Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő
    őstag

Zárt Amd driverre (Mintben rendszer/driver manager fglrx aktiválása (bár csak H5ezres vagy újabb szériához lesz)) és Catalyston belül gpu scaling-ra lesz szükséged, ha hardveres videógyorsítást is szeretnél akkor pedig ezt nézd át, hogy milyen csomagokat kell telepíteni.
    Bohus: 17.1-nek még vannak gyerekbetegségei a Cinnamon sem szereti pl a zárt nv drivert, viszont 17.1-es xfce frissítést próbáltam több gépen, azzal nem volt gond, igaz túl nagy változások sem, szóval amíg jó a 17 addig csak akkor érdemes 17.1-re váltani (ha egyáltalán érdemes) ha előtte csinál egy biztonsági mentést az emberfia, mert túl sok értékelhető újdonságot nem hoz, ellenben galibát meg okozhat.

Ill. javítom magam, nyílt driverrel (HD4000 és régebbiek) is működhet a scaling (nem gpu csak simán scaling ezt is rosszul írtam fentebb, de a catalystban gondolom előbb-utóbb úgyis megtalálja aki keresi), xrandr-rel az underscan opcióval lehet variálni, aztán hogy működik-e nem tudom, ki kellene próbálni.
    Gondolom xrandr --output HDMI-0 (ez lehet 1 is érdemes xrandr-el előbb lekérdezni) --set underscan off ha fekete keretes, on ha túllóg...

Új hozzászólás Aktív témák