a lejátszóinkat vdpau/vaapi-ra. -
-
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #2553 üzenetére
Az önmagában kevés lesz, működni fog vmennyire, de használhatatlanul bugosan, mivel X-et, Mesát is frissíteni kéne (HD3650-el próbáltam), bár mesa megoldható fejlesztői ppa-ból, de annyira nem volt fontos, hogy megreszkírozzam, bár amúgy ez egy tesztelgetős gépen van szóval lehet majd kipróbálom (bár ha nem jön be, kicsit melós lesz visszahegeszteni az eredeti mesát) akkor ha közérdekű...
-
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2549 üzenetére
Azzal a karival csak 3.18-as kernellel és újabb Mesával, X-el van csak videógyorsítás, tehát jelenleg Mint alatt nehéz lenne összehozni (csak UVD2/HD4000-es szériától van jelenleg Mint alatt ilyen támogatás), ha tetszik a Cinnamon (bár erre a gépre kicsit soknak érzem, én max Matét tennék rá), akkor a Korora 21 Cinnamont (ill még pl a Manjaro Cinamonnal is már adottak lesznek a fetételek) javaslom, abban a driverek rendben lesznek, annál elvileg csak a mesa-vdpau csomagot kell feltenni.
-
Fenyő
őstag
válasz
szildavid90 #2531 üzenetére
Ablakgombot adtál a panelhez?
Más, öcsém laposára (HD6370M) feltettem a zárt 14.12 omega 64bites Ubuntus amd drivert, hogy a Winés játékok is jól (bugmentesen) fussanak, viszont ezzel meg a vaapi féle videógyorsítás elég vérszegény a nyílt vdpaushoz képest (konkrétan a nyílt vdpau-val nem megy 5% fölé a cpu terhelés online flash alatt sem, míg a vaapi féle va_gl-es vdpau-val 15% körül mocorog, alig jobb a szoftveresnél), ill. a mupen64plus Nintendo64 emulátor is játszhatatlan szintre lassult a zárt driverrel, míg a nyílttal tökéletesen ment, szóval elég kompromisszumos a dolog, mivel teljesítményben a nyílt egyértelműen jobb, viszont winés játékokban meg néhol bugos. Kérdés nyílt drivert lehet-e/érdemes-e frissíteni vagy ez olyan szinten összefügg a X-el, kernellel, hogy nem érdemes bolygatni, Mint alatt most 10.1.3 Mesa van, de már a 10.5-ös Mesánál tartanak a fejlesztők. -
Fenyő
őstag
válasz
105kacsa #2481 üzenetére
Akkor tedd fel a pepperflasht, keress rá a synapticban vagy add ki terminálból a sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree parancsot.
Ezekiel Ston: Fglrx csomagra lesz szükséged, keress rá a Synaptcban az fglrx-updates csomagra vagy csak add ki terminálból, hogy sudo apt-get install fglrx-updates , ha hardveres videógyorsítást is szeretnél, akkor ezt nézd át, ezeket a csomagokat is rögtön lehet terminálból is telepíteni akár sudo apt-get install fglrx-updates xvba-va-driver libva-glx1 libva-egl1 vainfo , de lejátszó progikat még be/át kell állítgatni vaapi -ra utána (linkben benne van mit/hol kell). -
-
Fenyő
őstag
Most kipróbáltam a Noscript Lite-ot, ami már vmennyire előre van konfigolva (ehhez már csak néhány oldalt kell hozzáadni, azt még kibírom), bár azért ez is eszik egy kis ramot (mondjuk ublock-nál kevesebbet) szóval gyengébb gépre (max 512mb ramig) tényleg csak flashblock (ami kifejezetten csökkenti a cpu és ramhasználatot még noscript vagy blokkoló mellet is) kicsit erősebbre már mehet a flashblock mellé a noscript lite, közepesre az ublock, ha meg van bruteforce/mindegy akkor adpblock plust is be lehet vállalni ha vkinek az tetszik/áll kézre.
-
Fenyő
őstag
válasz
szildavid90 #2433 üzenetére
Pl ezzel a videóval tesztelheted (teljes képernyőn), de pl ha gyorsan mozgatsz egy ablakot akkor is fel fog tűnni ha tearinggel...
-
Fenyő
őstag
Igazából csak macerásabb konfigurálni én meg elég lusta vagyok
szildavid90: Még vmi ami kimaradt és xfce esetében fontos, másik topikban szóba került és így jutott eszembe, szóval a beállítások -> ablakezelő hangolásán belül a kompozitálásnál a synchronize drawing to the vertical blank opciót aktiválva megszűnik a zavaró screen tearinelés, bár van akinek fel sem tűnik, de engem speciel zavar. -
Fenyő
őstag
De gyengébb gépre természetesen, bár oda egy flashblock is elég, javát ppapi plugines böngészők amúgy sem támogatják, míg Firefox eleve csak rákérdezésre aktiválja.
szildavid90: Ja az lemaradt, hogy Ati 9600-os csak nyílt driver van (ami amúgy teljesen jó), tehát nem kell semmit telepítened, ill. külön letöltened, ha kell vmi nézz körül a szoftverközpontban/synaptic csomagkezelőben. -
Fenyő
őstag
válasz
szildavid90 #2424 üzenetére
Ezek alapból benne vannak, az Xfce verzióból, ha jól rémlik nincs is codec/java/flash nélküli verzió (bár a proci a flashez valószínűleg kevés lesz), egyedül pepperflash-re lehet szükséged Chromium/Opera alatt. 1,5 gb-on bármelyik böngésző jól fut, a lényeg, hogy ne tegyél fel adblock plust, az az igazi ramgyilkos, helyette ublock javallott vagy csak simán flashblock.
-
Fenyő
őstag
válasz
szildavid90 #2415 üzenetére
Érdemesebb inkább újrahúzni XFCE verzióval (Mate is sok lesz arra gépre, proci a szűk keresztmetszet, ram, vga elég lenne), hamar megvan, utólag felrakott de nem szerencsés, gyakran bugos és teljesítményben sem biztos azt kapod amit várnál.
Egyébként az a proci nagyon-nagyon gyenge, egy jobbfajta P3-as is erősebb nála, érdemes lenne egy rendes P4-est tenni bele 500-1000 Ft-ból megvan az apróról. -
Fenyő
őstag
válasz
Ezekiel Ston #2408 üzenetére
Több féle Ubunutut/ill Ubunutu alapú disztrót hiába próbálgatsz nemigen fogsz más eredményt kapni, inkább vmi teljesen más vonalakat kéne megnézni, Fedora pl jó ötlet volt (RedHat alapú) abban elég friss csomagok is vannak, de próbálj ki pl egy Manjaro-t az Arch alapú, ami csomagok szempontjából a legfrissebb, 3.19-es kernel is elérhető alatta pl egy kattintással. Ami még emészthetőbb és más vonal pl az OpenSuse.
-
Fenyő
őstag
válasz
Tapipapi #2360 üzenetére
Ennyire új Radírnál érdemesebb inkább a zárt meghajtót használni, Rendszer -> Driver Manager alól tudod legegyszerűbben feltenni (fglrx-updates), utána még, hogy legyen hardveres videógyorsításod is, tedd fel hozzá Synapticból (avagy terminából) a libvdpau-va-gl1 az xvba-va-driver és esetleg még az libva-intel-vaapi-driver -t, utána még amilyen lejátszó(ka)t használsz azokban is be kell álltgatni, a vaapi gyorsítást. Bővebben link
-
Fenyő
őstag
Ha kifut a ramból előfordulhat, de ha nem használsz adblock plust (ami minimum megduplázza a böngésző ramigényét, ami sok ablak esetén csak még inkább elszáll, kevés ram esetén inkább flashblock vagy noscript ajánlott, ha van legalább 1gb akkor ublockot is meg lehet már reszkírozni) és csak néhány lap van nyitva akkor Mint Xfce-nek 512mb is elég tud lenni böngészéshez mindenféle különösebb lassulás nélkül, míg Xp Sp3 1Gb alatt nemigen használható értelmes sebességgel, ill. hosszabb távon az Xp mindenféle felesleges dolgot is benne hagy a ramban maga után, amire aktuálisan nincs is szüksége (hiába no elavult rendszer, ami meglátszik a ramkezelésében is)...
Cyrin: Elég banális kérdés, de Sambával én is sokáig szívattam magam mire rájöttem, hogy a tűzfalnál engedélyeznem kéne a samba által használt portokat (137/139 ha jól rémlik, de legegyszerűbb gufw-vel hozzáadni, az automatice megoldja), persze csak ha használsz tűzfalat. -
Fenyő
őstag
Az ütemezett frissítés keresés valóban túl gyakorira van beállítva alapból (30 percenként keresgél), azt érdemes átállítani min 8-12 órára annál gyakrabban totál felesleges, amúgy a 17.1-ben is már 4.11-es xfce van amiben egy fontos változás biztos van, a kompozitlás beállításoknál (ablakezelő hangolásán belül) a synchronize drawing to the vertical blank opciót aktiválva végre nincs már tearingelés, bár alternatív megoldásként ott a compton, vagy ha kicsit jobb karink van akkor a compiz.
Hát Sp3-as Xp-és azért jóval több ramot be tud kajálni meg a vinyót is sokkal többet köszörüli, szóval hacsak nincs vmi nem kellően támogatott hardver (Sises, S3-as vga meg hasonlók), azért a Mint Xfce érezhetően gyorsabb (főleg kevesebb ram esetén). -
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #2313 üzenetére
Ezen az oldalon minden leírást megtalálsz hozzá, itt pedig, hogy hogy kell a hitelesítő kulcsot frissíteni, ha már feltelpült utána synapticnak is kell egy frissítés gomb, utána már tudsz nyomtatványszám alapján keresni a tárolóban, pl most aktuálisan az 1453-ra...
-
Fenyő
őstag
Én egyszerűen a synapticból teszem fel szükséges nyomtatványokat, úgy a legkényelmesebb, csak rákeresek a számára és már mehet is fel, ez az egyik fő előnye a Kamis tárolónak, ill. hogy jóval egyszerűbb így karbantartani is őket, meg magát az Abevajavát is, egyszerűen csomagkezelővel frissülnek ezek is.
-
Fenyő
őstag
válasz
Mtbsrác #2277 üzenetére
A hibaleírás alapján nem tiszta neki a pendrive fájlrendszere (nem szabályosan lett ki be huzigálva
), a valósághoz nem biztos, hogy sok köze van mondjuk, de megpróbálhatod universal usb installerrel úgy feltelepíteni az isot, hogy előtte formázod a pendrive-ot, ill ha ezt már próbáltad érdemes minél több usb image creator progival (pl Universal Usb Installer, Win32 Disk Imager, Rufus, LinuxLive USB Creator, Unetbootin stb) megírni az isot hátha az egyikkel jó lesz, ill. ha ez sem jön be akkor az alaplap biosában az acpi, ill az alapértelmezett op rendszernél érdemes babrálni, esetleg még az achi beállításoknál, de ha win is van a gépen akkor ezek a beállítások arra is hatással vannak.
-
Fenyő
őstag
Egyébként ha már 17.1-es Xfce-t szóba hoztam egy fontos változás azért van, az xfce 4.11-re frissült és a compiz beállításoknál (ablakezelő hangolásán belül) a synchronize drawing to the vertical blank opciót aktiválva végre compizzal sincs már tearingelés, szóval compton helyett lehet azt is használni, tehát úgy tűnik végre az xfce is össze lett fésülve a compizzal
-
Fenyő
őstag
Ill. javítom magam, nyílt driverrel (HD4000 és régebbiek) is működhet a scaling (nem gpu csak simán scaling ezt is rosszul írtam fentebb, de a catalystban gondolom előbb-utóbb úgyis megtalálja aki keresi), xrandr-rel az underscan opcióval lehet variálni, aztán hogy működik-e nem tudom, ki kellene próbálni.
Gondolom xrandr --output HDMI-0 (ez lehet 1 is érdemes xrandr-el előbb lekérdezni) --set underscan off ha fekete keretes, on ha túllóg... -
Fenyő
őstag
válasz
ElGatto #2264 üzenetére
Zárt Amd driverre (Mintben rendszer/driver manager fglrx aktiválása (bár csak H5ezres vagy újabb szériához lesz)) és Catalyston belül gpu scaling-ra lesz szükséged, ha hardveres videógyorsítást is szeretnél akkor pedig ezt nézd át, hogy milyen csomagokat kell telepíteni.
Bohus: 17.1-nek még vannak gyerekbetegségei a Cinnamon sem szereti pl a zárt nv drivert, viszont 17.1-es xfce frissítést próbáltam több gépen, azzal nem volt gond, igaz túl nagy változások sem, szóval amíg jó a 17 addig csak akkor érdemes 17.1-re váltani (ha egyáltalán érdemes) ha előtte csinál egy biztonsági mentést az emberfia, mert túl sok értékelhető újdonságot nem hoz, ellenben galibát meg okozhat. -
Fenyő
őstag
EasyBCD nem biztos, hogy kezeli a Linuxot, legalábbis legutoljára mikor próbáltam még nem tudta, csak ha több MS oprendszer van, azokat lehet rendezgetni ill. felismertetni (ha nem az MS által javasolt sorrenden lettek telepítve) vele, de live rendszerről nem ördöngösség újra rakni a grubot.
-
Fenyő
őstag
Ha a proci tudja (és elvileg ez már 64 bites Sempron) a 64 bites nyugodtan mehet rá (azzal kissé gyorsabb lesz), de max csak az xfce verzió vagy az lxde még lájtosabb, szóval 64 bit xfce vagy lxde a javaslatom, viszont ezek a lájtos disztrók elképzelhető hogy tearingelni fognak, érdemes a compizt kilőni és helyette comptonnal használni.
-
Fenyő
őstag
Ha nagyon új vagy legegyszerűbb szoftverkezelőből programot telepíteni (alapesetben semmit sem kell külön letölteni), de Winamp helyett az Audacious progit ajánlom (keress rá a szoftverkezelőben), annak van klasszikus Winamp interfésze is (nézet/visualisations/megjelenés/interface plugin alatt találod).
Így fog kinézni Winampos interface-el; -
Fenyő
őstag
válasz
Lathronos #2225 üzenetére
Ha már szó van róla, be is linkelhetjük, aki gyengébb gépre keres könnyen kezelhető disztrót, annak jól jöhet, a 14.04-es Lubuntu úgyis elég bugos, egy próbát megéri tennie vele, bár az xfce és lxde között talán még annyi erőforrásigénybeli különbség sincs mit a mate és az xfce között, de lehet pont az a kicsi is számít, ezeknél (xfce/lxde) már csak az icewm, rox ami ténylegesen érezhetően kevesebbet eszik/gyorsabb, viszont elég macera konfigolni őket, magyarán már bántóan fapados tud lenni.
-
Fenyő
őstag
Ilyen esetben érdemes több usb bootcreator progit is kipróbálni (Unetbootin, Universal usb installer, Win32 Disk Imager), a bios primary os és acpi beállítások állítgatása is néha eredményhez vezet, ill ha van optikai meghajtód akkor Plop bootmanagerrel olyan gépen is tudsz usb-ről bootolni aminek a biosa még nem tudja, ill. legvégső esetben dvd-ről a legproblémásabb gépre is felvarázsolható.
-
Fenyő
őstag
LMDE 2-re én kíváncsi leszek, végre átállnak stable repóra, a testinget nem mindig tudták lekövetni ezért elég bugos volt, így lesz idő rendesen fejleszteni/kitesztelni, ahogy a fő verziókban is átálltak Ubuntu LTS-re. Amúgy csak azt sajnálom, ha már Debian stable, akkor lehetne hozzá Xfce is, hogy szuper gyors kis rendszer legyen, bár hivatalos magyar Mint oldalra ki szokott kerülni a remasterelt verzió, ill a SolydXK projekt is megcsinálja közösségi alapon az Xfce és Kde verziókat.
-
Fenyő
őstag
Akkor firefox-locale-hu csomagra lesz szükséged, indítsd el a Synaptic csomagkezelőt (rendszer menüpont alatt lesz), keress rá és telepítsd, vagy csak szimplán indítsd el a terminálemulátort is add ki ezt a parncsot; sudo apt-get install firefox-locale-hu .
Amúgy ha felteszed újra az xp-t akkor a grubot újra kell telepíteni, hogy Linuxot is lásd megint, legegyszerűbb azzal a live cd/pendrive-al csinálni amivel a mostani Linuxot telepítetted. A leírás itt van hozzá lépésről lépésre. -
Fenyő
őstag
Ja hogy ez 13-as Mint (friss telepítésnél 17.x-re gondoltam), ott még tényleg utólag kellett a nyelvi beállításoknál molyolni, hogy valóban minden magyar legyen, hiába volt magyarra állítva a telepítő, a grub update alapján nem látja egyáltalán a Wint, hogy létezne bárhol is, valszeg azon a partíción is voltak fontos rendszerfájlai amit töröltél, egy kötet zsugorítás (pl gparteddel) és az így nyert helyre való új partíció létrehozása biztonságosabb lett volna.
-
Fenyő
őstag
Ha telepítésnél magyar nyelvet választottad volna, akkor alapból minden magyar lenne, de semmi gond a nyelvi beállításoknál (belállítások/nyelvek) hozzá tudod adni a magyart és elsődlegessé is tudod tenni (alkalmazás rendszerszinten) és akkor nem csak Firefox lesz magyar hanem minden más (pl LibreOffice, Thunderbird stb), így nem kell kézzel mindenhez egyesével megkeresni/felpakolni a nyelvi fájlokat.
-
Fenyő
őstag
válasz
Fecogame #2194 üzenetére
Ha fordítva vannak az ablakok alatt azt érted, hogy a menüből a kategóriából balra nyílnak az alkalmazások, akkor az könnyen megfordítható (hogy a Winben megszokottan jobbra nyíljanak), legalábbis Xfce alatt annyi a teendő, hogy jobb klikk a menü ikonján, tulajdonságok majd kinézet, ahol a pipáld be a position categories next to panel button beállítást.
-
Fenyő
őstag
Ezek hasznos infók
, nekem is van fenn Win is, meg más kezdő Linuxosnak is Win mellé raktam (főleg gyenguszabb gépekre, bár én is még csak tanulgatom a Linuxot), bár mióta Linux is van, jó ha 1-2 havonta elindítom a Wint, hogy frissítse magát, a Linux gyak. kurrens játékokon kívül mindenre használható (az meg mivel nincs gémer gépem nem hat meg), nem kell malware/spyware/vírus-keressél, töredezettségmentesítéssel szórakozni, ill. gyorsan bootol és áll le, nem swappolgat állandóan, amit Win alatt csak ssd-vel és sok rammal lehet elérni.
-
Fenyő
őstag
válasz
Fecogame #2190 üzenetére
Újabb (3.x) Dropboxok még nem működnek rendesen Linux alatt, tegyél fel régebbit, Puppy Linuxhoz van Libreoffice és Chromium is itt néz körül, nagyon sok motyó van hozzá.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
Davidkoma #2169 üzenetére
Igen terminálból megoldható a dolog ha a kijelző beállításainál nem tudod átállítani, én is futottam már ilyenbe bele, hogy régi crt-t nem feltétlen ismert fel rendesen a Linux és ez a leírás volt a megoldás, először cvt paranccsal meg kell kérdezni, hogy a kívánt felbontáshoz milyen frekvenciák, ill. egyéb értékek tartoznak, esetedben ez;
cvt 1024 768 100
ezen adatok tudatában már hozzá lehet adni az új felbontás/képfrissítés párost az xrandr-relxrandr --newmode "1024x_768_100.00" ..... ...... ...... (a fentebb lekért adatokat másold ide) -hsync +vsync
ezután xrandr --verbose-vel kérdezd le, hogy melyik kimenete aktív a karinak (vga-0 dvi-0 vagy vmi hasonló lesz), ha ez megvan hozzá tudod rendelni a kimenethez az új módot;
xrandr --verbose --addmode xxx-x (itt lesz az előbb lekérdezett vga-0/dvi-0 stb) "1024x768_100.00"
aztán aktiváld
xrandr --output xxx-x (vga/dvi kimenet) --mode "1024x768_100.00"
Ha minden jól ment akkor a kívánt felbontásba/képfrissítésbe kerülsz, ekkor már a kijelző beállításainál is meg fog jelenni az új 100Mhz-es választási lehetőség, válaszd ki is mentsd, ha mégsem akkor lehet scriptet írni hozzá, de ez majd csak akkor ha esetleg szükség van rá.
-
Fenyő
őstag
Van, de 13 alatt ugyanúgy 11.2 (amivel már néhány videó nem indul el sajnos) épül vagy van egy régebbi 10.x-es is, amúgy Firefox alatt freshplayerrel lehet a legújabb flash használni, ehhez előbb le kell szedni az adobe flasht, fel a pepperflasht, majd a freshplayer wrappert, de ez még aktív fejlesztés alatt áll, zárt driverekkel szeret összeakadni.
Másik megoldás, hogy felteszed a Chormiumot és a pepperflasht és azzal nézed a flashvideókat, esetleg egyéb 3rd party megoldásokat is alkalmazhatsz Firefox esetén (flash video downloader, smtube, smplayer/vlc/mvp open with addonnal). -
Fenyő
őstag
válasz
nemurea #2112 üzenetére
A hivatalos oldalán kívül itt is körül nézhetsz, rengeteg magyar/egyéb progikkal felhízlalt vagy éppen még tovább karcsúsított, esetleg régebbi vagy nagyon régi gépen is jól futó verzió (Turbo Puppy) is fellelhető rajta.
-
Fenyő
őstag
válasz
Ezekiel Ston #2099 üzenetére
Az Adobe flash alapból fent van Mint alatt nem kell telepíteni, de megnézheted a böngésző bövítményeinél, hogy nincs-e esetleg letiltva vagy elavulva és akkor frissíteni kell (frissítéskezelővel legegyszerűbb, de synapticból, terminálból is megoldható).
spammer: Simán grafikus felülten is lehet állítani az automatikus csatlakozást, ha a tálcán a wifi ikonjára kattint a kapcsolat szerkesztése menüpont alatt minden fontos dolgot be lehet állítani. -
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
Ezekiel Ston #2085 üzenetére
Próbáld ki pepperflash-el Chromium alatt, az eleve több szálra van optimalizálva, ill sokkal hatékonyabban és jóval több vga karival támogatja a hardveres flash gyorsítást.
-
Fenyő
őstag
válasz
Ezekiel Ston #2081 üzenetére
Milyen vas van alatta, ill. milyen böngészővel / flash-el használod?
Gyenge gépre (egymagos, gyengébb korai 2magos) max XFCE verzió való, Cinammon, KDE nagyon meg tudja enni, másrészt a Linuxnak nem a legjobb a flash kezelése, ez főleg gyengébb gépen adobe flash esetén (amit 2012 óta nem fejlesztenek Linuxra) jön elő, egyrészt vannak 3rd party megoldások (smpalyer/smtube, minitube, ill bönésző addonok open with, flash video downolader), másrészt Chromium alá fel lehet tenni a pepperflash-t, ami naprakész és a régebbi és újabb vasakból is sokkal többet kihoz, ill. Firefox alá létezik a frehsplayer wrapper (npapi-ppapi fordító) pepperflashez.
Szerk; Azon vason nagyon nem kéne szaggatnia, izomból meg kéne oldania. -
Fenyő
őstag
válasz
toth_janika #2068 üzenetére
Ha nem ősrégi laposról van szó, akkor nem kell biosba lépni, hogy változtass a bootsorrenden, ált F11/F12/F8 gombokkal előhozható a bootmenu, amiből kedvedre választhatsz, hogy melyik médiáról szeretnél bootolni.
Amúgy az LMDE 2 (Betsy) leszek majd kíváncsi, átállnak Debian stable-ra, a Jessie (Debian 8) stabil megjelenése után vmivel gondolom, így rolling disztró lévén ~2 évente fájdalommentesen lehetne átállni új stabil verzióra, miközben nem kéne szívni egy pőre Debian beállítgatásával, mondjuk nagyon új gépekre lehet nem a legjobb választás, de egy régebbi masinára jó lehet, egyedül az XFCE verziót (ill mások lehet a KDE-t) hiányolom, de egyrészt a magyar Linux Mint oldalra fel szokott kerülni a remasterelt verzió, ill közösségi alapon a SolidXK projekt is foglakozik a XFCE/KDE nem hivatalos Lmde verziókkal.
Szerk; Lassan válaszoltam.
-
Fenyő
őstag
válasz
toth_janika #2043 üzenetére
Pedig ha a Mate-t kisebb erőforrás igénye miatt használnád, jobban jársz egy natív Mate-val mint egy buherált Cinammonnal, értsd, úgy nem csak ez a bug szűnne meg, hanem további erőforrások szabadulnának fel az egyéb lájtosabb csomagok okán.
-
Fenyő
őstag
válasz
toth_janika #2040 üzenetére
Az nem valószínű, hogy megoldaná a dolgot, a 2 változat volume controllja (meg még kid tudja mi) eltérhet egymástól, ha Mate-t szeretnél használni a Mate verziót telepítsd fel.
-
Fenyő
őstag
válasz
toth_janika #2038 üzenetére
Jól sejtem, hogy Cinammonnal telepítetted a Mintet és utólag adtad hozzá a Matet, akkor simán előfordulhat ilyen bug, mivel nem csak a kezelőfelületben különböznek, hanem egyéb csomagokban is, próbáld meg natív Mate-t live mode-ban, fogadok, hogy úgy menni fog.
-
Fenyő
őstag
válasz
mefistofeles #2028 üzenetére
Újraindítani 1-3-as szintű frissítések után nem kell, a 4, 5-ös szintűek a frissítését a frissítéskezelőn belül a szerkesztés menüpont alatt lehet, látható-val csak manuálisan tudod kijelölni, biztonságos-sal pedig automatán kijelöli, egyébként ha bepipálod a mindig válassza ki és bízzon meg a biztonsági frissítésekben opciót is, akkor a 4-es, 5-ös szintű biztonsági frissítéseket is alapból kijelöli.
Igazából ezek sem túl kockázatosak csak bizonyos zárt vga driverek (kernelfrissítés esetén, amire szintén külön opció a frissítéskezelőn belül) vagy wifi meghajtók esetén merülhetnek fel komplikációk, Ubuntun pl alapértelmezettként települnek a 4-es, 5-ös szintű frissítések is.
Videók flash miatt rinyálhatnak, de ha frissíttetted a rendszert, akkor a flash-plugin-nek is frissülnie kellett. -
Fenyő
őstag
válasz
mefistofeles #2025 üzenetére
Jobbra lent a panelen (az óra mellet ált.), zöld pipa van az ikonján ha friss a rendszer, kék i betű ha vannak elérhető frissítések, egyébként ha beírod a menu keresőjébe, hogy frissítés, akkor is ki fogja dobni a frissítéskezelőt.
-
Fenyő
őstag
válasz
mefistofeles #2023 üzenetére
Kicsit lassíts, Win-t sem egyhamar tanultad ki
, Linux-al sincs másképp, Linuxnál alapvetően tárolókból érdemes telepíteni a progikat (csomagokat), nem kell külön letöltögetni mint Win-nél, tehát használd kezdetben a Szoftverkezelőt vagy a Synaptic csomagkezelőt, max ha ebben nem találod amit keresnél akkor lehet érdmes más forrás után nézni, de akkor sem a letöltés az elsődleges opció hanem újabb tárolólistát, ppa-at lehet hozzáadni, de ezekkel is érdemes csínján bánni, mert alapvetően azokkal a csomagokkal működik biztosan zökkenőmentesen egy adott disztró amelyek az alapértelmezett tároló listáiban vannak.
Frissíteni a frissítéskezelőből a legegyszerűbb, de alaphelyzetben vmi 30 percenkénti tárolólista frissítés van beállítva, azt érdemes 12 óra - 1 nap körülre állítani (kinek mi szimpatikus), hogy ne töltögessen gyakran fölöslegesen, úgysem jönnek olyan gyakran frissítések. -
Fenyő
őstag
válasz
mefistofeles #2017 üzenetére
Időjárás kisalkalmazás van beépített a Mintben is, Xfce-nél pl. jobb klikk a "tálcán" panel -> új elemek hozzáadása -> időjárási adatok frissítése (azon belül meg tudod adni a várost).
Amúgy a letöltött alkalmazás readme-ben benne szokott lenni a telepítés menete.
Nem teljesen 100-as usb-és egér nálam is fagyott már (de az win alatt is), átraktam egy másik usb portra és ment, igazából cserélni kéne, de ilyen tesztelős egérnek még jó.
Bohus: Cinammon/KDE 1Gb-al necces tud lenni, 1Gb-ra max MATE vagy XFCE, de ha proci is gyengébb (egymagos vagy korai gyengébb 2 magos) csak XFCE, kb feleannyi procit eszik mint a Cinammon;Also, re: Cinnamon desktop choice.
Cinnamon is a "shell" on top of Gnome3, probably the most RAM/CPU intensive desktop option. Probably not an issue for any PC post 2004 or so, just a heads up for anyone migrating a pre-2005 PC.
Cinnamon users on early dual core or single core CPUs can report their opinions on Cinnamon responsiveness vs CPU make/model, then we can get a feel for the minimum CPU Mark score for Cinnamon use. I would guess a CPU Mark of 500 or greater for Cinnamon use (i.e. about double that needed for XFCE or LXDE)
Szerk; milyen gyors ma mindenki.
-
Fenyő
őstag
Ez zárt driver és csak újabb karikhoz jó a HD 4 ezres szériához már több mint egy éve nincs hivatalos támogatás, utoljára a 12.04-esre épülőben (Mint 13-as) volt zárt driver hozzá, de a 17-esben lévő nyílt szvsz sokkal jobb mint a 13-asban levő zárt, amd-nek nem erőssége még mindig a zárt Linuxos driver, ellenben a nyílt drivereik szépen fejlődnek az utóbbi időben.
-
Fenyő
őstag
válasz
jackbacsi87 #1786 üzenetére
Ez nem Mint és nem is Xfce specifikus bug, hanem a Dropbox frissítése okozza 2.x-ről 3.x verzióra, azon kívűl, hogy nem frissíted, vagy eleve régebbi verziót teszel fel, sajnos egyelőre nincs végleges megoldás.
#1802-re eseleg vkinek van ötlete? -
Fenyő
őstag
Teljes képrenyős videó lejátszós (akár online flash, akár bármilyen lejátszóval (vlc,totem)) automatikusan bejövő képernyővédő/kikapcsolás kilövésére pepperflash alatt létezik megoldás?
Firefox alatt adobe flash-el, ill. vlc-vel működik Caffeine Mint 13-sal, Lightson script 17-essel is működik, Chromium alatt pepperflash-el viszont egyik sem. -
Fenyő
őstag
Az elég macerás, szvsz inkább 17.1 új fícsőrről lehet szó;
This edition comes not only with new wallpapers for 17.1, but all the wallpapers since the previous Mint LTS were included (Maya, Nadia, Olivia, Petra, Qiana), as well as several older wallpapers tagged as ‘Retro’. In conclusion, there are over a hundred wallpapers to choose from. Forrás
-
Fenyő
őstag
válasz
fradi81 #1783 üzenetére
Frissítéskezelő már frissítve van (tehát már az is csoportonként frissít nem csomagonként) a 17 XFCE-ben is, gondolom akkor a KDE-ben is, amúgy tényleg felesleges PPA-kal televágni a rendszert, alapvetően csak 2 hasznosat találtam (XFCE-t használok);
- Compton Compiz helyett XFCE alatt kiküszöböli a tearing (vsync) problémákat és az amúgy jó válaszidő még gyorsabb lesz, gyenguszabb gépen is használható, amin alapvetően a compizt kikapcsolnám.
- Freshplayer ppapi-npapi fordító pepperflashez Firefox alá, így róka alatt is használható a legfrissebb flash, hátránya, hogy alapvetően nyílt driverekkel működik tutira, a régebbi zártakkal biztos nem (tehát a régebbi Nv karik esnek ki leginkább a körből). -
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #1630 üzenetére
A 18-as is LTS lesz, csak az már 16.04-es Ubira fog épülni, ahogy az összes további 18.x is, a 17.x-es verziók analógiájára amik pedig mind a 14.04-esre épülnek majd (és mindegyik 17.x verzió 2019-ig lesz támogatva), csak frissebb csomagokkal, egy friss telepítésnél egyszerűbb lesz vmelyik 17.x-et feltenni, mint a 17-est telepítve frissíttetni.
-
Fenyő
őstag
válasz
datRotten #1587 üzenetére
A V2-ben is csak az 1-es, ill. 2-es szintű frissítések voltak "up-to-date-ek" amikor kijött, szóval ha frissíted a rendszert kb ugyanott vagy vele mint az eredetivel, tökugyanannyit kell frissítened, a 17.x verziók lesznek majd mindig teljesen frissek, ha jól rémlik 9 havonta jönnek majd, tehát 17.1-esre már nem kell sokat várni, de persze ahogy előttem is írták a 17-esről lehet majd upgrédelni rá, de új telepítésnél már célszerű lesz a 17.1 -es image-t használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- EAFC 25
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest