- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fritz Teufel
addikt
Ez a Glögg ez nagyon! Egyébként is inkább boros vagyok mint sörös. Sörből csak azt iszom meg, amit más visszaöntene a lóba, pl: Löwenbrau vagy Miller Genuine Draft.
Jászberény végül is nem a világvége, majdhogynem az ország közepe. Ha délben találkozunk, este nyolckor még elérem az autómat...
-
Fritz Teufel
addikt
Hát na! Ott is belehetett vásárolni
Lassan vissza kellene térnünk a jelenbe, mert a többieknek ez történelem és így lassan kihal az offtopic
Azon gondolkodom, hogy karácsony előtt össze kellene hozni valami offtopic sörözést egy arra alkalmas időpontban. Akár úgy, hogy gépet is lehetne hozni és picit közös ülni... mondanám, hogy lehetne egyérdekes témát választani és valaki tartana egy kisebb előadást róla (amit szívesen be is vállalnék, ha lenne mögötte kraft), csak hát ahhoz némi szaktudás is igényeltetne. Szóval, ilyesmiken töröm a fejem mostanában...
-
Fritz Teufel
addikt
Van a notebookban cd/dvd író? Azért kérdezem, mert én korábban kiírtam egy Ubuntut biztos ami biztos. Ha valami gubanc adódna, az Ubuntut dvd-ről bootolva dd-vel bármit ki tudok írni. Ezzel a módszerrel még nem akadtam olyan disztróra, ami nem bootol (korábban Debian, OpenSuse, Fedora nem indult - csak dd-vel kiírva működnek nálam).
-
Vladi
nagyúr
""En viszont feladtam a linuxozast a notebookomon...
Sajnálom. Miért?Más:
Én meg már annyira megszoktam, hogy nem is tudnék gépet használni linux nélkül.
Most pl a laptopomra kellne w7-et rakni. Már vagy 1,5 napot kínlódtam vele.centos 6 meg 1,5 óra volt, letöltéssel, dvd kiírással meg minden bizbasz felrakással. Hát evan.
-
bambano
titán
úgy érted, hogy itt verem a nyálam, hogy nem dolgozok feleslegesen, akkor szedjem le a málnaxbmc-t és kendácsoljak fel rá egy archot?
úgy érzem, nem erre fogok elindulni
(#2083) bob.zxr: "Ilyenek miatt vannak a celeb fotók a porondon. Hiába figyelmeztették az apple-t a kritikus hibára hónapokkal előtte.": tévedés, én nem azt mondtam, hogy nem melózok. azt mondtam, hogy az azonos szintű szolgáltatásra fordítandó melót kell minimalizálni. az, hogy rommá hekkelték az almát, nagyon nem "azonos szint".
viszont annak sem látom értelmét, hogy ész nélkül upgradeljek. nekem meló, előfizetőnek szolgáltatás kiesés.
-
-
Netinstallal nyomod, az már OK!
XP telepítés? Megértelek, egy örökkévalóságnak fog tűnni!
Manjaro legutóbb 6+2 perc alatt települt fel és az SSD- t még csak ezután fogom beüzemelni.Érdemes figyelni időnként, hogy mi dolgozik a háttérben, Debianon is volt anno valami tracker miner, ami pörgette a CPU- t, meg van valami xapian nevű file indexer is, amit sokan kikapcsolgatnak.
-
bambano
titán
"A marketingeseket az erdekli, hogy a vevo levegye a polcrol a termeket.": így van, ennek része az is, hogy jó híre legyen a terméknek. ahhoz pedig kell az, hogy ne essen szét idő előtt. nem csak arra van indok, hogy nyomjuk lefelé az élettartamot, hanem arra is, hogy nyomjuk fel.
mit is írtál az atomról?
"Ellenben, ha a szimulalt elettartam teszten nem hullik ki idoben a cumo, annak annyira nem orul a management, marpedig a fizetesi papirt azok irjak ala.": oké, de én nem hiszem, hogy ilyenkor azért nem örül a vezetés, mert mindenféle homályos összeesküvéselméletek szerint tönkre kell mennie a cuccnak. szerintem sokkal hihetőbb magyarázat, hogy amelyik cucc túl sokáig bírta, az "túl van tervezve", vagyis indokolatlanul több, jobb minőségű alapanyag van benne, ami drága. tehát azért nem akarják, hogy sokáig jó legyen, mert azt drágább legyártani, csökkenti a profitot.
ez sima közgazdaságtan, occam borotvája szerint jobb elhinni az egyszerű indokot, mint a bonyolultabbat.
az öreg chapmanre hivatkozhatok még: a jó versenyautó a célban szétesik. értsd: ha nem esik szét, akkor túlsúlyt cipeltél a versenyen.
-
Bay Trail volt? Nem? Nekem azom van, kettő is. Volt régi atomom is, netbookom most is van, bár már nem használom. Atom 230, N270, N450 volt nekem, illetve használtam rövidebb ideig N550-et is. Már ezek is 2010-esek, kb akkor volt sláger a netbook... a BayTrail ezekhez képest legalább dupla gyorsulást hoztak CPU-ban, és rendes hardveres IGP gyorsítást.
Az egyik van csak desktopon használva, a másik szervernek, de a desktopos a kétmagos, és bátran állítom, hogy hozza a C2D felhasználói élmény szintjét. (Gnome 3 Classic környezetben van) Mivel nem olyan rég volt C2D-m is, az első verzióból. Smooth, netezni sem örökkévalóság többé.Elhiszem, hogy régi emlékek nem sok jót vetítenek előre, de ez nagyjából olyan, mint ha a Haswell magos Pentiumomat a P(1, nem volt neki száma, de ugye a P5 architektúráról van szó) alapján ítélnénk meg.
-
-
-
tvamos
nagyúr
Feladom... szerzek egy VGA monitort valahonnan, es azon felinstallalok valamit, valahogy...
Mondjuk a cegnel van monitorom, az tud VGA-t, csak ott meg nincs net, csak akkor hogy tudom beallitani az SSH-t? Erre van megoldas? Most elso korben Debian wheezy-ben gondolkodom.(#1847) tvamos válasza F34R (#1836) üzenetére
Sok biztato hirt nem olvasok. Mondjuk nincs most force feedback-es kormanyom ugyse... -
tvamos
nagyúr
Ez mekkora lenne, ha mukodne:
Serial Console when booting? -
bambano
titán
-
-
-
Fritz Teufel
addikt
Na látod, a vírusokkal is így vagyunk. Ki kell próbálni párat, hogy tudjuk, miről van szó ;-) Aztán majd leszoksz a dologról és átesel a ló túlsó oldalára és azon fogsz versenyezni a többiekkel, hogy kinek van vékonyabb rendszere, legkevesebb telepített csomaggal, maximális funkcionalitás mellett. Mert ugye, minél kevesebb csomag, annál kevesebb potenciális hibalehetőség (ha a kernelt elfogadjuk mint megbízhatóan biztonságos komponenst).
A napokban kérdezték tőlem (hölgy volt), hogy az mi lehet, amikor zárolva van a böngésző és a rendőrséggel fenyeget. Annyira megijedt, hogy ott helyben törölte a fél számítógépét. Most várja a rendőrséget vagy most akkor mi van? Tudom, nem szép dolog, de amikor elmesélte, elsőre nyerítettem a nevetéstől...
már nem lesz efféle problémája.
-
N0zer0
senior tag
A bs=4M kapcsolót nem muszáj használni. Azt csak azért érdemes beleírni, hogy ha a pendrive ír annyit másodpercenként, akkor gyorsítja a lemezkép felírását, de ha lassabb a pendrive, akkor bs=1M-et is megadhatsz, vagy el is hagyhatod ezt a kapcsolót.
Ha a megírt pendrive bootja eljut odáig, hogy a Linux felkínálja a telepítős menüt, akkor jól van megírva (esetleg kiegészíthető egy telepítős önellenőrzéssel, ha van olyan a telepítőben). Ha viszont eleve meg sem kezdi a bootot, meg hülye karaktereket írkál, vagy ilyen rescue-s szarokkal jön, akkor nem jól van megírva. Még az is lehet, hogy lassú pendrive-ról csinálod, és sok neki a bs=4M, vagy a pendrive készül kifingani.
-
Vladi
nagyúr
liveusb-creatort hasznád.
-
N0zer0
senior tag
Mindegy mi alól csinálod. Teljesen jó az Ubuntu alatt a dd. Ha az lenne a hibás, akkor meg sem kezdené a bootot a rendszer a pendrive-ról, ki sem lehetne választani a telepítést. Esetleg, ha telepítesz a pendrive-ról, akkor sok telepítő tudja magát ellenőrizni, azt megcsináltathatod vele.
dd if=/elérési/út/iso-file.iso of=/dev/s-eszköznév bs=4M
A 4M nem feltétlenül kell bele, lehet 1 vagy 2M is az pendrive sebességének függvényében, akár el is hagyható. Fontos, hogy az eszköznév után NE írj számot.
-
Minden disztró követ valamilyen vonalat, Ubinál az állatokat favorizálják, MINT- nél a nőket.
Én a MINT- et használom, sokan meg az Ubuntut!
De legalább kánonjuk van, bár a Pápa őket is bottal üti majd nemsoká, mint a pedofülűeket!
mini.iso tényleg kicsi, legalább nem tart sokáig kipróbálni.
-
A válasz teljesen egyszerű. Az a legtöbb felhasználóval bíró rendszer, illetve annak a felhasználói közül kerül ki a legtöbb olyan, aki fennakad a kötelező PAE miatt. : )
A haterek hangja pedig mindig nagyobb, mint aki szereti. Mert minek írnád be naponta, hogy minden szép és jó. -
Fritz Teufel
addikt
Debian alatt kézzel lehet csak kernelt cserélni, de nálam nem segített semmit. Igaz, nem is vártam tőle. Ha nincs drvier. akkor nincs.
Sajna ez a drvier dolog igen komoly szeplő a Linux szeplőtelennek látszó arcán. Erről nem a közösség tehet, de sajnos nem sikerül átlépni ezt a korlátot.
Azon gondolkodom, hogy olyan laptopot fogok vásárolni, amit eleve árulnak Linuxszal (Dell). Igaz, ez sem garancia a hosszútávú támogatottságra. Pedig ez piszkálja igazán a fantáziám: ASUS G750JZ -
A /home- ot le is formázhatot, de ha nincs, akkor sincs semmi baj, a funkcióját úgy sem használod ki ezek szerint.
A Win ugyanúgy megmarad, mint bármelyik más kézi telepítésnél, ha meghagyod. Itt csak a telepítési felület változik, a folyamat ugyanaz, kivéve, hogy itt egy keretet kapsz csak, amit majd feltöltesz a neked szükséges DE- vel, programokkal. El lehet vele lenni, terminal használat gyakorlására nagyszerű! -
https://www.debian.org/distrib/
Itt is kiválaszthatod, melyik a szükséges. Akkor telepítéskor biztosan nem kavarodsz bele, hogy melyiket válaszd!
Itt van egy netinstallos leírás képekkel, szerintem nem változot a netinstall 2009. óta, fusd át, ilyennel fogsz találkozni.
-
Fritz Teufel
addikt
Nálam is lefagy az egész rendszer, csak Ubuntu 13.10 alatt nem, bármit is csináltam, stabil volt. Winfos alatt sem volt probléma, csak hangos volt. Érdekes, hogy a Debian Wheezy is kiakadt, pedig az régebbi.
A lefagyás akkor fordul elő, ha bekapcsolom a dpm-et vagy kézzel 'high'-ról 'mid' vagy 'low' pozícióra veszem a ventilátorok fordulatszámát. És ekkor is nagyrészt videokártyát terhelő alkalmazás futtatásakor. Van, hogy csak a xorg, de sokszor az egész rendszer bedobja a törölközőt. Minden esetben restart, ventilátorok maximumra. Nálam ez a free driver hibája lehet, de sajnos nincs alternatíva. Így hangos a laptop, de működik...Minden esetre egy karbantartás eszközölni fogok, azon ne múljon a dolog.
-
"A 14 alapuak egyszeruen nem mennek a gepemen."
Erre nyilvánvaló, hogy nem fogunk tudni érdemben reagálni.
Egyébként, amíg nincs nyíltan óriási sebezhetőség, addig a régivel sem lesz bajod, mondjuk a böngészők sem fognak frissülni, nem csak a core dolgok. Esetleg, ha a 14.04 végképp nem megy, nézd meg a 12.04et, annak is van még pár év támogatása. -
tvamos
nagyúr
Bocs... Lejárt az időlimit (00:05), a hozzászólás már nem módosítható!
De mar ertem, miert nem irjuk at a system fileokat, plane nem a /etc/apt/sources.list-et.
Nade azert ki kellett ezt probalni, barmennyire is feszult vagyok most. Megtanultam, hogy nem b..rmolunk bele a rendszerbe, ha nem ertunk hozza.
-
-
BoB
veterán
Dehogy, csak irónia volt, a történelem bebizonyította hogy azért van még itt keresnivalója a monolitikus kerneleknek. Minix-et meg a kutya sem használja.
XBMC távirányító. Elég egyszerűen be lehet állítani. Szerintem nézd meg az xbmc-t mert elég jó szerintem, a raspbmc-t javaslom. Pofon egyszerű felrakni, előre be van konfigolva (már amit lehet)
-
Fritz Teufel
addikt
Az Android nem zabálja az erőforrásokat. A Kit-Kat óta meg pláne nem, hiszen szándékosan gyengébb hardverre optimalizálták. A Google arról nem tehet, hogy a gyártók és a szolgáltatók televágják a készülékeket mindenféle csilli-villi felülettel, a kutyát nem érdeklő alkalmazásokkal. Ezek ráadásul még csak nincsenek is megfelelően optimalizálva, idő hiányában.
Nézzük a saját példámat: Galaxy Tab 10.2 - alaphelyzetben szaggat és lassan nyitja meg az alkalmazásokat. Tehát, az első dolgom letiltani a Samsung-féle szemetet, már amit root nélkül lehet. És láss csodát, egyből gördülékenyebb és gyorsabb. Ha rootolnám (már csináltam, de csak próbaképpen) és minden szir-szart letiltanék, ami felesleges, akkor száguldana, és teljesen gördülékeny lenne.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a következő készülékem csak gyári Androidos lehet. Már, ha sikerül egyszer flagship-kategóriás mobiltelefont találni a kínálatban. Ezekkel a táskarádiókkal nem tudok mit kezdeni. Nem tudom őket egy kézzel használni és a méretük okán nem férnek el a zsebemben (már mint kényelmesen). Ha még ehhez hozzájön egy céges telefon is, akkor már hózentrógerrel kell bebiztosítani magamMarad a Galaxy SII amíg szét nem esik... (ez is nagy, nem egyszer majdnem elejtettem).
A Windows Phone-nal nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet, de tavaly nyáron beszerzett céges készülékek nem kis kalamajkát okoztak. Hirtelen újraindulás, bejövő hívás esetén lehetetlen hívásfogadás, lassú akadozó működés... szóval, majdnem mindenki a falhoz vágta a sajátját. Szerrencsére én nem kaptam :p
-
Vladi
nagyúr
"Szivesen meghivanalak benneteket egy sorre..."
Be is hajcsuk rajtad, csak figyelj!Linuxra is létezik támogatás. Suse, orákulum linux, meg persze Red Hat. Van még biztos sok más is. Szerintem endusernek is elérhető pár cégnél, bár itthon nem tipikus.
Egyébként én gondolkodtam már ilyen közösségi támogatás dolgon, önkéntes alapon, plusz esetleg kicsi juttatásért. De persze erre sincs időm, energiám.
-
bambano
titán
akkor jár a támogatás, ha fizetsz érte. linuxhoz is tudsz venni támogatást, windowshoz is.
alapesetben egyikhez sem jár. a win eulájában az van, hogy két dolgot garantálnak:
1. láttak már egyszer egy gépet, amin egyszer futott a program
2. kicserélik a hibás adathordozót.és most ne menjünk bele olyanba, hogy te hogy látod, ez van a papíron, pont. az más kérdés, hogyha te pluszban fizettél a supportért, vagy drágább windows verziót vettél, amiben volt support, akkor jogosult voltál rá. ez nem jelenti azt, hogy az ms egy centivel is több felelősséget vállalna a programjáért, mint a debian vagy a redhat.
-
bambano
titán
nem értem ezt a hsz-t, de biztos én vagyok a buta.
mi az, hogy gnu rendszert használ? mivel ad több biztosítékot az ms, mint a debian? semmivel. a valódi különbség a debian és az ms felelősségvállalása között, hogy az ms kicseréli a szállítás közben megsérült gyári adathordozót. slussz.a cégnek meg, aki gnu cuccot használ a szerverein (mellesleg kb. a teljes magyar internet infrastruktúra) nem sok köze van ahhoz, hogy mi van a debianon belül. én, mint rendszergazda, veszem a számra kenobi tábornokot, amikor már megint kitalálnak valami vadbaromságot, aminek semmi keresnivalója ott. nekem rossz, nem a cégnek. mire a céghez kerül, én elsimítom. de sokkal jobban örülnék, ha nem kellene mindig ugrásra készen állva várni, hogy mi marhaságot találtak már megint ki.
másrészt meg lehetnek hibák abból, hogy ugye amelyik programozó dolgozik, az hibázhat. vétlen hibák. ezt minek megfejelni előre tervezett, szándékosan belerakott hibákkal? menjen ki a garázsba és lője lábon magát, ha unatkozik, ne a júzereket szivassa...
-
N0zer0
senior tag
Nem valószínű, hogy Linus hirtelen elpatkol, jó élete van, olyan fazonnak tűnik, aki vigyáz magára, szerintem 100 éves korában úgy kell majd agyonlőni, hogy ne rontsa tovább a levegőt. Nagyon kicsit az esélye, hogy utazgatás közben hirtelen halálos baleset éri.
Ha meg halálos beteg lesz mégis, vagy nagyon megöregszik, akkor fog időben gondoskodni, hogy ki vegye át a helyét. Emiatt tényleg nem aggódnék, ráadásul ott van a BSD is, aki szépen megvolt Linus nélkül is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Asus Rog Strix G16
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest